Prezentace KRKONOŠ Eva ČERNOCHOVÁ 5MB Na mateřské dovolené.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Hřensko.
Advertisements

Královéhradecký kraj.
Ján Chládek Vít Nakládal
Tomáš Pokorný Zdroj wikipedie
Kraje České republiky.
David Šaffek Aneta Tarabíková 04.B
Královehradecký Kraj.
Prostřední Bečva Stručný průvodce jednou z nejhezčích obcí Valašska.
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Projekt – Zeměpis Královéhradecký kraj ZŠ Mandysova Hradec Králové
Život nekončí základním vzděláním – „Jedeme dál“ (CZ /3. 1
Česká republika-1 poloha, rozloha…
Daniela Tutaková, Liliana Kuželková
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Krkonošský národní park
Krkonošský národní park
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
POHRANIČNÍ POHOŘÍ.
Česká republika Horopis V.
KRKONOŠSKO – JESENICKÁ SUBPROVINCIE
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceSeverovýchodní Čechy Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Umisťuje regiony na mapě, ústně rekapituluje.
LIBERECKÝ KRAJ.
ŘEKY ČESKÉ REPUBLIKY.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Regionální turistické.
Přírodní poměry Zpracovala: Jana Pomikáčková
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_03.
Kde je najdeme ? Daniel Beránek Nalezneme je na hranici České republiky s Polskem, přesněji v Severních Čechách.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Chráněná krajinná oblast Mgr. Michal Oblouk
Královehradecký kraj nejvyšší pohoří ČR – Krkonoše
Česká republika: Ústecký kraj Hospodářský zeměpis
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu:
Pardubický kraj.
Krkonoše Robin Plch IX.A
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
LIBERECKÝ KRAJ.
Krkonošský národní park
Královéhradecký kraj. Královéhradecký kraj Obsah Vlajka kraje Základní informace Symboly Historické podoby Okresy.
48.1 Královéhradecký kraj – poznáš jeho dominanty?
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník:
území oblíbené sportovci a turisty
Královéhradecký kraj.
KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ.
Příroda naší republiky
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: V/2 Název: Využívání.
VY_32_INOVACE_ZCR_ M/01 Hotelnictví Ročník: 3. 4.
RISKUJ!.
Trasa č. 13 Jičín - Jilemnice - Vrchlabí - Jánské Lázně - Pec pod Sněžkou Petra Schwarzerová 3.B
Šumava. Šumava se nachází na jihozápadní hranici České republiky u hranic s Německem a Rakouskem. Šumava se nachází na jihozápadní hranici České republiky.
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy Soukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. Předmět Zeměpis (klíčová.
StaroboleslavskoStaroboleslavsko. - území staroboleslavska se nachází v středočekém kraji, v okolí Staré Boleslavi.
Krkonoše. Sněžka Podle nových měření 1603 m n.m - je nejvyšší hora v Krkonoších a v České republice. Nachází se ve východní části Krkonoš na Hraničním.
Základní škola Záhumení Rožnov pod Radhoštěm Boženy Němcové Rožnov pod Radhoštěm Předmět: Vlastivěda Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět.
Česká republika Povrch.
Královéhradecký kraj Jan Staněk. Informace o kraji  Královéhradecký kraj leží v severovýchodní části Čech.  Krajským městem je Hradec Králové  V Královéhradeckém.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
17 ZÁKON O OCHRANĚ PŘÍRODY A KRAJINY
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká
Česká republika - pohoří
Královéhradecký kraj-opakování
Krkonoše VY_32_INOVACE_41_Krkonose
Královehradecký kraj nejvyšší pohoří ČR – Krkonoše
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Marie Polanská NÁZEV: VY_32_INOVACE_04_ Pohoří ČR - Krkonoše.
KRKONOŠE A JIZERKY.
OBCE V ČR.
STRUČNÁ ANOTACE (OBSAH, DATUM PILOTÁŽE): Práce s textem
Z Jizerských hor do Krkonoš
Transkript prezentace:

