MIS - Manažerské informační systémy 1. cvičení – Internet a informace

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Efektivní vyhledávání v Google
Advertisements

Ondřej Pečený Patří do muzea? Ondřej Pečený
Vyhledávání informací na mapových serverech Ing. Zdeňka Javorková Základní škola Ostrava-Stará Bělá Určeno pro 6. ročník základní školy Vytvořeno v prosinci.
MS Office PowerPoint 2007 pro pokročilé – praktický kurz
Internet Název materiálu: VY_INOVACE_xxx_internet2
Dana Sigmundová Zásady vyhledávání, správná technika vyhledávání, databáze EBSCO ÚK FSS MU, úterý a středa 11. a Ústřední knihovna FSS MU.
školení internetového vyhledávače
Internet Definice Historie Použití Programy pro práci s internetem
Školení internetového vyhledávače
Školení internetového vyhledávače. Co je to internetový vyhledávač Aplikace na internetu,která dokáže podle klíčového slova najít internetovou.
Počítače a marketing ve venkovském cestovním ruchu Počítačový kurz Lektor: Ing. Marta Kočková.
Manažerské informační systémy Ing. Dagmar Řešetková
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Zpracováno v rámci OP VK - EU peníze školám Jednička ve vzdělávání.
Školení internetového vyhledavače Co je to internetový vyhledávač Aplikace na internetu,která dokáže podle klíčového slova najít internetovou.
Školení internetového vyhledávače. Co je to internetový vyhledávač Aplikace na internetu, která dokáže podle klíčového slova najít internetovou.
Vyhledávání na Internetu
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Ing. Jaroslav Parma.  Seznámení s MS OFFICE 2010  PROCVIČENÍ PROGRAMŮ MS OFFICE 2010  DISKUSE  ZÁVĚR.
DOK.
VÝUKOVÝ MATERIÁL V RÁMCI PROJEKTU OPVK 1.5 PENÍZE STŘEDNÍM ŠKOLÁM ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ROZVOJ VZDĚLANOSTI ČÍSLO ŠABLONY:
Informatika - prezentace
Manažerské informační systémy Ing. Dagmar Řešetková
Studijní informační zdroje (a jak se k nim dostat) Pro předmět Jazykový projev (2014/15) připravila Eva Cerniňáková Jabok - Vyšší odborná škola sociálně.
Budování mini webů pro získávání nových klientů CK je tak snadné.
Manažerské informační systémy Ing. Dagmar Řešetková
Vyhledávání českých regionů a měst uživateli Google autor bakalářské práce: Markéta Návratová vedoucí bakalářské práce: doc. Dr. Ing. Jiří Horák BAKALÁŘSKÁ.
Vyhledávání informací na internetu
Internet.  Celosvětový systém propojených počítačů  Funkce  Sdílení dat  Elektronická pošta.
Studijní informační zdroje (a jak se k nim dostat) Informační blok k předmětu Jazykový projev (2012/13)
ANOTACEPrezentace obsahuje informace o práci s vyhledávačem Google. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci umí použít vyhledávač Google k vyhledávání.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_1.17 Tematická oblast: Hardware, software a informační sítě OS WIN 7, 1. část Typ: DUM - kombinovaný Předmět: ICT.
2. přednáška Databáze, využití MS Excel
VÝUKOVÝ MATERIÁL V RÁMCI PROJEKTU OPVK 1.5 PENÍZE STŘEDNÍM ŠKOLÁM ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ROZVOJ VZDĚLANOSTI ČÍSLO ŠABLONY:
Aplikovaná informatika Zimní semestr 2013/2014. Ing. Bohuslav Růžička, CSc. tajemník katedry K101 kancelář: 215 tel
Práce s operačním systémem
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: únor 2012,
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: únor 2012,
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Vzdálené počítačové sítě a programování v prostředí Windows Okruhy ke zkoušce z předmětu: Ing. Zdeněk Votruba LVALVA.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Internet Pokročilé vyhledávání VY_32_INOVACE_11 Sada 12 Základní škola.
Internetové publikování Doc. Ing. Petr Zámostný, Ph.D. místnost: A-72a tel.: 4222, 4167 (sekretariát ústavu 111)
Jak vyhledávat informace na Internetu?
Autor: Jana Lískovcová Vedoucí práce: PaedDr. Petr Pexa.
Zadání samostatné práce SP3 Historie počítačů. CÍL a Úkol Vyhledat informace na internetu Téma je Historie počítačů Napište referát na minimálně 1stranu.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: leden.
Podnikání na Internetu internet - zdroj informací Letní semestr 2005 Jana Holá III.
Jak hledat co nejefektivněji na internetu? Referát Počítačová gramotnost II. Věra Anthová,
Základní informační zdroje pro zubní lékařství
Školení internetového vyhledávače
TOMÁŠ RUPRICH E-TECHNOLOGIE LS 2008/09 Google hacking.
Analýza webu pomocí vyhledávače Google metodou MBA Dobývání znalostí 2008 Vladislav Kozák, Jan Ondruš.
Scholar Google Vyhledávání je zaměřeno na informační zdroje z oblasti vědy, výzkumu a vzdělávání. Vyhledávání v angličtině.
Scholar Google Vyhledávání je zaměřeno na informační zdroje z oblasti vědy, výzkumu a vzdělávání. Vyhledávání v angličtině.
Studijní informační zdroje (a jak se k nim dostat) Osnova Prezentace.
Vyhledávání na internetu, SEO
Internet a informace MIS - Manažerské informační systémy Internet a informace Ing. Jan Luhan
Selekční jazyky Současné trendy Přednáška č. 5 ( ) Filozofická fakulta Masarykova Univerzity, Kabinet knihovnictví - Ústav české literatury a knihovnictví.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Miroslava Tomanová Číslo VY_32_INOVACE_3466 NázevInternet - úvodní pojmy Téma hodinyInternet – úvodní.
Vyhledávání na Internetu. Webové vyhledávače Webový vyhledávač je služba, která umožňuje na Internetu najít webové stránky, které obsahují požadované.
JAK SPRÁVNĚ GŮGLIT. PŘESNÁ SLOVA A FRÁZE nejzákladnější a nejvíce známý vyhledávací trik uvozovky k vyhledání přesné fráze. například provedete následující.
Ústřední knihovna FSS MU
Ústřední knihovna FSS MU Úvod do elektronických informačních zdrojů
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
VIKMA06 Rešeršní a studijně rozborová činnost
Ústřední knihovna FSS MU Úvod do elektronických informačních zdrojů
Fulltextové vyhledávání
Vyhledávání je zaměřeno na informační zdroje z oblasti vědy, výzkumu a
Vyhledávání je zaměřeno na informační zdroje z oblasti vědy, výzkumu a
Vyhledávání je zaměřeno na informační zdroje z oblasti vědy, výzkumu a
Vyhledávání je zaměřeno na informační zdroje z oblasti vědy, výzkumu a
Transkript prezentace:

MIS - Manažerské informační systémy 1. cvičení – Internet a informace Ing. Jan Luhan luhan@fbm.vutbr.cz

Probrán v rámci 1. přednášky dne 04.02.09 MIS – Manažerské informační systémy Úvodní cvičení Osnova cvičení Princip fungování Internetu a vyhledávání Práce s českými vyhledávači (praktický nácvik Seznam.cz) Práce se světovými vyhledávači (praktický nácvik Google.com) Samostatné zpracování úkolů Teoretický základ Probrán v rámci 1. přednášky dne 04.02.09 1. Cvičení 06.02.2009 Ing. Jan Luhan

Princip fungování internetu a vyhledávání MIS – Manažerské informační systémy Úvodní cvičení Princip fungování internetu a vyhledávání Tvorba a struktura webových stránek http://www.jakpsatweb.cz/ Seo optimalizace http://www.tvorba-webu.cz/seo/ Princip fungování Internetu a vyhledávání http://www.jakpsatweb.cz/vyhledavace.html 1. Cvičení 06.02.2009 Ing. Jan Luhan

Práce s českými vyhledávači MIS – Manažerské informační systémy Úvodní cvičení Práce s českými vyhledávači Základní vyhledávání Vyhledávání v katalozích Pokročilá vyhledávání Příklady využití portálu Seznam.cz http://www.seznam.cz/ http://search.seznam.cz/stats?collocation=pokus http://napoveda.seznam.cz/cz/hledani-fulltext-vyhledani-v-internetu.html 1. Cvičení 06.02.2009 Ing. Jan Luhan

Práce se světovými vyhledávači MIS – Manažerské informační systémy Úvodní cvičení Práce se světovými vyhledávači Základní vyhledávání Vyhledávání v katalozích Pokročilá vyhledávání (např: „…“; logické operátory +/-; ..; OR, Define, filetype, intitle, inturl, intext, site, atd. Příklady využití portálu Google.com http://www.google.cz/ http://www.google.cz/advanced_search?hl=cs http://www.google.cz/intl/cs/help.html http://www.googleguide.com/advanced_operators.html#inanchor 1. Cvičení 06.02.2009 Ing. Jan Luhan

Samostatné zpracování úkolů MIS – Manažerské informační systémy Úvodní cvičení Samostatné zpracování úkolů Vyhledejte pomocí portálu Google následující informace: Vyhledejte na stránkách jejichž doména končí .sk aquaparky tak, aby se ve výskytu neobjevil aquapark Tatralandia. Zjistěte v xls (MS Excel) souboru inflaci na Kypru v letech 2005-2007 na stránkách jejichž doména končí .com. Dotazy, ve formátu v jakém jste je použili pro vyhledávač google, a zjištěné informace uložte jako dokument (ve formátu vašepříjmení.doc) a zašlete na e-mail pro podporu výuky. 1. Cvičení 06.02.2009 Ing. Jan Luhan