Rožnov KAMPUŠ-OK 485, program EUPRO 1 Zapojení týmů VŠCHT Praha v projektech 6. a 7.RP EU Zkušenosti K AM.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Metodika Full Cost Metodika Full Cost byla vytvořena v rámci projektu Metodika Full Cost na Mendelově univerzitě v Brně, registrační č.
Advertisements

Co je nutné zařídit v hostitelské instituci v souvislosti s přijetím zahraničního výzkumného pracovníka, který bude zaměstnán na řešení projektu VaVaI.
ECVET v Programu celoživotního učení
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
KAMPUŠ, EUPRO LE JAK SESTAVIT ROZPOČET PROJEKTU ČVUT
1 Projekty 7. RP Petra Martináková, MSc RP – chystané výzvy Představení – Petra Martináková, MSc –Finanční manažerka projektu OP VK „Právo do praxe,
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Právo na informace o životním prostředí.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Akční plán pro Evropu a resortní koncepce výzkumu a vývoje – návrh opatření v kompetenci jednotlivých resortů.
12. února 2009, ČVUT Charakteristika uznatelných nákladů projektu 7. RP Kateřina Slavíková Technologické centrum AV ČR
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
Příprava projektového návrhu Lukáš Straňák, Ostrava 2006.
KAMPUŠ-OK 485, program EUPRO 1 6. a 7. Rámcový program Evropského společenství pro výzkum, technologický rozvoj a demonstrace.
Projekty EU a zámoří (6. RP, strukturální fondy, sociální fondy, DPH u projektů s dotací EU) Michal Krátký.
Tel.: Technologické centrum AV ČR Ve Struhách Praha 6 Podpora možného zapojení do.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
MEZINÁRODNÍ SPOLUPRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY VE VÝZKUMU A VÝVOJI NA DVOUSTRANNÉ ÚROVNI Mezinárodně-smluvní rámec spolupráce  dohody o vědeckotechnické spolupráci.
12. února 2009, ČVUT Pravidla dofinancování projektů ze zdrojů MŠMT Kateřina Slavíková Technologické centrum AV ČR
1 Pravidla účasti v 7.RP (předběžná informace) Eva Hillerová, TC AV ČR
Evropské projekty & management VÝCHODISKA:  Realita vstupu do EU, rozvoj regionů, potřeba posílení dovedností zaměstnanců a organizací, možnost změny.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Reforma systému výzkumu, vývoje a inovací v ČR  změny v pravidlech pro podporu VaV v právu ES  reforma VaVaI v ČR Inovační potenciál ČR Praha,
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Projekt Enterprise Europe Network Technologické centrum AV ČR Kouty nad Desnou APROCHEM2013, OZE2013, ODPADOVÉ FÓRUM
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
7. Rámcový program EK ( )1 Z ákladní informace pro zájemce o účast v 7. Rámcovém programu EK pro výzkum a technický vývoj (2007–2013)
Inovační potenciál ČR, 5. září 2007 Středisko společných činností AVČR, v.v.i. Centrum inovačního vzdělávání Liblice Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Projekt.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část finanční Praha, 15. března 2006 Ing. Kateřina Auerveková
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Sněm RVŠ - bod 4.1 RVŠ Sněm RVŠ - bod 4.2 Základní informace: Bilanční a hodnotící zpráva RVŠ za funkční období
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Mgr. Jakub Benda) 2)Změny ve 4. Výzvě (Mgr. Jakub Benda) 3)Informace o Prioritě 1 (Ing. Johana.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
8. rámcový program EU pro výzkum a inovace
Financování zdravotnického výzkumu z evropských zdrojů Miloslav Špunda.
Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Třístupňová struktura vysokoškolského vzdělávání: bakalářský.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
Zasedání uspořádané k oficiálnímu zahájení činnosti Českého centra pro mobilitu Datum konání: Místo konání: budova AV ČR, Národní 3, Praha.
Metodický výklad výzvy
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
ČESKO - AMERICKÁ SPOLUPRÁCE V RÁMCI MEZIVLÁDNÍ DOHODY O VTS MEZI ČR A USA.
Česko-norský výzkumný program. Uzávěrka přijímání návrhů projektů: 14:00 hod Uzávěrka přijímání návrhů projektů na UTB: (nutno.
Jak získat veřejné finance na projekty výzkumu, vývoje, inovací a vzdělávání 1 Ing. Anna Mittnerová,
Program Horizont 2020 – současný stav projednávání a podpora účasti.
Erasmus+ Certifikát mobility v odborném vzdělávání a přípravě (OVP) – VET Charter Erasmus+ Certifikát mobility v odborném vzdělávání a přípravě (OVP) –
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Výzkum a vývoj A NĚKTERÉ DALŠÍ SOUVISLOSTI…. Výzkum a vývoj v ČR  Rada vlády pro výzkum, vývoj a inovace  Zákony, týkající se VaV  Informační systém,
Česko-Norský výzkumný program výzva vyhlášení – zajištění podpisů – uzávěrka – :00 vyhlášení výsledků – 15.
AIP ČR KAMPUŠ-OK 485, program EUPRO 1 7.Rámcový program Evropského společenství pro výzkum, vývoj a demonstrační aktivity.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Operační program Výzkum a vývoj pro inovace. Veřejná podpora - příjemce Hlavní činností je VaV, výuka, TT Zisk je zpětně reinvestován do hl.činnosti Oddělení.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Poskytovatel Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Schválení programu 2. května 2016 Předmět podpory Projekt, který může mít charakter mezinárodní.
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

