Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zkušenosti s implementací zdravotnických asistentů v provozu
Advertisements

Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. vedoucí katedry
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n.
Mentor klinické praxe ošetřovatelství a porodní asistence
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Standardy pro onkologické pregraduální vzdělávání: cesta ke zkvalitnění vzdělávání i lepší uplatnitelnosti absolventů lékařských fakult na trhu práce.
LETNÍ ŠKOLA PRO TUTORY Monika Všetulová Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci akademie distančního vzdělávání.
KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Název projektu: KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s., Jihlava (projekt.
Role nelékařů v českém zdravotnictví
B i o D a t G r o u p BIOMEDICÍNSKÉ INŽENÝSTVÍ V KONTEXTU NOVÉ LEGISLATIVY Jaromír Cmíral a), Lenka Lhotská b) a) Společnost biomedicínského inženýrství.
ošetřovatelství a porodní asistence
Vzdělávání nelékařských zdravotnických pracovníků ve FN Ostrava
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci nabízí distanční kurz s e-learningovou podporou DISTANČNÍ MINIMUM.
Zákonné podmínky pro výkon povolání nelékařů
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci DISTANČNÍ MINIMUM Vstupní tutoriál DPRA0508, DMPRA Mgr. Monika Všetulová.
Inovace povinného studijního předmětu pediatrie a vytvoření multimediálního textu pro praktickou výuku B.Ludíková, V.Mihál Dětská klinika, Lékařská fakulta.
SYNERGICKÁ INTEGRACE VÝUKY NA LF UP Milan Kolář LF UP v Olomouci.
Inovace kurikula studijního programu Všeobecné lékařství. Reg.č. CZ.1.07/2.2.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Fakulta zdravotnických studií
Daniel Jirkovský Ústav ošetřovatelství UK 2. LF a FN Motol
Fakulta biomedicínského inženýrství, ČVUT v Praze, nám. Sítná 3105, Kladno Modernizace výukových postupů a zvýšení praktických dovedností a návyků.
Novinky ve specializačním vzdělávání
Studijní program /obor Speciální pedagogika na Pedagogické fakultě MU
Inovace kurikula studijního programu Všeobecné lékařství. Reg.č. CZ.1.07/2.2.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Inovace výuky a její implementace v oborech Fakulty bezpečnostního inženýrstvíCZ.1.07/2.2.00/ Se zvyšováním technologické a technické úrovně průmyslu.
Technická univerzita v Liberci LIBEREC I Studentská 2 Inovace vzdělávání v oboru čeština jako druhý jazyk (CZ.1.07/2.2.00/ ) podpořeného z.
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
Rozvoj inovace a integrace studijních programů a oborů pro učitele a pracovníky ve školství Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
1 Spolupráce při realizaci projektů inovací na ESF MU Mgr. David Póč, Oddělení pro strategii a rozvoj.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Vyšší odborná škola zdravotnická a Střední zdravotnická škola, Hradec Králové, Komenského 234 Mgr. Jana Heřmanová Mgr. Blanka Kadeřávková Spolupráce VOŠ,
Klinická hodnocení a farmakologie pro 3.tisíciletí – multimodální edukační platforma CZ.1.07/2.4.00/
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
INOVACE STUDIJNÍHO PROGRAMU FARMACIE NA FAF UK. Základní údaje o projektu Název projektuInovace studijního programu Farmacie na Farmaceutické fakultě.
Koncept praxí a stáží1 MODEL PRAXÍ A STÁŽÍ Úvodní setkání pro studenty magisterského stupně.
Centrum ekonomického vzdělávání v Olomouckém kraji Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.26/ Ing. Josef Peškar Obchodní akademie, Mohelnice, Olomoucká.
1 Školka ve VFN v Praze Tisková konference,
Vzdělávání sester Ústav teorie a praxe ošetřovatelství 1. LF UK Mgr. Pavla Kordulová.
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
Stabilizace sektoru vyššího odborného vzdělávání MŠMT Odbor vyššího odborného a dalšího vzdělávání.
Perspektivy spolupráce ÚZS UJEP a KZ ve vědě a výzkumu Miroslav Tichý Ústav zdravotnických studií Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Zdravotně sociální fakulta Katedra ošetřovatelství březen 2009.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
Požadavky na průběžné vzdělávání zaměstnanců zdravotnických zařízení
Fakulta zdravotnických studií
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Fakulta zdravotnických studií
Fakulta zdravotnických studií
Institut zdravotnických studií Ústav ošetřovatelství
Domov pro osoby se zdravotním postižením
Ústav zdravotnických věd
PEDAGOGICKÉ VEDENÍ STUDENTŮ Garant: Mgr. Anna Krátká, Ph.D
Studijní program Ošetřovatelství
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Studijní obor Fyzioterapie
Jana Chrásková, Ivana Lamková
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Fakulta zdravotnických studií
Transkript prezentace:

Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Zapojené instituce Univerzita Palackého v Olomouci - Fakulta zdravotnických věd - Lékařská fakulta Fakultní nemocnice Olomouc Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Emanuela Pöttinga, Olomouc Inovační procesy ve zdravotnictví 1. června 2010 Regionální centrum Olomouc

