Finanční podpora v oblasti odpadového hospodářství Královéhradeckého kraje.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Advertisements

Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
1 Struktura dotačních titulů Středočeského kraje pro rok 2014.
Finanční nástroje pro podporu stanic Lenka Tomášková AOPK ČR, Sekce ochrany přírody a krajiny, odbor zvláštní ochrany přírody Praha,
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Operační program Infrastruktura – část životní prostředí Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor životního prostředí.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
Fond Vysočiny Realizované grantové programy v oblasti odpadového hospodářství a připravované pro rok 2008 garantem odbor životního prostředí Krajský úřad.
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Dotace obcím v oblasti vodního hospodářství z rozpočtu kraje Vysočina : 1.Fond Vysočiny - grantový program „Čistá voda 2008“ 2.Dotace na drobné vodohospodářské.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Jeseník – jednička ve třídění odpadů a úspory energie
Podpora vodohospodářské infrastruktury v obcích Zlínského kraje Zlín Lenka Gregorová.
Povodně a finanční pomoc Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Tisková konference
Odpadové hospodářství
Problematika odpadového hospodářství Povinnosti obce při nakládání s komunálním odpadem (KO), podle zákona č. 185/2001 Sb., o odpadech a o změně některých.
Aktuální informace v odpadovém hospodářství v Libereckém kraji „Aktuální informace v odpadovém hospodářství v Libereckém kraji“ Radim Zika
Zdravý kraj Vysočina a MA 21
Připravované grantové programy Fondu Vysočiny pro rok 2008 Garant odbor životního prostředí Krajský úřad kraje Vysočina Jihlava
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
Ing. Marcela Strakošová
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Liberec Ing. Ida Svobodová Aktivity projektu Intenzifikace tříděného sběru v Libereckém kraji pro rok 2008.
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a ZDRAVÍ 21 v kraji Vysočina.
Seminář „DOTACE PRO KULTURNÍ INSTITUCE“ Dotační programy Královéhradeckého kraje v oblasti kultury v oblasti kultury.
Energetické využívání v ČR, pozice MŽP a jak vlastně dál?? Jaromír Manhart Odbor odpadů Ministerstvo životního prostředí STEO seminář: Odpady 2015 a jak.
RP10-16 Dotace na hospodaření v lesích na území Zlínského kraje Zlín, Ing. Marcela Strakošová.
Program Podpora výstavby a technického zhodnocení infrastruktury vodovodů a kanalizaci Odbor vodovodů a kanalizací Vypracoval: Ing. Jan Žák Místo.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Vodní hospodářství (2014–2016) Aleš Kendík náměstek pro řízení sekce vodního hospodářství
DOTACE PRO OBLAST ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ PLZEŇSKÝ KRAJ Informace odboru ŽP o možnostech financování projektů v roce 2015 zaměřených na ochranu a zlepšení.
INFRASTRUKTURA PRO ODDĚLENÝ SBĚR VYUŽITELNÝCH A NEBEZPEČNÝCH SLOŽEK KOMUNÁLNÍHO ODPADU V ÚSTECKÉM KRAJI „DOPNĚNÍ SÍTĚ SBĚRNÝCH DVORŮ V ÚSTECKÉM KRAJI“
01  PF02-12 Podprogram na podporu obnovy venkova  PF03-12 Podprogram podpory předprojektové přípravy projektů regenerace brownfields ve ZK  PF04-12.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
GRANTY A DOTACE KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE VYPSANÉ V ROCE 2009  Cestovní ruch  Kultura a památková péče  Obce a mikroregiony  Sociální oblast  Školství.
Krajský projekt v roce 2011 na území Pardubického kraje  Projekt košů  Regionální komunikační aktivity  Projekt nádob  Projekt košů  Vzdělávací programy.
HANTÁLY a.s. řeší otázku třídění a likvidace biologicky rozložitelného komunálního odpadu ( BRKO) již od roku Společně s Dobrovolným svazkem obcí.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2015  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Olomouckého kraje (PRVKOK)
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Stav odkanalizování v obcích Zlínského kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Ing. Dana Zápecová vedoucí oddělení vodního hospodářství Duben.
Provozování vodohospodářské infrastruktury
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Dotační program vodohospodářské infrastruktury
por. Ing. Antonín Bastl, OIZS HZS JMK
Přehled preferenčních kritérií
Možnosti dotací na řešení zásobování pitnou vodou
Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Kraje Vysočina
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Další výzvy ve Specifickém cíli 3.3 IROP Regulační plány
„B“ – Příspěvek na obnovu, zajištění a výchovu lesních porostů
odbor politiky bydlení
Dotace Kraje Vysočina v oblasti vodního hospodářství
16., 21. a , 9:00 Krajský úřad Ústeckého kraje
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
Změny v soutěži Vesnice roku
Stavební právo.
Úvod: Pro rok 2018 vyčleněno ,- Kč
Seminář k výzvě č. 1 MAS Lanškrounsko z PRV 17. 7
Obec Sibřina Plán investičních a provozních záměrů obce 2018 – 2022
Dotační příležitosti pro obce JMK
Dotační program pro rok 2019
Program na podporu lesních ekosystémů
Dotační program vodohospodářské infrastruktury
Transkript prezentace:

Finanční podpora v oblasti odpadového hospodářství Královéhradeckého kraje

 dotace na zpracování projektových dokumentací nebo realizačních prací v oblasti odpadového hospodářství, které vycházejí z příslušné legislativy a prováděcích předpisů v oblasti nakládání s komunálními odpady Dotační program - Nakládání s odpady Příklady schválených projektů z let  pořízení velkoobjemových kontejnerů ke shromažďování odpadů  pořízení speciálních kontejnerů na uskladnění nebezpečného odpadu  pořízení štěpkovače dřevního odpadu  vybudování odvodněné zpevněné plochy pro kompostování bioodpadu z území obce  čelní nakladač na traktor, kontejnerový nosič  zabezpečení sběrného dvora – oplocení, vjezdová brána…  zpracování projektové dokumentace vybudování sběrného dvora, apod.  průměrná dotace na 1 projekt byla 180 tis.Kč  finanční zdroje dotačního programu nepřesahují částku 1 mil.Kč na rok

 žadatelem je obec Královéhradeckého kraje, fyzická nebo právnická osoba působící v oboru nakládání s odpady  maximální doba realizace projektu je do konce následujícího kalendářního roku po roce vyhlášení výzvy  investiční / neinvestiční dotace poskytovaná předem, maximálně 70% uznatelných nákladů, minimální dotace ,- Kč, maximální ,- Kč  program je vyhlašován každoročně odborem grantů a dotací KÚ  lhůta pro podávání žádostí od do  žádosti o dotaci se podávají prostřednictvím dotačního portálu DOTIS, kde jsou rovněž zveřejněna pravidla programu Dotační program - Nakládání s odpady Kontakt: Mgr. Petr Kamenický, oddělení krajských dotací, tel: ,

Projekt Čistá obec, čisté město, čistý kraj I. část: Soutěž v třídění odpadů obcí Královéhradeckého kraje „Čistá obec“  každoroční hodnocení obcí Královéhradeckého kraje v celkové výtěžnosti sběru papíru, plastů, skla bílého, skla barevného a nápojových kartonů v přepočtu na jednoho obyvatele obce (kg/obyvatel), existence sběru kovů  hodnocení výtěžnosti zpětného odběru elektrozařízení (pro obce zapojené do kolektivních systémů zpětného odběru ASEKOL a ELEKTROWIN) Kontakt: Ing. Dana Vostřezová, Centrum investic, rozvoje a inovací, tel: ,  ocenění formou finančního daru ve výši od 40 tis. Kč do 100 tis. Kč  zvláštní prémie 30 tis.Kč za absolutního vítěze a „skokana roku“  zvláštní ocenění společnosti ASEKOL  speciální ocenění společnosti ELEKTROWIN

 V roce 2015 je podpora zaměřena na zajištění plnění povinností odděleného sběru biologicky rozložitelných odpadů a kovů dle novely zákona o odpadech č. 229/2014 Sb.,  dotace na sběrné nádoby a kontejnery na kov nebo biologicky rozložitelné odpady, včetně velkoobjemových kontejnerů  dotace na vybavení pro manipulaci a zpracování bioodpadu, tj. manipulační prostředky, nářadí, drtiče, apod.  předmětem dotace nejsou kompostéry, sekačky, výstavba zpevněných ploch, zpracování projektových dokumentací Projekt Čistá obec, čisté město, čistý kraj II. část: Zajištění plnění povinností obcí v oblasti odpadového hospodářství dle novely zákona o odpadech

 žadatelem je obec Královéhradeckého kraje do 500 trvale bydlících obyvatel  investiční / neinvestiční dotace poskytovaná předem, max. 80% uznatelných nákladů, minimální dotace ,- Kč, maximální ,- Kč,  lhůta pro podávání žádostí o dotaci od do  žádosti o dotaci se předkládají v listinné podobě  pravidla programu jsou zveřejněna na webu v sekci dotační programy 2015 / životní prostředí a zemědělství Projekt Čistá obec, čisté město, čistý kraj II. část: Zajištění plnění povinností obcí v oblasti odpadového hospodářství dle novely zákona o odpadech Kontakt: Ing. Ondřej Slavík, odbor životního prostředí a zemědělství tel: ,

Program „Rozvoj infrastruktury v oblasti zásobování pitnou vodou a odvádění odpadních vod“  podpora zpracování projektových dokumentací a realizací staveb vodovodů, vodárenských objektů, kanalizací, čistíren odpadních vod pro veřejnou potřebu v obcích do 2000 obyvatel  jednorázová, nevratná investiční dotace poskytovaná předem nebo do běžícího projektu, max. 80 % uznatelných nákladů  příjem žádostí o dotaci probíhá průběžně s každoroční uzávěrkou pro příjem žádostí k 31. březnu.  žádost včetně povinných příloh se podává v listinné podobě  pravidla programu jsou zveřejněna na webu v sekci dotační programy 2015 / životní prostředí a zemědělství Kontakt: Ing. Ondřej Slavík, odbor životního prostředí a zemědělství tel: ,

 Nakládání s odpady + další „drobné“ dotační programy:  Obnova a technické zajištění stávajících "návesních" vodních nádrží  Ochrana přírody a krajiny  Praktická péče o přírodní prostředí, zdroje a produkty  Propagace životního prostředí a zemědělství Kontaktní údaje KÚ na dotace v oblasti životního prostředí Kontakt: Petr Kamenický, oddělení krajských dotací, tel: , Kontakt: Ondřej Slavík, odbor životního prostředí, tel: ,  Příspěvky na hospodaření v lesích (příspěvky na pěstební činnost vlastníků lesa) Kontakt: František Novák, oddělení lesního hospodářství, tel: ,  Zajištění plnění povinností obcí v oblasti odpadového hospodářství dle novely zákona o odpadech (v rámci projektu Čistá obec, čisté město, čistý kraj“)  Rozvoj infrastruktury v oblasti zásobování pitnou vodou a odvádění odpadních vod v obcích do 2000 obyvatel