James Champy *1942 Massachusetts, USA. Biografie 1963 Massachusetts Institution of Technology 1968 titul na Boston College Law School 1969 Index Systems.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
P r o s t ě j o v v datech Olomoucký kraj obyvatel
Advertisements

Dita Pelantová Šárka Lukešová 3.VSRR
Reeingeneering a procesní řízení
Projektové řízení Modul č.1.
Management Ing. Jan Pivoňka.
Telefónica O 2 Business Solutions Your Reliable ICT Partner Projektový management ve státní správě Miroslav Vaverka (prezentace pro projektový.
Systémy pro podporu managementu 2 Reengineering a podpora firemního rozhodování.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Hodnocení
Zefektivňování, zvyšování výkonnosti zvyšování výkonnosti a kvality REENGINEERING.
Zefektivňování, zvyšování výkonnosti a kvality
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Analýza pracovního místa Katedra řízení Ekonomická fakulta Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
PROJEKTOVÉ ŘÍZENÍ. Organizace projektu  Jedná se o optimální uspořádání lidí, věcí a nehmotných složek aktivit do struktur  Jednotlivé složky se uspořádají.
Tereza Podaná Lucie Řeřábková
13. Koordinace projektů Realizace změn Koordinace projektů
Reengineering podnikového procesu
Audit administrativních činností
7. zasedání pracovní skupiny interních auditorů kraje Vysočina
2. Podnik a jeho řízení Řízení podniku Rozvoj podniku
© Ing. V. Šebek, CSc. Řízení projektů a podnikových procesů 1/ Projekty reengineeringu  Projekty reengineeringu  Tým pro BPR  Kritické faktory.
Analýza dalšího profesního vzdělávání v Pardubickém kraji doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
 CONEO STRUKTURA PREZENTACE 1.Vymezení pojmu analýza tréninkových potřeb, přístup CONEO 1.Úrovně a metody ATP 2.Rozhraní zadavatel -dodavatel, vztahy.
Řídící struktury v organizaci
- manažerská práce je závislá na lidských zdrojích - manažeři uskutečňují cíle podniku prostřednictvím svých spolupracovníků - personální management se.
Hodnocení, realizace a kontrolní etapa. Hodnotí se tři skupiny kriterií: A)Prospěšnost – žádoucnost 1. Jak navržená strategie pomáhá dosažení cílů? 2.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Příprava pracovníků v Tanex,PLASTY a.s. Ing. Dana Spejchalová, Ph.D.
Management  Je umění řízení, působení na určitou soustavu (např.společnost) a ovládání její činnosti  Tento název může také označovat skupinu vedoucích.
2. téma 1MU305, 211 – Manažerské účetnictví I.
(c) SHINE studio s.r.o. Význam projektového a procesního řízení v projektech e-Learningu Zdenko Staníček SHINE studio, s.r.o. & Masarykova.
Procesní řízení realizace projektů (praxe)
Systém 360° zpětné vazby v Cabot Corp.
1. Úvod do problematiky Pojmy a definice Podnik v dynamickém prostředí
Komplexní produktivní údržba (TPM)
Douglas McGregor (1906 – 1964).
Členění nákladů v nákladovém účetnictví
(13. duben 1948 – 3. září 2008). Jeden z nejvlivnějších světových autorů v oboru podnikového managementu a průkopník významných manažerských inovací 2.
1. Projektový management I. ÚVOD II. PROJEKT III. PROJEKTOVÉ ŘÍZENÍ IV. PROJEKTOVÝ TÝM Přednáška č. 1: Projektový management.
Nikdo není schopen zahrát sám celou symfonii ...
SYSTÉM PLÁNŮ A ROZPOČTŮ V PODNIKU
Řídící struktury, malé a velké organizace
Definice managementu.
Opakování: Co to je rozpočet režijních nákladů
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji 29. – OSTRAVICE Komercializace výsledků výzkumu a vývoje (marketing.
13. dubna září JEDEN Z NEJVLIVNĚJŠÍCH SVĚTOVÝCH AUTORŮ V OBORU PODNIKOVÉHO MANAGEMENTU A PRŮKOPNÍK VÝZNAMNÝCH MANAŽERSKÝCH INOVACÍ.
TERI – L 2015 – PREZENTACE MAREK JELÍNEK, DAVID FRIC
PROJEKT SYSTÉMU ŘÍZENÍ PODNIKU PS 2014 / 2015 SPRÁVNÍ FUNKCE Ladislav Blažek.
Styl vedení, komunikace, týmová práce
Projekt DP – POT MKH DIS1 téma DP: Vliv podnikové kultury na efektivnost podniku téma DP: Vliv podnikové kultury na efektivnost podniku autor: Petr Kuchař,
Moderní personalistika DS 2009/ Hlavní úkoly moderní personalistiky   Zařazení správného člověka na správné místo (a ve správný čas)
Management Přednáška 5: - Výběr a rozmístění pracovníků
5. PROJEKCE MODERNÍCH ORGANIZAČNÍCH A ŘÍDÍCÍCH PODNIKOVÝCH STRUKTUR Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology.
Personální plán pro podnikatelský plán
Vybrané manažerské metody: Balanced Scorecard, EFQM
Řízení a plánování kariéry
AUDIT ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ V MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNICÍCH Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business.
BSC 1992 Robert S. Kaplan a David P. Norton článek navrhující měření výkonnosti organizací – BSC – Vyrovnaný přehled výsledků kniha The Balanced.
Trendy v managementu a dopady do HR Stanislav Háša.
Management v NO Význam pojmu management: řízení (označení funkce) řídící pracovníci vědní disciplína, předmět studia.
Úvodní schůzka k projektu „Optimalizace procesů a nastavení způsobu komunikace“ Fulnek
PROCESNÍ MODELOVÁNÍ AGEND VEŘEJNÉ SPRÁVY Rámcový návrh projektu.
© Martin ŠIKÝŘ 2011 l Řízení zaměstnanců neziskových organizací l Řízení zaměstnanců neziskových organizací.
Management řízení organizací. složky řízení plánování plánování organizování organizování vedení lidí a motivace vedení lidí a motivace kontrola kontrola.
Sociální systém hospodářské organizace Charakteristika sociálního systému hospodářské organizace.
IS jako nástroj moderního personálního managementu Vít Červinka
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
Rozhodování jako manažerská funkce
Management a řízení hotelu
PROJEKT SYSTÉMU ŘÍZENÍ PODNIKU
Místo lidských zdrojů ve znalostní ekonomice
Transkript prezentace:

