Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VY_32_INOVACE_13_MATEMATIKA_2_NUMERACE OD 0 DO 6 (+) Dětský domov, Základní škola a Střední škola, Duchcov, Školní 1, příspěvková organizace Registrační.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VY_32_INOVACE_13_MATEMATIKA_2_NUMERACE OD 0 DO 6 (+) Dětský domov, Základní škola a Střední škola, Duchcov, Školní 1, příspěvková organizace Registrační."— Transkript prezentace:

1 VY_32_INOVACE_13_MATEMATIKA_2_NUMERACE OD 0 DO 6 (+) Dětský domov, Základní škola a Střední škola, Duchcov, Školní 1, příspěvková organizace Registrační číslo: cz.1.07/1.4.00/ Mgr. Jitka Lukášová

2 Numerace od 0 do 6 Operace sčítání:
Při sčítání používáme znaménko + (plus) – pomáháme si se slovíčkem a a vlastně si říkáme, že přidáváme

3 U příkladu na sčítání jsou jednak čísla, znaménko + a znaménko = ( znamená rovná se, je rovno)
Za rovnítkem = je vždy výsledek (sečtená čísla) Příklad: Píšeme = 5 Čteme dvě plus tři rovná se pět

4 Úloha 1 Na tácku byly 4 kousky dortů se žloutkovým krémem a 2 kousky s čokoládovým krémem. Kolik jich bylo celkem? V číslech: = 6 Čteme: čtyři plus dva rovná se šest

5 Úloha 2 Před domem mají děti stát sáňky. Některé jsou světlé, některé tmavé. Kolik jich je celkem? Výpočet: = 5 (čteme tři plus dva rovná se pět)

6 Úloha 3 V zahradním rybníčku byly 2 druhy ryb. Vypočti, kolik jich bylo celkem? Do čtverečků napiš správná čísla.

7 Úloha 4 Na věšácích mají děti čepice. Na jednom jsou 2 a na druhém věšáku jsou 4. Kolik jich je celkem. Vyřeš graficky (dej do oválu) a výpočtem.

8 Čti příklady a počítej nahlas:
= = = = Můžeš s paní učitelkou řešit úlohy z praxe – dívej se kolem sebe.

9 Závěr: Nezapomeň, že při sčítání vždy používáme znaménko + (plus) , které znamená přidej, a dej dohromady… Nezapomeň používat znak = (rovná se) a za ním vždy následuje výsledek sečtení!!!

10 Zdroje: Zdroj: vlastní dílo Autor: Jitka Lukášová


Stáhnout ppt "VY_32_INOVACE_13_MATEMATIKA_2_NUMERACE OD 0 DO 6 (+) Dětský domov, Základní škola a Střední škola, Duchcov, Školní 1, příspěvková organizace Registrační."

Podobné prezentace


Reklamy Google