Rožnov KAMPUŠ-OK 485, program EUPRO 1 Zapojení týmů VŠCHT Praha v projektech 6. a 7.RP EU Zkušenosti K AM PUŠ OK 485

Rožnov KAMPUŠ-OK 485, program EUPRO 2 MOTTO Vysoké zapojení vysokých škol do projektů 7. RP a čerpání dostatečně vysokých finančních prostředků jsou imperativem dnešní doby. Ovšem úmysl je věc jedna a realita věc druhá. Vedle úspěšných a schopných akademických či vědeckých pracovníků musíme mít rovněž schopné a informované administrativní pracovníky („smart administration“), kteří poskytují řešitelům projektů veškerou možnou podporu. Vzhledem k nárokům administrativy Evropské komise a našemu právnímu prostředí ji skutečně velmi potřebují. Vznik poradenských center nebo kanceláří může být podporován dotací ze státního rozpočtu např. prostřednictvím programu EUPRO vypisovaného MŠMT ČR. Právě taková kancelář (KAMPUŠ, Kancelář pro administrativní a manažerskou podporu účasti vědeckých týmů VVŠ v 7.RP a 6.RP) vznikla na Vysoké škole chemicko-technologické v Praze.

Rožnov KAMPUŠ-OK 485, program EUPRO 3 KDO JSME KAMPUŠ Kancelář administrativní a manažerské podpory účasti týmů VŠ v projektech 7.RP Pilotní projekt zahájený na Odd.VaV VŠCHT Praha MŠMT, EUPRO – program na podporu účasti ČR v rámcových programech EU a Euroatom Síť NINET – OKO, RKO, vícevíce OK 485 KAMPUŠ

Rožnov KAMPUŠ-OK 485, program EUPRO 4 PROČ JSME VZNIKLI Řešitelské týmy VŠCHT Praha se účastní projektů Rámcových programů Evropského společenství 5 RP - účast ve 12 projektech 6.RP - účast v 22 projektech 7RP – v 1.výzvách podáno 22 návrhů z toho VŠCHT Praha jako koordinátor - 2 návrhy v programu ERC - IDEAS - 2 návrhy

Rožnov KAMPUŠ-OK 485, program EUPRO 5 PRO KOHO TU JSME Na VŠCHT Praha - 2 cílové skupiny Řešitelské týmy Vedení školy, ekonomický, personální odbor Evropská komise příslušné DG CORDIS,Helpdesk, NCP KAMPUŠ Vědecké řešitelské týmy VŠCHT Praha Vedení školy, Ekonomický odbor Personální odbor Oddělení VaV OK 485 KAMPUŠ

Rožnov KAMPUŠ-OK 485, program EUPRO 6 ČÍ ZÁJMY HÁJÍME Z právních dokumentů a smluv s Evropskou komisí vyplývá ODPOVĚDNOST, kterou při účasti v projektech nese: mateřská organizace řešitelského týmu odpovědný řešitel a jeho řešitelský tým Nutná minimalizace rizik a důsledků finančního či právního selhání některého z účastníků projektu vůči Evropské komisi Ochrana organizace i odpovědného řešitele a jeho týmu Nutná součinnost vedení organizace s řešitelem projektu Spojovací článek mezi vedením organizace a řešitelem OK 485 KAMPUŠ

