VY_32_INOVACE_10-1-13_Rozvoj klíčových kompetencí v předmětu Pracovní činnosti v 6. - 9. ročníku. Příprava kynutých knedlíků s ovocem Autorem materiálu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Moučníky z tvarohového těsta
Advertisements

Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Moučníky z kynutého těsta
Autor:Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)1.KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblastPřílohy z mouky - knedlíky.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Vánoční cukroví od Adély Pracovní postup
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.12 SOU Obořiště
Kynuté buchty Katrin Steinvaldová A
Pokrmy z brambor.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.10 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
Vánoční perníková vesnička
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.13 SOU Obořiště
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Moučníky z bramborového těsta
Romština a komunikace I.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Jednoduché moučníky Číslo DUM: VY_52_INOVACE_127_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická.
Příprava vánoční večeře. Kapr s pivní omáčkou. Ingredience 1,5 kilogramu kapra bez vnitřností a šupinbez 1 velkou cibuli 1 mrkev 1 lžíci másla 1 lžíci.
Moučníky z litého těsta
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Rozmnožování ovocných rostlin
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.09 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
Recept na vánočku POTŘEBNÉ PŘÍSADY 600 g hladké mouky, 140 g cukru, 1/4 l mléka, 30 g droždí (klidně tak 3/4 kostičky), 2 vejce (jedno na potření), 120.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Projektový Den Vánočka Chléb Rohlík zpracovali Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.“
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Kynutý koláč se švestkami
©Jiří Kos g hladké mouky 130 g moučkového cukru g tuku 2 celá vejce 1/2 čajové lžičky sody 1 lžička perníkového koření 3 lžíce medu.
Ingredience Brokolice 1/2 kg Brambory 4 ks Cibule střední 1 ks Česnek 2 stroužek Tavený sýr - trojúhelníček 2 ks Pomazánkové máslo velká, vrchovatá 1 lžíce.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.11 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
SOU společného stravování Poděbrady Bc. Daniel Vančura Cukrářská technologie.
VY_32_INOVACE_ _Rozvoj klíčových kompetencí v předmětu Pracovní činnosti v ročníku. Ovocná dekorace - vozík Autorem materiálu a všech jeho.
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Technologie pokrmů 1.Ročník obor kuchař s maturitou 26.hodina
280 g hladké mouky 140 g másla 50 g mletých ořechů 10 g droždí kávová lžička cukru 2 lžíce mléka citronová šťáva citronová kůra kávová lžička mletého.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Technologie Ročník: III.
VY_32_INOVACE_10-1-4_Rozvoj klíčových kompetencí v předmětu Pracovní činnosti v ročníku. Rozdělení půd Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
Tvarohové knedlíky Vlastní kalkulace. 2 Tvarohové knedlíky Vlastní kalkulace Hmotnost v g Použité suroviny:10 porcí3 porce tvaroh měkký strouhanka20060.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.
Vánoční perníčky 1. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Pavel Žižka. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Babiččiny Slíváky aneb švestkové kynuté buchty
Suroviny : náplně Cukr krupice Mléko Hladká mouka Droždí + vajíčka : na další stránce.
PČ_038_Příprava pokrmu_Výroba pomazánky
Přílohy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Eva Pospíšilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
TĚSTO KYNUTÉ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsto, kynuté, příprava, zásady, koblihy Autor:
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Polévky a přílohy.
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Brambory Vypracoval: Lukáš Karlík.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
TĚSTA LITÁ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsta litá, litá kynutá, lívance palačinky, trhanec.
VELIKONOCE tradice.. VELKÝ PÁTEK DEŠTIVÝ DĚLÁ ROK ŽÍZNIVÝ.
CHAČAPURI SE TŘEMI DRUHY SÝRŮ (Tamara) 20/03/15 | Recept | GruzieGruzie
Vareniky (Nataliye) 19/01/15 | Recept | Ukrajina
DUM - Digitální Učební Materiál
DUM - Digitální Učební Materiál
Smažené výrobky Předmět: Technologie Pekař
SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Potraviny a výživa
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Výroba koblih Předmět: Technologie Pekař
Příprava drůbeže vařením, dušením
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_ _Rozvoj klíčových kompetencí v předmětu Pracovní činnosti v ročníku. Příprava kynutých knedlíků s ovocem Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing.Lada Bízová ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Anotace Prezentace slouží žákům jako názorný materiál pro lepší pochopení postupu práce před samotnou výrobou a jako podpůrný materiál pro výklad učitele. Vhodné pro žáky 7.ročníků. Vypracovala Ing.Lada Bízová Oblast Člověk a svět práce

