Program dnešní prezentace

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Advertisements

Možnosti studia na NF VŠE v Praze
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
Filozofická fakulta Univerzity Karlovy, FULBRIGHTOVA STIPENDIA.
Ústav pedagogických věd Masarykova univerzita. Personální obsazení Vedoucí pracoviště doc. PhDr. Milan Pol, CSc.
Možnosti studia na NF VŠE v Praze
Národní srovnávací zkoušky (NSZ)
Ústav pedagogických věd
Fakulta ekonomická ZČU v Plzni Informace pro uchazeče:
Představení bakalářských oborů – Uchazeči NÁRODOHOSPODÁŘSKÁ FAKULTA.
Den otevřených dveří na Národohospodářské fakultě pro obor Národní hospodářství 5. ledna 2013.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Gymnázium a Střední odborná škola zdravotnická a ekonomická Vyškov
Stipendijní informační portál - Business Strategie.
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ 2 přihlášky termín odevzdání přihlášek: do termín přijímacích zkoušek: 22. a 23. dubna (náhradní.
Vysoká škola ekonomická v Praze. Veřejná vysoká škola založená v roce 1953 Cca studentů Studijní programy: –bakalářské (3 roky) –navazující magisterské.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
dotazníkové šetření na vysokých školách
3. Celofakultní pedagogická konference1 Zapojení předních odborníků z praxe na Ekonomicko- správní fakultě Masarykovy univerzity.
Junior Achievement je mezinárodní vzdělávací nezisková organizace. Česká kancelář Junior Achievement byla založena panem Tomášem Baťou v roce Jejím.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Přijímací řízení pro školní rok 2009/10 Čtyřleté studium.
1 Ing. Krajíček Jan Jak dál v zapojení odborníků z praxe Jak dál v zapojení odborníků z praxe Mezinárodní odborný seminář PRAXE A.
Přijímací řízení pro školní rok 2009/10 Osmileté studium.
Úvod Proč studovat informatiku?
Den otevřených dveří 2014 Filozofická fakulta MU založena l.p
Masarykova Univerzita Pedagogická Fakulta.  Výuka probíhá od do (5 týdnů výuky)  Předměty se zakončují od 28.
Vítejte na Přírodovědecké fakultě
Fakulta informatiky Masarykova univerzita Brno. Fakulta informatiky MU Brno Brno – univerzitní město Masarykova univerzita – druhá největší univerzita.
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ KATEDRA FRANCOUZSKÉHO JAZYKA A LITERATURY DNE 15. LEDNA 2011.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Masarykova Univerzita Pedagogická Fakulta.  Výuka probíhá od do (5 týdnů výuky)  Předměty se zakončují od 28.
Masarykova Univerzita Pedagogická Fakulta.  Nezapomeňte si do zažádat o ubytovací stipendium!  Při podávání žádosti je nutné.
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Zájem o studium na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné se zaměřením.
Obchodní akademie a Vyšší odborná škola Valašské Meziříčí Akademický rok 2016/2017.
Stručná prezentace Vysoké školy sociálně-správní v Havířově.
Vysoká škola polytechnická Jihlava – veřejná vysoká škola (vznikla v červnu 2004 na základě zákona č. 375/2004 Sb.) – neuniverzitní vysoká škola (celosemestrální.
ČESKO-FRANCOUZSKÉ MAGISTERSKÉ STUDIUM VEŘEJNÉ SPRÁVY - MASTER FRANCO-TCHEQUE D’ADMINISTRATION PUBLIQUE.
facebook ksr.ef.jcu.cz.
Univerzita Karlova v Praze, Přírodovědecká fakulta.
Předmět Marketing BP522 Kontaktní údaje: Ing. Šárka Dvořáková, Ph.D. Středa.
Stipendia do Německa: informace pro studenty medicíny Informační centrum DAAD v Praze Seminář, IPSC Univerzity Karlovy, Přednášející: Dr. Christof.
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Možnosti studia v zahraničí Mgr. Tomáš Uher Univerzita Karlova Informační, poradenské a sociální centrum.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Povolání, které je uplatnitelné v každé době … Program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
P REZENTACE OBORU SOCIOLOGIE P REZENTACE OBORU SOCIOLOGIE P H D R. R OMAN V IDO, P H.D. Den otevřených dveří 22. – 23. ledna 2016 Fakulta.
Studenti studentům JMÉNO. Fakulta informatiky a statistiky  Fakulta financí a účetnictví  Fakulta mezinárodních vztahů  Fakulta podnikohospodářská.
Prof. Ing. Hana Machková, CSc. Rektorka
Možnosti studia na NF VŠE v Praze
na zápise do 1. ročníku na FF UJEP!
Vlastní myšlenkou Vlastní cestou.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
KATEDRA SOCIÁLNÍ PRÁCE
Stipendijní politika na ESF MU - přehled a strategie
Možnosti studia na NF VŠE v Praze
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
O nás Univerzita s TRADICÍ – založena 1999
Přírodovědecká fakulta UJEP
Studijní obor Fyzioterapie
Studijní obor Management sportu
CO JE TO IES?. CO JE TO IES? STUDIUM Bakalářské Magisterské 3 roky Obor: Ekonomie a finance 2 roky Specializace: Ekonomické teorie a modelování Finance,
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné


