AMVIA - Americká vědecká informační agentura Petra Wasková 4. 2. 2015 Jihomoravské inovační centrum Brno.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Program mezinárodní spolupráce mezi Českou republikou a Státem Izrael v aplikovaném výzkumu a experimentálním vývoji GESHER/MOST.
Advertisements

Národní program udržitelnosti I
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Projekt NTK v programu LR Stav prací k Štěpánka Žižková.
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
ČVUT1 Jak podat žádost na MŠMT o dofinancování projektů mezinárodní spolupráce ve VaV K AM PUŠ+
Aktuální úkoly MŠMT Odbor programů výzkumu a vývoje 2009.
Velké infrastruktury pro výzkum, vývoj a inovace
Monitorovací zpráva (MZ) Projektová část
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
Inovace 2007, Praha, 4. prosince Mezinárodní vědeckotechnická spolupráce ČR Jan Marek Miloš Chvojka Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
GRANTOVÝ SYSTÉM MČ Praha 21 ZMĚNY ŽÁDOST VYÚČTOVÁNÍ ÚJEZD NAD LESY 7. LEDNA 2012.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
Revolvingový fond MŽP Granty na podporu UR Manuál pracovních postupů Obsahuje veškeré informace pro žadatele od doby vyhlášení výzvy a následného předložení.
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Aktuální úkoly MŠMT v oblasti VaVaI Josef Janda. Obsah prezentace 1. Mezinárodní spolupráce ve VaV Programy EU Infrastruktury VaVaI 2. Lidé 3. Instituce/NPV.
MEZINÁRODNÍ SPOLUPRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY VE VÝZKUMU A VÝVOJI NA DVOUSTRANNÉ ÚROVNI Mezinárodně-smluvní rámec spolupráce  dohody o vědeckotechnické spolupráci.
12. února 2009, ČVUT Pravidla dofinancování projektů ze zdrojů MŠMT Kateřina Slavíková Technologické centrum AV ČR
Program průmyslového výzkumu a vývoje IMPULS
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Mgr. Jakub Benda) 2)Změny ve 4. Výzvě (Mgr. Jakub Benda) 3)Informace o Prioritě 1 (Ing. Johana.
EKONOMICKÉ INFORMACE pro jednání Předsednictva RVŠ Lenka Valová.
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Jihočeská univerzita Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha.
… od myšlenek k aplikacím Marcel Kraus Oddělení strategií a analýz.
AKTUÁLNÍ INFORMACE MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („MZ“) – „Bílý dům“ Mgr. Aleš Kapucián Oddělení vědy a výzkumu (odbor VLP/1)
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Informační schůzka k podávání žádostí o finanční podporu z rozpočtu JMK v souladu s ustanovením § 105 zákona č.108/2006 Sb., o sociálních službách
ČESKO - AMERICKÁ SPOLUPRÁCE V RÁMCI MEZIVLÁDNÍ DOHODY O VTS MEZI ČR A USA.
Česko-norský výzkumný program. Uzávěrka přijímání návrhů projektů: 14:00 hod Uzávěrka přijímání návrhů projektů na UTB: (nutno.
AKTUÁLNÍ INFORMACE INTERNÍ GRANTOVÉ AGENTURY MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („IGA MZ“) 2. ročník národní konference Biomedicínský výzkum s podporou evropských.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Česko-Norský výzkumný program výzva vyhlášení – zajištění podpisů – uzávěrka – :00 vyhlášení výsledků – 15.
AKTUÁLNÍ INFORMACE MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („MZ“) – „Bílý dům“ Mgr. Aleš Kapucián Oddělení vědy a výzkumu (odbor VLP/1)
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
Program rozvoje venkova Administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Téma: DOTAČNÍ FOND LIBERECKÉHO KRAJE Dotační fond Libereckého kraje OBLAST PODPORY 4B - TĚLOVÝCHOVA A SPORT.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
1 Název Programu INTER-EXCELLENCE Termín vyhlášení: březen 2016 Doba trvání: 2016 – 2024 Poskytovatel v průběhu tohoto období opakovaně vyhlašuje veřejné.
Program EUPRO II podprogram INTER-INFORM
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Poskytovatel Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Schválení programu 2. května 2016 Předmět podpory Projekt, který může mít charakter mezinárodní.
NÁVRAT Informativní seminář 7. října
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI MONITOROVÁNÍ PROJEKTŮ SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE 5. května 2010.
Národní programy VaV v gesci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy 28. června 2007.
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
Již v roce 1707 byla v Praze založena Česká stavovská inženýrská škola
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

AMVIA - Americká vědecká informační agentura Petra Wasková Jihomoravské inovační centrum Brno

AMVIA Podpora výzkumu, vývoje a inovací vládami ČR a USA v rámci Programu KONTAKT II (LH) na základě: DOHODY MEZI ČESKOU REPUBLIKOU A SPOJENÝMI STÁTY AMERICKÝMI O VĚDECKOTECHNICKÉ SPOLUPRÁCI č. 74/2010 Sb.m.s. vešla v platnost stránkový dokument s dvěma přílohami spolupráce funguje od roku 1992

