AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Advertisements

Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
Představení Generálních sekretářů a generálního zmocněnce Aktuální stav přípravy 2014 – 2020.
ZAČLENĚNÍ PODNIKATELŮ DO TVORBY REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE KONKRÉTNÍ AKTIVITY SPOLUPRÁCE S VÁMI PRO OBDOBÍ OD DO – JAK SE MŮŽETE.
Podpora inovací v Olomouckém kraji. Ekonomická situace kraje  Průměrná mzda : Kč (1.-2. čtvrtletí 2012)  Míra registrované nezaměstnanosti: 10,38.
Místo konání: Uherské Hradiště – vinárna hotelu Grand, Palackého náměstí Místo konání: Zlín – expozice ve 2. patře budovy č.
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
RIS3 MSK – stav přípravy, další postup klastrnet,
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
PRIORITY A CÍLE DOKUMENTU REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE ZLÍNSKÉHO KRAJE MVDr. Stanislav Mišák náměstek hejtmana Zlínského kraje.
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
MEZINÁRODNÍ SROVNÁVACÍ STUDIE Produkt RP Podpora Romů v Praze.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.
Strategické plánování v obcích (Víme, kam jdeme) Zlín
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Koncepce podpory místní Agendy 21 v ČR zpracování strategického dokumentu 2010.
Výzkum a vývoj a inovace v ČR Diskusní fórum k inovačnímu podnikání Brno, 3. října 2007.
Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1.
Podpora inovací prostřednictvím spolupráce VŠ s podniky Ing. Eva Bosáková, CSc.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
1 Možnosti podpory exportu ze strany státu v návaznosti na strategii mezinárodní konkurenceschopnosti ČR pro období PSP ČR, 29. června 2012.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Cíle regionální inovační strategie –Být impulsem pro rozvoj potřebných aktivit a iniciovat pilotní projekty v rámci akčního plánu –Zvýšit povědomí o důležitosti.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
RIS JMK Vznik a vývoj Brno Východiska a specifikace zpracování RIS JMK  První RIS v ČR, konzultace zahájeny 1998  Impuls z projektu InterpRISe.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
Regionální inovační strategie Moravskoslezského kraje
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Finanční nástroje v OP PIK - Současný stav předběžného.
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
ICHNOS Plus – INTERREG 4C Ing. Petr Pavlinec – kraj Vysočina.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
2 Regionální inovační strategie Jihomoravského kraje III. JUDr. Vladimír Gašpar, ředitel RRA JM, P ředseda představenstva ČARA INOVACE A.
PaedDr. Pavla Břusková generální ředitelka a předsedkyně představenstva Agentura pro regionální rozvoj,a.s., Ostrava Inovační rozvoj regionů 2010 Žilina,
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Workshop s řediteli a zástupci škol 27. května
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Projekt KAP LK. Dohoda o partnerství Základní změny pro nové programové období 2014 – 2020 od podpory všeho ke koncentraci na priority od plošné podpory.
4. jednání inovační platformy pro Liberecký kraj Liberec, IQ Landia Liberecký kraj a podpora inovací 4. jednání inovační platformy pro Liberecký.
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Individuální projekt OP VVV
Lidské zdroje jako jedna z priorit RIS3 strategie
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Společné setkání „minitýmů“
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
Regionální inovační systémy a podpora inovací v regionech ČR
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
Krajské akční plánování
Aktuální informace z činnosti Pracovní skupiny Inovace
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Polytechnické vzdělávání v praxi
Příprava operačních programů
Ustavující setkání Řídícího výboru MAP,
REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Transkript prezentace:

AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze 2 – strategie, implementace, hodnocení, pilotní projekty WP 1 – Tvorba struktury řízení projektu WP 2 – Dohoda s hlavními aktéry na cílech, práci a metodologiích WP 3 – Vytvoření povědomí o projektu a konsenzus na regionální úrovni WP 4 – Zhodnocení dostupných dat týkajících se inovací a potřeb firem v kraji WP 5 – Analýza regionální nabídky v oblasti výzkumu WP 7 – Tvorba SWOT analýzy WP 6 – Analýza potřeb místních firem v oblasti inovací WP 8 – Definice cílů a struktury Regionální inovační strategie WP 9 – Tvorba Regionální inovační strategie WP 10 – Prezentace Regionální inovační strategie a tvorba Akčního plánu WP 11 – Realizace Akčního plánu WP 12 – Předávání zkušeností a vytvoření podmínek pro meziregionální spolupráci podnikatelů WP 13 – Hodnocení projektu červen 2006 – květen 2007

