Prezenta -ce INF Vojtěch Ščotka. Sychrov Masarykovo Gymnázium  Masarykovo gymnázium patří ke kvalitním středním školám nejen Zlínského kraje. Během.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Advertisements

Evropa-jeden ze světadílů
ČR – Zlínský kraj VY_32_INOVACE_Z ČR 8.20 Mgr. Kosík Lukáš
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Česká republika-1 poloha, rozloha…
Česká republika Demokratický stát.
EVROPA SE PŘEDSTAVUJE Poloha:
ZÁPADNÍM SOUSEDEM ČR JE
Velká Morava.
Česká republika: Zlínský kraj Hospodářský zeměpis
Zlínský kraj.
Moravskoslezský kraj.
Jihomoravský kraj.
Olomoucký kraj Monika Zítková Zdroje: Wikipedia.
ČESKÁ REPUBLIKA Vlajka Znak. Obecně Hlavní město: Praha Hlavní město: Praha Počet obyvatel: Počet obyvatel: Rozloha: km².
Znak Švýcarské konfederace Vlajka Švýcarské konfederace.
Světadíly Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Mgr. Miloslava Pucandlová ZŠ Sadová, 1756, Čáslav Vlastivěda 5. ročník
MÍSTO,KDE ŽIJI JE VSETÍN
MORAVSKOSLEZKÝ KRAJ je jedním ze 14 vyšších územních samosprávných celků v Česku  Celé jeho území leží v Severomoravském kraji Z větší části leží v Českém.
Evropa – poloha, povrch 5. ročník
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
Darek Matwikow Jan Jelínek
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Ukrajina.
Zlínský kraj.
MÍSTO, KDE ŽIJI - BOBRKY Bobrky jsou část města Vsetína
Turecko Eliška Novotná.
vypracovala: Monika Palasová zdroj: hlava , internet , učebnice
Česká Republika a její kraje
STŘELNÁ zdroj: strelna.cz zdroj: strelna.cz
VYSOČINA.
Geografické údaje Řecka
OLOMOUCKÝ KRAJ Andrea Klášterecká.
Město Brno.
Německo.
Autor: Markéta Hřivnová
Místo kde žiji: Lhotsko
Název školy Střední odborná škola a Gymnázium Staré Město
Politický systém Rakouska
Francie Francie, oficiální název Francouzská republika je demokratický stát, jehož většina území (někdy označovaná jako Metropolitní Francie) se nachází.
Vsetín Město ve kterém žiji
Geografie Věda, která zkoumá krajinnou sféru (od 6 – 70 km pod zemským povrchem – až po 30 km nad zemským povrchem) Jaký je svět kolem nás? Proč je plný.
SLOVENSKO SLOVENSKO Krásná země Geografická poloha Slovenská republika je vnitrozemský stát nacházející se ve střední Evropě Slovenská republika je vnitrozemský.
Posilování přeshraniční spolupráce v období MVDr. Stanislav Mišák náměstek hejtmana Zlínského kraje Konference , Zlín.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Aleš Čech Název DUM: VY_32_Inovace_ Evropa-Poloha a členitost Evropy Název sady: Zeměpis 7. ročník.
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_06_ZEMĚPIS Téma: Hlavní město Praha Ročník:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Květoslava Kuchtová Název VY_32_INOVACE_12C_14_Litva Téma: Zeměpis.
ČESKÁ REPUBLIKA Znak ČR Mapa ČR Vlajka ČR. 1. Základní informace o ČR  Rozloha: km² (113. místo na světě)  Počet obyvatel: (k ,
JIHOMORAVSKÝ KRAJ Agáta Uchytilová, Hana Doležalová.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_5.2.9 Evropa – jeden ze světadílů Téma: Česká republika jako součást.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Svatoňová Pavlína Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_52_INOVACE_1B_05_KANADA.
Zeměpis Světadíly a oceány VY_32_INOVACE_04_ZEMĚPIS_SVĚTADÍLY_A_OCEÁNY
Česká republika Členění státního území ČR.
Stát Definice, funkce, typy.
Amerika – Austrálie – Evropa Asie –Afrika - Antarktida
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Olomoucký kraj. Olomoucký kraj Kde leží Česká republika v Evropě?
Moravskoslezský kraj Nová huť Ostrava. Moravskoslezský kraj Nová huť Ostrava.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
ÚSTAVA ČESKÉ REPUBLIKY
Evropa – poloha, rozloha, členitost
ČESKÁ REPUBLIKA Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Poloha České republiky
Světadíly Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
Obecná charakteristika kontinentu
ČESKÁ REPUBLIKA Základní přehled
zpracovaný v rámci projektu
Škola Katolické gymnázium Třebíč, Otmarova 22, Třebíč Název projektu
Česká republika
Transkript prezentace:

Prezenta -ce INF Vojtěch Ščotka

Sychrov

Masarykovo Gymnázium  Masarykovo gymnázium patří ke kvalitním středním školám nejen Zlínského kraje. Během své existence si vybudovalo pověst kvalitní vzdělávací instituce, která má svým studentům co nabídnout. Nabízíme studentům moderní prostředí, kvalitní vybavení, erudované učitele a podmínky pro úspěšné studium  Je možné studovat jak osmileté gymnázium pro žáky z pátých tříd, tak i čtyřleté gymnázium pro absolventy devátých tříd. Cílem obou je soustavná příprava studentů na studium na vysokých školách, kvalitu gymnázia potvrzuje i statistika počtu studentů přijatých na VŠ.

