Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ANOTACE Materiál je určen pro žáky 4. ročníku, je určen k procvičování učiva. Materiál obsahuje prezentaci s učivem o zlomcích. Doplněno řešením. Žáci.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ANOTACE Materiál je určen pro žáky 4. ročníku, je určen k procvičování učiva. Materiál obsahuje prezentaci s učivem o zlomcích. Doplněno řešením. Žáci."— Transkript prezentace:

1

2 ANOTACE Materiál je určen pro žáky 4. ročníku, je určen k procvičování učiva. Materiál obsahuje prezentaci s učivem o zlomcích. Doplněno řešením. Žáci říkají a postupně zapisují, jaké části čtverce jsou a nejsou vybarveny. Žáci řeší úlohu s čokoládou, která je rozdělena na deset dílků a pomocí zlomku žáci zapisují, jaká část čokolády zůstala. Dále žáci dbají na správné čtení daných zlomků. V závěru žáci řeší úlohu s jahodovým koláčem, který rozdělí na čtvrtiny a úlohu s dortem, který rozdělí na osminy. Žáci pracovali snaživě, s napětím sledovali interaktivní tabuli, na které se postupně zobrazovaly a odkrývaly jednotlivé úkoly k procvičování zlomků. Žáci se aktivně zapojovali do výuky. Klíčová slova: zlomky, polovina, třetina, čtvrtina, pětina, šestina, sedmina, osmina, devítina, desetina, zápis zlomků, práce s textem, čtení s porozuměním CITACE Text: Matematika pro 4. ročník ZŠ: 3. díl. Praha: Alter. ISBN

3 Zlomky – procvičování učiva
Řekněte a zapište: - jaká část čtverce je vybarvena (V) - jaká část čtverce není vybarvena (N) V N V N V N V N

4 Řekněte a zapište: - jaká část čtverce je vybarvena (V) - jaká část čtverce není vybarvena (N) V N V N V N V N

5 Čokoláda má 10 dílků. Natálka snědla čokolády.
Ukaž na obrázku část čokolády, kterou Natálka snědla. Ukaž na obrázku část čokolády, která jí zůstala. Zapiš pomocí zlomku, jaká část čokolády jí zůstala. Natálce zůstalo čokolády. Přečti zlomky: , , , , , , , , , ,

6 Rozdělte jahodový koláč na čtvrtiny.
Na kolik dílů jste koláč rozdělili? _____________________________________ Rozdělte dort na osminy. Na kolik dílů je dort rozdělen?

7 Zlomky – procvičování Řešení: Řekněte a zapište:
- jaká část čtverce je vybarvena (V) - jaká část čtverce není vybarvena (N) V N V N V N V N

8 Řekněte a zapište: - jaká část čtverce je vybarvena (V) - jaká část čtverce není vybarvena (N) V N V N V N V N

9 Čokoláda má 10 dílků. Natálka snědla čokolády.
Ukaž na obrázku část čokolády, kterou Natálka snědla. Ukaž na obrázku část čokolády, která jí zůstala. Zapiš pomocí zlomku, jaká část čokolády jí zůstala. Natálce zůstalo čokolády. Přečti zlomky: Jedna polovina, jedna pětina, jedna osmina, dvě třetiny, jedna šestina, čtyři sedminy, jedna devítina, tři čtvrtiny, čtyři pětiny, dvě šestiny, pět desetin. snědla zůstala , , , , , , , , , ,

10 Rozdělte jahodový koláč na čtvrtiny.
Na kolik dílů jste koláč rozdělili? Koláč jsme rozdělili na 4 díly. Rozdělte dort na osminy. Na kolik dílů je dort rozdělen? Dort je rozdělen na 8 dílů.


Stáhnout ppt "ANOTACE Materiál je určen pro žáky 4. ročníku, je určen k procvičování učiva. Materiál obsahuje prezentaci s učivem o zlomcích. Doplněno řešením. Žáci."

Podobné prezentace


Reklamy Google