AKTUÁLNÍ INFORMACE O PROJEKTU – OČEKÁVANÁ SITUACE PŘÍLEŽITOSTI ZE STUKTURÁLNÍCH FONDŮ PRO OBDOBÍ 2007 – 13 V OBLASTI INOVACÍ: Kromě možností pro individuální projekty podnikatelů z operačních programů v oblasti inovací bude Zlínský kraj a partneři realizovat projekty, které mají vytvářet příznivé inovační prostředí Může se jednat o projekty v oblasti lidských zdrojů pro inovace, efektivního poradenství, různých forem spolupráce, rizikového financování, budování infrastruktury pro inovační podnikání a vědeckovýzkumné aktivity, … RIS a Akční plán stanoví, do kterých z výše uvedených oblastí budou tyto projekty orientované, aby byly přínosné pro podnikání ve Zlínském kraji – POTŘEBUJEME POMOCI DEFINOVAT NEJDŮLEŽITĚJŠÍ OBLASTI

Akademický sektor Technologické rozvojové instituce Kapitálová podpora Fiskální Pobídky Průmysl Financování výzkumu Poradci v technologickém transferu ZnalostiObchodní firmaProdukt/SlužbaRizikový kapitál Podpora inovačního procesu Obchodní a odborní poradci Inkubátory & Inovační centra Manažerské know-How Vědecké znalosti Podnikatel. know-how Finance Technolog. znalosti Partnerstv í Obchodní sítě Rozvoj hodnotového řetězce Tvorba sítě přístupu k trhu Regionálně a národně organizované týmy globálně rozmístěné, s podporou na úrovni EU Regionální sítě, s rostoucími meziregionálními týmy a podporou EU Pouze v někt. vedoucích regionech a zemích Regionálně rozdělené, sdílející zkušenosti na úrovni EU Národní pro velké firmy a regionální pro MSP Regionálně nebo sektorově rozmístěné, uvnitř národního rámce Národní Regionální Regionální uvnitř národního rámce Zdroj: Martin Wassell (PERA, Velká Británie) – konference Regionální inovační strategie ve Zlínském kraji Systémový model inovační struktury v regionu

Časová osa realizace nejdůležitějších aktivit současné fáze 1: dokončení výzkumu od stolu Návrh SWOT analýzy Dopracování SWOT analýzy Příprava a realizace dotazníkového šetření mezi podnikateli a institucemi v oblasti vědy, výzkumu a podpory inovací workshopy s podnikateli zpracování návrhu dokumentu RIS diskuse s místními klíčovými hráči a zahraničními partnery o podobě inovační strategie Březen – červen 2007: klíčové období pro vzájemnou komunikaci s cílem definovat priority, cíle, potřeby a konkrétní akce pro podnikatele a vědeckovýzkumný sektor INFORMACE O DALŠÍM POSTUPU PRACÍ V PROJEKTU RIS

Časový harmonogram aktivit projektu RIS:  Proběhlo šetření – jsou k dispozici výsledky a návrh SWOT analýzy  Květen 2007 – první návrh dokumentu RIS na základě SWOT analýzy – opatření pro intervence  Červen 2007 – prezentace návrhu dokumentu, připomínky, workshopy  Srpen 2007 – první návrh Akčního plánu RIS – konkrétní akce  Září 2007 – finální verze RIS, konference  Říjen 2007 – finální verze Akčního plánu RIS, příprava pilotních akcí

Časový harmonogram aktivit projektu RIS:  Listopad 2007 – zpracování Regionální nabídky Zlínského kraje v oblasti spolupráce v inovacích – výstupy z šetření a další informace – kroky k rozvoji meziregionální spolupráce v inovacích  Leden 2008 – Konference k meziregionální spolupráci v inovacích, ukončení projektu RIS  2008 – 2013 – realizace Regionální inovační strategie – akce k podpoře posilování inovačního prostředí v kraji za pomoci (nejen) zdrojů z EU Více se dozvíte, pokud budete kontaktovat informační místo projektu – Inovační centrum Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně, můžete také sledovat aktuální informace o projektu na stránkách či formou pravidelného newsletteru projektu ve Vaší ové schránce. INFORMACE O DALŠÍM POSTUPU PRACÍ V PROJEKTU RIS

Ing. Ivan Matulík Vedoucí manažer projektu RIS Zlínský kraj DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST!