Praktické poznatky ze spolupráce mezi SEI a ETT. Smlouva o připojení DOTAZ: Je nutno uzavřít novou smlouvu o připojení po změně odběratele na OM? ODPOVĚĎ:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zásady v rozvojových obytných zónách Zásady si kladou několik nových cílů : Partnerství soukromého a veřejného sektoru - posiluje se role investora, který.
Advertisements

Poplatky za systémové služby - změny v roce 2002.
Daňové plánování při výstavbě nemovitostí Financování a výstavba nemovitostí s využitím zahraniční společnosti.
Nástroje na podporu bydlení v ČR Ekonomika bydlení a technické infrastruktury.
PROVOZ DOMÁCNOSTI Janderková Pavla
DOMOVNÍ ROZVODY * přípojky nn *
Povodně 2010 Realizace převodu státních pozemků ze správy PF ČR do vlastnictví obcí nebo fyzických osob postižených povodněmi roku 2010, za účelem výstavby.
Kontrolní činnost Státní energetické inspekce v oblasti elektroenergetiky Ing. Stanislav Vitner ředitel odboru elektroenergetiky a plynárenství ústředního.
NĚKTERÉ PRÁVNÍ FORMY SPOLUPRÁCE INVESTORA A DEVELOPERA
Sdružení velkých spotřebitelů energie (SVSE)
PDS - způsob předávání dat Operátorovi trhu Jednání s provozovateli LDS Miroslav Řehoř.
2. a 3. prosince 2005Olomouc, Ostrava 1 Vyhláška o podmínkách připojení Stanislav Trávníček.
Zákon o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů Ing. František Plecháč Státní energetická inspekce.
1 Kontrolní činnost Státní energetické inspekce v oblasti elektroenergetiky Lokální distribuční soustavy Ing. Stanislav Vitner ředitel odboru elektroenergetiky.
OBLAST UDĚLOVÁNÍ LICENCÍ. Žádost právnické osoby pro každou smlouvu, jejímž předmětem je obchod s VM podle § 2 odst.1 nebo. Žádosti a dokumentace § 14.
Předávání dat od provozovatelů LDS - shrnutí
Jak dál s daní z nemovitostí? Odbor legislativy majetkových daní a poplatků Alena Holmes.
2. a 3. prosince 2005Olomouc, Ostrava 1 Vyhláška o kvalitě dodávek elektřiny a souvisejících služeb Ondřej Fraňo.
Lokální distribuční soustavy ( LDS)
Systém kontrolní činnosti SEI
Příklady OPH P9 – P10 Změna a zánik závazků.
Krátkodobý finanční majetek Bankovní účty Krátkodobé bankovní úvěry
Lokální distribuční soustavy – nejdůležitější zásady
Asociace energetických manažerů a Sdružení velkých spotřebitelů Ing. Aleš Valla Obchodní ředitel MORAVIA ENERGO, a.s. Nová pravidla vyhodnocování odchylek,
SUBJEKT ZÚČTOVÁNÍ A OBCHODNÍK
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
10.listopadu 2003ČEA, Ing.Josef Bubeník Zákon o podpoře výroby elektřiny a tepelné energie z obnovitelných zdrojů energie.
1 Cenová úroveň roku 2003, vývoj cen pro OZ 1. a 2. etapy otevírání trhu, problematika LDS – stručné shrnutí a úvod dalšího bloku Asociace Energetických.
Požadavky a výsledky SVSE v oblasti elektroenergetiky, stěžejní úkoly pro další období Ing. Petr Matuszek Seminář AEM – SVSE Praha 6. března 2008.
Vyhláška o pravidlech trhu s elektřinou
Řešení dodavatelských vztahů při dodávkách zemního plynu Jaroslav Horych 1.vicepresident; národní prodej VEMEX s.r.o. AEM,
Lokální distribuční soustavy – nejdůležitější zásady
Lokální distribuční soustavy – nejdůležitější zásady z pohledu roku 2005 Martin Kašák Energetický regulační úřad 7. října 2004.
Smluvní vztahy a registrace- držitelé licence na distribuci Jaroslav Žákovčík Praha
Zkušenosti s regulací cen OZE Stanislav Trávníček.
OBLAST VYDÁVÁNÍ POVOLENÍ. Povolování obchodu s vojenským materiálem upravuje § 6 až 13 zákona č. 38/1994 Sb. § 6 - vydává se právnické osobě se sídlem.
HLAVNÍ ČINNOST Hlavní činností společnosti je obchod s elektřinou a provoz energetických zdrojů. Vyrábíme teplo. Zajišťujeme komplexní dodávky energií.
Novela Energetického zákona změny a zkušenosti v oblasti elektroenergetiky a teplárenství Brno Ing. Josef Snítilý © 2005 Ministerstvo průmyslu.
Optické sítě snadno a rychle ??
Evropské daňové právo Podnikatelský plán Michal Radvan
Svaz průmyslu a dopravy ČR. I. OZE Svaz průmyslu a dopravy ČR.
PŘÍMÉ A NEPŘÍMÉ DANĚ Kristýna Nevolová Lucie Krausová C2A.
Česká spořitelna Partner pro Bytová družstva a Společenství vlastníků jednotek Vsetín
Z Á K O N, kterým se upravují některé otázky související s poskytováním plnění spojených s užíváním bytů nebytových prostor v domě s byty, (sněmovní tisk.
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ. Výhody programu Panel žadatelům stačí pouze 10 % vlastních prostředků (v režimu de minimis), není třeba vyhlašovat.
Daňová soustava v ČR Daně tvoří významnou část příjmů státního rozpočtu a jsou významným nástrojem ovlivňování ekonomiky státem Daně tvoří významnou část.
PRÁVA A POVINNOSTI VLASTNÍKA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍ (dle zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, v platném znění)
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení ---- Podpora výstavby technické infrastruktury.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_18.
1 Elektroenergetika – legislativa, cenová rozhodnutí ERÚ, požadavky na změny pro rok 2013 Petr Matuszek Seminář SVSE Brno 30. října 2012.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Podpora oprav domovních olověných rozvodů.
Osnova: 1.Význam daňové soustavy 2.Definice daně 3.Právní úprava daní 4.Rozdělení daní v ČR 5.Základní pojmy 6.Otázky k opakování s řešením 7.Zdroje Daňová.
Bytové družstvo Seminář „Zákon o obchodních korporacích“
VY_52_INOVACE_05_17_LEZB Zbyněk Lecián Výukový materiál Škola: Střední průmyslová škola elektrotechnická a informačních technologií Brno Autor: Zbyněk.
» » CentroNet, a. s.
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
Finanční matematika 2. část
DOMOVNÍ ROZVODY * přípojky nn *
Bydlení pro seniory v Praze
OBSAH ZPŮSOBY KOMUNIKACE OBCH S PDS CO JE TO ESB ?
Daň z nabytí nemovitých věcí – NV (340/2013 Sb.)
Obsah prezentace Požadavky u kterých dochází ke změně v procesu
Pozemkové úpravy v okrese Opava role SPÚ
Přihlášení uživatele do portálu
Zadávání zakázek žadatelem/příjemcem dotace
Místní poplatky Školení obcí Olomouckého kraje listopad 2017 Novela zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích (dále jen „ZMP“) s účinností od 1. 7.
Výrobny a mikrozdroje Ing. Martin Kříž
Modelace úvěru BD Vánek
Šetření mimořádných událostí v drážní dopravě
DOMOVNÍ ROZVODY * přípojky nn *
Transkript prezentace:

