JAPONSKO ZEMĚ VYCHÁZEJÍCÍHO SLUNCE. Čtyři velké ostrovy……………..doplňuje souostroví Rjúkú a dalších 3500 ostrovů sopečného původu. Nejvyšší sopka je posvátná.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_18 Asie - Japonsko
Advertisements

Itálie.
ASIE – OBYVATELSTVO A HOSPODÁŘSTVÍ
Geografická charakteristika Střední Evropy I.
Norsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Island Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Slovensko Kateřina Kunová 2010.
ZEMĚ VYCHÁZEJÍCÍHO SLUNCE
Japonsko Člen G8, 130 mil. obyv.
ZEMĚ VYCHÁZEJÍCÍHO SLUNCE
Řecko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
FINSKO ISLAND.
SEVERNÍ EVROPA Více ZDE.
SEVERNÍ EVROPA.
USA Rozlohou 3. největší stát na světě (9 mil km2)
BENELUX CO STÁTY SPOJUJE? Velká hustota osídlení Monarchie
SLOVENSKO Střední vnitrozemský stát střední Evropy ze S a SZ ohraničen Karpatským obloukem k J se postupně sklání k úrodným nížinám Dunaje a Tise, kde.
Mimoevropské regiony – Východní Asie – Japonsko
- Čína, Mongolsko, Severní Korea, Jižní Korea, Japonsko
ASIJŠTÍ TYGŘI. Tyto státy se nacházejí v monzunové oblasti. Mají dobrou polohu na pobřeží Tichého oceánu. V posledních letech se velice rychle zlepšilo.
Severní Evropa II Mgr. Petr Králík.
INDONÉSIE Natálie Vašková.
AUSTRÁLIE.
JAPONSKO Nippon Koku Rozloha: 377
VY_52_INOVACE_03/2/15_ZEMĚPIS
Island.
Irsko.
Velká Británie (Great Britain).
PORTUGALSKO.
NORSKÉ KRÁLOVSTVÍ.
JIŽNÍ AFRIKA POLOHA,ROZLOHA:
Malta Maltská republika
RUMUNSKO.
Předmět: Zeměpis cestovního ruchu Ročník: 1.
KANADA Státní uspořádání: F _ _ _ _ _ _ E _ _ provincií a _ teritoria
Finsko Finská republika Zastarale: Čuchonsko Finsky: Suomen Tasavalta
ANDSKÉ STÁTY HOSPODÁŘSTVÍ A STÁTY.
Malajsie.
JIŽNÍ ASIE Indický subkontinent.
FILIPÍNY.
ZÁPADNÍ EVROPA Otázka: Které státy řadíme mezi státy západní Evropy?
Moldavsko Kamil Bulka Sexta. Poloha Moldavska východní Evropa mírné podnební pásmo sousedé: Ukrajina, Rumunsko.
Název školy:Základní škola, Hradec Králové Milady Horákové 258 Autor:Mgr. Lukáš Dubrovský Název: VY_32_INOVACE_13_03B_Japonsko Téma: Zeměpis Ameriky a.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62 AUTOR: Šárka Hájková NÁZEV: VY_32_INOVACE_20_Z7_JAPONSKO TÉMA: Japonsko Japonsko Datum: březen 2013.
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov.
Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/ VY_32_INOVACE_07_Zeměpis_9.ročník 14_Východní Asie Autor: Mgr. Jana Štruncová Anotace: Prezentace.
Vzdělávací materiál: Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Aleš Čech Název DUM: VY_32_Inovace_ Asie-Japonsko Název sady: Zeměpis 7. ročník Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Vzdělávací materiál: Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních.
NĚMECKO. NĚMECKO Spolková republika Německo federativní republika – 16 spolkových zemí rozloha: 357 tis. km² počet obyvatel: 82 mil. – 2. místo v Evropě.
Island Jakub Jenšovský.
SEVERNÍ EVROPA.
NÁZEV: Asijské regiony TEMA: Japonsko
Turecko.
Antonín Košíček Sára Šobková
INDONÉSIE.
ASIE - JAPONSKO VY_32_INOVACE_07-37 Ročník: VII. Vzdělávací oblast:
NOVÝ ZÉLAND Rozloha: km2 Počet obyvatel: 4 mil.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Japonsko sushi
Západní Evropa AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Velká Británie AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Severní Evropa AUTOR: Mgr. Aleš Skála
JAPONSKO. POLOH A Japonsko má 4000 ostrovů v Tichém oceánu.Jap. od pevniny dělí Japonské moře a Korejský průliv. Rozloha: km2.
RUMUNSKO BULHARSKO SRBSKO MAKEDONIE.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Japonsko - Tokio 130 mil oby. (10. na světě) Čtyři velké ostrovy …
Transkript prezentace:

JAPONSKO ZEMĚ VYCHÁZEJÍCÍHO SLUNCE

Čtyři velké ostrovy……………..doplňuje souostroví Rjúkú a dalších 3500 ostrovů sopečného původu. Nejvyšší sopka je posvátná hora……….. Podnebí je monzunové, oceánské, ovlivněné protáhlým územím ostrovů.

HOSPODÁŘSTVÍ a)Zemědělství – intenzivní, soběstačné (rýže, zelenina, rybolov, drůbež) b)Průmysl – chybí nerosty (dovoz), proto se průmysl soustřeďuje na pobřeží. Převažují náročná odvětví (elektrotechnika, výroba automobilů a lodí, optiky), chemický.

OBYVATELSTVO 125 mil. obyvatel s hustotou zalidnění 330 ob./km 2 a 75% žije ve městech (vysoká urbanizace) a tvoří jej 99% Japonců. Megapolis – Tókjó, Kawasaki, Jokohama aj. Ostrovy osídleny již před 10 tis. lety. Z tu dobu se vyvinula výrazná kultura (buddhismus, šintoismus, bojová umění, písmo, kalendář, jakuza atd.)

Krysa (Ne) Buvol (Uši) Tygr (Tora) Králík (U) Drak (Tacu) Had (Mi) Kůň (Uma) Ovce (Bicudži) Opice (Saru) Kohout (Tori) Pes (Inu) Kanec (I) Konničiwa – dobrý den Ohajógozaimasu - dobré ráno Konbanwa - dobrý večer Sajónara - na shledanou Dewamata - ahoj (při loučení) Více o Japonsku zde