James Champy *1942 Massachusetts, USA

Biografie 1963 Massachusetts Institution of Technology 1968 titul na Boston College Law School 1969 Index Systems - spoluzakladatel

Zaměření na vybudování automatizovaného systému řízení investičního portfolia 1978 jmenován více-prezidentem pro řízení a rozvoj zaměstnanců Dnes je tato společnost jednou z největších poradenských firem na světě s zaměstnanci a příjmy přes 500 mil. dolarů Index Systems

Bibliografie –A manifesto for business revolution (1993) –Reengineering Management: Mandate for New Leadership (1995) –Fast Forward: The Best Ideas on Managing Business Change (Harvard Business Review Book) (1996) –The Arc of Ambition: Defining the Leadership Journey (2001) –Reengineering the Corporation: A Manifesto for Business Revolution (Collins Business Essentials) –(2003) –X-Engineering the Corporation: Reinventing Your Business in the Digital Age (2003)

Nejvýznamnější dílo: –Reengineering the corporation : A manifesto for business revolution Vydána roku 1993 Prodáno přes 3 mil. výtisků

Reengineering zásadní přehodnocení a radikální rekonstrukce (redesign) podnikových procesů tak, aby mohlo být dosaženo dramatického zdokonalení z hlediska kritických měřítek výkonnosti, jako jsou náklady, kvalita, služby a rychlost podnikový R znamená začít vše od nuly, nemůže být realizován pomocí dílčích změn neklademe si otázku „Jak dělat rychleji to, co děláme? Jak to dělat s nižšími náklady?“, ale „Proč vůbec děláme to, co děláme?“

1. Několik prací spojeno do jedné 2. Pracovníci rozhodují 3. Kroky procesu vykonávány v přirozeném sledu 4. Procesy mají variantní provedení 6. Redukují se kontrolní opatření a nástroje, …) Mění se: pracovní jednotky – od funkčních útvarů k procesním týmům charakter jednotlivých pracovních činností – od jednoduchých úkolů k mnohostranné práci role lidí od rolí podléhajících kontrole k rolím s větší pravomocí příprava k výkonu práce – od výcviku ke vzdělání odměňování a výkonová kritéria od činnosti k výsledkům kritéria postupu od výkonnosti k schopnostem hodnoty od protektivních k produktivním manažeři z dohlížitelů v kouče organizační struktura od hierarchické k ploché vedoucí ze zapisovatelů výsledků ve vůdčí osobnosti)