Uchazeč- stavební firma Stavba budovy Tzv.nepřímý subd. Výroba tašek > 500t.Kč Tzv.nepřímý subd. Materiál pro tašky > 500t.Kč Subdodavatel Provedení střechy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZMĚNY ZÁKONA O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH
Advertisements

Veřejné zakázky a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
KONEC ŠPINAVÉHO FINANCOVÁNÍ POLITICKÝCH STRAN Návrh novely o financování politických stran STRANA ZELENÝCH.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Postupy pro zadávání zakázek při pořizování zboží, služeb či stavebních prací z prostředků finanční podpory OP VK.
Role MZ ČR v souvislosti s veřejnou podporou – financování investic ve zdravotnictví
Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
Realizace projektu - ČR Centrum pro regionální rozvoj.
Úprava vedení účetnictví a daňové evidence zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví ve znění pozdějších předpisů zákon č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve.
Zadávací řízení dle pravidel PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí“ Společně Měníme.
Dialog versus vyjednávání - je mezi nimi nějaký rozdíl? Jonathan Davey, Partner, Addleshaw Goddard
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK 2007 – 2013 FINANČNÍ ČÁST.
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
Snížení základního kapitálu akciové společnosti – základní zásady
 Kapitál je proti jiným výrobním faktorům považován za faktor již vyrobený. Kapitál se skládá z takových vyrobených statků dlouhodobé spotřeby, které.
Výjimka pro malé a střední podnikatele Úprava je obsažena v Nařízení Komise č. 70/2001 V roce byla provedena novelizace Nařízením Komise 364/2004.
Omezení plateb v hotovosti Dana Šramková. Omezení plateb v hotovosti dle zákona č. 254/2004 Sb. povinnost provádět vybrané nadlimitní platby bezhotovostním.
Cenný papír Je listina, s níž zákon spojuje určité právo.
Odpovědnost za porušení předpisů v oblasti platebního styku omezení plateb v hotovosti opatření proti „praní špinavých peněz“
Investiční pobídky. ► Investiční pobídky začaly být v ČR poskytovány investorům od roku Jsou realizovány MPSV, MPO a Agenturou na podporu podnikání.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
ŘÍZENÍ STAVEBNÍHO DÍLA I Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Změny v Pokynech pro zadávání veřejných zakázek ROP SV v roce 2012.
Seminář pro žadatele k 18. a 19. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Zadávání a kontrola veřejných zakázek 9. –
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – Výzva č. 51 Veřejné zakázky v oblasti ICT.
Novela zákona o veřejných zakázkách Porada s ekonomy neškolských příspěvkových organizací Jihomoravského kraje Mgr. Michal Lipovský.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR JUDr. Jana Nedvědická Odbor práva veřejných zakázek a koncesí MMR ČR Zákon o veřejných zakázkách – možnosti společensky.
Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Seminář pro žadatele Dotační program 2016 úvod
SETKÁNÍ ZÁSTUPCŮ STATUTÁRNÍHO MĚSTA PŘEROVA SE ZÁSTUPCI PODNIKATELSKÉ VEŘEJNOSTI „NOVELA ZÁKONA č. 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách “ Odbor: Vnitřní.
„Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Projekt registrační číslo CZ /0.0/0.0/15_005/ je hrazen v rámci Operačního programu Zaměstnanost.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Mgr. Jan Sixta Veřejné zakázky od 1.dubna 2012 zásadní změna k lepšímu?
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Nejčastější chyby při zadávání veřejných zakázek z OPVK
Pravidla pro zadávání veřejných zakázek pro přímo řízené organizace na MZ ČR Ing. Mgr. Zdeňka Zatloukalová.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Seminář pro žadatele k 13.,14., a 15. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Zadávání a kontrola veřejných zakázek 16. –
Pracovní setkání středních škol k připravovanému individuálnímu projektu z OP VK Finanční příprava projektu 1.
Dotace, půjčky a řízení likvidity. Dotace Projev přerozdělovacích procesů - uvnitř veřejného sektoru, -směřující k jiným subjektům – NNO, ziskový sektor.
Postup při zadávání VZ - Příspěvkové organizace Kompetence k rozhodování o nákupu věcí, služeb a stavebních prací Rozsah Číslo usnesení Rady ÚK z
ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK Seminář pro příjemce 10. ledna 2012.
PROBLÉMOVÁ MÍSTA PŘI ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK 15. prosince 2011.
OPAKOVÁNÍ MAJETKOVÝCH CENNÝCH PAPÍRŮ ÚVĚROVÉ CENNÉ PAPÍRY OBLIGACE/DLUHOPISY.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Zákon 417/2009 Sb. Mgr. Pavel Herman.
Požadavky na položkový rozpočet u zakázky na stavební práce
Seminář pro žadatele IROP
Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část
Novelizace Zákon č. 417/2009 Sb. a č. 179/2010 Sb. a další novelizace
Finanční arbitr 26. dubna 2017 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Seminář pro žadatele k 21. výzvě IROP „MUZEA"
Korupce při veřejných zakázkách v ČR a SR
Seminář pro žadatele k 29. výzvě IROP „Rozvoj sociálních služeb"
Seminář pro žadatele IROP
Základní kapitál Základní kapitál je peněžní vyjádření souhrnu
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Seminář pro žadatele k 72. výzvě IROP „Cyklodoprava II"
Seminář pro žadatele IROP
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
PROCES INVESTIC NĚKTERÉ ASPEKTY U VEŘEJNÉ SPRÁVY.
Transkript prezentace:

Uchazeč- stavební firma Stavba budovy Tzv.nepřímý subd. Výroba tašek > 500t.Kč Tzv.nepřímý subd. Materiál pro tašky > 500t.Kč Subdodavatel Provedení střechy > 0 Kč Identifikace celého výrobního řetězce - stavebnictví Každý uchazeč (vč.bank a spol.s kótovanými CP) musí uvést všechny subdodavatele a ty, kdo poskytli jakoukoliv věc (či službu/právo) k plnění zakázky subdodavatelům Výrobce (např. zahraniční) ani nemusí vědět, že jím vyrobená věc skončila použitá ve veř.zakázce; uchazeč neví, kdo byl výrobcem věci použité pro zakázku, nebo není od něj (např.zahraničního) není schopen získat informace/doklady Přesto (i) každý z nich musí být uveden a (ii) kompletní akcionářská struktura každého subdodavatele a tzv.nepřímého subdodavatelem musí být doložena „Osoby poskytující věci, služby, práva subdodavatelům“ musí být identifikovány (vč.rozkrytí akcion.struktury) všechny nad 500t.Kč; (subdodavatelé pravděpodobně všichni, bez limitu – znění v tomto není jednoznačné)

Uchazeč- Systémový integrátor IT zakázka Tzv.nepřímý subd. Poskytovatel tzv. „krabicového“ software > 500t.Kč Subdodavatel Poskytovatel software > 0 Kč Identifikace celého řetězce - IT Každý uchazeč (vč.bank a spol.s kótovanými CP) musí uvést všechny subdodavatele a ty, kdo poskytli jakoukoliv věc (či službu/právo) k plnění zakázky subdodavatelům Poskytovatel SW (např. zahraniční poskytovatel „krabicového“ SW typu Microsoft) ani nemusí vědět, že jím poskytovaný software skončil použitý ve veř.zakázce; uchazeč neví, kdo byl poskytovatelem software použitého pro zakázku, nebo není od něj (např.zahraničního) není schopen získat informace/doklady Přesto (i) každý z nich musí být uveden a (ii) kompletní akcionářská struktura každého subdodavatele a tzv.nepřímého subdodavatelem musí být doložena „Osoby poskytující věci, služby, práva subdodavatelům“ musí být identifikovány (vč.rozkrytí akcion.struktury) všechny nad 500t.Kč; (subdodavatelé pravděpodobně všichni, bez limitu – znění v tomto není jednoznačné)

Dodavatel + Subdodavatel + tzv.nepřímý subdodavatel A1a 60%A1c 1%A1d 1%A1e 3%A1f 2% A2 A2a 98%A2b 1%A2c 1% Odhalování akcionářské struktury Odhalování nepřímých podílníků „až do fyzických osob“ znamená identifikaci všech podílníků vč.zahraničních (výj.pro banky, fondy kol.invest. a spol.s kótovanými CP ) Výjimka se týká 5% ze součtu, ne podílu jednotlivce (tedy – 95% podílníků musí být identifikováno, i když mají sami své podíly menší než 5%) Po „vyčerpání“ limitu 5% (např. skrze akcionáře A1e a A1f) musí být identifikováni i přímí či nepřímí akcionáři se zanedbatelným podílem (např. A1c, A1d, A2b, A2c atd.) Dokládá se výlučně třemi možnými způsoby, všechny vyžadují nějaký „výpis“ z evidence Změny ve struktuře se musí dokládat kvartálně; u 5% neidentifikovaných musí dodavatel dokládat, kam jeho subd. /popř. i nepřímý subd. vyplácel zisk, a to 3 roky po zakázce Sankce: pokuta ve výši součtu pen.prostředků, které dodavatel obdržel od zadavatele (při nedodání dokumentů pokuta vždy, při nesprávných údajím v dok. - jen pokud „vědomě“)