Fakulta zdravotnických studií
Transkript prezentace:

Program dnešní prezentace Představení Masarykovy univerzity Představení ESF Život studenta ESF Představení oborů na ESF Přijímací řízení Prohlídka fakulty + ekonomický experiment + prezentace kateder

Představení MU

O Masarykově Univerzitě Založena 28. 1. 1919 1 200 oborů a oborových kombinací na 9 fakultách 4 292 akademických pracovníků 39 035 studentů 62 000 přihlášek ročně Přes 165 000 absolventů

Fakulty MU ● Ekonomicko-správní ● Sociálních studií ● Právnická ● Lékařská ● Přírodovědecká ● Filozofická ● Pedagogická ● Informatiky ● Sociálních studií ● Sportovních studií

Představení ESF

O Ekonomicko-správní fakultě Založena v roce 1990 3 389 studentů 128 vyučujících Od roku 1994 úspěšně absolvovalo přes 9000 studentů Počet podaných přihlášek: 6666 Počet přijatých: 1822

Život studenta esf

Studium na ESF/MU Školní rok má 2 semestry: podzimní a jarní Semestr trvá 13 týdnů - pouze výuka, bez zkoušek Následně je zkouškové období – žádná výuka, pouze zkoušky Zkoušky jsou za kredity – minimum na postup do dalšího semestru je 20 kreditů Kreditový systém umožňuje vlastní studijní strategii Nezvoní se a nenosí se přezůvky

Výhody studia na ESF/MU Tvorba vlastního rozvrhu Kreditový systém umožňující vlastní studijní strategii Volnost ve výběru předmětů Elektronické výukové materiály Online přednášky Studium více oborů najednou Bezproblémové zapisování předmětů z jiných fakult

Informační Systém http://www.is.muni.cz Nejrozsáhlejší a nejpoužívanější studijní systém na vysoké škole v ČR Úkony spojené se studiem bez papírů a front Žádné papírové indexy Zápis předmětů E-learning

Knihovna ESF

Menza a bufet přímo na ESF

Ubytování v Brně Koleje ubytovací stipendium (IS) Priváty bydleni.muni.cz nástěnka v ISu

Studentský život na ESF Ples ESF Zábava fakultní akce 80 000 studentů v Brně Doprava rozjezdy

Představení oborů

Představení bakalářských oborů Prezenční Kombinované Hospodářská politika x Regionální rozvoj a správa Veřejná ekonomika a správa Regionální rozvoj a cestovní ruch Podniková ekonomika a management Podniková informatika Finance Finance a právo Ekonomika a řízení nestátních neziskových organizací Ekonomie Francouzský jazyk, Hospodářská politika

Podniková ekonomika a management Co se naučíte: řídit firmu na úrovni celku i jednotlivých úrovní Uplatnění: čerství absolventi zejména jako odborní pracovníci různých úseků podniku, asistenti vrcholových řídících pracovníků podniku

Hospodářská politika Co se naučíte: analyzovat data pomocí modelů a předpovídat budoucí vývoj ekonomiky Uplatnění: v orgánech EU, v ekonomických a výzkumných sekcích bank a finančních institucí, ekonomické publicistice, poradenství, odvětví národního hospodářství

Hospodářská politika a Francouzský jazyk pro hospodářskou a administrativní činnost Dvouoborové s Pedagogickou fakultou Uplatnění: v orgánech EU, v ekonomických a výzkumných sekcích bank a finančních institucí, ekonomické publicistice, poradenství, odvětví národního hospodářství Hospodářská politika a další kombinace s FSS Hospodářská politika a další kombinace s FF

Regionální rozvoj a správa a Regionální rozvoj a cestovní ruch Co se naučíte: řešit ekonomické problémy na regionální a mezinárodní úrovni Uplatnění: ve státní správě na úrovni regionů, ve společnostech zabývajících se cestovním ruchem, atd.

Veřejná ekonomika a správa Co se naučíte: řešit ekonomické problémy na úrovni ČR Uplatnění: státní správa, sociální služby, kultura, podnikatelská sféra, atd.

Podniková informatika Mezifakultní obor společně s Fakultou informatiky Co se naučíte: programovat a nastavovat ekonomické procesy s využitím IT Uplatnění: provoz ekonomických funkcí IT, „spojovací můstek“ mezi managementem firem a odborníky IT

Ekonomie Co se naučíte: zkoumat současné trendy ekonomiky s využitím modelů a teoretických znalostí Uplatnění: výzkum, ale i finanční sektor, státní správa, atd.

