METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak využít programy EU v oblasti vzdělávání
Advertisements

POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Od eTwinningu Od eTwinningu Národní konference eTwinning, Most, 11. května 2012 k eTwinningu? k eTwinningu?
Spolupráce se vzdělávacími institucemi. Projekt iYouth – Modely integrace a prevence sociálního vyloučení: podpora migrantské mládeže je spolufinancován.
ECVET v Programu celoživotního učení
Interaktivní Evropa děti pro děti
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů 1. díl Tvorba a ověřování pilotních školních vzdělávacích programů na vybraných SOŠ a SOU Projekt.
Brno, 2009 Projekty spolupráce na dálku. Brno, 2009 Kdo Vás bude seminářem provázet? Elena Tomanová Střední škola inf. technologií a sociální péče školitelka.
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
Vítejte na v Táboře. Národní podpůrné středisko Miroslava Filipi Dílnou vás budou provázet Miroslava Borovcová
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING PRO ZAČÁTEČNÍKY. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
Evropské projekty v oblasti matematiky, přírodovědných a technických předmětů Barbora Grečnerová
Metodický seminář eTwinning pro pokročilé. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
ETwinning 19. října 2006 Jakub Černoch. Obsah co je to eTwinning co je to eTwinning národní podpůrné středisko národní podpůrné středisko charakteristika.
Celostátní síť pro venkov
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Dotyková zařízení ve výuce​ KA4 Evaluace
Interaktivní Evropa děti pro děti Evropa pestrá i společná Jiří Sumbal ZŠ Kopřivnice, Alšova 1123.
Jako příklad uznávání neformálního vzdělávání Ing. Petra Nakládalová, ČNA Mládež YOUTHPASS.
Další vzdělávání učitelů v oblasti ICT Aktivity Domu zahraniční spolupráce Pavla Šabatková vedoucí odboru primárního vzdělávání DZS.
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
Role škol v kariérovém poradenství z pohledu programu Euroguidance
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Komunita evropských škol Projekty spolupráce na dálku eTwinning NSS Metodický seminář eTwinning.
Informační a komunikační technologie jako klíčový nástroj třídy budoucnosti Lucie Laitlová (DZS)
Národní konference eTwinning 28. – 30. dubna 2011 Praha Petr Chaluš.
P ROJEKT E S AFETY L ABEL 9. Národní konference eTwinning, , Olomouc Zpracoval: Bc. Roman Máca Národní centrum bezpečnějšího internetu Prvního.
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
Podpora inovací prostřednictvím spolupráce VŠ s podniky Ing. Eva Bosáková, CSc.
Co vám nabízíme v oblasti partnerské spolupráce měst a obcí Praha, 19. června 2012.
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci DISTANČNÍ MINIMUM Vstupní tutoriál DPRA0508, DMPRA Mgr. Monika Všetulová.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Projekty Dialog a Perspektiva reg. č. CZ.1.07/1.3.05/ , reg. č. CZ.1.07/1.3.05/ , Ludmila Muchová
Úvod do eTwinningu Datum. Koncepce eTwinningu Co je to „komunita“?
ETwinning - on-line spolupráce škol Aktivitu eTwinning, podporující virtuální propojení evropských škol pomocí informačních a komunikačních technologií,
Aktivity Sdružení automobilového průmyslu v oblasti vzdělávání Předkladatel: Jiří Černý, viceprezident TPCA Czech a viceprezident AutoSAP 75. zasedání.
ETwinningový Webinář „Jak efektivně zažádat o Quality Label“
Aktivity Centra EUROGUIDANCE Jitka Morčušová, Alice Müllerová Centrum Euroguidance Praha,
ETWINNING & COMENIUS PROJEKTY SPOLUPRÁCE NA DÁLKU.
PROFESNÍ ROZVOJ PEDAGOGŮ PŘEDŠKOLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ,,MATEŘINKY‘‘ CZ.1.07/1.3.42/ Tento projekt je financován ESF a státním rozpočtem ČR.
Evropská jazyková cena Label Praha, Historie programu iniciativa vycházející z dokumentu vydaného EK v roce 1992 – „White Paper“ v ČR od.
Aktuální problémy vysokoškolských knihoven 21.předsednictvo RVŠ – Pracovní komise pro VŠ knihovny PhDr.Miloslava Faitová ZČU v Plzni.
Profil manažera vzdělávání EGON centra VS Benešov,
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING 2. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING 2. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
ICT ve výuce jazyků Petr Caloň Masarykovo gymnázium Příbor.
KA 02 - Mentoring Ing. Jiří Pešan manažer KA 02. Mentoring Hlavním cílem této aktivity je zajistit škole a jejím pedagogům metodickou a technickou podporu.
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Jan Lontschar, Iva Tesařová Diskusní.
Z historie eTwinningu. Proč eTwinning? Součást Programu celoživotního učení (LLP) - Comenius součást KA2 Erasmus+ vznik 2005 fáze 2: září 2008 fáze 3:
Evropský program Monika Mrňávková Silvie Pýchová Centrum Euroguidance NAEP.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Využití ICT ve výuce jazyků. CílCíl Cílem školení je seznámit se s možností využití ICT ve výuce anglického jazyka. Důraz je kladen na osvojení a praktické.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Hrajeme si s eTwinningem PRAMEŇÁCI, ZŠ A MŠ PRAMENY, KARVINÁ.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Bohemia EU Planners, s.r.o. PhDr. Vendulka Raymová
Rozvoj výuky cizích jazyků
Projekt Impuls / Seminář
Projekt Impuls / Seminář
TTnet (Training of Trainers Network)
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
VIRTUÁLNÍ HOSPITACE Autentické videozáznamy vyučovacích hodin
konference Jak se žije malotřídkám Praha
Rodičovské fórum kraj Vysočina
eTwinning – digitální technologie smysluplně a zábavně
Transkript prezentace:

METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING

eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol

Co je eTwinning? iniciativa Evropské komise podporující spolupráci žáků i učitelů mateřských, základních i středních škol v Evropě školy z různých zemí realizují vzdělávací aktivitu / projekt na dálku prostřednictvím informačních a komunikačních technologií portál pro vyhledávání partnerských škol v Evropě a evropská komunita učitelů

Co je eTwinningový projekt? Dvě a více evropských zemí realizují vzdělávací aktivitu pomocí ICT. Dvě a více evropských zemí realizují vzdělávací aktivitu pomocí ICT. Účastníky projektu jsou nejčastěji učitelé a žáci, ale mohou být i návštěvníci a hosté (rodiče, ředitel školy..). Účastníky projektu jsou nejčastěji učitelé a žáci, ale mohou být i návštěvníci a hosté (rodiče, ředitel školy..). V projektu jsou stanoveny cíle, metody a výstupy. V projektu jsou stanoveny cíle, metody a výstupy. Účastníci využívají v praxi své znalosti cizích jazyků a informačních technologií, setkávají se s kulturními odlišnostmi a učí se týmové spolupráci. Účastníci využívají v praxi své znalosti cizích jazyků a informačních technologií, setkávají se s kulturními odlišnostmi a učí se týmové spolupráci. Ukázka realizovaného projektu. Ukázka realizovaného projektu.

Projekt eTwinning Ocenění Informace, nápady, příklady Hledání partnera, diskuse o projektu Registrace školy Registrace projektu Spolupráce Hodnocení

Mezinárodní portál Možnost registrace Zdroj inspirace (galerie, projektové balíčky, moduly) Vyhledávání partnerů Prostor pro komunikaci evropských škol Vstup do virtuálního prostoru pro spolupráci (Desktop, TwinSpace)

Desktop – pracovní plocha Profil účastníka (mailbox, kontakty, deník, upozornění, …) Nástroje pro vyhledávání a komunikaci Vzdělávání – diskuzní skupiny, semináře, sdílení

TwinSpace Soukromý a bezpečný prostor pro spolupráci učitelů a žáků Úložiště souborů (archiv, fotogalerie) Komunikační nástroje (Forum, Blog, Chat) Možnost zveřejnit výstupy z projektu

Prezentace – Deník projektu Deník – blog projektu Průběžné informace o novinkách a změnách v projektu Zveřejňování výstupů z projektu, fotografií, odkazů …

Národní portál Informační a metodický zdroj na národní úrovni Aktuální informace o akcích eTwinning Kontaktní informace Podpora, poradenství

Děkuji za pozornost Děkuji za pozornost Ivana Brabcová