Rožnov KAMPUŠ-OK 485, program EUPRO 7 CO DĚLÁME Informace o aktuálně otevřených výzvách Jak správně sestavit návrh projektu 7.RP Jak správně vyplnit požadované formuláře Administrativa a management projektů 7.RP a 6.RP Příprava projektů k vyúčtování a finančnímu auditu Právní rámec českého VaV vůči právu Společenství Diskusní fórum k harmonizaci národního právního prostředí OK 485 KAMPUŠ

Rožnov KAMPUŠ-OK 485, program EUPRO 8 CO PLÁNUJEME VŠCHT PRAHA - KAMPUŠ pilotní projet V dalším roce rozšíření na další VŠ, univerzity MU BRNO - rektorát ČVUT FEL další VŠ, university, fakulty dle jejich vlastního zájmu Vytvořeni sitě univerzit, propojení s dalšími subjekty (APUA, auditoři, NCP, další subjekty, …)APUA Partner s mandátem pro prosazováni potřeb a hájení zájmů VŠ vůči orgánům státní správy ČR vůči Evropské komisí (DG Research, …Dvůr auditorů…) Hledání zdrojů financování nových podpůrných kanceláří Součinnost se strukturálními fondy OK 485 KAMPUŠ

Rožnov KAMPUŠ-OK 485, program EUPRO 9 7.Rámcový program pro výzkum, vývoj a demonstrační aktivity Evropského společenství Základní stručná informace o struktuře, výzvách, financování, smluvních vztazích, kontaktech

Rožnov KAMPUŠ-OK 485, program EUPRO 10 Evropské programy zahrnující výzkum, vývoj, inovace a vzdělávání Evropské Strukturální fondy ESF, ERDF JPD2,3, OPVpK,OPPP, OPPI, OPVaVpI EC DG Education and Culture Socrates, Erasmus, Leonardo da Vinci Gruntvig EC DG RTD Framework Programme 7 FP7 další

Rožnov KAMPUŠ-OK 485, program EUPRO Rámcový program Společenství Pro KOHO –Pro všechny z ES, kteří se zabývají výzkumem, vývojem a inovacemi CO řeší –Témata prospěšná ES – cílově orientované projekty, pokrytí celého spektra potřeb společnosti, Work Programme KDO řeší –Mezinárodní konsorcia řešitelů – důležitá smluvní pravidla účasti JAK jsou projekty financovány –Náhrady způsobilých nákladů, podílové financování, Evropská komise, řešitel/členský stát

Rožnov KAMPUŠ-OK 485, program EUPRO 12 Rozpočet na období ,2 mld. € Euratom 2,75JRC 1,75 mld € Cooperation 32,36 mld € Health Enviroment Food, Agri, Biotech Transport ICT Socio-Econ-Human NMP Space Energy Safetty Ideas 7,46 mld € People 4,73 mld € Capacities 4,22 mld €

Rožnov KAMPUŠ-OK 485, program EUPRO 13 Cooperation - Kooperace 32,3 mld € Capacities – Kapacity - 4,3 mld € People – Lidé - Akce Marie Curie 4,7 mld € Zdraví, 6 B € Potraviny, zemědělství a biotechnologie, 1,9 B € Doprava,včetně letectví, 4.2 B € Nanovědy, nanotechnolo gie, materiály, 3.5 B € I nformační a komunikační technologie, 9.1B € Energie, 2.3 B € Životní prostředí, včetně klimatických změn, 1.9 B € Základní výzkum, nové poznání ve vědě a technice - témata určená výzkumníky řídí ERC - Evropská výzkumná rada Ideas – Myšlenky 7,5 mld € Začínající výzkumníci Celoživotní vzdělávání Partnerství akademie- průmysl Posílení mez. dimenze Výzkumné infrastruktury Výzkum pro SME Členění na specifické programy Sociální, ekonomické a humanitní vědy, 0.6 B € Kosmický výzkum, 1,4 B € Specifické aktivity Regiony znalostí – klastry, centra Výzkumný potenciál Bezpečnost 1,35 B €

