Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ"— Transkript prezentace:

1 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana

2 Rovnice - slovní úlohy - cvičení
Matematika 8. ročník Jana Míková

3 Součet tří po sobě jdoucích přirozených čísel je 27
Součet tří po sobě jdoucích přirozených čísel je 27. Která to jsou čísla? Určete číslo, které je o tolik menší než devět, o kolik je jeho devítinásobek větší než devět.

4 Součet čtyřnásobku a pětinásobku neznámého čísla dělený dvěma se rovná číslu o pět menšímu než 50. Vypočítejte neznámé číslo. Myslím si číslo. Násobím je pěti a výsledek dělím dvěma. Po přičtení tří dostanu 18. Které číslo jsem si myslel?

5 Částku 880 Kč rozdělte mezi dvě osoby tak, že:
druhá osoba dostane třikrát více než první druhá osoba dostane o 20 Kč více než první

6 Turisté ušli za tři dny 45 km. Druhý den ušli dvakrát víc než první den. Třetí den ušli o 5 km méně než druhý den. Kolik kilometrů ušli v jednotlivých dnech?

7 Čtyři kamarádi uspořili celkem 925 Kč
Čtyři kamarádi uspořili celkem 925 Kč. Druhý uspořil dvakrát tolik, co první, třetí o 35 Kč více než druhý a čtvrtý o 10 Kč méně než první. Kolik korun uspořil každý z nich?

8 Obvod trojúhelníku je 87 cm
Obvod trojúhelníku je 87 cm. Strana b je o 15cm kratší než strana a, strana c je o 12 cm delší než strana b. Vypočítejte délky jednotlivých stran. Úhel při základně rovnoramenného trojúhelníku je o 18° větší než úhel při hlavním vrcholu. Vypočítejte velikost všech vnitřních úhlů.

9 Tři pracovníci dostali za svou práci dohromady 1 235Kč
Tři pracovníci dostali za svou práci dohromady 1 235Kč. Rozdělili se o ně podle svých výkonů tak, že první dostal o 20% méně než druhý a třetí o 45Kč více než druhý. Kolik korun dostali jednotlivý pracovníci?


Stáhnout ppt "INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ"

Podobné prezentace


Reklamy Google