Cíle projektu Cíl 1 Modernizovat studium praktických dovedností vytvořením Centra praktické výuky FZV a LF Cíl 2 Zefektivnit procvičování praktických dovedností ve Fakultní nemocnici Olomouc posílením participace mentorů a tutorů. Inovační procesy ve zdravotnictví 1. června 2010 Regionální centrum Olomouc

Cílové skupiny projektu studenti FZV UP prezenční formy bakalářského studia Všeobecná sestra, Porodní asistentka, Fyzioterapie a Radiologický asistent studenti FZV UP kombinované formy bakalářského studia Všeobecná sestra a Porodní asistentka studenti FZV UP navazujících magisterských programů Fyzioterapie a Specializace ve zdravotnictví, obor Dlouhodobá ošetřovatelská péče u dospělých studenti LF UP programu Všeobecné lékařství Inovační procesy ve zdravotnictví 1. června 2010 Regionální centrum Olomouc

Dílčí cíle projektu analyzovat současný stav vybavení a chodu učeben praktické výuky FZV a LF vytvořit koncepci modernizace a zefektivnění praktické výuky v učebnách soustředit učebny ve společné pracoviště - Centrum praktické výuky FZV a LF a FN Ol proškolit a zapojit pracovnice odpovědné za chod Centra Inovační procesy ve zdravotnictví 1. června 2010 Regionální centrum Olomouc

Dílčí cíle projektu proškolit a rozšířit síť mentorů pro praxe studentů zapojit mentory do praktických a státních závěrečných zkoušek prohloubit spolupráci s pedagogy Vyšší zdravotnické školy v Olomouci - posílit roli tutorů )kromě jiného je zapojit do dílčích praktických i závěrečných státních zkoušek) Inovační procesy ve zdravotnictví 1. června 2010 Regionální centrum Olomouc

Výstupy projektu důslednější nácvik modelových situací v učebnách odbornější připravenost studentů pro nácvik v klinických podmínkách snížení rizik malpraxe efektivnější využití výukových prostor a nákladů na provoz výuky specializovaných učeben Inovační procesy ve zdravotnictví 1. června 2010 Regionální centrum Olomouc

Výstupy projektu individuální procvičování studentů mimo přímou výuku zdokonaleni podmínek pro ověřování znalostí a dovedností studentů v učebnách a v praxi více oborové využití vybraných učeben vytvoření podmínek pro případný nárůst studentů nelékařských zdravotnických oborů FZV Inovační procesy ve zdravotnictví 1. června 2010 Regionální centrum Olomouc

Výstupy projektu harmonizace standardizovaných postupů péče mezi VŠ a praxí pružnější zapojení absolventů ve zdravotnické praxi posílení angažovanosti studentů v realizaci vzdělávacího procesu Inovační procesy ve zdravotnictví 1. června 2010 Regionální centrum Olomouc

Klíčové aktivity Vytvoření koncepce Centra praktické výuky FZV, LF a FN Ol zmapování nedostatků dosud realizované praktické výuky v učebnách - nedostatky ve vybavení stávajících učeben tým konzultantů LF UP Zkušenosti ze zahraniční stáže pracovnic Centra - schválení společného Centra praktické výuky Inovační procesy ve zdravotnictví 1. června 2010 Regionální centrum Olomouc

Klíčové aktivity Modernizace Centra praktické výuky 4 specializované učebny: - porodní asistence, péče o novorozence a neonatologické péče - učebna ošetřovatelské péče o dospělého a dítě - učebna anesteziologie a intenzívní péče - učebna fyzioterapie Inovační procesy ve zdravotnictví 1. června 2010 Regionální centrum Olomouc

Inovační procesy ve zdravotnictví 1 Inovační procesy ve zdravotnictví 1. června 2010 Regionální centrum Olomouc

Inovační procesy ve zdravotnictví 1 Inovační procesy ve zdravotnictví 1. června 2010 Regionální centrum Olomouc

Inovační procesy ve zdravotnictví 1 Inovační procesy ve zdravotnictví 1. června 2010 Regionální centrum Olomouc

Inovační procesy ve zdravotnictví 1 Inovační procesy ve zdravotnictví 1. června 2010 Regionální centrum Olomouc

Inovační procesy ve zdravotnictví 1 Inovační procesy ve zdravotnictví 1. června 2010 Regionální centrum Olomouc

Inovační procesy ve zdravotnictví 1 Inovační procesy ve zdravotnictví 1. června 2010 Regionální centrum Olomouc

Inovační procesy ve zdravotnictví 1 Inovační procesy ve zdravotnictví 1. června 2010 Regionální centrum Olomouc

Klíčové aktivity Inovace praktické výuky studentů ve FNO - červen a září 2010 - kurz pro mentory a tutory (kredity ČAS a ČKPA) Témata: organizační pokyny k odborné praxi studentů FZV BOZP studijní smlouva - student, tutor a mentor Inovační procesy ve zdravotnictví 1. června 2010 Regionální centrum Olomouc

kompetence a role mentora, tutora způsob práce se studenty požadavky na studenty jednotlivých ročníků studia obsah a pojetí ošetřovatelské dokumentace studentů - posouzení stavu potřeb, diagnostický závěr, plánování péče, realizace a vyhodnocení obsah a pojetí dokumentace mentorů o praxi studenta Inovační procesy ve zdravotnictví 1. června 2010 Regionální centrum Olomouc

Přeji hezké odpoledne Inovační procesy ve zdravotnictví 1. června 2010 Regionální centrum Olomouc