Finance Co se naučíte: rozpoznávat investiční příležitosti, pokročilé znalosti účetnictví, zhodnocovat výhodnost finančních produktů Uplatnění: finanční trh, bankovnictví, pojišťovnictví, účetnictví, atd.

Finance a právo Mezifakultní obor s Právnickou fakultou Co se naučíte: využívat právo ve finančním sektoru, právní aspekty zakládání společností Uplatnění: finanční a kapitálový trh, bankovnictví, pojišťovnictví, firemní finance, účetnictví a mezinárodní finance

Sport a jazyky na ESF/MU Povinná (a příjemná) tělesná výchova Centrum univerzitního sportu http://www.fsps.muni.cz/cus/ Povinná (a kvalitní) výuka cizího jazyku na 4 semestry Povinný (a užitečný) předmět v cizím jazyku

Studium v zahraničí Erasmus+ Další stipendijní programy: CEEPUS, JOSZEF, MŠMT Partnerské univerzity a mezivládní dohody Centrum zahraničních studií www.czs.muni.cz 30% studentů vycestuje Skvělá zkušenost

Pracovní příležitosti Pracovní nabídky od partnerů fakulty: vyjmenovat Praxe a stáže za kredity v rámci fakulty Poradenské a Kariérní centrum MU http://kariera.muni.cz/

Studentské projekty a sdružení

Přijímací řízení

Jak se k nám dostat Výběr oboru Vyplnění přihlášky Zaplacení poplatku Napsání přijímaček: TSP (nebo alternativně OSP) Zápis 

Elektronická přihláška http://is.muni.cz/prihlaska/ Termín podání: od 1.11.2014 do 28.2.2015 Poplatek: 400 Kč za každou přihlášku

TSP – Test studijních předpokladů 9.-10.5.2015 Absolvujete jej pouze jednou www.muni.cz/tsp Percentil: procento uchazečů se stejně nebo méně body = čím vyšší, tím lepší PŮVODNĚ: 7x10 otázek NOVĚ: 5x9 + 1x(9+6) otázek, a,b,c,d,e – 1 správně, 100 min, +1 bod za správnou, 0 za žádnou a -0,25 bodu za špatnou odpověď testování verbálního, numerického a analytického myšlení, kulturního přehledu, prostorové představivosti a kritického myšlení

Potřebný percentil pro přijetí z loňského roku Obor Minimální percentil Ekonomie 60,36 Hospodářská politika 60,10 Regionální rozvoj a správa 55,43 Veřejná ekonomika a správa 60,28 Regionální rozvoj a cestovní ruch Podniková ekonomika a management 82,95 Finance 78,01 Finance a právo 81,89 Podniková informatika 61,94

OSP – Obecné studijní předpoklady www.scio.cz Absolvujete je, kolikrát chcete 4 oddíly, 90 otázek, 110 minut verbální, logický, argumentační a kvantitativní NSZ Datum NSZ I 13.12.2014 NSZ II 7.2.2015 NSZ III 14.3.2015 NSZ IV 11.4.2015

OSP – potřebný percentil pro prominutí přijímající zkoušky na bakalářské studium Obor Minimální percentil Ekonomie 80,00 Hospodářská politika Regionální rozvoj a správa Veřejná ekonomika a správa Regionální rozvoj a cestovní ruch Podniková informatika 90,00 Podniková ekonomika a management Finance 87,00 Finance a právo Ekonomika a řízení nestátních neziskových organizací

Jazykové testy Pouze u oboru Hospodářská politika a Francouzský jazyk pro hospodářskou a administrativní činnost Zkouška se skládá z TSP (nebo OSP) + Zkouška z francouzského jazyka organizovaná Pedagogickou fakultou

Jak zvýšit šanci na přijetí? TSP nanečisto – verze z minulých let na www.muni.cz/tsp Přípravné kurzy Přímo na ESF Termíny v březnu a dubnu 2015 Rozsah výuky: 4x4 vyučovací hodiny Přihlášky během ledna a února 2015 na http://is.muni.cz/obchod/fakulta/econ/ Cena: 1800 Kč Podání více přihlášek na různé obory

Absolventi ESF Výborné uplatnění na trhu práce Nástupní plat absolventů ESF je 27 200 Kč Pro 70% absolventů bylo nalezení práce snadné Uplatnění ve společnostech: PwC, EY, Deloitte, Citibank, atd.

SOUTĚŽ O CENY

Kolik přihlášek si můžete podat na Masarykovu univerzitu? 1. otázka Kolik přihlášek si můžete podat na Masarykovu univerzitu?

Kolikrát absolvujete TSP? 2. otázka Kolikrát absolvujete TSP?

Do kdy se podávají přihlášky na MU? 3. otázka Do kdy se podávají přihlášky na MU?

Program – co Vás čeká? Prohlídka fakulty a kolejí Ekonomický experiment Návštěva studentské zóny v učebně P302