Rožnov KAMPUŠ-OK 485, program EUPRO 14 Schémata financování COOPERATION Kolaborativní projekty velké, střední a malé - CL, CM, CS Sítě excelence – NoE Koordinační a podpůrné akce - CSA VŠ, VVI, SME – RTD možná až 75 % náhrada od EK IDEAS (ERC) – základní výzkum 100 % náhrady PEOPLE - Mobility Marie Curie – lidské zdroje a mobilita – flat rates - fixní sazby CAPACITIES – infrastruktury, SME, ….. kombinace

Rožnov KAMPUŠ-OK 485, program EUPRO 15 Výše náhrad způsobilých nákladů projektů 7.RP Evropskou komisí

Rožnov KAMPUŠ-OK 485, program EUPRO 16 Výše náhrad způsobilých nákladů vysvětlivky k tabulce (*) Výzkum a technologický rozvoj, zahrnuje též provozní aktivity vázající se přímo k ochraně nových znalostí a ke koordinaci výzkumných aktivit. (**) Jiné aktivity jsou myšleny takové „specifické aktivity“, které jsou obsaženy v Annexu I. (***) Pro účastníky, kterými jsou, neziskové veřejné subjekty, instituce středního a vysokoškolského vzdělávání, výzkumné organizace a malé a střední podniky (****) Náhrada nepřímých způsobilých nákladů v případě koordinačních a podpůrných akcí může dosáhnout maximálně 7% přímých způsobilých nákladů, s výjimkou přímých způsobilých nákladů na subdodávky.

Rožnov KAMPUŠ-OK 485, program EUPRO 17 Pravidla pro způsobilé přímé náklady Nesmí vést ke zisku a) muí být skutečné, b) musí být vynaloženy v průběhu akce, c) musí být stanoveny podle obvyklých účetních a správních zásad a za účelem dosažení cílů projektu a za dodržování zásad úspornosti, účinnosti a efektivity, d) musí být zaneseny v účetní evidenci účastníka a vyplaceny, e) musí být očištěny od nezpůsobilých nákladů - to je nepřímých daní (vč DPH), cel, dlužných úroků, rezerv na možné budoucí ztráty nebo výdaje, kurzových ztrát, nákladů spojených s kapitálovým výnosem, nákladů deklarovaných, vzniklých nebo nahrazených v souvislosti s jiným projektem Společenství, dluhů a poplatků za dluhovou službu, nadměrných nebo lehkomyslných výdajů Pro účely písmene a) lze použít průměrné osobní náklady, pokud jsou v souladu se správními zásadami a účetními postupy účastníka a neliší se výrazně od skutečných nákladů.

Rožnov KAMPUŠ-OK 485, program EUPRO 18 Nepřímé náklady/režie pro VŠ a VVI Celkové způsobilé náklady = přímé způsobilé náklady + nepřímé způsobilé náklady(režie) Nepřímé způsobilé náklady/Indirect Costs (režie) : Regulation (EC) No 1906/2006 Rules for the participation FP7: ODDÍL 3 Finanční příspěvek společenství, Pododdíl 1 Způsobilost pro financování a formy grantů, Článek 32. bod 5. Neziskové veřejné subjekty, instituce středního a vysokoškolského vzdělávání, výzkumné organizace a malé a střední podniky, které nemohou s jistotou stanovit své skutečné nepřímé náklady na dotyčnou akci, si při účasti v režimech financování, které zahrnují činnosti spojené s výzkumem, technologickým rozvojem a demonstracemi, jak je uvedeno v článku 33, mohou pro granty udělené v rámci výzev k předkládání návrhů, které budou uzavřeny před 1. lednem 2010, zvolit pevnou sazbu ve výši 60 % celkových přímých způsobilých nákladů.

