Lasaně zapečené se zeleninou START
Připravíme si: 250 g žampi- ónů 2 mrkve 80 g sýra mozzarelli 250 g lasaní ½ celeru 1 cibule 1 červena paprika 1 zelena paprika 200 g nastrouhaného tvrdého sýra ½ svazku petrželové natě Sůl, pepř 4 lžičky oleje 2 lžíce másla 500 ml mléka 2 lžíce hladké mouky 20 ml suchého bílého vína
Zeleninu umyjeme a nakrájíme
Žampiony nakrájíme a přidáme k zelenině Žampiony nakrájíme a přidáme k zelenině. Několik minut za stálého míchání smažíme. Pak vlijeme víno a necháme je odpařit. Žampiony se zeleninou podlijeme vodou a 20 minut dusíme pod pokličkou. Petrželovou nať nadrobno nasekáme. Přidáme k žampiónům, osolíme a opepříme Lasaně uvaříme ve vodě se lžičkou oleje
Z mouky a másla uděláme světlou jíšku a pomalu do ní přiléváme mléko Z mouky a másla uděláme světlou jíšku a pomalu do ní přiléváme mléko. Omáčku za stálého míchání povaříme na mírném ohni. Dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou
Mozzarelu nakrájíme na kostičky, přidáme do omáčky a zamícháme Mozzarelu nakrájíme na kostičky, přidáme do omáčky a zamícháme. Do vymazané mísy na lijeme trochu omáčky. Na dno položíme 1 plát lasaní, na něj dáme část zeleniny a zalijeme omáčkou. Postup opakujem tak dlouho, až spotřebujem všechny suroviny. Poslední vrstvu posypeme sýrem. Pokrm vložíme do předhřáté trouby a 30 minut zapékáme pří teplotě 180 stupňů Na Začátek