Prezentace KRKONOŠ Eva ČERNOCHOVÁ 5MB Na mateřské dovolené

Obsah prezentace Krkonoše Členění Krkonoš Sněžka Pramen Labe Harrachov Rokytnice nad Jizerou Špindlerův Mlýn Vrchlabí Pec pod Sněžkou Jánské Lázně Černý Důl Vrcholy Krkonoš Zdroj informací

Krkonoše Krkonoše jsou nejznámějším pohořím v České republice - hora Sněžka je nejvyšším bodem země. Krásná příroda a turistické služby na vysoké úrovni láká každoročně tisíce návštěvníků. V zimní sezóně jsou Krkonoše nejvyhledávanější oblastí v Čechách díky svým kvalitním a pestrým podmínkám pro sjezdové lyžování a rozsáhlé síti běžeckých tratí.

Členění Krkonoš ZÁPADNÍ CENTRÁLNÍ VÝCHODNÍ Benecko Horní Mísečky Černý Důl Harrachov Lánov Horní Malá Úpa Jilemnice Strážné Jánské Lázně Rokytnice nad Jiz. Špindlerův Mlýn Pec pod Sněžkou Vítkovice Vrchlabí Svoboda nad Úpou

Sněžka Sněžka 1602m.n.m. je nejvyšší hora v Krkonoších a v České republice. Nachází se ve východní části Krkonoš na Hraničním hřebenu. Přes její vrchol prochází česko-polská státní hranice.

Pramen Labe Pramen naší nejvýznamnější české řeky Labe vyvěrá na Labské louce, sousedící v těsné blízkosti státní hranice s Polskem. V roce 1968 byla provedena úprava pramene Labe a nainstalována kovová deska s erby měst.

Harrachov Harrachov je město a významné horské letovisko v Krkonoších. Rozkládá se pod Čertovou horou v údolí říčky Mumlavy. Zimní sporty se v Harrachově začaly provozovat brzy poté, co hrabě Harrach přivezl do Čech první lyže.

Rokytnice nad Jizerou Rokytnice nad Jizerou je město a horské letovisko v západních Krkonoších. Nachází se v Libereckém kraji, v okrese Semily, v protáhlém údolí Huťského potoka mezi masivy hor Stráž (782 m), Čertova hora (1022 m) a Lysá hora (1344 m) a podél levého (východní) břehu řeky Jizery.

Špindlerův Mlýn Špindlerův Mlýn je významné turistické středisko v Krkonoších. Město Špindlerův Mlýn má přibližně 1400 obyvatel a rozlohu 7690,91 ha. V němčině se město dříve nazývalo Spindlermühle podle rodiny Spindlerových, která vlastnila v obci mlýn.

Vrchlabí Vrchlabí je české město v severní části královéhradeckého kraje. Nazýváno bývá jako Vstupní brána Krkonoš. Má zhruba 13 500 obyvatel, z toho přibližně 8300 v produktivním věku. Katastrální výměra města činí 2766 ha, tedy zhruba 28 km2. Bylo jedním z nejvýznamnějších center varhanářství.

Pec pod Sněžkou Pec pod Sněžkou má přibližně 610 obyvatel a rozlohu 5214 ha. Novodobou dominantou města je osmnáctipatrový hotel Horizont. Pec pod Sněžkou je významným horským střediskem zimní i letní rekreace a významným centrem cestovního ruchu. Na území obce se nachází nejvyšší hora České republiky Sněžka.

Janské lázně Město Janské Lázně se nachází v okrese Trutnov. Ke dni 28. 8. 2006 zde žilo 879 obyvatel. Podle trutnovského kronikáře z 16. století Šimona Hüttla byl teplý pramen v dnešních Janských Lázních objeven již v roce 1006 Janem z Chockova, zbrojnošem rytíře Albrechta z Trautenberku, po němž byl i pojmenován jako pramen Janův.

Černý Důl Město Černý Důl se nachází v okrese Trutnov. Ke dni 28. 8. 2006 zde žilo 794 obyvatel. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1556. Obci byl 11. března 2008 obnoven status města. Severozápadně od středu Černého Dolu se nachází skiareál.

Nejvyšší vrcholy Krkonoš

Zdroj informací www.seznam.cz www.google.cz www.cs.wikipedia.org http://www.hory-krkonose.cz/ www.snezka.ceskehory.cz www.turistika.cz www.adadafoto.cz