Michal Broža iCentrum OSN v Praze www.osn.cz OSN.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Celosvětové ekologické problémy Zuzana Snášelová
Advertisements

Gender v rozvojové spolupráci
Zohlednění genderu jako dlouhodobého cíle projektu Prevence obchodování s dětmi v Etiopii a jejich rehabilitace Inka Píbilová.
Úvod do rozvojových studií Základní pilíře rozvojové pomoci.
Koncepce zdravotní péče o bezdomovce
Téma hodiny: Problémy Afriky
ÚVOD DO ROZVOJOVÝCH STUDIÍ I
Světová populace je celkové množství všech živých lidí na Zemi v daném čase.Podle odhadů vydávaných sčítáním lidu dosáhla Zemská populace v roce 2007.
Sociální problematika světa
Severoatlantická aliance Evropská unie
Michal Broža, iCentrum OSN v Praze,
Co je nového v evropských fondech Datum: Místo: Ostrava David Sventek.
NIKAZAM „Posílení konkurenceschopnosti absolventů MENDELU v oblasti rozvojové spolupráce a managementu přírodních zdrojů v zemích třetího světa“ ,
Vývoj světové populace
Globální svět.
Anotace Žák se formou prezentace seznámí s Organizací spojených národů  
HIV & Výživa kojence Lída Lhotská IBFAN/GIFA Ženeva Dagmar Schneidrová
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_412.
Prosociálnost jako základ občanské společnosti I jednotlivec může být realizátorem změny sociální reality. PhDr. Pavel Motyčka, Ph. D. Etická výchova,
Bohatství versus chudoba
Problémy současné Afriky
Ruská federace x WTO a OECD
Ochrana veřejného zdraví ZÁKON č. 258/2000 Sb. Práva a povinnosti osob a výkon státní správy v ochraně veřejného zdraví POJMY Veřejným zdravím je zdravotní.
CHUDOBA.
Maskulinizace samic hyen skvrnitých Vysoké hladiny androgenů v těle březí samice Agresivita amaskulinizace samic Obtížnost porodů.
KEŇA – kam turisté nechodí
Sociální politika 06 CHUDOBA.
Organizace spojených národů
Aids.
Chudoba.
PRROBLÉMY V AFRICE.
Helča Jedličková Kristy Mikulková Anička Filipcová
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Občanská výchova Ročník:
Výskyt HIV/AIDS v ČR MUDr. Michael Vít,PhD Hlavní hygienik ČR a náměstek ministra zdravotnictví ČR.
UNITED NATIONALS ORGANIZATION*ORGANIZAC E SPOJENÝCH NÁRODŮ*OSN Vypracovala:Lenka Bokůvková Třída:9.A Datum:15.dubna 2008.
OSN Organizace spojených národů Hynková, Ptáček, Baše, Ondra, Zámečník.
Měření sociálního vyloučení a empirické poznatky
ROZVOJOVÁ SPOLUPRÁCE Rozvojová spolupráce.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
3. PLATEBNÍ BILANCE.
Globální problémy - Politická ekonomie Úvod do mezinárodních vztahů 2011.
AFRICKÉ SLUMY SOCIÁLNÍ A ZDRAVOTNÍ PROBLÉMY AFRIKY
Obyvatelstvo světa a jeho početní růst

Úvod do ekologie Zkus na kousek papíru napsat co si myslíš že znamenají tyto pojmy: 1.Ekologie 2.Environmentální výchova 3.Udržitelný rozvoj.
OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST Podpora rovných příležitostí žen a mužů v Operačním programu Zaměstnanost Jihlava.
Debyrokratizace státu a redukce administrativní zátěže - Personální audit ministerstev a dalších státních úřadů - Konec obíhání úřadů – soustředění souvisejících.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Kamila Tkáčová Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Kamila Tkáčová Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
N. Witzanyová Lichtenštejnský palác 16. října 2012; obrázky v prezentaci jsou z webu EK ohledně Evropského výzkumného prostoru
Zdravotnictví v Regionálním operačním programu Jihovýchod Ing. Erika Šteflová Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Evropský sociální fond Gymnázium, Praha 10, Voděradská 2 Projekt OBZORY Globální svět – světová potravinová.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Česká rozvojová pomoc jako investice pod záštitou předsedy vlády Bohuslava Sobotky Martin Tlapa Náměstek ministra zahraničních věcí 3. června 2016 Ministerstvo.
Klinika infekčních, parazitárních a tropických nemocí Nemocnice Na Bulovce Hana Roháčová Klinika infekčních, parazitárních a tropických nemocí, Nemocnice.
Voda Věc,která nás všechny spojuje Daniel Kanaloš a Eliška Lhotáková, ZŠ CHRASTAVA.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada43 Anotace.
Populační vývoj na území ČR Poznámky: Poznámky: Data za roky jsou za historické území Čech, Moravy a českého Slezska. Od roku 1900 jsou data.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Marcela Zahrádková NÁZEV:VY_12_INOVACE_02B_06_Chudoba a hlad TEMA:Člověk a.
Mezi hlavní globální problémy dneška patří: 1) Populační exploze a hrozba hladu 2) Znečišťování životního prostředí 3) Terorismus.
Vsetín proti chudobě Vsetínské školy pro lepší svět Vsetín,
Region spokojeného života pro všechny
Humanitární pomoc a soukromý sektor
Lidstvo - problémy demografické problémy jako součást problému globálních 1) vyplývající 2) související.
Bulínová Lucie Doležalová Zuzana
Základní škola a mateřská škola Bohdalov CZ.1.07/1.4.00/ III/2
Plán investic pro Evropu
Globální rozvojové vzdělávání: PROČ? JAK? S KÝM?
Transkript prezentace:

Michal Broža iCentrum OSN v Praze OSN

Dost jídla pro všechny

Sociální změny

Úmrtnost dětí do pěti let

MDGs.... historicky nejúspěšnější globální strategie proti chudobě. Projekt je důkazem, že společná globální akce může fungovat a vést k pozitivním změnám. Pan Ki-mun

MDGs + snižování chudoby přístup k pitné vodě zlepšení života ve slumech poměr počtu dívek a chlapců ve škole malárie, tuberkulóza, HIV/AIDS snižování hladu

MDGs + zpřístupňování technologií účast žen na rozhodování 80 % dovozů z rozvojových zemí nepodléhá v rozvinutých daňové zátěži tarify na historicky nejnižší rovni zadluženost 3 % příjmů z vývozu

MDGs - sanitace, toalety (2,5 mld lidí) miliarda místo záchodů využívá otevřený prostor zdraví rodiček a matek (300 tisíc žen umírá kvůli těhotenství nebo při porodu) růst nerovnosti zaostávání venkova

výzvy rekordní dostatek peněz na rozvojovku nesměřují kam mají – do nejchudších zemí investice - strategické a multiplikační nedostatek zdravotnického personálu – chybí milion zdravotníků data a evaluace