PŘÍPRAVA KYNUTÝCH KNEDLÍKŮ S OVOCEM

SUROVINY 1kg hrubé mouky, 1 vejce, jedna lžíce cukru, kostka droždí, 250ml mléka, asi dvě malé lžičky soli, ovoce na plnění (meruňky, borůvky) Na ochucení: moučkový cukr, strouhaný perník, strouhaný tvaroh….

DO MÍSY VYSYPEME 1KG HRUBÉ MOUKY PŘIDÁME DVĚ ŠPETKY SOLI

ZVLÁŠŤ DO KASTRÓLKU VLEJEME ASI ČTVRT LITRU VLAHÉHO MLÉKA… DO NĚJ TROŠKU CUKRU… …A ROZDROBIT KVASNICE PŘÍPRAVA KVÁSKU

KVÁSEK TEPLÉ MLÉKO – ne horké!!! KOSTKU DROŽDÍ (KVASNICE) – rozdrobit do mléka ŠPETKU MOUKY A CUKRU Nechat odpočívat v misce asi min. Použít, až vytváří kvasnice na povrchu mléka nabobtnanou pěnu - kvásek

PŘIPRAVÍME SI SUROVINY NA OCHUCENÍ NASTROUHÁME PERNÍK

NASTROUHÁME TVAROH

KYNUTÍ TĚSTA PO VYKYNUTÍ KVÁSKU JEJ VLEJEME DO MÍSY S MOUKOU PŘIDÁME JEDNO SYROVÉ VEJCE ASI HODINU NECHÁME KYNOUT V TEPLE PŘIKRYJEME UTĚRKOU

PLNÍME KNEDLÍKY OVOCEM LŽÍCÍ VYKRAJUJEME KUSYTĚSTA A VYHÁŽEME JE NA PRACOVNÍ PLOCHU… PRACOVNÍ PLOCHU POMOUČÍME ROZTÁHNEME TĚSTO DO DLANĚ A VLOŽÍME OVOCE

OVOCE ZABALÍME DO TĚSTA A VYTVOŘÍME UZAVŘENÝ KNEDLÍK

KNEDLÍKY NECHÁME NA PRACOVNÍ PLOŠE „ODPOČINOUT“… ASI DESET MINUT…. PŘIKRYTÉ ČISTOU UTĚRKOU

VAŘÍME DO VROUCÍ VODY VHAZUJEME KNEDLÍKY… POZOR…VAŘENÍM NABYDOU… PROTO VKLÁDÁME DO KASTRÓLU JEN URČITÉ MNOŽSTVÍ – ABY MĚLY PROSTOR…

PRVNÍ KNEDLÍK JE VHODNÉ ROZKROJIT…. ZJISTÍME, ZDA NENÍ UVNITŘ NEDODĚLANÝ-SYROVÝ…

VAŘÍME ASI 4MIN. Z KAŽDÉ STRANY….. KNEDLÍKY PO 4 MIN. OTOČÍME…. MUSÍME VYZKOUŠET – DOBA VAŘENÍ ZÁVISÍ NA VELIKOSTI KNEDLÍKŮ PO UVAŘENÍ VYJMEME KNEDLÍKY A VLOŽÍME NA SÍTKO, ABY MOHLA ODKAPAT VODA VIDLIČKOU KAŽDÝ KNEDLÍK PROPÍCHNEME, ABY ODEŠLA PÁRA…

DOBROU CHUŤ