Vsetín  Vsetín, město rozkládající se na obou březích řeky Bečvy, město s bohatou historií,památkami a krásnou okolní přírodou. Město, které vám splní všechny tužby vaší dovolené, město, které vám umožní strávit volný čas tak, jak si budete přát. Můžete se jenom tak projít historickým okruhem města, vychutnat bohatou kulturní nabídku nebo aktivně vyzkoušet cyklostezky či lyžařské trasy v okolí. K tomu přidáme tradiční pohostinnost a vám už stačí jenom přijet.

Zlínský kraj  Zlínský kraj je jeden ze 14 vyšších územně samosprávných celků v České republice. Tvoří jej tři okresy ve východní části územního Jihomoravského kraje a okres Vsetín z jihovýchodní části Severomoravského kraje. Nachází se ve východní až jihovýchodní části České republiky a zároveň i Moravy (jako jediný ze všech krajů Česka leží výhradně na území Moravy). Na jihozápadě sousedí s Jihomoravským krajem, na severozápadě s Olomouckým krajem, na severu s Moravskoslezským krajem a na východě s Žilinským a Trenčínským krajem (na Slovensku ).

Morava  Morava je jedna ze tří historických zemí Česka. V minulosti tvořila centrum rozlehlé středoevropské říše, byť většinou ve vazalském postavení vůči Frankům, a vedle Bulharské říše a Kyjevské Rusi jeden z nejstarších slovanských států – Velkomoravskou říši (latinsky Moravia Magna ). Za panování knížete Rostislava (846–870) se Morava stala kolébkou slovanské vzdělanosti, kultury a křesťanství. Územní rozsah a mocenské začlenění Moravy se opakovaně výrazně měnilo. V druhé polovině 9. století velkomoravský vládce Svatopluk I. (871–894) učinil podle tzv. Kristiánovy legendy Bořivoje I. historicky prvním (doloženým) knížetem Čech. Začátkem 10. století se říše za dosud neobjasněných okolností rozpadla a po jejím zániku přestala být Morava ohniskem státu, zcela svébytný politický subjekt s centrem na jejím území poté již nevznikl. V 10. století se Morava stala součástí území ovládaného Přemyslovci. Od té doby až dodnes zůstávají politické osudy Moravy a Čech většinou spojeny, i když obě země měly ve středověku a raném novověku poměrně velkou míru autonomie a mnohokrát spolu jejich politické elity i válčily.

Česká Republika  Česko, politickým názvem Česká republika, je stát ve střední Evropě. Vznikl 1. ledna 1969 jako formálně svrchovaný národní stát pod názvem Česká socialistická republika v rámci federalizace Československa, od 6. března 1990 nese název Česká republika, 1. ledna 1993 se v souvislosti se zánikem Československa stal subjektem mezinárodního práva a od téhož data je účinná ústava, podle které je Česká republika parlamentní, demokratický právní stát s liberálním státním režimem a politickým systémem založeným na svobodné soutěži politických stran a hnutí. Hlavou státu je prezident republiky, vrcholným a jediným zákonodárným orgánem je dvoukomorový Parlament České republiky. Česko je vyspělá země s tržním hospodářstvím, která dle ekonomických, sociálních a politických indikátorů, jako HDP na obyvatele, indexu lidského rozvoje, indexu svobody tisku, indexu svobody internetu od cenzury, patří k vysoce hodnoceným státům světa. Ekonomicky patří dle Světové banky do skupiny 31 nejbohatších států světa s nejvyššími finančními příjmy.

Evropa  Evropa je území brané buďto jako jeden ze šesti světadílů v jejich tradičních pojetích, nebo jako západní část Eurasie. Ze severu jej ohraničuje Severní ledový oceán, ze západu Atlantský oceán, z jihu Středozemní a Černé moře spolu s vodními cestami, které je spojují, a z východu Asie (o přesném průběhu této části hranice nepanuje konsenzus).  Jde o druhý nejmenší světadíl mající rozlohu asi km² (asi 7 % zemského povrchu), který je však zároveň druhý nejhustěji zalidněný (asi 72 obyvatel/km²), takže asi obyvatel Evropy představuje přibližně 9,6% podíl na světové populaci (údaje k roku 2009).

Země  Země je tvořena z:  197 nezávislých, široce uznaných států.  10 nezávislých států s omezeným uznáním.  34 závislých území s vysokou mírou autonomie (dle seznamu níže).  Evropskou unii, která není státem, ale mezinárodní organizací s mezinárodně-právní subjektivitou.  Maltézský řád, který je svrchovaným, mezinárodně uznaným subjektem bez státního území.  území nenáležící žádnému státu.