C – cyklus do-while Mgr. Lenka Švancarová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Advertisements

Programování v C jazyku - SEMINÁŘ
Třetí cvičení Podmíněné příkazy Cykly Break a Continue Switch Return
Pole, ukazatele a odkazy
PHP Cyklické příkazy v PHP - 08
Cvičení 2 Proměnné(jednoduché a složené) a konstanty První program Zápis výrazů.
If-else, do-while, switch, operátory
Programování v C++ Cvičení.
Větvení cykly J a v a Začínáme programovat Lucie Žoltá.
Algoritmizace a programování Podmíněné a cyklické příkazy- 08
C – strukturované příkazy
ALGO – Algoritmizace 2. cvičení
Vaše první aplikace V rámci projektu „Cesta k vědě“ (veda.gymjs.net) vytvořil V. Pospíšil a Antonín Šulc. Modifikace a.
Příklady v jazyku C – část 6
Cvičení.
Vstupy a výstupy znaků a) Terminálový vstup a výstup ( getchar(), putchar() ) Přečtěte znak pomocí systémové funkce getchar() a vypište ho pomocí putchar().
CYKLUS S PEVNÝM POČTEM OPAKOVÁNÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavlína Mihačová. Obchodní akademie a Střední odborná.
Příklady v jazyku C – část 4
Příklady v jazyku C – část 3
A1PRG - Programování – Seminář Ing. Michal Standardní knihovní funkce pro vstup a výstup 12 Verze
Pascal - cykly.
Příklady v jazyku C – část 2
C – cyklus while Mgr. Lenka Švancarová.
Napište program v C pro výpočet plochy obdélníka se stranami A=3 a B=2. Výsledek vytiskněte s patřičným komentářem na obrazovku formátovým příkazem printf.
Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě VY_32_INOVACE_INF_RO_20 Digitální učební materiál Sada: Úvod do programování.
OSNOVA: a) Příkazy pro větvení b) Příkazy pro cykly c) Příkazy pro řízení přenosu d) Příklad Jiří Šebesta Ústav radioelektroniky, FEKT VUT v Brně Počítače.
C – switch Mgr. Lenka Švancarová. switch syntaxe switch (výraz) { case hodnota_1: příkaz(y)_ve_větvi_1; case hodnota_2: příkaz(y)_ve_větvi_2; … default:
doc. RNDr. Zdeněk Botek, CSc.
Rozklad problému na podproblémy, rekurze
A1PRG - Programování – Seminář Ing. Michal Řízení běhu programu 5 Verze
Typy cyklů Do...Loop For...Next For Each...Next.
Grafický zápis algoritmů (vývojové diagramy) Lineární rovnice Zobrazení 10 sudých čísel – CYKLUS Suma 10 čísel JK, 2015.
Cykly Cykly umožňují provádět určitou část kódu opakovaně až do nastaveného počtu cyklování nebo splnění podmínky. Cykly umožňují provádět určitou část.
CYKLUS S PODMÍNKOU NA KONCI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavlína Mihačová. Obchodní akademie a Střední odborná.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
C – jak na procedury Mgr. Lenka Švancarová. C – procedury #include int main() { printf("Ahoj\n"); return(0); } #include void pozdrav(void) { printf("Ahoj\n");
PŘÍKAZ CYKLU S PODMÍNKOU NA ZAČÁTKU
Příklady v jazyku C – část 1. Výstupy pomocí printf. printf(" Tisk textu \n v apostrofech \n ") ; p=10; printf("%d\n", p) ; /* tisk konstanty */ printf("Tisk.
Příklady v jazyku C – část 8. Napište program, který inicializuje 2-rozměrné pole uživatele (5 řádků, 2 sloupce) a naplní ho hodnotami (první sloupec.
PŘÍKAZ while úkol 1_42.
Soubory BI-PA1 Programování a algoritmizace 1, ZS Katedra teoretické informatiky © Miroslav Balík Fakulta informačních technologií České vysoké.
Příkazy cyklů. Co je to cyklus Jako cyklus označujeme opakované vykonávání určitého bloku příkazů Jako cyklus označujeme opakované vykonávání určitého.
Pascal – if Mgr. Lenka Švancarová.
Příklady v jazyku C – část 2
Jazyk C A0B36PRI - PROGRAMOVÁNÍ Část II.
Příklady v jazyku C – část 2
Pascal – strukturované příkazy
C – procedury Mgr. Lenka Švancarová.
C – if Mgr. Lenka Švancarová. if vývojový diagram Podmínka Příkaz(y) Podmínka Příkaz(y) Úplné větveníNeúplné větvení ++--
Pascal – cyklus while Mgr. Lenka Švancarová.
Cvičení 2 Podmíněné příkazy, cykly. Podmíněné příkazy Podmínka – jakýkoliv logický výraz ( a=1,……..) ( a=1,……..) Příkaz – vlastní instrukce, která se.
Funkce Přednáška č. 5. Funkce (functions)  posloupnost příkazů uvedená hlavičkou  využití – opakovaně volaná sekvence – strukturování programu – ošetření.
Algoritmizace a programování Algoritmy 4 – Vývojové diagramy (cykly)
Algoritmizace a programování Algoritmy 2 – Vývojové diagramy (sekvence)
Programování KONSTANTY, ČTENÍ PO JEDNOM ZNAKU GETCHAR() FORMÁTOVANÝ VÝSTUP POMOCÍ PRINTF, VÝVOJOVÉ DIAGRAMY, CYKLY.
Algoritmizace a programování Cykly – While 1. Test Příští hodina test na větvení Konstrukce IF..ELSE případně IF..ELIF..ELSE.
VY_32_INOVACE_PR2_14. Cyklus umožňuje opakování určité posloupnosti příkazů bez nutnosti psát je stále znovu. Používáme tři základní druhy cyklů: cyklus.
Inf Cykly ve vývojových diagramech
Programovací jazyk C Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Vytváření dokumentace algoritmů
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Příkazy cyklu (1) Umožňují vícekrát (nebo ani jednou) pro-vést určitý příkaz Jazyk C rozlišuje příkaz cyklu: s podmínkou na začátku: obecný tvar: while.
© Copyright Radim Štefan
PŘÍKAZ CYKLU S ŘÍDÍCÍ PROMĚNNOU for.
Opakování základních příkazů a syntaxí v programovacím jazyce Pascal
CYKLUS S PODMÍNKOU NA KONCI (s výstupní podmínkou)
CYKLUS S PODMÍNKOU NA ZAČÁTKU (se vstupní podmínkou)
Opakování ze 3. cvičení deklarace proměnných výpis na monitor (výstup)
Cyklus for (1) Obecný tvar: for (výraz1; výraz2; výraz3) příkaz
Opakování ze 4. cvičení int a; printf("Zadej číslo: ");
Transkript prezentace:

C – cyklus do-while Mgr. Lenka Švancarová

do-while vývojový diagram, syntaxe žádný, jeden nebo více příkazů cyklu } while (podmínka); Příkaz(y) Podmínka + -

do-while vývojový diagram, sémantika Provede příkazy ve svém těle, vyhodnotí podmínku; vše se opakuje tak dlouho, dokud je podmínka splněna. Končí, když podmínka splněna není. Příkaz(y) Podmínka + -

C – cyklus do-while Příkazy uvnitř cyklu do-while jsou vykonány vždy alespoň jednou. Typicky se využívá k opakování programu, na kontrolu vstupních údajů. Většina dalších problémů řešitelných cyklem do-while se dá naprogramovat pohodlně i s pomocí cyklu jiného.

do-while opakování programu Start #include <stdio.h> int main() { char k; do { printf(”Program”); printf(” o – opakuj, jinak konec:”); scanf(” %c”,&k); } while ((k=='O') || (k=='o')); printf(”Nashledanou”); return(0); } printf(”Program”) printf(”o – opakuj, jinak konec:”) scanf(” %c”,&k) ((k=='O') || (k=='o')) + - printf(”Nashledanou”) Stop

do-while opakování programu Otevři si libovolný program a na základě předchozího dodělej opakování programu. Napiš program na výpočet krychle. Pokud zadá uživatel písmeno e, program skončí, jinak se bude opakovat.

do-while výpis čísel od 1 do 5 Start #include <stdio.h> int main() { int i; i=1; do { printf(”%d\n”,i); i++; } while (i<=5); return(0); } i=1 printf(”%d\n”,i) i++ (i<=5) + - Stop

do-while výpis čísel Napiš program, který vypíše čísla od 7 do 13. Napiš program, který vypíše čísla dělitelná sedmi v intervalu od 0 do 120. Napiš program, který vypíše čísla od 1 po uživatelem zadané celé číslo větší jak 1. Napiš program, který vypíše čísla od 1 po uživatelem zadané celé číslo.

C – cyklus do-while Napiš program na výpis malé násobilky požadovaného čísla. Uživatel zadá počet čísel, co bude nutné zadat. Program vypočítá součet zadaných čísel. Uživatel zadá 8 čísel. Program vypíše jejich průměr a kolik ze zadaných čísel bylo nulových, kladných a záporných.