AMVIA Jak funguje tato spolupráce: od 1. března 2013 převod agendy česko-americké spolupráce na DZS administrace projektů - Program KONTAKT II ve spolupráci s MŠMT rozvoj kontaktů mezi českými a americkými vědci posílení spolupráce mezi národními a mezinárodními vládními i nevládními institucemi v oblasti VaVaI a komercionalizace technologií pořádání odborných seminářů a konferencí

AMVIA Nová výzva VES15: Harmonogram veřejné soutěže a poskytnutí podporyTermín vyhlášení veřejné soutěže: počátek soutěžní lhůty: ukončení soutěžní lhůty: v 10:00 hod. počátek hodnotící lhůty: ukončení hodnotící lhůty a vyhlášení výsledků: Harmonogram: Podrobnější informace a zadávací dokumentace VES15 naleznete na stránkách MŠMT: ves15-k-2 ves15-k-2

AMVIA VÝZKUMNÝ PROJEKT

AMVIA Výzkumný projekt  doba řešení je stanovena na roky počínaje dnem uzavření smlouvy o poskytnutí podpory mezi poskytovatelem a příjemcem, tedy ještě v roce 2015, a konče řešením nejpozději do 31. prosince 2017  doporučená výše žádané podpory na řešení jednoho projektu je stanovena na maximální výši až 2 mil. Kč na celou dobu řešení  každá strana hradí výdaje na činnosti probíhající na vlastním území  uchazečem může být veřejná vysoká škola, výzkumná organizace, také malé a střední podniky (zejména ty, které spolupracují s výzkumnou organizací), které splňují podmínky dle Nařízení Komise (ES) č. 651/2014  Letos nebude žádné omezení pro přihlášení se do soutěže (tzn. mohou se hlásit i řešitelé běžících projektů)  ALE: při velkém počtu kvalitních žádostí o podporu a omezeném množství přidělovaných finančních prostředků budou upřednostňovány nové formy a projekty spolupráce (dle zad. dok.)

AMVIA

AMVIA VES15_KONTAKT II_formulář_návrh projektu_1.docx, soubor typu docx, (61,55 kB)

 žádost v češtině  návrh projektu - kdo, s kým, proč, jak, co a za kolik  povinné přílohy, včetně Letter of Intent a Rozpočtu  Limit pro intenzitu podpory výzkumné aktivity: AMVIA Typ výzkumné aktivity Intenzita podpory (% z uznaných nákladů) Základní výzkum100 Průmyslový výzkum50 Experimentální vývoj25

1.IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE PROJEKTU – Název projektu ( max. 254 znaků ), Soutěž (předvyplněno), Program (předvyplněno), Spolupracující země/mezivládní aktivita (Spojené státy americké) 2.PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU – Představení řešení projektu (cca 1/2 až 1 stránka), Představení zahraničního partnera, Název instituce/organizace zahraničního partnera, Jméno a příjmení odpovědného zahraničního řešitele, Pracoviště zahraničního partnera, …, Role zahraničního partnera v projektu 3.RÁMEC PROJEKTU – Účel projektu, Cíle a výsledky projektu, Etapy řešení: (cca 1 stránka), (cca 1/2 stránky), (cca 1/2 stránky), (cca 1/2 stránky), (max. 1/4 stránky), (cca 1/2 stránky), (cca 1/2 stránky), (cca 1/2 stránky), (cca 1/2 stránky), (cca 1/2 stránky), (cca 1/2 stránky) 4.METODIKA ŘEŠENÍ (cca 1 až 2 stránky) 5.PROJEKTOVÝ A ŘEŠITELSKÝ TÝM: (cca 1 stránka), (cca 1 stránka), (cca 1/2 stránky), (cca 1/2 až 1 stránka) 6.NÁKLADY NA PROJEKT 7.DOPLŇUJÍCÍ ÚDAJE - Název a cíl projektu anglicky: 7.2 (cca 1/4 stránky, max znaků), 7.3 (max. 254 znaků), 7.4 (max. 254 znaků) 8.SEZNAM PŘÍLOH - Doklady prokazující oprávnění k činnosti, …, Souhlas se zpracováváním osobních údajů, Povinná příloha spolupráce – Letter of Intent, Summary pro oponenta (cca 1/2 až 1 stránka) AMVIA NÁVRH PROJEKTU – OBSAH:

AMVIA Podpis v listinné podoběDokument Formát dokumentu pro CD či USB NEOprávnění k činnostiPdf ANO Statutární orgán Čestná prohlášení k prokázání vybraných podmínek způsobilosti (podmínka 1, 6- 13, 14 dle kpt této zadávací dokumentace) Pdf NENávrh smlouvy o účasti na řešení projektudoc/docx NERozpočtová tabulkaxls/xlsx ANO členové řešitelského týmu Souhlas se zpracováním osobních datPdf ANO zahraniční účastník „Letter of Intent“ (v případě spolupráce se Spojenými státy americkými, nebo uzavřená smlouva (dohoda, memorandum či jiná forma úmluvy) o spolupráci se zahraničním partnerem (v případě spolupráce s Rusou federací) Pdf ANO Statutární orgán Vlastní návrh projektu doc/docx, první strana s podpisy též jako pdf NEAbstrakt pro hodnotiteledoc/docx ANODokument, ze kterého vyplývá podpisová pravomocpdf Seznam povinných příloh:

AMVIA Začátek projektu – říjen 2015! Řešitel běžícího projektu může podat projekt nový, který je tematicky odlišný.

