Seminář k ukončování projektů Fondu soudržnosti 19. března 2008 Dokladování udržitelnosti projektů v Závěrečných zprávách Fond soudržnosti sektor životního.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Seminář k ukončování projektů FS Vzorové obsahy 10. června 2008 Praha RNDr. Alois Kopecký, ŘO FS Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
Advertisements

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Česká republika není čistým plátcem do fondů EU MMR ČR Seznámení se stavem čerpání za období.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj, ČR Odbor evropských fondů Výroční zpráva Rámce podpory Společenství.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
MONITOROVACÍ ZPRÁVA Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Evropské fondy a Česká republika v období 2007–2013: náš pohled Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti Praha,
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
FINANCOVÁNÍ DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURY: Jaký je aktuální stav a perspektiva dalších let? , Praha Pavel ŠVAGR.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI Jan Král Výroční konference Regionálního operačního programu Severozápad ROP.
DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Seminář k ukončování projektů FS 19. března 2008 Praha RNDr. Alois Kopecký, odbor FS Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Seminář k ukončování projektů FS 10. června 2008 Praha RNDr. Alois Kopecký, ŘO FS Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
MONITOROVACÍ SYSTÉM SF a FS PRO OBDOBÍ WEBOVÝ ÚČET ŽADATELE A PŘÍJEMCE PODPORY Nová aplikace monitorovacího systému Mgr. Matěj Mareš Odbor evropských.
Metodika dělení příspěvku dle ukazatelů A+B1 na základě rozhodnutí Akademického senátu zůstává metodika dělení příspěvku stanoveného podle ukazatelů A+B1.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Školení příjemců Phare 2003 RLZ Finanční zprávy Ing. Kateřina Auerveková NVF Praha.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Seminář k ukončování projektů FS Státní fond životního prostředí ČR Praha,
Certifikace součást procesu ukončování projektů Fondu soudržnosti 19. března 2008 Tereza Hudcová.
Praktické souvislosti projektového managementu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je.
Kontrola projektu na místě, průběžné posouzení projektu Martina Bečvářová Praha (květen 2015)
Program ESPON 2013 Témata aktuální výzvy Národní informační den Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
11 Problematika projektů vytvářející příjmy dle čl. 55 obecného nařízení.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI KOORDINAČNÍ SETKÁNÍ S ŘO A SEA HODNOTITELI DOHODY O PARTNERSTVÍ A PROGRAMŮ.
MS2014+ Modul CBA Ekonomika projektu
zelená linka: Dočerpání OPŽP & představení nového OPŽP Seminář OPŽP pro potenciální žadatele.
 Významný pokles počtu žáků na základních školách  Dlouhodobější demografické trendy  Zvýšené nároky na rozpočet města při financování provozu škol.
zelená linka: Provozování vodohospodářské infrastruktury – Podmínky přílohy č. 6 OPŽP.
1 Jednotné evropské nebe Zapojení ŘLP ČR, s. p. do projektu SESAR Doprava – Investice do dopravní infrastruktury Ing. Jan Klas Generální ředitel.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Ministerstvo životního prostředí.
Operační program Životní prostředí. 2 OPŽP – druhý největší operační program  Finanční nástroj pro čerpání prostředků z fondů Evropské unie  V letech.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Ministerstvo životního prostředí.
Národní rozvojový plán květen 2003 Ing. Drahomíra Vrbská ředitelka odboru integrace a strukturálních fondů, MMR.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Integrované nástroje v IROP Seminář k realizaci IPRM v IOP Praha.
Lenka Kšanová (Praha, duben 2016) Výzva dodatkových aktivit- finanční část.
Fázování OP VaVpI Sylvie Samková Praha,
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
1 Projekty vytvářející příjmy.  Projekty zakládající veřejnou podporu  Projekty nezakládající veřejnou podporu = projekty vytvářející příjmy = projekty.
Integrovaný regionální operační program – obecný úvod, hodnocení Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
1 Osnova studie proveditelnosti a analýzy nákladů a přínosů.
Schválením žádosti projekt nekončí
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OBECNÉ INFORMACE (seminář pro žadatele – 2. výzva, 2. GG PO 1)
Provozování vodohospodářské infrastruktury
ROP JV – informace o novém programovém období
Možnosti využití expertní pomoci JASPERS
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
PROJEKTOVÝ LIST Pro zjišťování informací o projektových záměrech pro účely zvýšení absorpční kapacity v prioritních osách VaVpI.
Praha, 23. března 2017 Alice Štollová Kovandová
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Regionální akční plán Olomouckého kraje
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Osnova studie proveditelnosti a analýzy nákladů a přínosů 17. 3
Institucionální program
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Výzva dodatkových aktivit- finanční část
Aktuality k územním studiím krajiny z hlediska IROP
Transkript prezentace:

Seminář k ukončování projektů Fondu soudržnosti 19. března 2008 Dokladování udržitelnosti projektů v Závěrečných zprávách Fond soudržnosti sektor životního prostředí

Seminář k ukončování projektů Fondu soudržnosti 19. března 2008 Výchozí předpoklady Speciální podmínky FM/Rozhodnutí EK – čl. 8 (Stanovení nároku EK na revizi míry podpory ISPA/FS do 5 let od dokončení realizace projektu, v případě, že dojde k významné změně provozních podmínek) Požadavky zástupců EK z Monitorovacích výborů FS Korespondence a pracovní linie MŽP – GŘ Regiony

Seminář k ukončování projektů Fondu soudržnosti 19. března 2008 Způsob doložení 1/2 Pro všechny projekty: Porovnání originálních dat CBA (provozní náklady, očekávané příjmy) s daty po dokončení realizace projektu  Postup dle Pokynu Požadavky na aktualizaci finanční a ekonomické analýzy při předložení závěrečné zprávy  Dodržení stejného formátu CBA  Výstup – původní a aktualizovaná CBA + zhodnocení a zdůvodnění rozdílů  Souhrnná tabulka v ZZ

Seminář k ukončování projektů Fondu soudržnosti 19. března 2008 Způsob doložení 2/2 Pro projekty 2001 (Podkrušnohoří, Jihlava, Olomouc) navíc: a)Přehled plateb provozovatele vlastníku b)Přehled příjmů provozovatele c)Doložení obnovitelnosti infrastruktury z nájmů d)Doložení splnění principu „znečišťovatel platí“ (PPP), je- li relevantní Postup dle Pokynu, užití souboru MS Excel „udržitelnost.xls“

Seminář k ukončování projektů Fondu soudržnosti 19. března 2008 Udržitelnost 1/3 a)+ b) Přehled plateb provozovatele vlastníku a přehled příjmů provozovatele:  List „Provozní náklady a příjmy“ Běžné ceny z let 2000 až 2007, automatický přepočet na stálé ceny úrovně roku 2007 Zohlednění DPH Automatický přepočet na Euro dle kurzu ČNB (samostatný list)

Seminář k ukončování projektů Fondu soudržnosti 19. března 2008 Udržitelnost 2/3 c) Doložení obnovitelnosti infrastruktury z nájmů: Tj. Doložení, že nájemné hrazené provozovatelem vlastníku infrastruktury postačuje na obnovení infrastruktury, která byla předmětem podpory  List „Výstup – nájemné“ N = IC – ZH (ideální případ) N … hodnota nájemného ve stálých cenách IC … hodnota celkových investičních nákladů ZH … zbytková hodnota

Seminář k ukončování projektů Fondu soudržnosti 19. března 2008 Udržitelnost 3/3 d) Doložení splnění principu „znečišťovatel platí“ Pouze v případě, kdy jsou na ko-financovanou infrastrukturu napojeny průmyslové objekty, v důsledku jejichž napojení došlo k zvýšení investiční náročnosti projektu.  List „Výstup – znečišťovatel platí“ Nutně Zvýšené IC < Příjmy z PPP

Seminář k ukončování projektů Fondu soudržnosti 19. března 2008 Pracovní postup KP ZS – MŽP (ověření) ŘO – MMR (oficiální předložení EK) EK (konečné schválení) KP … konečný příjemce RO … realizační orgán (Státní fond životního prostředí ČR) ZS … zprostředkující subjekt (Ministerstvo životního prostředí) ŘO … řídící orgán (Ministerstvo pro místní rozvoj) EK … Evropská komise RO – SFŽP (konzultace)

Seminář k ukončování projektů Fondu soudržnosti 19. března 2008 Děkuji za Vaši pozornost