Praktické poznatky ze spolupráce mezi SEI a ETT

Smlouva o připojení DOTAZ: Je nutno uzavřít novou smlouvu o připojení po změně odběratele na OM? ODPOVĚĎ: Ano Byla diskuze, že tuto smlouvu uzavírá jen první připojovaný zákazník.

Souhlas majitele nemovitosti DOTAZ: Je nutný souhlas majitele nemovitosti při připojení odběratele v cizí nemovitosti? ODPOVĚĎ: Není Změna od platnosti od zákonem 670/2004 Sb.

Připojovací poplatek DOTAZ: Jak bude odběrateli stanoven podíl žadatele o připojení, jestliže žádost o uzavření smlouvy podal v době platnosti vyhl.51/2006 Sb. (platba za „A“), ale vyjádření distributora k projektové dokumentaci proběhlo v době platnosti vyhl. 18/2002 Sb. (platba „60/40“)? ODPOVĚĎ: Co je pro odběratele výhodnější. Viz. vyhláška 51/2006 Sb. §17

Výše platby podílu žadatele u bytového domu DOTAZ: Investor realizuje dům se vstupním jističem např. 150A, ale dům má 20 bytů s jištěním každý 25A. ODPOVĚĎ: Investor zaplatí za jištění každého OM, tj. 20 x 25A.

Změna sazby při změně dodavatele DOTAZ: V minulosti byla bezúplatně převedena trafostanice do majetku REAS, s tím, že bude dodávka účtována v sazbě „B“. Má právo REAS při změně dodavatele požadovat smlouvu o připojení a platby za distribuci na straně NN, tj. sazba „C“? ODPOVĚĎ: Má. Platí dle stavu majetku. Předchozí dohody jsou nevymahatelné.

Sazby v bytovém domě DOTAZ: Jakou sazbu určit jednotce v bytovém domě, jestliže je odběratel právnická osoba? ODPOVĚĎ: Pokud je jednotka zkolaudována jako byt, platí přednostně sazba „D“ (i pro odběratele podnikatele).

Elektřina je výrobek! Zkušenost s pojistnou událostí způsobenou výrobkem-elektřinou.

Nesoulad skutečnosti v zákresu sítí DOTAZ: Požádal jsem před výkopovými pracemi o zákres sítí VN, NN. Síť byla zakreslena v chodníku (resp. v jiném pozemku), kabel VN, NN leží na mém pozemku. Co se stane v případě porušení kabelu, event. úrazu? ODPOVĚĎ: Prosíme o vyjádření SEI.

Překrývání vymezeného území LDS x REAS DOTAZ: Mohou se vymezené území překrývat? ODPOVĚĎ: Ano. DOTAZ: Jestliže odběratel požádá o připojení, a LDS i REAS odmítnou, kdo musí připojit odběratele přednostně? ODPOVĚĎ: Prosíme o vyjádření SEI.

KONTAKT: ETT ENERGETIKA, a.s. Kolbenova Praha 9 Tel: Fax: SEI