Rožnov KAMPUŠ-OK 485, program EUPRO 19 Právní vztahy projektu Řešitel odpovídá za odbornou stránku projektu, případně za management projektu nebo pracovního balíčku ( WP) Organizace je smluvním partnerem pro Evropskou komisi, dodržuje závazky a povinnosti vyplývající ze smluvního vztahu s EK a z pravidel účasti v 7.RP (zákon) má prospěch a nese rizika spojená s účastí v projektu

Rožnov KAMPUŠ-OK 485, program EUPRO 20 KONSORCIUM Struktura smluvních vztahů v projektech 7.RP Evropská komise, DG Research GRANTOVÁ DOHODA (Grant Agreement, GA) Přílohy ke GA I, II, III, Form A, B,C,D,E Koordinátor Řešitelé (příjemci) P,R,S,T, ČR VŠ/VVI, X,Y,Z Konsorciální dohoda Annex I- Popis práce projektu (Work programme), Annex II – Všeobecné podmínky GA, Annex III - Zvláštní ujednání vztahující se k typu projektu, FORM A – souhlas příjemců s přistoupením k GA, FORM B – přistoupení nových příjemců k GA, FORM C - finanční výkaz způsobilých nákladů a příjmů projektu za dané hodnotící období FORM D – certifikát finančního výkazu nebo FORM E - certifikát metodologie

Rožnov KAMPUŠ-OK 485, program EUPRO 21 Právní dokumenty Závazky a povinnosti plynoucí z ustanovení práva Společenství Zákony EP a EC –Rozhodnutí EP a ER 1982/2006/ES o 7.RP –Nařízení EP a ER 1906/2006/ES o pravidlech účasti v 7.RP Grantová a konsorciální dohoda projektu Právo VaV v ČR - nutná harmonizace s právem EU –Novela zákona č. 130/2002 Sb., o podpoře výzkumu a vývoje z veřejných prostředků –Novela zákona o dani z přidané hodnoty, 235/2004 Sb235/2004 Sb –Novela zákona o pobytu cizinců na území České republiky - EU, – Implementace Charty a Kodexu přijímání výzkumníků Více na

Rožnov KAMPUŠ-OK 485, program EUPRO 22 Zkušenosti z VŠCHT Praha Mateřská organizace při podávání návrhů projektů sděluje všem svým uchazečům JEDNOTNĚ data pro vyplnění vstupních formulářů typ A souhlas se vstupem do projektu a rolí uchazeče v projektu, Letter of Intent jak naplánovat náklady do rozpočtu projektu a jaký typ účtování režií organizace užívá souhlas s finanční spoluúčastí stručný profil instituce IDEAS – Commitment of the Organisation

Rožnov KAMPUŠ-OK 485, program EUPRO 23 Zkušenosti z VŠCHT Praha Organizace vede a obstarává evidenci podávaných projektů evidenci přijatých projektů –spisový řád pro projekty RP EU, stanovení odpovědností –směrnice pro provádění a účtování projektů RP personální záležitosti – pracovní smlouvy a dohody – stálí, přijatí, doktorandi, zahraniční/vyslaní výzkumníci, Time Sheets ekonomické a účetní záležitosti –účetnictví, projektu vč. režie, investice, předfinancování, spolufinancování, audit právní záležitosti –Smluvní vztahy s EK a členy konsorcia –Práva k duševnímu vlastnictví, k majetku

Rožnov KAMPUŠ-OK 485, program EUPRO 24 Kontakty na výzvy – CORDIS

Rožnov KAMPUŠ-OK 485, program EUPRO 25 Evropská komise – DG Research CORDIS CZELO Technologické centrum AV ČR (NCP) Mobilita výzkumníků Právo Evropského společenství Informační zdroje

Rožnov KAMPUŠ-OK 485, program EUPRO 26 PODĚKOVÁNÍ VŠCHT Praha, programu MŠMT EUPRO, projektu 6.RP, NoE, NANOFUN-POLY, nanofun-poly.comnanofun-poly.com a jeho odpovědnému řešiteli Prof. Ing. Karlu Duškovi, Dr.Sc předsedovi českého Konsorcia pro výzkum nanostrukturovaných a síťovaných polymerních materiálů (CRNCPM) složeného z členů: ÚMCH AV ČR, UK MFF KMF, UP FCHT UPM, SYNPO, a.s., UTB FT UIP, VŠCHT Praha FCHI/FCHT, VUT Brno FCH/UCHM OK 485 KAMPUŠ

Rožnov KAMPUŠ-OK 485, program EUPRO 27 Závěrem Věřím, že se Vám při zapojování do projektů bude dařit. Doufám, že z účasti v projektech dokážete vytěžit maximum pro další úspěšný rozvoj Vaší vědecké práce Přeji Vám mnoho úspěchů při řešení projektů 7.RP Ing. Anna Mittnerová, VŠCHT Praha, oddělení VaV OK 485 KAMPUŠ