Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie Reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/15.0247.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

KROK ZA KROKEM K MODERNÍ ŠKOLE Registrační číslo: CZ.1.07/1.2.08/
Inovace vzdělávacího programu Zahradní a krajinná tvorba Projekt OPVK, oblastní podpora 2.1.
Tento materiál vznikl jako součást projektu In-TECH 2, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Projekt In-TECH 2 Ivan.
Vzděláváním blíže jihočeské krajině Zahájení projektu Název návrhu GP: Vzděláváním blíže jihočeské krajině Registrační číslo GP: CZ.1.07/3.2.08/
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Rozvoj výzkumu a vývoje na Ekonomické fakultě JU CZ.1.07/2.3.00/
USMĚRŇOVÁNÍ KONCEPCE A OBSAHU EKONOMICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ VE STŘEDNÍM OBCHODNÍM ŠKOLSTVÍ ©prof. Ing. Ondřej Asztalos, CSc.
Výchovné problémy ZŠ Prezentace projektu č. CZ.1.07/1.3.03/
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_62_INOVACE_07_FINANCE Název školy Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor Autor Ing. Pavla.
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie Reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/
Nové metodické trendy udržitelnosti
„Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských programů vysokých škol neuniverzitního typu.“ CZ.1.07/2.2.00/ Michal Sedláček.
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
Zkvalitnění vzdělávání a zvyšování kompetence manažerů v rámci studijního programu Ekonomika a management na Fakultě podnikatelské Vysokého učení technického.
R VY a Aplikovaná informatika Aplikovaná informatika Prezentace studijních oborů 2013.
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
ZAHÁJENÍ DOKTORSKÝCH STUDIÍ 2011/2012
Modernizace studia aplikované matematiky na PřF Univerzity Palackého v Olomouci na PřF Univerzity Palackého v Olomouci Streamlining the Applied Mathematics.
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
Univerzita Karlova v Praze Filozofická fakulta
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
vedoucí pracovní skupiny
Vysoká škola ekonomická v Praze. Veřejná vysoká škola založená v roce 1953 Cca studentů Studijní programy: –bakalářské (3 roky) –navazující magisterské.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
z Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Petra Pilková Název šablony.
Doc. Ing. Miroslav PÍŠKA, CSc. FSI VUT v Brně zodpovědný řešitel „Inovace studijních programů bakalářského, magisterského a doktorského studia.
Modernizace studia aplikované matematiky na PřF Univerzity Palackého v Olomouci na PřF Univerzity Palackého v Olomouci Streamlining the Applied Mathematics.
Studijní program Ekonomika a management
Gymnázium Františka Živného Informační centrum 015 Rozvojový projekt č.160R 2004 Informační centrum jako garant rozvoje dovedností v oblasti IT a schopností.
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU Výsledky řešení: Ostrava doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc.
OSTRAVA 26. – 27. DUBNA 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI 10. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Zvýšení vědeckovýzkumného potenciálu pracovníků a studentů technických vysokých škol v oblasti dopravy a nových dopravních technologií Registrační číslo:
Opava Modulární systém studijních programů na vysokých školách v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
Role znalostí MANAGEMENTU A MARKETINGU v přípravě pracovníků pro řešení vědecko-výzkumných úkolů Doc. RNDr. Eva Grublová, CSc. Mgr. Daniela Navrátilová.
Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie Reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/
Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie Reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/
Zpráva o výběrovém řízení na Rozvojové projekty VVŠ pro rok 2009 Pro 9. zasedání sněmu Rady vysokých škol 20. listopadu 2008 Zpracoval: František Koliba.
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc. VŠB-TU Ostrava.
Navazující magisterský obor STAVEBNÍ MANAGEMENT. Potřeba manažerských dovedností Řídí cca polovina absolventů % (podle doby ukončení studia) Vedoucí.
1 Spolupráce při realizaci projektů inovací na ESF MU Mgr. David Póč, Oddělení pro strategii a rozvoj.
Tvorba e-learningové aplikace pro výuku obchodního práva na oborech s ekonomickým zaměřením Jindřiška Šedová a kol. Masarykova universita Ekonomicko-správní.
Modernizace studia aplikované matematiky na PřF Univerzity Palackého v Olomouci na PřF Univerzity Palackého v Olomouci Streamlining the Applied Mathematics.
PRACOVNÍ SKUPINA NOVÉ METODICKÉ TRENDY UDRŽITELNOSTI
Vysoká škola polytechnická Jihlava – veřejná vysoká škola (vznikla v červnu 2004 na základě zákona č. 375/2004 Sb.) – neuniverzitní vysoká škola (celosemestrální.
Zkvalitnění výuky německého jazyka na Vyšší odborné škole Zahradnické v Mělníku CZ.1.07/2.1.00/
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Ekonomická fakulta Úvodní soustředění 1. ročníků 2013/2014.
Povolání, které je uplatnitelné v každé době … Program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
Inovace dopravních a strojírenských vzdělávacích programů na VOŠ, SPŠ automobilní a technické v Českých Budějovicích Dr. Jiří Ludačka.
Projekt ESF Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava, Michal Uhlař 1Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality.
Reflexe aktivit a výsledků projektu Reflexe aktivit a výsledků projektu Evaluace a inovativní aplikace bakalářského studijního programu Učitelství pro.
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Vlastní myšlenkou Vlastní cestou.
MAPLIMAT Modernizace studia aplikované matematiky
Pilot ZUŠ „Podpora činnosti základního uměleckého školství
Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie
Masarykova univerzita (koordinátor) Univerzita Palackého v Olomouci
Individuální projekt IP 3 „Rozšíření nástrojů pro podporu systému plánování sociálních služeb v Libereckém kraji“ Závěrečná konference k projektu.
Inovace počítačové učebny
Studijní obor Management sportu
Transkript prezentace:

Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie Reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/

24.března 2011 Co by studenti Aplikované chemie chtěli změnit na předmětech, které se v rámci Projektu budou inovovat

Základní informace o projektu Příjemce: Univerzita Palackého v Olomouci Partner: Okresní hospodářská komora Olomouc Zahájení projektu: 1. ledna 2011 Ukončení projektu: 31. prosince 2013

Projektový tým Pracovníkpracovištěpozice doc. RNDr. Libor Kvítek, CSc.KFCřešitel projektu doc. RNDr.Taťjana Nevěčná, CSc.KFCkoordinátorka projektu Ing. Bc. Tomáš SýkoraHKOLodb. asistent - partner Ing. Radka KomínkováPS UPprojektová manažerka doc. RNDr. Jan Hrbáč, Ph. D.KFCodborný pracovník 1 RNDr. Robert Prucek, Ph. D.KFCodborný pracovník 2 Karla SlavíčkováKFCasistentka řešitele projektu

Projektový tým - lektoři pracovníkpracovištěpozice Ing. Bc. Petr Bačík, Ph. D.Právnická fak. UPexterní lektor RNDr. Pavel Banáš, Ph. D.KFClektor Mgr. Martina Bancířová, Dr.KFClektorka Ing. Jana Bellová, Ph. D.KFClektorka Mgr. Petr JakubecKFClektor Mgr. Eva KaraskováVCJlektorka doc. RNDr. Michal Otyepka, Ph. D.KFC – ved. kat.lektor RNDr. Eva Otyepková, Ph. D.KFClektorka RNDr. Aleš Panáček, Ph. D.KFClektor JUDr. Zdenka Papoušková, Ph. D.Právnická fak. UPlektorka Mgr. Petr SuchomelKFClektor doc. RNDr. Jakub Stýskala, Ph. D.OCHlektor Mgr. Tomáš ZelenýKFClektor Ing. Jaroslav Zlámal, Ph. D.LF UPlektor

Projektový tým – externí lektoři pracovníkpracovištěpozice Ing. Jiří KolínekFarmak, a.s.externí lektor doc. RNDr. Jiří Šimek, CSc.TEKRO, a.s.externí lektor Mgr. Ivana NevěčnáAdvokátní kancelářexterní lektor Mgr. Lenka KvítkováLékárnaexterní lektor Ing. Simona MusilováObchodní akademieexterní lektor

Klíčové aktivity 1.Příprava inovace předmětů oboru AplChem 2.Příprava tvorby nových předmětů AplChem včetně přípravy realizace dvou výukových modulů 3.Zpracování základní verze učebních textů 4.Realizace dvou výukových modulů 5.Pilotní ověřování nových a inovovaných předmětů a jejich evaluace 6.Úprava předmětů a učebních textů na základě jejich evaluace 7.Realizace výuky dle upravených učebních textů a závěrečná evaluace

Nové předměty předmětnázevTyp/semestrgarant KFC/IPCHIntroduction to Physical Chemistry p, Ko, 3 kr/ ZSdoc. Hrbáč KFC/DASDaně a jejich správap+s, Ko,2 kr/2LS JUDr. Papoušková KFC/ZFFZáklady firemních financíp, Zk,2kr/ 2LSIng. Bačík KFC/ZUZáklady účetnictvíp+cv, 4 kr/1LSIng.- Bellová, Ing. Zlámal KFC/MPMinimum podnikatelep+s, 3 kr/3 ZSHosp. komora KFC/ZCHTZákl. chem. technologiíp, Zk,2kr/2 ZSIng. Kolínek KFC/ZVSZáklady veřejné správy ČRp, Zk,3kr/2LSMgr. Nevěčná KFC/CZNM C Cvič. ze zákl. nanom. chem.cv, Zp,2kr/2LSRNDr. Prucek doc. Kvítek KFC/ZETXZáklady ekotoxikologiep, Zk, 2kr/2LSRNDr. Panáček KFC/APMSAplikace počítačů v měřících systémech p,Ko,3kr/2LSdoc. Hrbáč

