LOGISTIKA.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Logistika v silniční dopravě
Advertisements

O společnosti Aviatická Praha 6 Tel.: 224  Poskytujeme celosvětové přepravní a spediční.
Vyhlášení výsledků soutěže VOLNÁ CESTA září 2012 od 13 hodin Velké kolegium Ministerstva dopravy ČR Mediální partneři :
G7, a.s. Litvínov Váš spolehlivý dodavatel pohonných hmot!
Praktické zkušenosti se zaváděním systému GMP+ B4.1
Záznam o praxi vykonávané od do Vypracovala : Monika Veselská.
Optimalizace zásob ŠKODA AUTO a.s..
Služby jako fenomén dnešní doby. Úloha služeb Rozvoj terciéru Podniky obohacují svou nabídku o doprovodné služby Servis je něco více než jen dodávka Společnost.
Logistika Ing. Jan Pivoňka.
- příspěvek ke zvýšení efektivity
Seznam doporučené literatury
Masná 18, Praha 1 Prezentace oboru Provoz a ekonomika dopravy zaměření Silniční doprava z pohledu studentů.
Masná 18, Praha 1 Prezentace oboru Provoz a ekonomika dopravy zaměření Zasilatelství a logistika z pohledu studentů.
zaměření „Zasilatelství a logistika“
1 AOV „Nástroje a distribuční cesty v současné ekonomické a obchodní situaci mezi výrobcem a spotřebitelem v aplikaci společností Sanitec“ Ing.Michal.
Tvorba mezinárodních podnikových sítí a strategických aliancí
CW – 13 LOGISTIKA Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. Únor PŘEDNÁŠKA Typové systémy.
SYSTÉMY ŘÍZENÍ ZÁSOB Jana Burešová Kateřina Cimická
O společnosti Založena v roce 1995, ISO 9001 Stabilní pozice v severních a středních Čechách Garance kvality a původu PHM Pobočky – Litvínov, Praha Obrat.
SAP Ing. Jiří Šilhán.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO
Z pohledu studentů.  Obory jsou koncipované pro vzdělávání odborníků pro dopravní praxi  Znalosti evropského dopravního systému  Znalosti dopravního.
IQ PACK dáváme inteligenci obalům Prezentace projektu Ing. Roman Kortus RFID projektový manažer.
Prezentace společnosti ZAJDO Transport Logistics s.r.o.
Organizace logistiky Ivan Gros
12. OPERATIVNÍ MANAGEMENT
Konkurenceschopnost ČR v rámci středoevropského regionu SpeedChain 13/11/2013 Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek státního tajemníka pro evropské záležitosti.
„BOHEMIA EXPRESS“ Speciální servis určený pro silniční dopravce a spedice součástí evropské sítě linek kombinované dopravy spojení Lovosic s 35 nejvýznamnějšími.
Nákup ( kap. 12).
VNITŘNÍ OBCHOD ČÁST 2 VELKOOBCHOD.
Liberalizovaný trh s elektrickou energií
Terciální sektor Služby Zahraniční obchod Školství Doprava
2.Marketingové prostředí
Masná 18, Praha 1 Prezentace oboru Provoz a ekonomika dopravy zaměření Dopravní služby v EU z pohledu studentů.
25. srpna EUro Finance Consulting EUFC CZ s.r.o. Analýza celkové energetické spotřeby Libereckého kraje Liberec, 25. srpna 2009.
Distribuce a její politika. každá firma zvažuje, komu a kde bude své výrobky prodávat a jakým způsobem se jejich výrobek dostane ke konečnému spotřebiteli.
Zajištění dostupnosti produktu Informování zákazníka a objednávka
Integrace logistických služeb
2 LOGISTICKÉ SYSTÉMY Servisní logistika prof. Ing. Václav Legát, DrSc.
DISTRIBUCE.
BOHEMIAKOMBI spol. s r.o. Opletalova Praha 1 Tel Fax Kombinovaná.
Informatika a komunikace v logistice Kapitola 8: Úkoly logistického informačního systému, Struktura informačního systému podniku, Pohyb informací v síti.
Úkol, cíle a základní pojmy logistiky Kapitola 2: Úkol logistiky, Cíle logistiky, Základní pojmy logistiky Vysoká škola technická a ekonomická v Českých.
Model strategie marketingového mixu
ZÁSOBOVACÍ FUNKCE.
Andrea Nogová, Petra Palátová, Petr Kučera
POZNÁMKA: Pokud chcete změnit obrázek na tomto snímku, vyberte obrázek a odstraňte ho. Potom klikněte na ikonu Obrázek v zástupném textu a vložte vlastní.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Logistika.
Logistika. Osnova výkladu  Čím se logistika zabývá?  Co logistika řeší?  Organizace skladového hospodářství  Řízení zásob  Náklady na zásobování.
Obsah Marketingový mix Marketingový mix obchodníka Nákupní marketing.
Logistický proces ve firmě Petr Hobža – Strážnické brambůrky SAP Business One Pavel Rumplík Obchodní ředitel.
Jaroslav Bazala Brno, 16. září 2015 Proč je důležité plánování a logistický audit ve výrobní firmě?
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
Distribuční logistika Zpracoval Ing. Jan Weiser. Obsah výkladu  Definice distribuční logistiky  Základní činnosti, které se realizují při distribuci.
Materiály pro účastníky pilotních kurzů konaných v rámci realizace projektu SOVA SYSTEMS Č.R., spol. s r.o. Brno „Vyšší úroveň dalšího vzdělávání v klíčových.
PODNIKOVÉ ČINNOSTI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Význam a funkce obchodu Zpracoval Ing. Jan Weiser.
DISTRIBUČNÍ LOGISTIKA  Z hlediska výrobního podniku představuje spojovací článek mezi výrobou a zákazníkem,  Zahrnuje veškeré skladové a dopravní pohyby.
G7, a.s. Litvínov Váš spolehlivý dodavatel pohonných hmot!
1 Materiály pro účastníky pilotních kurzů konaných v rámci realizace projektu SOVA SYSTEMS Č.R., spol. s r.o. Brno „Vyšší úroveň dalšího vzdělávání v klíčových.
LOGISTIKA LOGISTIKA LOGISTIKA - vychází (z logis, ubytování) znamená původně přechodné ubytování a zásobování vojska - nauka, která se zabývá fyzickými.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Kvalita dopravy v logistických procesech Předmět: Teorie dopravy Ing. František Lachnit,
Návrh logistiky skladového hospodářství ve vybraném podniku
59. mezinárodní strojírenský veletrh
> Speciální projekt <
Doprava a dopravní služby
Marketingový mix hotelových a restauračních sužeb
Distribuční politika klíčová slova
OBSTARÁVACÍ FUNKCE PODNIKU (NÁKUPNÍ, POŘIZOVACÍ, ZÁSOBOVACÍ)
Železniční nákladní doprava v 21. století
Transkript prezentace:

LOGISTIKA

Různé definice logistiky Logistika je strategické řízení celého dodavatelského řetězce. O logistických procesech mluvíme tehdy, když mezi zhotovením a použitím výrobků vzniká prostorový nebo časový rozdíl. Všechny činnosti přesunu a skladování, které umožňují pohyb výrobků od místa získání surovin na místo konečné spotřeby

Definice logistiky Existují dva přístupy: Anglosaský Kontinentální

Dělení logistiky Podniková logistika (zásobování, výroba, doprava, skladování) Výrobní logistika Dopravní logistika Skladová logistika

mladá vědní disciplína, 50. léta 20. st., Impulsy: - průmyslová revoluce, koncentrace výrobních kapacit - přechod od trhu výrobce k trhu zákazníka Hlavní cíl logistiky: dosažení požadované úrovně služeb, případně nabízení služeb nových

Funkce logistiky Oblast distribuce výrobků, kde je třeba v úzké spolupráci s marketingem (zabezpečit příjem a plnění objednávek zákazníků, sledovat termíny plnění objednávek, řídit a rozmísťovat zásoby v distribuci, balit, skladovat, kompletovat a expedovat hotové výrobky,..) Oblast podpory výroby, jejímž úkolem je zejména (plánování výrobního programu, stanovení výrobní spotřeby a sestavení plánu zásobování, zajištění plynulého zásobování výroby materiály a energií, operativní řízení a podpora výrobních operací, lhůtové plánování výrobních operací,..) Oblast nákupu surovin, dílů, obalů.. (sestavit plán zásobování, vyhledat zdroje dodávek, organizovat nabídkové řízení, rozhodovat o dodavatelích, projednávat dodávky, umísťovat objednávky, dopravovat, skladovat suroviny, potvrzovat dodávky, kontrolovat kvalitu, trvale sledovat dodavatele,..)

Firmy poskytující logistické služby InterLog Service (otázky logistiky, materiálové hospodářství, řazení logistiky, logistické analýzy, přepravní náklady, přeprava, zprostředkování obchodních kontaktů) E Logistics World Logistics Company Directory (vyhledávací portál pro logistické firmy, vznikl v roce 1982, poskytuje přepravní systémy) JIM Logistics (poskytovatel logistických služeb, přepravce nákladů, přepravce strojů, přístrojů, zařazení, logistická řešení, zabezpečování přepravy materiálu pro výstavní účely, stěhování podniků, poskytovatel skladového prostoru skladových služeb. Logistics Online (Zdroj informácí pro profesionály v logistice - informace o logistice, přepravě materiálu, výrobků, skladová logistika, přepravní služby, námořní přepravní služby) Team logistics Corp. Global logistics (otázky celosvětové oblasti) Mnohonárodní logistické centrum NATO

