BRNĚNSKÁ ZOOLOGICKÁ ZAHRADA - PREZENTACE

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nabídka aktivit pro mateřské školy Mezinárodní environmentální vzdělávací, poradenské a informační středisko ochrany vod Vodňany Nabídka služeb:
Advertisements

Aneb naše zážitky a informace o šelmách
Spolupráce mezi členy NSS a složkami IZS
Ekologická výchova v Zoo Ostrava
Nekupujme si jejich životy
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
1. DO KTERÉHO ŘÁDU SAVCŮ PATŘÍ ZÁSTUPCI NA OBRÁZCÍCH?
Organizace ochrany přírody v ČR
Katrin Monczková Ivana Nevěřilová Monika Jonešová
Výuka chemie na ZŠ ve spolupráci se SŠ Mgr. Klára Helanová.
Něco o pozorování Tereza Krajčová Lenka Prachařová Anna Rokytová
Automatický přechod snímků Návštěva ZOO v Brně
Jak vybírat povolání?. Jaká máme povolání?Víte, že…? Povolání nejsou stále stejná, vznikají, zanikají, mění se… Pro drtivou většinu povolání je nutné.
Didaktické zásady výuky přírodopisu
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:
MELODIE … Zimní návštěva brněnské zoologické zahrady se uskutečnila …. V areálu zahrady bylo více jak polovina zvířat schována v domcích a.
Floriade 2012 je Celosvětová zahradnická výstava, která se koná v termínu 5. dubna až 7. října 2012 ve Venlo v Holandsku. Floriade Park se rozkládá.
CHOV ŽIVOČICHŮ V BYTĚ Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Člověk a příroda 7.ročník červenec 2011 Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_ Čap-Z 7.,8.17.
Plánování LASA & FIDO. Úvod Co je to plánování?  Čeho chceme dosáhnout?  Čeho jsme schopni dosáhnout?  Jak toho chceme dosáhnout?  Jak poznám, že.
Vzdělávací oblast – člověk a jeho svět Předmět – prvouka 3. roč.
Hmyz v lese Přírodopis VY_32_INOVACE_ sada, Př
Planeta Země – 6. ročník Zpracováno v rámci projektu FM – Education CZ.1.07/1.1.07/ Statutární město Frýdek-Místek Zpracovatel: Základní škola Frýdek-Místek,
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Vyhodnocení besed a ankety studentů SŠ o neobnovitelných přírodních zdrojích VŠB - TU Ostrava, katedra společenských věd Ing. Jiří.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Práce a výkon zábavnou formou Studentská inovace praxí Jakub Šimek 2. Ročník F-VTEn.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:
Savci.
Pár užitečných rad, jak postupovat při převádění jednotek obsahu
Růst a vývoj brněnských dětí v rané adolescenci
Naučná stezka okolím naší školy Obr. 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jana Míková. Dostupné z Metodického portálu
Didaktika geografie.
OCHRANA PŘÍRODY V ČR.  velkoplošnánárodní park NP (4) chráněná krajinná oblast CHKO (26)  maloplošnánárodní přírodní rezervace NPR (110) národní přírodní.
Orlické hory pro všechny Cesta k certifikaci Nové Město nad Metují VÍTEJTE ! Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do.
Botanické a zoologické zahrady Mgr. I. Vališková CZ.1.07/1.4.00/
Botanické a zoologické zahrady
MUZEUM SKLA A BIŽUTERIE V JABLONCI NAD NISOU státní příspěvková organizace zřizovaná Ministerstvem kultury ČR od 60. let 20. století celostátní působnost.
EVVO v Muzeu regionu Valašsko Mgr. Pavlína Vymazalová.
Ptáci na poli v lese u vody Objednat: poznávání přírody, vztahu mezi zvířaty a prostředím, hlasy zvířat.
Základní informace o tygrovi tygr žil původně na rozsáhlém území mezi Bajkalem a pobřežím Tichého oceánu, v současnosti žije takřka výhradně na omezeném.
Základní škola Frýdlant nad Ostravicí, Komenského 420, příspěvková organizace Název projektu:Učíme obrazem Šablona:III/2 Název výstupu:Zoologické zahrady.
CZ.1.07/1.4.00/ "Učíme se moderně" Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Jiří Svoboda Název: VY_52_INOVACE_1802_S.l.oceán Téma: Severní ledový oceán Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu
PTÁCI 6. ročník ZŠ Londýnská.
nastavení holí účastníkům, rozcvička – zahřátí,
Název školy: Svobodná základní škola, o. p. s
VLASTIVĚDA Lidé a čas Život v pravěku
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Neživá příroda ve výuce přírodopisu
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
Autor: Mgr. Marcela Holubová
Kurikulum: obsah školní edukace
OCHRANA PŘÍRODY Chráněná území ČR
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
Autor: Mgr. Eva Procházková Název: VY_32_INOVACE_21_Příroda u nás doma
Studium dějin měst v Evropě, pojmosloví
DEFINICE FUNKCE Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
FARMA DOMÁCÍ ZVÍŘATA.
Materiál je určen pro výklad učiva prvouky ve 3. ročníku
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
EKOSYSTÉM OKOLÍ LIDSKÝCH OBYDLÍ
Název školy : Základní škola a Mateřská škola Prysk ,okres Česká Lípa ,příspěvková organizace Autor: Eva Vavřinová Název materiálu : VY_52_INOVACE_09.
I živočichové pracují.
Zoologická zahrada U kasy najdete občerstvení (k za koupení je např. párek v rohlíku) Cena zoo: dítě (do 15ti let) 120kč dospělí 180kč vyrobili:
Tradiční řemesla v konírně
Strom pro zvířata Vnímání, jazyk a řeč.
Mapky přirozených ekosystémů z naší přírody
Transkript prezentace:

BRNĚNSKÁ ZOOLOGICKÁ ZAHRADA - PREZENTACE Jan Kunický Martin Půček Naděžda Šikulová Šárka Uhlíková Martina Cikrdlová

Cíl prezentace Seznámení s možnostmi ZOO Práce se skupinou žáků základních škol 1. – 5.tříd i 6. – 9.tříd Rozmístění jednotlivých expozic a jejich návaznost Dostupnost a kvalita expozic Pozitiva a negativa ZOO Cíl prezentace

Vstup Využít všechny dřevěné prezentátory při vstupu do areálu Jednoduše a věcně popsané základní informace Přehledně udělaná mapa areálu

Po vstupu se domluvme na pravidlech,podívejme se na historii a zorientujme se

Pravidla chování návštěvníků z didaktického hlediska je to fakt,jenž se nesmí opomenout určitě nekrmit a nerušit!

Historie ZOO otevřena 30. srpna 1953 rozkládá se na 65 hektarech chová více jak 720 jedinců 178 druhů

Orientace v ZOO Musíme vědět co žákům ukážeme,co je časových možnostech Přijít ve správném období

Programy a exkurze Zaleží na věku žáků a osnovách probíraného učiva Nevšímáme si jen živočichů (Mniší hora je zalesněna a porostla vegetací) Využití některého výukového programu Zoo Brno Vše je jen na domluvě s vedením Zoo!

Programy ZOO Brno :: Shellshock :: Shellshock je kampaň, kterou vyhlásila Evropská asociace zoologických zahrad a akvárií (EAZA) na záchranu ohrožených druhů želv. Dozvíte se něco více o želvách a jejich kritickém ohrožení v přírodě. Vhodné pro II. stupeň základních škol a střední školy. :: Zoo a jejich význam :: Úloha a funkce zoologických zahrad. Odpovíme dětem na otázky v čem je smysl zoo, v čem spočívá jejich význam a činnost a proč je důležité je podporovat. Uvedeme konkrétní příklady z brněnské zoo, které objasní její důležitost. Vhodné pro 1. - 9. třídu základních škol. :: Čím se živí? :: Tento program seznamuje žáky se způsobem krmení zvířat chovaných v Zoo Brno. Je doplněn ukázkou a pozorováním některých zástupců z třídy hmyzu sloužících jako potrava. Vhodné pro 1. - 7. třídu základních škol.   :: Ptáci I - řád papoušci, Ptáci II - řády: dravci a sovy, Ptáci III - nadřád: běžci :: Tyto tři výukové programy přímo navazují na učivo o ptácích. Stručně charakterizují  ptáky obecně a přiblíží výše uvedené řády. Vhodné pro 7. - 9. třídu základních škol.

:: Tygří skály :: Poutavou formou Vás zavedeme do světa velkých kočkovitých šelem, nahlédnete do zajímavých momentů jejich života, poznáte expozici Tygří skály. Vhodné pro 1. - 9. třídu základních škol.    :: Etologie  :: Chování zvířat nejen v zoologických zahradách. Každý žák si s sebou vezme tužku, protože si sami žáci zkusí etologické pozorování v areálu zoo. Vhodné pro 8. - 9. třídu základních škol a střední školy. :: Beringia  :: Seznámení se zvířaty z oblasti Beringova průlivu, migrace zvířat. Poznáte novou expozici bobrů kanadských a vlků kanadských. Vhodné pro 6. - 9. třídu základních škol a střední školy. :: Naši savci :: Bližší seznámení se zástupci třídy savců žijícími na území České republiky. Mnoho druhů savců obývajících naše blízké okolí často neznáme, protože žijí velice skrytě. Výukový program chce dětem tento svět alespoň částečně přiblížit. Vhodné pro    7. - 9. třídu základních škol a střední školy.

Jak na výukový program Každý program je koncipován do dvou částí, celková délka představuje dvě vyučovací hodiny. Jedna část probíhá v promítacím sále či klubovnách ve správní budově a druhá část v areálu zoo. Využíváme nejen různé technické pomůcky, ale i přírodniny a biologický materiál. Programy jsou doplněny pracovními listy, pomocí kterých si žáci sami ověří získané znalosti.     V jednom termínu se programu mohou zúčastnit maximálně dvě třídy. Žáci platí běžné vstupné, tj. 30,- Kč, pedagogický doprovod jde zdarma. Kromě výukových programů Vám také nabízíme exkurze s průvodcem, které jsou vhodné pro všechny věkové kategorie.

Expozice Snaha o vybudování tématických expozic:

Rozmístění expozic

Některé expozice Primáti:

Voliéry:

Terária:

Návaznost a dostupnost Z časového hlediska se nejedna o hodinovou exkurzy Většina expozic je položena nejvýše Projít celou zahradu trvá 4 – 5 hodin Ujdeme několik kilometrů a překonáme desítky metrů nadmořské výšky Musíme počítat s odpočinkem i občerstvením

Kvalita výběhů a ubikací Zčásti je brněnská Zoo evropskou zahradou Zatím se buduje Mnoho zvířat žije v nevyhovujících podmínkách

Pozitiva X Negativa orientační a informační tabule pro starší návštěvníky a pro děti, ale nejen pro ně, je určen vláček s vozíky, který jezdí po areálu ZOO pro hladové je připraveno občerstvení v mnoha bufetech nové, moderní sociální zařízení vybudování hřiště a zábavných koutků pro děti a přímý kontakt se zvířaty rozloha a také náročný terén pro děti a starší návštěvníky zastaralé ubikace

Závěr Kontakt: Zoologická zahrada města Brna, příspěvková organizace U Zoologické zahrady 46 635 00 Brno telefon: 546432311 web: www.zoobrno.cz