Základy použití počítačů II Autor a hlavní přednášející předmětu: Doc. Ing. Mgr. Petr Klán, CSc. ( ) Kromě.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zoner Foto Studio Bohumil Bareš.
Advertisements

Veřejné zakázky elektronicky Statutární město Děčín.
Aplikace DynaMed na zařízeních iPhone, iPod Touch či iPad Tutoriál Last updated 9/28/ února 2013.
Operační systém MS Windows xp
Tutoriál Stahování eBooks ~ Podrobný průvodce prvním stahováním
Základy html pro úplné začátečníky.
Polycom® RealPresence® Desktop
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Registrace v LMS MOODLE Mgr. Milan Šimek
Webové rozhraní u Prezentace formou sejmutých obrazovek ukazuje, jak je možné přihlásit se ke schránce elektronické pošty z jakéhokoliv počítače.
Manažerská informatika 1 - 4MSDN AASnímek 1 Manažerská informatika MSDN AA … DreamSpark
INFORMATIKA 8 MS Word III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika, respektive.
Snímek 1 Virtual CloneDriveManažerská informatika OP381 Manažerská informatika 1 2OP482 Manažerská informatika 2 2OP483 Manažerská informatika 3.
Základy práce s počítačem – lekce II. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
Snímek 1 Virtual CloneDriveManažerská informatika OP381 Manažerská informatika 1 2OP482 Manažerská informatika 2 2OP483 Manažerská informatika 3.
Manažerská informatika 1 - 4MSDN AASnímek 1 Manažerská informatika MSDN AA doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc. Ing. Markéta.
TNPW1 Technologie pro publikování na webu Cvičení č. 5 SFTPFormuláře Martin Adámek.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Hromadná korespondence
Tutoriál eKnihy ~ Stahování
Postup stáhnutí programu ActivInspire legální cestou
W w w. n e s s. c o m eLiška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7)
Za prvé musíte mít připojení k internetu Za druhé zajděte za panem učitelem Hůlkou a poproste ho aby vám umožnil přístup do vašeho domovského adresáře.
ICQ. Co je ICQ? ICQ je nejpoužívanější a nejpopulárnější komunikační program. ICQ je zkratka slangového výrazu „I seek you“ (hledám tě). Slouží ke komunikaci.
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.12/Oc Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jaroslav Ochodek CZ.1.07/1.5.00/ Tvorba webových.
Elektronická komunikace
ANOTACEPrezentace obsahuje informace o elektronické komunikaci, využití u. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci si vytvoří ovou.
Sociální síť Sociální síť, zvaná též společenská síť, komunitní síť či komunita, anglicky social network, je propojená skupina lidí, kteří se navzájem.
Poznámkový blok a WWW Mgr. Lenka Švancarová. Poznámkový blok a WWW Spustíme si Poznámkový blok.  Soubor-Uložit jako Uložit jako typ – Všechny soubory.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Operační systém MS Windows Základní operace.
1. Je potřeba nastavit bootování primárně z vaší DVD mechaniky, jinak by se vám nespustil instalační průvodce z DVD. Jakmile proběhne bootování, stiskněte.
Instalace klienta Instalace klienta se provádí, pokud zakoupíte licenci na program klient (za každý další nainstalovaný program se platí) či pokud změníte.
Popis a ovládání Plocha I
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Operační systémy.
Digitální učební materiál
Přepínání klávesnice Umístění jednotlivých znaků se na klávesnici může měnit v závislosti na tom, jakou klávesnici používáme.U nás se samozřejmě nejčastěji.
Dropbox je webová služba, pomocí které můžete: zálohovat a synchronizovat svá data mezi více počítači tato data sdílet i s více uživateli Dropbox můžete.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Základní pojmy v informatice –II.
Provedení autorizované Ověření provedení autorizovanékonverze Úvodní kurz k problematice datových schránek eGON centrum HOLEŠOV provedení autorizované.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Jak mohu kontrolovat své aktuální výpůjčky z Knihovny PA ČR a termíny jejich vrácení.
Internet Explorer. Některé důležité operace Uložit aktuální stránku Uložit aktuální stránku Uložit obrázek ze stránky Uložit obrázek ze stránky Otevřít.
Návrh interiéru Pokoj, ve kterém by mi bylo dobře... ZADÁNÍ ÚKOLU.
Manažerská informatika 1 - 4
Internetové publikování Doc. Ing. Petr Zámostný, Ph.D. místnost: A-72a tel.: 4222, 4167 (sekretariát ústavu 111)
Základy práce s počítačem – lekce III. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: leden.
Základy práce s PC , SB 104, 9.15 – h doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc. kancelář: NB 246.
Windows 7 Popis a ovládání Plocha II. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
ALFTPv4.1beta1 aneb Přístup na FTP z počítače Stručný průvodce.
Vzdálená správa Tomáš Kalný.
Ovládací panely Uživatelské účty II. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746.
1 Průběžný tutoriál 8. – Setkání s proděkanem pro pedagogiku a informatizaci.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Základní nastavení systému
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_233.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci Číslo DUM: III/2/VT/2/2/35 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
GORDIC ® spol. s r. o. Prvotní spuštění aplikace Gordic DSO - ISDSlite Nástroje pro snadnou správu Datových zpráv z Informačního systému Datových schránek.
Anotace Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru M/01 PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu Informační a komunikační technologie, inovuje.
Informační a komunikační technologie 11. WIN - pracovní plocha Autor : RNDr. Zdeněk Bláha.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Operační systémy - úvod
KIV/ZD cvičení 1 Tomáš Potužák.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci
Jak definovat novou organizaci, se kterou budete pracovat
Postup instalace - GALAXY
Program Software602 Form Filler
Transkript prezentace:

Základy použití počítačů II Autor a hlavní přednášející předmětu: Doc. Ing. Mgr. Petr Klán, CSc. ( ) Kromě přednášek pro bakaláře ve čtvrtek od 16:00, které vede ing. Vladimír Hlaváč, Stránka předmětu:

Zahájení 1. cvičení Každý dostane list s pokyny Centra počítačových služeb Zapnout, případně jen resetovat počítač Pokud je LED na monitoru nadále oranžová, zapnout monitor Vyčkat na zelenou grafickou obrazovku s ikonkou pro připojení uprostřed Vlevo nahoře zvolit ikonku „Desktop 207“; pokud neznáte heslo, ale jen DUPS-PIN, pak lze použít ikonku „změna hesla“. Přihlašovací jméno je v dolní části listu s pokyny (nenápadné, malé a v závorce), je odvozené od příjmení - všechna písmena malá! Heslo je tvořeno znaky XYZ, celým rodným číslem a číslem z kartičky studenta – písmeno a pět číslic pod čárovým kódem, všechna písmena velká. Zkusit můžete například ikonku Studium-DUPS. Jméno a heslo jsou stejné. Jinak počkejte na pokyny vyučujícího.

Citrix umožňuje pracovat i prostřednictvím Internetu. Je však nutné stáhnout příslušného klienta z adresy Na této stránce zvolíte vlevo ICA Clients, pak daný typ operačního systému (nejčastěji Windows -> 32 Bit Clients), potvrdíte souhlas s licenčními podmínkami a uložíte Full PN Version (executeble) na svůj disk. Tento instalační soubor pak spustíte. Po dokončení instalace se lze podívat MS Internet Explorerem na stránku wts.fsid.cvut.cz, kde se lze přihlásit a pracovat stejně, jako ve škole. Objeví se vám okna, která zde prezentuji jako obrázky po kliknutí myší.

MS Outlook Tento program budeme zřejmě muset používat pro zasílání pošty. Pozor, tímto programem můžete poslat svým známým vir!

První verze dopsána dne 1. října Opraveno aktualizovány jen první dvě stránky.