Inovované předměty - pokračování předmětnázevTyp/semestrgarant KFC/SOCHSem.z organické chemie2s, Zp, 2kr/1LSdoc. Stýskala KFC/FCCCvičení z fyzikální chemiec, Zp, 4kr/2ZSdoc. Hrbáč, RNDr. Panáček doc. Kvítek KFC/MARKMarketingP+c,Zk,4kr,3ZSIng. Zlámal KFC/LABTLaboratorní technikac,Zp, 4kr/1ZSMgr. Suchomel KFC/ZCHVZáklady chemických výpočtů s, Zp,2kr/1LSRNDr. Panáček Mgr. Jakubec KFC/BZPBezpeč.předpisy v chemiis, Zp,2kr/1ZSRNDr. Prucek KFC/ZCLLZáklady chemie léčiv. látek P(+s),Ko,2kr(+1kr ) /2LS+3ZS Mgr. Kvítková KFC/INTZInternet a zdrojec,Zk,3kr/2ZSMgr. Zelený doc. Kvítek KFC/ZVEMZáklady vybr. exp. metodc,Zp,6 kr/2LSRNDr. Otyepková

Inovované předměty předmětnázevTyp/semestrgarant KFC/ANT2Technická angličtina 2cv, Zk,2 kr/2LSMgr. Karasková, Dr. Bancířová KFC/SANTSeminář z tech. angličtinys, Zp, 2 kr/2 LSMgr. Karasková, Dr. Bancířová KFC/PEMPodnik.ekonomie a management p+s, Zk, 4kr/1LSIng.- Bellová, Ing. Zlámal KFC/ZZDZáklady zpracování datp+cv, ko,3 /1LSRNDr. Banáš KFC/PRSCPrezentační software pro chemii p+c, Zk /2 ZSdoc. Otyepka, Mgr. Zelený KFC/TWSTvorba www stránekp+c,Ko,3kr/2LSMgr. Zelený KFC/ZEZáklady ekonomiep, Zk, 2kr/1ZSIng. Musilová, Ing. Bellová KFC/MSJModer. syst. řízení jakostip, Ko,3 kr/2ZSdoc. Šimek KFC/SBPSeminář k bakal. prácis,Zp,4kr/2LSDoc. Kvítek, Mgr.Jakubec

Výstupy - učební texty e-learningová forma - především ekonomické a právní předměty tištěná skripta - především návody do cvičení Interaktivní forma – výpočetní semináře

Skladba výukových modulů Chemicko-materiálový modul Ekonomicko-manažerský modul Povinnost splnit 22 kreditů z předmětů zařazených do jednotlivých modulů (většinou předměty „B“)

Chemicko-materiálový modul KFC/SAM – Struktura atomů a molekul – 3 kr KFC/IPCH – Introduction to Physical Chemistry – 3 kr KFC/ZCHV – Základy chemických výpočtů – 2 kr KFC/MSJ – Moderní systémy řízení jakosti – 3 kr KEF/ZANAN – Základy nanotechnologií – 3 kr KFC/CZNMC – Cvičení ze základů nanomateriálové chemie – 2 kr ACH/TOCH – Toxikologie – 2 kr KFC/ZETX – Základy ekotoxikologie – 2 kr KFC/ZCLL – Základy chemie léčivých látek – 2 kr KFC/FMPF – Základy fyz.chem metod studia pevné fáze – 3 kr KFC/SFC – Seminář z fyzikální chemie – 2 kr KFC/JC – Jaderná chemie – 3 kr

Ekonomicko-manažerský modul KFC/PMV – Právní minimum vysokoškoláka – 4 kr KFC/ZE – Základy ekonomie – 2kr KFC/PEM – Podniková ekonomie a management – 4 kr KFC/MSJ – Moderní systémy řízení jakosti – 3 kr KFC/POJ – Psychologie obchodního jednání – 4 kr KFC/ZFF – Základy firemních financí – 2 kr KFC/ZU – Základy účetnictví – 4 kr KFC/DAS – Daně a jejich správa – 2 kr KFC/MP – Minimum podnikatele – 3 kr KFC/ZVS – Základy veřejné správy v ČR – 3 kr KFC/MARK – Marketing – 4 kr

Diskuze Návrhy změn v obsahu inovovaných předmětů

Děkuji za pozornost