Úplný návrh projektu na předepsaných formulářích, vč. požadovaných příloh, musí být doručen v jediné uzavřené obálce poskytovateli v době soutěžní lhůty, tj. v době od 16. ledna 2015 do 13. března 2015 do 10h v tištěné i elektronické formě (na CD či USB). Obálka musí být viditelně a čitelně označena: adresou poskytovatele: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Odbor podpory vysokých škol a výzkumu (odb. 32) Karmelitská 7, PRAHA 1 – Malá Strana symbolem programu KONTAKT II „LH15“ a výrazným upozorňujícím nápisem: Veřejná soutěž – NEOTVÍRAT! Návrhy doručené po tomto termínu nebudou do veřejné soutěže přijaty. Kontaktní osoby MŠMT: Mária Krausová, DiS., tel.: , Ing. Jarmila Horská, tel.: ,

AMVIA VÝZKUMNÉ PROJEKTY a jejich obory

AMVIA  přírodní vědy a matematika  technické vědy  zdravotnictví a lékařské vědy  energetika  zemědělství  vesmír  ochrana životního prostředí a biodiverzita  standardizace  využívání přírodních zdrojů  doprava  vědní politika

AMVIA

AMVIA ÚSPĚŠNOST PODÁVANÝCH PROJEKTŮ

AMVIA KONTAKT II Celkem KONTAKT II AMVIA - česko-americká spolupráce PodanéSchválenéPodanéSchválenéÚspěšnostmil. Kč VES %107,2 VES %176,2 VES %57,3 VES %59,3 VES15 - pouze kvalifikovaný odhad ? cca 45 (plus Ruská federace) ?cca 40?cca 59,0

AMVIA

AMVIA VÝZKUMNÉ PROJEKTY - příklady

AMVIA Formální modely a efektivní algoritmy pro inteligentní ochranu dopravní infrastruktury Pěchouček Michal, ČVUT Tambe Milind, University of Southern California Detektory fotonů s pikosekundovým časovým rozlišením pro dlouhodobé kosmické mise Procházka Ivan, ČVUT Sun Xiaoli, NASA Goddard Space Flight Center Struktura retrovirové částice a intracelulární transport jejích komponent Ruml Tomáš, VŠCHT Hunter Eric, Emory University Inovativní strategie efektivní kontroly bezpečného produkčního řetězce potravin Hajšlová Jana, VŠCHT Maštovská Kateřina, Covance Laboratories, Inc. Výzkum a charakteristika materiálů s možnostmi akumulace tepla v kontejnmentech lehkovodních jaderných reaktorů při efektivním snižování vnitřního tlaku během havárií Martinec Jiří, VUTKurwitz Cable, Texas A&M University Škoda Radek, ČVUT Časná detekce a stanovení prognózy srdečního selhání za použití dynamických stanovení biomarkerů poškození myokardu Melenovský Vojtěch, IKEMJarolim Petr, Brigham and Women´s Hospital

AMVIA Strojový překlad se sémantickou informací Hajič Jan, MFF UKPalmer Martha S., University of Colorado at Boulder Elektrochemické monitorování biologicky aktivních sloučenin Barek Jiří, PřF UKWang Joseph, University of California at San Diego Nové geny ABC transporterů u jednoděložných rostlin Ohnoutková Ludmila, PřF UPOLAyalew Mentewab, Spelman College Ukládání uhlíku a živin v mokřadech v závislosti na míře zaplavení půdního substrátu Vymazal Jan, FŽP ČZURichardson Curtis J., Duke University Multidisciplinární přístup k návrhu léčiv – inhibice protein s návazností na cukry Wimmerová Michaela, PřF MUAbagyan Ruben, University of California at San Diego FGFR3 – specifický adaptér a jeho role v patologické FGFR3 signalizaci nemoci Krejčí Pavel, PřF MUWilcox William R., Cedars – Sinai Medical Center Využití zvratu pohlaví a proteomiky zmrazeného spermatu veslonosa amerického pro produkci kaviáru Linhart Otomar, JČU Mims Steve, Kentucky State University

AMVIA KONTAKTY

AMVIA AMVIA – Americká vědecká informační agentura Dům zahraniční spolupráce Na Poříčí 1035/ Praha 1 Kontakty:

AMVIA Mgr. Petra Wasková, Ph.D. tel: tel: Mgr. Helena Římská tel: tel:

Děkuji za pozornost.