OŘÍŠKY2 Výuka pro druhý stupeň. Knedlíky Paní Nováková uvařila na oběd knedlíky. Dva snědla ona, čtyři snědl pan Novák. Každé z jejich tří dětí snědlo.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přímá a nepřímá úměrnost
Advertisements

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Miluše Nováková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Practice with Numbers Answer the following questions in Czech. Remember to use the correct case of nouns after numbers. Vzor: Kolik minut má hodina?
NJ - konverzace Určování času.
SKLOŇOVÁNÍ ČÍSLOVEK Mgr. Michal Oblouk.
Telling Time Write out each of the following time expressions in words. Vzor: 5:25 Je pět hodin a dvacet pět minut. *Taken from Lesson 7, pg. 89, ex. 7.
Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?.
Vypracovala: Mgr. Silvie Reitharová
74.1 Sčítání a odčítání zlomků se stejným jmenovatelem
Trojčlenka.
Kdo chce být milionářem ?
Hodiny a režim dne pro první třídu.
BĚŽÍ, BĚŽÍ, NEPOLEŽÍ, NEMÁ VŮZ ANI SÁNĚ, PŘECE NIKDY NEUSTANE.
Prvočísla a čísla složená
Lekce 4 čas.
Lineární rovnice s jednou neznámou Autor: Vladislava Hurajová.
K OMBINATORIKA, PRAVDĚPODOBNOST, STATISTIKA Variace VY_32_INOVACE_M4r0107 Mgr. Jakub Němec.
Základní škola a mateřská škola T. G. Masaryka Milovice, Školská 112, Milovice projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Znalostio zlomcích.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Vladislav Michl
MATEMATIKA pro 1. třídu ZŠ
Základní škola a mateřská škola T.G. Masaryka Milovice, Školská 112, Milovice projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_586_5TR_CJ Autor: Mgr. Leona Szabó 1.
Řešení úloh v testech Scio z matematiky zadaných ve školním roce 2011/2012 pro 9. ročník (25. – 30. úloha) X. označení digitálního učebního materiálu:
Násobení mnohočlenů.
9.
ČAS – TIME (čtvrt, půl, tři čtvrtě, celá + minuty)
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Není –li uvedeno jinak, je tento.
Šest čtyři pět tři osm deset sedm devět dvě jedna.
13.
Slovní úlohy se zlomky - řešte následující slovní úlohy samostatně
Slovní úlohy řešené rovnicemi
ODPOVĚDI K OŘÍŠKŮM1 Výuka pro druhý stupeň. CD přehrávač a baterie (odpověď) Baterie stojí 25 Kč. (Přehrávač stojí 5025 Kč, tedy 5025 Kč + 25 Kč=5050.
ČÍSLOVKY Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Slovní úlohy řešené pomocí rovnic Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.
63.1 Sčítání zlomků se stejným jmenovatelem
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Jindřiška Tomášková Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_IV.MND4 Vytvořeno:12.
SLOVNÍ ÚLOHY řešené pomocí lineární rovnice MATEMATIKA 8.ročník Zdeňka Šetková ZŠ Masarykova 1289 Ostrov Klíčová slova: s lovní úloha, rovnice, řešení,
U příkladů, kde se vyskytují procenta, rozlišujeme tři základní veličiny: - základ (100%)... z - procentovou část... č - počet procent... p První dvě.
Průřezové úlohy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Matematizace textu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radim Frič. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
Přímá a nepřímá úměrnost Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková.
Opakování na 3.písmenou práci 6.ročník
Souhrnný test kvantitativního myšlení
Převeď zlomky do základního tvaru:
VY_32_INOVACE_07M_Zlomek, výpočet více částí z celku - 3
Sada 1 MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Sada 1 Matematika MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
ANOTACE Materiál je určen pro žáky 4. ročníku, je určen k procvičování učiva. Materiál obsahuje prezentaci s učivem o zlomcích. Doplněno řešením. Žáci.
Přímá a nepřímá úměrnost
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
AUTOR: Mgr. Dobroslava Martínková NÁZEV: VY_32_INOVACE_M3_12_Dělení
DIAGRAMY.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jaroslav Bartl Číslo
Výpočty celku a části celku zadané zlomkem
VY_32_INOVACE_13_MATEMATIKA_2_NUMERACE OD 0 DO 6 (+) Dětský domov, Základní škola a Střední škola, Duchcov, Školní 1, příspěvková organizace Registrační.
NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a.
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_07_CISLOVKY Název materiálu: Číslovky
Stany Řešení hlavolamu.
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_M_08_Hra TEMA: Hra
Pojem zlomek a jeho zápis.
Pojem zlomek a jeho zápis.
* Zlomky Matematika – 7. ročník *.
Slovní úlohy na soustavy rovnic
Dělitelnost - test 6. třída.
Pojem zlomek a jeho zápis.
Transkript prezentace:

OŘÍŠKY2 Výuka pro druhý stupeň

Knedlíky Paní Nováková uvařila na oběd knedlíky. Dva snědla ona, čtyři snědl pan Novák. Každé z jejich tří dětí snědlo polovinu knedlíků co pan a paní Novákovi. Kolik knedlíků paní Nováková uvařila, když jí ještě tři knedlíky zbyly? a)22 a)b) 20 b)c) 18 c)d) 16 d)e) 15

Číslo Které z následujících čísel patří na místo otazníku v číselné řadě? 21, 23, 28, 35, 37, 42, 49, 51, ?, 63 a)53 b)55 c)56 d)57

Neznámé číslo Pokud neznámé číslo vynásobíme dvěma a od výsledku odečteme číslo tři dostaneme číslo sedm. Jaké číslo jsem dvěma vynásobila? a)5 b)8 c)11 d)13 e)

Jahody Zuzka sklidí za 20 minut dvě a půl kg jahod, Terka za 30 minut pět kg jahod. Kolik kg jahod sklidí dohromady za 2.hodiny? a)24 b)25 c)28 d)35