Zapojení se do "evropských" procesů a diskusí o sociálním začleňování Sociální inkluze ve světle současného vývoje a nového programovacího období Seminář.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

Partnerství v rámci v rámci Společného regionálního operačního programu Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán Společného regionálního operačního.
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
Odborný seminář „APLIKACE STRATEGICKÉHO HODNOTÍCÍHO RÁMCE PRO STRATEGIE MÍSTNÍHO ROZVOJE V ČR“ Odborný seminář Praha 20. září 2010.
REGIONÁLNÍ POLITIKA V ČR V KONTEXTU KOHEZNÍ POLITIKY EU RNDr.Josef Postránecký Ministerstvo pro místní rozvoj.
INVY – International Voluntary Year PŘÍKLAD DOBRÉ PRAXE - PROJEKT Z OBLASTI MLÁDEŽE – SLEZSKÁ DIAKONIE.
Budování kapacity NNO Globální grant Operační program Rozvoj lidských zdrojů.
Evropská strategie zaměstnanosti a víceúrovňové vládnutí – sen nebo skutečnost? Milena Jabůrková, Ondřej Mátl a Gabriela Nováková Zpráva zpracována pro.
W.P Výbor regionů Stanovisko ke sdělení Komise pro Radu, Evropský parlament, Ekonomický a sociální výbor a Výbor regionů „Posilování místní dimenze.
Otevřená metoda koordinace - příležitost pro samosprávy? Milena Jabůrková Svaz měst a obcí ČR.
Aplikace komunitně vedeného místního rozvoje do venkovského prostředí Venkovská konference Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. (20.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Management a rozvoj obcí
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
Žďár nad Sázavou - Města budoucnosti ? Co je to zapojování veřejnosti, co je partnerství.
Evaluace a kvalita služeb v programech prevence, léčby a resocializace drogových závislostí (propojení se systémem sběru dat) Mgr. Lenka Šťastná.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
Společná budoucnost Evropy a jejich měst Městská dimenze jako jedna z priorit kohezní politiky Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu.
Partnerství u projektů financovaných z Globálních grantů Sociální inkluze v kontextu přípravy na nové programovací období – zkušenosti, problémy a překážky.
OP LZZ vybrané priority pro regionalisty Velká část OP LZZ obsahuje podporu v oblastech, které známe z OP RLZ: adaptabilita, aktivní politika zaměstnanosti,
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Českou republikou Atlas Labe na území Královéhradeckého kraje prezentace výsledků projektu.
ZAPOJENÍ ZAHRANIČNÍCH PARTNERŮ V PROJEKTU RIS A VÝSLEDKY SPOLUPRÁCE David Mareček Koordinátor projektu RIS, odbor strategického rozvoje kraje, Krajský.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Měkké projekty a obce, případová studie 01 MEPCO – Mezinárodní poradenské centrum obcí Thákurova Praha 6 Projekt je spolufinancován.
1 Plánování rozvoje sociálních služeb v ČR a další perspektivy jeho vývoje Zlín
MĚSTA 2020 aneb od strategie k projektům
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
Příprava programového období Ministerstvo pro místní rozvoj.
Dovolte mi představit se…  Haken Roman, Ing.  ředitel Centra pro komunitní práci (CpKP) střední Morava/1996 – člen Rady vlády pro nestátní neziskové.
Současné prostředí v České republice pro víceúrovňové vládnutí RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo vnitra.
Regionální akční plán Jihočeského kraje Ing. Jaromír Slíva, MBA.
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
Komunitní a akční plánování v praxi Co je to zapojování veřejnosti.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
UKONČENÍ ADMINISTRACE Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Tisková konference
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Neziskový sektor jako partner. Národní úroveň Pracovní skupina „NNO a regionální rozvoj“ - otevřená platforma NNO na národní úrovni - téma: regionální.
Projekt MAP Turnovsko. Cíl projektu  podpora a rozvoj spolupráce zřizovatelů, škol a ostatních aktérů ve vzdělávání v rámci ORP Turnov  vytváření Místního.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
Územní agenda Evropské unie Odbor rozvoje a strategie regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské náměstí Praha 1.
FSS MU 2. dubna 2012 Neziskový sektor v České republice a partnerství.
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA DOBŘÍŠSKU A ZAPOJOVÁNÍ VEŘEJNOSTI
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Postavení PS ve struktuře orgánů Rady vlády pro udržitelný rozvoj
QUALITAS PRO PRAXIS 2 Reg. č.: CZ /0.0/0.0/15_007/
Praha, 23. března 2017 Alice Štollová Kovandová
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Daniel Braun Ministerstvo pro místní rozvoj Praha, 22. června 2012
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Jablunkovska
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Výjezdní zasedání pracovní skupiny pro evaluaci a HP
Transformace uhelných regiónů z evropské perspektivy
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
ORP a NNO Petr Holý.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Odbor pro udržitelný rozvoj
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Transkript prezentace:

Zapojení se do "evropských" procesů a diskusí o sociálním začleňování Sociální inkluze ve světle současného vývoje a nového programovacího období Seminář MEPCO 20. června, Praha David Stulík Nadace rozvoje občanské společnosti

Plán prezentace Obecná rovina zapojování se do evropských procesů Praktické příklady (z ČR i ze zahraničí) Řečnická otázka: má vůbec smysl se zapojovat do evropského dění?

Evropská komise podporuje partnerství s: komunální, místní a regionální samosprávou a veřejnou správou ekonomickými a sociálními partnery organizacemi občanské společnosti

Zapojení se do konzultačních procesů na: evropské úrovni – evropské strategie národní úrovni – národní dokumenty a plány

Evropská úroveň: Výbor regionů YourVoice in Europe: Přímé konzultace – minimální standardy

Problémy: Kapacity Finance Čas Používaný jazyk a terminologie Procedurální a administrativní složitost Žádné sankce na straně Evropské komise Dobrovolnost (Ne)existence národních tradic, zvyků, modelů

Řešení: Zapojení do evropských sítí Skrze Svaz měst a obcí, Asociaci krajů Spojení na zástupce v evropských konzultačních výborech Mailing listy (Komise)

Nástroje: Přípravné komise, pracovní skupiny, výbory Monitorovací výbory Střednědobé hodnocení Závěrečné evaluace Vyhodnocování procesu zapojení Dotazníky Evropské komise Komunitární programy Kontakty (včetně neformálních) z EK a MPSV

40-tičlenná Komise pro oblast sociálního začleňování: 14 zástupců MPSV 13 zástupců jiných ministerstev a centrálních úřadů 3 zástupci NNO 2 zástupci odborů 2 zástupci akademické obce 1 zástupce družstev 1 zástupce Svazu dopravy a průmyslu 1 zástupce Asociace krajů 1 zástupce SMO

Praxe: Rakousko: formální „povinné“ konzultace, jen několik vybraných partnerů Velká Británie: zapojení různých partnerů, parlamentu (vlastní zpráva) Přímý podíl na ovlivnění obsahu EU zkušenosti s EAPN a EHSV

ČR: Dosavadní zkušenosti Neexistence národních modelů, postupů a tradic Přístup „na co konzultovat, já jsem odborník“ Obecné principy a metodika konzultací v ČR

David Stulík