Stravování středoškoláků Zlínský kraj Odbor Hygieny dětí a dorostu Krajské hygienické stanice Zlínského kraje se sídlem ve Zlíně Prezentace: MUDr. Jana.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Hygienická problematika ve školním stravování
Advertisements

Mgr. Libuše Přikrylová ředitelka Základní školy Provaznická Ostrava
B.Procházka Poděbrady 16. –
Stravovací návyky a jejich změny u českých dětí ve věku 1-5 let
Zásady zdravé výživy a nemoci způsobené nevhodnou stravou
Název Stravovací zvyklosti
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ PaV_1.20 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity:
Zdravá výživa a příprava jednoduchých pokrmů
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
stravovací režim školáků
SPRÁVNÁ VÝŽIVA PROJEKT „ZDRAVĚ JÍST, ZDRAVĚ ŽÍT“.
Věra Boháčová, DiS. nutriční terapeutka Poradenské centrum Výživa dětí
Doplňkové stravování ve školách a jeho vliv na zdraví dětí a žáků
Rozdíly ve stravování dětí s normální hmotností a nadváhou/obezitou
Školní výchova ke zdravým stravovacím návykům dětí
Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ
Zdravé mlsání Dana Růžičková, DiS. nutriční terapeutka Poradenské centrum Výživa dětí, Praha 26. února 2008.
Jitka Rusková, DiS. nutriční terapeutka Poradenské centrum Výživa dětí
SPRÁVNÁ VÝŽIVA Prvouka 3.ročník. SPRÁVNÁ VÝŽIVA Prvouka 3.ročník.
Školáci potřebují dostatek energie především dopoledne
Test č.3  Binomické rozdělení pravděpodobnosti VY_32_INOVACE_21-17.
DĚTSKÁ VÝŽIVA A OBEZITA V TEORII A PRAXI 7
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Stravování při žaludečních a dvanáctníkových vředech
PITNÝ REŽIM NA ŠKOLÁCH a jak ho naplňovat
Bylo osloveno 117 žáků. Vyplněných dotazníků bylo vráceno 75, tedy 64%. Odpovědi žáků-respondentů jsou podrobněji vyhodnoceny v následujících grafech.
Prioritní oblasti prevence, speciálního školství a institucionální výchovy MŠMT - Prevence, speciálního školství a institucionální výchovy.
Nadregionální síť středních zdravotnických škol pro vyšší kvalitu vzdělávání a praxe (reg. číslo CZ.1.07/1.1.00/ ), OPVK Klíčová aktivita č. 2 –
Prezentace určená k propagaci MGV
MASARYKOVO GYMNÁZIUM VSETÍN
Péče o chrup Libuše Špičáková. Péče o chrup Libuše Špičáková.
Zdravé stravování KC3.
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Právní předpisy Význam
Zásady zdravé výživy Dagmar Šťastná.
Barbora Smetanová Kateřina Šauerová.  uměle připravený  směřující k získání dovedností a vědomostí  vázáný  krátkodobý  školní  společný  vícepředmětový.
Masarykovo gymnázium Pozvánka na školu.
OBEZITA U DĚTÍ prim. MUDr. Martin Zítek Dětské oddělení Krajská nemocnice Liberec,a.s.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Životní styl žáků ZŠ Královehradeckého, Pardubického a Libereckého kraje H. Střítecká Univerzita Obrany Fakulta vojenského zdravotnictví Katedra vojenské.
PREZENTUJÍCÍ Olga Johanidesová Vyhodnocení úkolu hlavního hygienika ČR „Monitoring nabídky stravování v základních školách“ (podklady MZ ČR)
Jsme menší státní škola v obci, pilotní škola projektu v Jihomoravském kraji. Naši mateřskou školu navštěvuje celkem 131 dětí, základní školu 268 žáků.
Zásady zdravého stravování. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví,
VÝŽIVA „Patrně jediný způsob, jak si zachovat zdraví, je jíst, co ti nechutná, pít, co se ti oškliví, a dělat, co se ti nechce.“ Mark Twain.
Vyhláška o školním stravování Bc. Eva Martinková odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje.
KVALITA STRAVOVÁNÍ VE ŠKOLNÍ JÍDELNĚ ZÁKLADNÍ ŠKOLY BUDKOV A JÍDELNĚ DĚTSKÉHO DOMOVA BUDKOV DAGMAR VEVERKOVÁ VEDOUCÍ PRÁCE – RNDR. JANA KREJSOVÁ
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
PREZENTUJÍCÍ Porada vedoucích zařízení školního stravování Olga Johanidesová.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291 AUTOR: Mgr. Slaminková Jana NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Výchova ke zdraví TEMA: Zdravá snídaně a.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Arcibiskupské gymnázium v Kroměříži Pilařova 3/3, Kroměříž IČ
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Věra Boháčová, DiS. nutriční terapeutka Poradenské centrum Výživa dětí
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jaroslav Bartl Číslo
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
Spotřební koš ve školním stravování
PESTROST STRAVY.
Autor: Mgr. Marcela Holubová
5-denní jídelníček.
Autor výukového materiálu: Číslo projektu: Název: Vytvořeno:
VÝŽIVA A ZDRAVÍ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Speciální technologie 3. ročník - kuchař
Hry.
ZDRAVÁ VÝŽIVA III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Arcibiskupské gymnázium v Kroměříži Pilařova 3/3, Kroměříž IČ
Autor: Mgr. Jana Burdzová
Název projektu: Moderní škola
PaedDr. Dagmar Kuzníková
Transkript prezentace:

Stravování středoškoláků Zlínský kraj Odbor Hygieny dětí a dorostu Krajské hygienické stanice Zlínského kraje se sídlem ve Zlíně Prezentace: MUDr. Jana Kundratová

Soubor 924 studentů 2. ročníků z 11 středních škol Zlínského kraje 47,1% chlapců a 51,6% dívek dotazníky vyplňovány anonymně

Stravovací možnosti ve škole Jídelna Bufet: 8 škol Nápojové automaty Přestávka na oběd 30 minut až 2 hodiny

Počet jídel během dne chlapci %dívky % tři a méně 23,8 35,7 čtyři 28,0 31,2 pět 31,0 28,9 šest 17,2 4,2 100,0

Snídaně ano ne nemá časnemá hlad Snídani jí pouze 60,5 % studentů

Oběd ve dnech školní výuky 1.školní jídelna 2.doma 3.jídlo zakoupené v obchodě nebo z domu Školní jídelnu využívá 52,2 % žáků. Z nich 83,1 % chlapců a 66,8 % dívek zde obědvá 4-5 dnů v týdnu.

Nejčastější důvody neobědvání ve školní jídelně Obědvám doma 28,0 % Jídlo mi nechutná 19,8 % Nemám čas 19,6 %

Oběd doma = pozdní oběd? Oběd doma: 23,4 % po 14 hod. 41,7 % po 15 hod. 9,7 % po 16 hod.

Výživová doporučení porce denně 3 – 5 porcí denně 2 – 4 porce denně 3 – 5 porcí denně 2 – 3 porce denně

Jak často jíte zeleninu?

Konzumace zeleniny 3 – 5 porcí zeleniny denně splňuje pouze 5,4 % chlapců a 7,4 % dívek

Jak často jíte ovoce?

Konzumace ovoce 2 – 4 porce ovoce denně splňuje pouze 11,4 % chlapců a 18,1 % dívek

Mléko a mléčné výrobky

Shrnutí Nedostatečná konzumace ovoce, zeleniny, mléka a mléčných výrobků Možnost stravovat se ve školní jídelně využívá polovina studentů Málo vhodný časový režim příjmu jídel studentů