Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola a mateřská škola T. G. Masaryka Milovice, Školská 112, 28923 Milovice projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola a mateřská škola T. G. Masaryka Milovice, Školská 112, 28923 Milovice projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST."— Transkript prezentace:

1 Základní škola a mateřská škola T. G. Masaryka Milovice, Školská 112, 28923 Milovice projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: IV / 2 Slovní úlohy řešené pomocí lineárních rovnic Název: Matematika - 9.r., Slovní úlohy řešené pomocí lineárních rovnic Anotace: Materiál obsahuje slovní úlohy ze života, které se řeší pomocí rovnic. Autor: Tamara Huková Datum : 14.09.2011 Jazyk: čeština Ročník: IX. Předmět: Matematika. Očekávaný výstup: Žáci vyjadřuji vztahy pomocí rovnic. Žáci formulují a řeší reálnou situaci pomocí rovnic. Klíčová slova: rovnice, neznámá veličina. Druh učebního materiálu: PowerPointová prezentace. Autorem materiálu a všech jeho částí,není-li uvedeno jinak, je Tamara Huková. Dostupné na www.zsmilovice.czwww.zsmilovice.cz, OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost,financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR.

2 Slovní úlohy řešené pomocí lineárních rovnic. Škola základ života. Snad se stalo: Slavného řeckého matematika Pythagora se ptali, kolik žáků navštěvuje jeho školu. Odpověděl: Polovina žáků studuje matematiku, čtvrtina hudbu, sedmina mlčí a kromě toho jsou tam ještě 3 dívky. X + X +3 =X Autorem materiálu a všech jeho částí,není-li uvedeno jinak, je Tamara Huková. Dostupné na www.zsmilovice.czwww.zsmilovice.cz, OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost,financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR.

3 Slovní úlohy řešené pomocí lineárních rovnic. Škola základ života. Snad se stalo: Slavného řeckého matematika Pythagora se ptali, kolik žáků navštěvuje jeho školu. Odpověděl: Polovina žáků studuje matematiku, čtvrtina hudbu, sedmina mlčí a kromě toho jsou tam ještě 3 dívky. X + X +3 =X Autorem materiálu a všech jeho částí,není-li uvedeno jinak, je Tamara Huková. Dostupné na www.zsmilovice.czwww.zsmilovice.cz, OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost,financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR.

4 Pekárna dodala do prodejny 600kg chleba, bochníky byly o hmotnosti 1kg a 2kg, celkem 350ks. Kolik bylo bochníků o hmotnosti 1kg a kolik bylo dvoukilových? { 2kg1kg { 350ks 600kg Součin dvou za sebou jdoucích přirozených čísel je o 46 menší než součin dalších dvou následujících v řadě. Urči neznámá čísla. Autorem materiálu a všech jeho částí,není-li uvedeno jinak, je Tamara Huková. Dostupné na www.zsmilovice.czwww.zsmilovice.cz, OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost,financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR.

5 Sněhurka připravila k obědu 43 ovocných knedlíků. Čtyřem trpaslíkům dala stejný počet knedlíků, každému ze zbývajících o 1 knedlík méně. Sněhurce zbyly 4 knedlíky. Jak rozdělila knedlíky trpaslíkům? 43ks 4 - stejný počet knedlíků. Zbývajícím–každému o1 méně. Zbylo sněhurce 4 knedlíky. Autorem materiálu a všech jeho částí,není-li uvedeno jinak, je Tamara Huková. Dostupné na www.zsmilovice.czwww.zsmilovice.cz, OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost,financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR.

6 Sněhurka připravila k obědu 43 ovocných knedlíků. Čtyřem trpaslíkům dala stejný počet knedlíků, každému ze zbývajících o 1 knedlík méně. Sněhurce zbyly 4 knedlíky. Jak rozdělila knedlíky trpaslíkům? 43ks 4 - stejný počet knedlíků. Zbývajícím–každému o 1 méně. Zbylo Sněhurce: 4 knedlíky. Autorem materiálu a všech jeho částí,není-li uvedeno jinak, je Tamara Huková. Dostupné na www.zsmilovice.czwww.zsmilovice.cz, OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost,financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR.

7 http://students.roanoke.edu/groups/relg211/johnson/Pytha goras_5.jpeg Autorem materiálu a všech jeho částí,není-li uvedeno jinak, je Tamara Huková. Dostupné na www.zsmilovice.cz, OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, www.zsmilovice.cz financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. http://www.centrumpohadek.cz/wp-content/uploads/2010/01/Sn%C4%9Bhurka- a-sedm-trpasl%C3%ADk%C5%AF-2.jpg Zdroj:


Stáhnout ppt "Základní škola a mateřská škola T. G. Masaryka Milovice, Školská 112, 28923 Milovice projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST."

Podobné prezentace


Reklamy Google