Prameny: www.logistika.cz www.logistika.host.sk

Logistika ve světě

Prostorová diferenciace rozložení největší hustota rozložení: hustě osídlené oblasti v hospodářsky rozvinutých oblastech světa s dobrou dopravní infrastrukturou a strategickou pozicí

DHL vznikla ze 3 firem DHL – 1969, USA Danzas – 1815, Francie – Louis Danzas, centrála v Basileji, připojena 2003 společně s Deutsche Post Euro Express - vznik 1998, Německo v rámci Deutsche post, připojena 2003 pokrývá 220 zemí světa, 238 gateway cities v ČR: 6 servisních center, budováni centra informačních technologií v Praze (1 ze 3, dále Kuala Lumpur, Scottsdale)

sídlo: Schindellegi, Švýcarsko 96 zemí světa v ČR: 4 servisní centra (Praha, Brno, Varnsdorf, Pardubice) jmenován společností Veletrhy Brno a.s. jako smluvní veletržní speditér pro výstavní a veletržní akce v areálu výstaviště Brno a to od 1.1.2004

vznik 1904 sídlo v Dánsku (Kodaň) 70 zemí světa v ČR: 3 pobočky (Praha, Olomouc, Jaroměř) + Mělník (vlakový terminál)

Zdroje: www.dhl.com www.maersk-logistics.com www.danzas.cz www.kn-portal.com

Nejvýznamnější logistické firmy v ČR

Čechofracht a. s. Skladování a skladová logistika Logistické služby Přepravy veletržních a výstavních exponátů Komplexní obslužnost lokalit ČR(Praha, OV, OL, BR, CB, LB, Cheb, Dvůr Králové n/L.)

Tibbett & Britten CZ s.r.o. Mezinárodní a vnitrostátní doprava Distribuce, skladování, centrální sklady, cross-dock, celní služby, poradenství Logistický full service. Brno-venkov, Břeclav, Praha 10, Praha 6

Servant a. s. Kompletní skladové a celní služby Doprovodná logistika Tradice více jak 10 let 3 logistická centra v ČR(Praha, Benešov, Humpolec) Přes 30. 000 m2 krytých temperovaných skladových ploch.

Geis CZ Firma nabízející logistické postupy pro přepravu zboží a materiálu Přeprava kusových a sběrných zásilek Celní služby, letecké a námořní zásilky i komplexní logistické projekty. Brno-město, Hradec Králové, Nový Jičín, Olomouc, Ostrava-město, Plzeň-město, Praha-východ, Praha-západ, Rokycany, Šumperk, České Budějovice, Ústí nad Labem

Rhenus Logistics Praha Poskytovatel celého spektra logistických výkonů Mezinárodní přeprava ex/in Celní služby, skladování, komisionování, etiketování, multipacky, zatavování, cross-docking, vytěžovací sklad, distribuce, sběrná služba, dodávky just-in-time. Praha-západ

O. T. E. C. ČR, s. r. o. Pobočka francouzské společnosti Mezinárodní a vnitrostátní zasilatelství a doprava Logistika Řádný člen Svazu spedice a logistiky.

BOHEMIA CARGO s.r.o. Sídlo firmy – Děčín, Ústí nad Labem Vnitrostátní a mezinárodní zasilatelství Spedice Celní služby Skladování

INTERSPED Svitavy s. r. o. Silniční, kombinovaná, kontejnerová, námořní doprava Železniční, letecké zásilky Řešení logistických procesů Velká frekvence přeprav CZ-Irsko / Severní Irsko.

FARMTRANS a.s. Mezinárodní spedice - letecká, námořní, kamionová doprava Celní služby a deklarace Pojišťování zásilek Uskladnění

HAMANN International Mezinárodní pozemní Letecká a námořní doprava Vnitrostátní přeprava

Komrea s.r.o. Vnitrostátní a mezinárodní přeprava zboží Specializace na mezinárodní a vnitrostátní přepravu sypkých substrátů Velkoobchodní činnost v oblasti komodit

R.E.P., s.r.o. Vnitrostátní a mezinárodní kamionová doprava Vytěžování vozidel Spediční služby Zajišťujeme dopravu po celé Evropě.

S & V Stock s.r.o. Celní a daňové sklady Tuzemské skladování Celní služby Zasilatelství.

SETTO spedition s.r.o. Komplexní služby v oblasti mezinárodní a tuzemské spedice Letecké, silniční a železniční přepravy Mezinárodní přeprava zavazadel Celní deklarace Informační technologie v oboru spedice a logistika.

Sächsisch -Tschechische Elbe Schiffahrt Mezinárodní přeprava kontejnerů Logistické služby z domu do domu Říční, železniční, automobilová a námořní doprava Možnost skladování veškerého zboží.