 „holding“ (LLP, SC …) Dodavatel  Velká konsultantská společnost typu „Velké 4“ (nadnárodní partnership) Odhalování nepřímých podílníků „až do fyzických osob“ znamená identifikaci všech partnerů vč.zahraničních (může jít o stovky osob) Výjimka se týká 5% ze součtu, ne podílu jednotlivce (tedy – 95% partnerů musí být identifikováno, i když každý má svůj podíl menší než 5%) Dokládá se výlučně třemi možnými způsoby, všechny vyžadují nějaký „výpis“ z evidence Vztahuje se na konsultantskou společnost, ať už je (i) dodavatelem, (ii) subdodavatelem, nebo (iii) „osobou poskytující věci/služby subdodavatelům k plnění veř.zak.“ (v případě ad iii platí limit 500t.Kč, v případech ad i a ii bez ohledu na hodnotu) Změny ve struktuře se musí dokládat kvartálně Sankce: pokuta ve výši součtu pen.prostředků, které dodavatel obdržel od zadavatele (při nedodání dokumentů pokuta vždy, při nesprávných údajích v dok. - jen pokud „vědomě“) 

 PRIVATE EQUITY fond Dodavatel  Společnosti s účastí private equity Odhalování nepřímých podílníků „až do fyzických osob“ znamená identifikaci a doložení investorů private equity fondů (výjimka pro fondy kolektivního investování se neuplatní – fondy private equity zpravidla nemají formu regulovaných fondů kolektivního investování)

SPV s akciemi zastavenými ve prospěch banky Dodavatel Společnosti s bankovním financováním/zastavenými akciemi Podílníci dodavatelů se dokládají výlučně výpisem: (i) z obch.rejstříku, (ii) z evidence emisí, (iii) z obdobné evidence vydaného osobou, která vykonává investiční činnost úschova investičních nástrojů podle zákona o podn.na kapit.trhu Pro listinné akcie nepřipadá do úvahy výpis ad (i) či (ii) Financující banky si zpravidla berou akcie do zástavy, nikoliv však formou „úschovy CP dle zákona“ ad (iii) Dodavatel nebude schopen předložit požadované doklady Financující banka

Dodavatelé Tzv.nepřímí subd. – všichni kdo kdy poskytli jakoukoliv věc (či službu/právo) k plnění veř.zakázky subdodavatelům Subdodavatelé Každý kdo obdržel v součtu 20mil.Kč p.a. přímo i nepřímo z veř.zdrojů Každý (včetně bank a spol.s kótovanými CP) kdo se kdy podílel na veř.zakázkách jako (i) dodavatel (ii) subdodavatel, (iii) ten kdo kdy poskytl jakoukoliv použitou věc (či službu/právo) obdržel v úč.období v součtu (z jedné nebo více zak.) částku≥ 20mil.Kč pocházející přímo či i jen nepřímo z veřejných zdrojů Musí sdělit a doložit (výpisy) kompletní akcionářskou strukturu (bez výjimky - i banky a spol.s kótovanými CP) Povinnost platí pro dané úč.období a 3 následující úč.období Oznámení a doklady se předkládají FAÚ MF Sankce: pokuta ve výši součtu všech pen.prostředků obdržených v úč.období přímo či nepřímo z veř.zdrojů ( při nedodání oznámení/dokumentů pokuta vždy, při nesprávných údajích v dok. - jen pokud „vědomě“)

Dodavatel Osoba ve střetu zájmů (úředník/starosta/ministr) Jakákoliv společnost Faktura na marketingové služby > 0 Kč Možné skutečné korupční schema (na rozdíl od výrobního řetězce nepostižené) Pokud dodavatel provede úhradu např. za všeobecné marketingové služby (tedy se nejedná o poskytnutí jakékoliv věci či služby/práva vztahující se k plnění veř.zakázky ═ nejde o definovaného nepřímo subdodavatele) společnosti, která je ovládána osobou ve střetu zájmů (úředník zadavatele/starosta/ministr), nepodléhá taková platba požadavkům v rámci navrhované úpravy Příjemce takové platby nemusí (na rozdíl od bona fide subdodavatelů a tzv.nepřímých subdodavatelů veřejné zakázky) dokládat akcionářskou strukturu ani nemusí být v nabídce identifikován

Takzvaně „kladné“ stanovisko Evropské komise Dopis J.Faulla z se vyjadřuje k návrhu zahrnujícímu koncept tzv.vyloučených osob, tedy jinému návrhu než projednávanému v Parlamentu ČR Výslovně uzavírá, že „nepřiměřené dokumentační požadavky nesmí být uloženy, protože to by podstatně zvýšilo administrativní zátěž pro uchazeče o zakázky – např. příliš mnoho certifikátů“. Zdůrazněn předběžný charakter úvah a skutečnost, že jde jen o názor odboru pana Faulla Tento dopis tedy není „kladným“ stanoviskem EK k tomuto návrhu; k tomuto návrhu se nevztahuje, ani není „kladným“