STÁŽ SLOVINSKO 2015 Stáže se zúčastnily: P. učitelky: Hana Kunzfeldová, Bc. Olga Širanová z MŠ Okružní 23, Bruntál Navštívené školy: MŠ Škofije Pedagogická.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mateřská škola POHÁDKA,Zábřeh ČESKÁ REPUBLIKA „PROSTŘEDÍ,VE KTERÉM ŽIJEME“
Advertisements

 Lomnice n. Lužnicí je město s 1800 obyvateli  Knihovna sousedí s budovou školy ( cca250 žáků)  Máme také mateřskou školu ( cca 70 dětiček)  Aktivní.
Rok s kocourkem Matyášem
Příprava učitelů na Přírodovědecké fakultě UP v Olomouci
Pedagogická porada 14. června 2013 Bc. Zrcek Miroslav.
Jak jsme třídili a jak třídíme odpad Základní škola ve Vejprtech M.Nuslauerová Projekt Rodinné výchovy- Životní prostředí a vliv na naše zdraví Rok 2007/2008.
Přírodovědecká fakulta UJEP
Dne 9. prosince si učitelé I. a II. stupně i při vánočním shonu a přípravách na Vánoční jarmark udělali čas a zúčastnili se kurzu Alternativní formy.
Ve středu jsem se svými spolužáky a s učiteli vyrazil na přátelskou návštěvu do Polska. Cesta trvala asi 4 hodiny a vedla do.
PORADENSKÉ PRACOVIŠTĚ POMÁHÁ INKLUZÍVNÍMU VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ ZÁKLADNÍ ŠKOLY.
V neděli odpoledne jsme šli na Kalvárii. Když jsme vycházeli kopec, viděli jsme kapličky, ve kterých byly sochy atd.. Kalvárie je významné poutní.
Taneční a pohybová výchova
Kdo jsme? Jsme sportovní soukromá škola, která, přestože má sportovní zaměření, je otevřená všem, kteří chtějí kvalitní základní.
Základní škola Merklín, okres Plzeň - jih
Mateřská škola POHÁDKA,Zábřeh ČESKÁ REPUBLIKA „ CO RÁDI JÍME“
Navštěvuji základní školu L. Kuby 48 Školní rok začíná v září Školní rok má 10 měsíců Učíme se podle rozvrhu hodin Vyučovací hodina má 45 minut Navštěvuji.
Řemesla 7.B Zpracování vlny mokrou cestou Třída 7.B se účastnila projektu ENO – Zpracování vlny mokrou cestou. Nejprve jsme si udělali kuličku.
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
ZÁPIS DO I. TŘÍDY V ZŠ LEŠNÁ PROBĚHL 11. ÚNORA 2015 ZÁPIS DO I. TŘÍDY PRO ŠKOLNÍ ROK 2015/2016. ZÚČASTNILO SE JEJ 20 PŘEDŠKOLÁKŮ. VŠICHNI SE SNAŽILI UKÁZAT,
Přijdu, vidím, zamyslím se, pokusím se … environmentální reportáže z Kolína a okolí ENVIRONMENTÁLNÍ PROJEKT naší školy FINANCOVANÝ VE SPOLUPRÁCI S MĚSTEM.
Rodičovská schůzka 25. dubna 2013.
Projektové dopoledne.  Dnešním tématem bylo naučit se bezpečnému pohybu po internetu.  Nejdříve nás pan učitel seznámil s tímto projektem a pustil zajímavé.
KLUB RODIČŮ NADANÝCH DĚTÍ
Pondělí 3. září 2012 Organizace přivítání prvňáčků.
Mateřská škola Vítězná 1578 Slaný Jana Řeháková.
web: tel.: ředitelka školy: Mgr. Milada Němcová KONTAKT:
Základní škola a Mateřská škola Horní Stropnice Školy pro venkov.
Střední průmyslová škola v Písku
Projektový den- kompozer. Úvod Na úvod jsme se všichni odebrali do počítačové učebny, kde jsme se rozdělili do dvojic. Pan učitel nás seznámil s dnešním.
Základní škola Uničov, Haškova 211 Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ , realizace – INVESTICE.
MÁ VAŠE DÍTĚ PROBLÉMY S ŘEČÍ?  Mateřská škola RADOST, ul.5.května 1701 v Rožnově p.R. opět od září 2013 otevírá logopedickou třídu.  Dětem je věnována.
2. ZŠ Dobříš se představuje e- Twinningu. Vítejte uprostřed brdských lesů u nás na Dobříši!
Realizace programu Aflatoun v mateřských školách STÁŽ SRBSKO 9. – Lenka Košková, Michaela Vláčilová.
Základní škola Velká Bíteš, Tišnovská 116, příspěvková organizace.
ANOTACE: Materiál je určen pro žáky 4. ročníku praktické školy jako prezentace.
Projekt Etická výchova na ZŠ nám. Curieových v Praze.
Tisková konference k pětiletému výročí zavedení EtV jako DVO.
SPOLEČNÝ PROJEKT DĚTÍ, RODIČŮ, UČITELŮ A PŘEDSTAVITELŮ OBCE PŘÍRODNÍ ZAHRADA.
9 LET PROŽITÝCH NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE. 1. TŘÍDA Všechno začalo jednou ráno, když nás rodiče poprvé dovedli do školy. Tím dnem začala naše devítiletá docházka.
Projekt: Výuka v přírodě, číslo: CZ01_KA101_022796
STRATEGIE ROZVOJE ŠKOLY
VÝLETY S BABIČKOU Můžeš přijít na každý výlet s babičkou.
Mateřská škola, Náchod, Havlíčkova 1848
ZŠ A MŠ KUNÍN ZAŘÍZENÍ MATEŘSKÁ ŠKOLA
Projekt: Výuka v přírodě, číslo: CZ01_KA101_022796
DEN ZEMĚ
ČÍM CHCI BÝT AŽ VYROSTU.
ŠKOLA V PŘÍRODĚ II.E – Lhota nad ROHANOVem
ROK SVĚTLA
ZŠ STARÉ MĚSTO 2.STUPEŇ.
Heute Nachbarn, morgen Freunde – interkultureller Schüleraustasch
Kdy: VE STŘEDU Čas: odpoledne, OD 15,30 Bude potřeba: Zahradní nářadí-
8. ZŠ Most Vítězslava Nezvala 2614.
Zápis do 1. ročníku ZŠ pro školní rok 2017/2018
Zpracovala: Mgr. Monika Dvořáková
Autor: PaedDr. Jana Čechová Název : VY_32_INOVACE_7A01Prv2_Ve škole
BABY PARK Olomouc
5. Rodina jako výchovný činitel, předškolní pedagog
Zápis do 1. ročníku ZŠ pro školní rok 2018/2019
Přírodovědecká fakulta UJEP
K PŘIVÍTÁNÍ V DOSPĚLOSTI RYCHLOKURZ JAKO DÁREK
ZŠ Zdeny Kaprálové a MŠ Vrbátky , příspěvková organizace
Základní škola. Základní škola a Mateřská škola, Nová Ves, okres Liberec, příspěvková organizace.
Pracovní stáž na Slovensku – Martin - v rámci programu Erasmus+
LVK Sobota ráno Karolína Siřínková
dne 5. dubna 2018 ve třech skupinách v 15 hodin, 15:30 a v 16 hodin
Bc. Kristýna Menclová MŠ Rozmarýnek
Wroclaw 2. –
Základní škola a Mateřská škola Kozlov, příspěvková organizace
Pracovní stáž Malta 2019.
Transkript prezentace:

STÁŽ SLOVINSKO 2015 Stáže se zúčastnily: P. učitelky: Hana Kunzfeldová, Bc. Olga Širanová z MŠ Okružní 23, Bruntál Navštívené školy: MŠ Škofije Pedagogická fakulta Univerzity Prímorské Koper MŠ Morje MŠ Koper

Ve dnech jsme se zúčastnily stáže ve Slovinsku, kterou pořádala UP v Olomouci. Návštěvy mateřských škol ve Slovinsku pro nás byly velmi inspirativní a obohacující. Přijely jsme se spoustou nápadů, které určitě využijeme i při práci s našimi dětmi. Také bylo zajímavé poznat jejich styl života a jak to chodí v mateřských školách v jiné zemi. Svět moderní techniky a význam peněz nebyl v mateřských školách tak výrazný. Za to nás oslovilo, že většina vybavení, hraček a pomůcek, se kterými si děti hrály, byly jejich vlastním dílem, nebo dílem učitelky, případně rodičů, což určitě velmi přispívá i k tomu, že si děti těchto věcí více váží.

MŠ ŠKOFIJE V úterý ráno jsme navštívily MŠ Škofije, kde jsme byly velmi hezky přivítány a rozděleny do skupin. Každá skupina pak viděla ukázku přímé výchovné práce s dětmi, kterou prováděly praktikantky zdejší univerzity. Vše probíhalo v naprostém klidu a pohodě, děti byly báječné. MŠ zařazuje děti od 11 - ti měsíců do 6 let (jelikož ve Slovinsku je mateřská jen 1 rok). V každém oddělení pracuje vždy jedna paní učitelka a jedna asistentka učitele a překrývají se hodin podle věku dětí. Školička má i svou vlastní tělocvičnu.

PEDAGOGICKÁ FAKULTA UNIVERZITY PRÍMORSKÉ KOPER Odpoledne téhož dne jsme byly přijaty na zdejší univerzitě paní proděkankou. Seznámila nás s tří stupňovým systémem vzdělávání - bakalářské, magisterké a doktorandské studium. Paní učitelky v MŠ musí mít minimálně bakalářské vzdělání.

Ve středu jsme jely do MŠ Morje asi 16km od Koperu. MŠ je pavilonová, má 16 tříd a je slovinsko - italská. Zapisují děti od 1 do 6 let. Hodně zapojují rodiče i prarodiče. Pracuje zde i 1 muž - učitel, což si všichni moc pochvalují. Mají krásně vybavenou zahradu a tudíž většina činností probíhá právě venku. Mají také své záhonky, kde pěstují jahody a zeleninu a také bylinky. Opět pohodováatmosféra.

MŠ KOPER Ve čtvrtek jsme byly přijaty v MŠ Beruška v Koperu. Byla to 4 třídní školička, umístěná v přírodním prostředí a zaměřená na ekologickou výchovu. Mají své kurikulum, ale hodně se řídí zájmy a potřebami dětí.

Velmi nás potěšilo, že jsme se mohly zúčastnit stáže. Bude pro naší práci přínosem.