Účetní systémy na PC (MPF_USPC) 2. TÝDEN. 2.1 Vývoj nabídky ekonomického softwaru a současné trendy ERP systems (Enterprise Ressource Planning) = komplexnější.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nabízené služby společnosti  Poskytování služby Excel24 ( outsourcingový způsob řešení úkolů a problémů s tabulkovým procesorem ) ; Ing. Roman Ševčík.
Advertisements

Stránka 1, © Vema, a. s.. Stránka 2, © Vema, a. s. Podnikové aplikace  Integrovaný podnikový systém (Integrated Business System):  komplex aplikací.
Vítejte v naší firmě Welcome to our company.
Informační systém Patricie specializované řešení pro Advokátní kanceláře.
Řízení vztahu se zákazníky integrované do ERP systému
Albertina a Report Mgr. Libuše Simandlová
Informační systémy a technologie
Aleš Chudý ředitel divize IW Microsoft Slovakia.
Prezentace informačního systému pro malé a střední pekárny
IS V EKONOMICKÝCH SUBJEKTECH Ing. Jiří Šilhán. IS IS – data+lidi+HW, prvky + relace mezi uživateli, které splňují nějaké cílové chování – tak aby byly.
Oblast nástrojů Prostředí Popis produktů Kritéria Vyhodnocení.
Informační systémy podnikové systémy CRM
Analýza a popis pracovního místa
Emitent 2005 Michal Panáček vývoj software. 2 3 Úvod Emitent 2005 je software na správu akcionářské agendy akciové společnosti. Je určen pro evidenci.
Audit IT procesů ve FNOL
LCS International, a.s..
Ing. Pavel Halfar - IPH Servis
Simon, Štancl, Vajdl, Valenta.  Sunnysoft mControl je komplexní řešení pro kontrolu a správu firemních PDA zařízení. Jde o nový produkt na trhu přinášející.
Informační systémy Tomáš Maděra.
Projekt z předmětu Strategie a IS Krejčík, Kučera, Roubíček
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Správný krok ke prosperitě… …ukážeme Vám JAK. NETAX – kdo jsme ? Vize: Stát se vyhledávaným poskytovatelem služeb na českém trhu v oblasti finančního.
Informační systémy TPS,MIS, SIS.
Rozšíření IQ sestav v RZ Jak zobrazovat data na 100% ? Ing. Robert Naar Skalský Dvůr
Informační systém pro řízení lidských zdrojů ve veřejné správě
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Školní informační systémy
Podnikání na Internetu letní semestr 2004 Jana Holá VIII.
Aleš Chudý IW BG Lead Microsoft Corporation. Lidé jsou klíčové aktivum firem Nové trendy práce Software jako platforma Strategická iniciativa (horizont.
Základní principy řešení a využití ERP aplikací
MARKETING.
Computer Help …vše, co jste kdy chtěli vědět o počítačích, ale báli jste se zeptat…
ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE listopad 2006 (c) Radek Maca.
2 Fučíková Sylvie HR/Win – moderní technologie pro osvědčené aplikace.
INTERNETOVÝ OBCHOD S POČÍTAČOVÝMI KOMPONENTY. ČLENOVÉ TÝMU Zuzana Malaníková Ondřej Břížek Aleš Pěnkava Jiří Vávra Jaromír Veber.
Účetní systémy na PC (MPF_USPC) 1. TÝDEN (25. – )
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Na cestě k ASP Jiří Voříšek VŠE - KIT publikováno: červen 2002.
Prof. Molnár1 Podnikové informační systémy Outsourcing IS/IT a ASP Prof. Ing. Zdeněk Molnár, CSc Ústav řízení a ekonomiky podniku
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
Informační systémy Tomáš Maděra. Historie společnosti LCS International, a.s. založeno 1990 česká firma z aložení dceřiné společnosti na Slovensku.
OPERAČNÍ SYSTÉMY.
1 14.Postakviziční integrace-jaké kroky se mají učinit po podpisu kupní smlouvy Kateřina Čepeláková, E-72 Šk.rok:2009/2010.
Účetní systémy na PC (MPF_USPC)
YOUR SYSTEM, spol. s r. o. Ing
Účetní systémy na PC (MKF_USPC)
Téma 8 Mzdový systém podniku a jeho tvorba
Model strategie marketingového mixu
Helios Orange - Implementace systému
Peníze do vašeho rozpočtu. ALC, spol. s r.o. ALC se zaměřuje na optimalizaci metodik a vývoj softwarových nástrojů na podporu řízení IT a ostatních interních.
Rozdělení softwaru Obecná informatika. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1.4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách „Kvalitní škola“ Základní škola M. Choceňského,
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Personální audit - cesta k efektivitě využívání lidských zdrojů.
SIKP – Státní informační a komunikační politika Prezentace – aplikace vybraných zákonů ve společnosti NeXA, s.r.o. Eva Štíbrová Zdeňka Strousková Radka.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Navrhování a hodnocení technického produktu z hlediska.
KPV/PIS KPV/PIS  Jaroslav Plzák  Lukáš Choulík  Tomáš Kraus Websol s.r.o.
SOFTWARE Operační systémy.
Marketingový plán podniku
účetnictví, daně a controlling
Vybudování Technologického centra MěÚ Vyškov
Unikátní řešení odpadové agendy pro kompostárny
Aktuální stav Orsoft RADNICE Open
KPV/PIS Websol s.r.o. Jaroslav Plzák Lukáš Choulík Tomáš Kraus.
Nabízené služby společnosti
Informační systémy podnikové systémy CRM
EVIDENCE VÝNOSŮ A NÁKLADŮ V ÚČETNICTVÍ
Nabízené služby společnosti
Technická Evidence Zdravotnických Prostředků 2
Vyhýbání se daňovým povinnostem v digitální ekonomice
Transkript prezentace:

Účetní systémy na PC (MPF_USPC) 2. TÝDEN

2.1 Vývoj nabídky ekonomického softwaru a současné trendy ERP systems (Enterprise Ressource Planning) = komplexnější podnikové informační systémy - v ČR patřil k nejznámějším systém R3 německé společnosti SAP, mezi světově nejvýznamnější patřily produkty Oracle Financials, J. D. Edwards, MacPac, Triton, BPCS a Business 400, Navision, ERP systems = u nás se používá pojem ekonomický (příp.účetní) software, české účetní programy na počátku 90. let MS DOS - FoxPro - DBF. První programy zahrnovaly obvykle fakturaci, pokladnu, banku, později základní prostředky, sklady a mzdy. základní moduly + doplňkové aplikace, konsolidace trhu, web based accounting - přístup 24 hodin denně odkudkoliv,

2.2 Faktory ovlivňující trh ERP systémů Strukturu trhu s ekonomickými systémy v současnosti určují zejména následující faktory: velcí „ výrobci“ investovali do vývoje moderních systémů založených na SQL technologii a určených pro platformu Windows (popř. Linux, UNIX apod.), rozšířila se nabídka doprovodných modulů, systémy mají rostoucí možnosti a výrobci poskytují širší rozsah služeb (servis, on-line technická podpora, školení atd.), konsolidace trhu - spojování některých výrobců, firmy tak dosahují většího podílu na trhu, jsou finančně a personálně stabilnější, získávají náskok ve vývoji moderních programů.

2.3 Jak vybrat vhodný ekonomický software Jaké jsou důvody, které nás vedou k výměně stávajícího softwaru? Jaká by měla být cena účetního softwaru? Pro některé firmy představuje jediné kritérium… Jaké je datum předpokládaného nasazení informačního systému? Analýza potřeb zákazníka : identifikace vstupů a výstupů účetního systému, určení vzájemných vztahů mezi jednotlivými prvky, stanovení druhů účetních transakcí, které se mohou v podniku vyskytnout, zjištění pravděpodobného počtu transakcí každého druhu za účetní období, specifikace požadavků uživatelů na výkazy – jejich charakter, periodicitu apod., zjištění úrovně účetních a počítačových znalostí zaměstnanců účetního oddělení …

2.4 Kde hledat informace o ERP a „ekonomických systémech“? Ukázka části přehledu dodavatelů podnikových informačních systémů Zdroj: IT řešení pro malé a střední firmy, Kancelářské aplikace, ÚčetníIT řešení pro malé a střední firmy, Kancelářské aplikace, Účetní

2.5 Výběr softwaru pro firmu Novák Firma Novák, s. r. o. se zabývá daňovým poradenstvím a vedením účetnictví. Požadavky na software jsou stanoveny následujícím výčtem. Potřebujeme program, který: umožňuje účtovat v systému podvojného účetnictví pod operačním systémem MS Windows, splňuje legislativní normy a ve kterém mohou účtovat i firmy podléhající auditu, je kvalitní a spolehlivý, má vynikající reference, umožňuje snadné zadávání účetních zápisů a funguje na principu předkontací, umožňuje účtovat odděleně jednotlivá střediska, zakázky a divize, má příjemné uživatelské prostředí (grafika aplikací, zvuková upozornění), vytváří kvalitní tiskové výstupy s možností vkládání loga, vytváření vlastních tiskových sestav, je známý a je účetními firmami často používán, je pravidelně aktualizován (výrobce zasílá upgrade) a reaguje na změny v legislativě, poskytuje stabilní firma s dobrou pověstí (přednostně právní forma a.s.), umožňuje odesílat přes internet výkazy z programu rovnou na úřady, lze přenést data z tiskových sestav nebo i jednotlivé zápisy v účetním deníku do formulářů v Excelu, zahrnuje telefonické a on-line poradenství, dovoluje účtování neomezeného množství firem, obsahuje moduly mezd s vytvořením interních dokladů,

2.6 První přehled – firmy produkující vhodný softwar pro firmu Novák Název společnostiNázev softwaruwww stránky Aktis, a.sABRAhttp:// ACCORD spol.s r.o.ACC Lite a Peristophttp:// Altus Development s.r.oAltus VARIOhttp:// AXA, spol. s r.oAXA ERPhttp:// Beep, s.r.oTwist Inspirehttp:// CÍGLER SOFTWARE, a.s.Money S3http:// CompCity s.r.oFAKThttp:// CSH s. r. oSYSEL – podvojné účetnictví

2.7 Základní kritéria - výběr softwaru pro firmu Novák Nejvhodnější software pro zkoumanou firmu budeme volit pouze z těch společností, které reagovaly na náš dopis, protože ochota komunikovat je důležitou předností. Stupně ohodnocení jsou označení „velmi vhodný“, „vhodný“, „přijatelný“ a „nevhodný“ produkt. Podkladem toto pro ohodnocení je počet získaných bodů v závislosti na vyhodnocení: základních vlastností softwaru, cenové dostupnosti softwaru, mimořádných předností softwaru, právní formy společnosti.

2.8 „Vítězové“ ve výběru softwaru pro firmu Novák PořadíPočet bodůSoftwareSpolečnostOhodnocení I. Software do Kč ,- 1231Money S3CÍGLER SOFTWARE, a.s.velmi vhodný 2225PremiérPREMIER systém, s.r.o.velmi vhodný 3224POHODASTORMWARE, s.r.o.velmi vhodný 4218LCS SISLCS Softprofes, a.s.velmi vhodný 5211LCS Helios IQLCS International, a.s.velmi vhodný 6206STEREO 2004KASTNER software, s.r.ovelmi vhodný 7201KelWinKeloc CS, s.r.o.vhodný

2.9 Software POHODA STORMWARE s.r.o. - Ekonomické a informační systémy STORMWARE s.r.o. - Ekonomické a informační systémy