Výjimka pro malé a střední podnikatele Úprava je obsažena v Nařízení Komise č. 70/2001 V roce byla provedena novelizace Nařízením Komise 364/2004.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podnikání Podnikáním se rozumí soustavná činnost prováděná samostatně podnikatelem vlastním jménem a na vlastní odpovědnost za účelem dosažení zisku. Podnikatelem.
Advertisements

SOCIÁLNÍ EKONOMIKA SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
Finanční právo Taťána Špírková, 2013.
Evropská soukromá společnost s r. o
Malé a střední podnikání Small and Medium Enterprise.
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
Malé a střední podnikání Small and Medium Enterprise.
Malé a střední podnikání Small and Medium Enterprise.
Regionální veřejná podpora Nařízení Komise 1628/2006 ze dne 24. Října další z tzv. blokových výjimek -podle tohoto nařízení lze postupovat od
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
Cvičení č. 2 Řízení multinacionálních firem
Potravinová bezpečnost a soběstačnost Co změní novela zákona o potravinách? Žofínské fórum Marian Jurečka ministr zemědělství 16. října 2014.
Veřejná podpora ROP NUTS 2 Jihovýchod Duben 2009Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Metodika posuzování veřejné podpory IV. Regionální sympozium 25. dubna 2007 Hodonín.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic.
Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Veřejná podpora a projekty PPP 19. září 2007, Praha MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Finanční právo Zdenka Papoušková, 2013.
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
Podnik 6.hodina. Podnik jako soubor osobních,hmotných a nehmotných složek podnikání Podnik je právně samostatný subjekt trhu, zakládaný a provozovaný.
Malé a střední podnikání Small and Medium Enterprise.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Reforma systému výzkumu, vývoje a inovací v ČR  změny v pravidlech pro podporu VaV v právu ES  reforma VaVaI v ČR Inovační potenciál ČR Praha,
1. Založení OK = zakladatelské právní jednání - Společenskou smlouvou (je-li 2 a více společníků - Zakladatelskou listinou (je-li 1 společník - lze pouze.
- od nová právní úprava – nově se řídí „Zákonem o obchodních korporacích (ZOK)“ č. 90/2012 Sb., dále Novým občanským zákoníkem (NOZ) č. 89/2012.
Klamavé obchodní praktiky Mgr. Ivana Picková SOS – Sdružení obrany spotřebitelů
3.př. Majetková a kapitálová výstavba podniku
Holínská, E.: Základy účetnictví BIVŠ LS 2009/ Stručný obsah 2. přednášky předmět účetnictví majetek podniku - aktiva struktura aktiv vlastnický.
Formy podnikání Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Financování ochrany životního prostředí Jana Soukopová.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
JHK a její podpora začínajícím podnikatelům JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA.
Investiční pobídky. ► Investiční pobídky začaly být v ČR poskytovány investorům od roku Jsou realizovány MPSV, MPO a Agenturou na podporu podnikání.
Komerční banka - partner pro příjemce dotací Jitka Haubová zástupce výkonné ředitelky korporátního bankovnictví KB 190. Žofínské fórum, Čerpání.
Začínáme podnikat aneb podnikatelský plán v praxi Lucie Vaigertová Střední škola KNIH, o.p.s.
Podnikové hospodářství Inovace profesního vzdělávání ve vazbě na potřeby Jihočeského regionu CZ.1.07/3.2.08/
Základní kapitál Základní kapitál je peněžní vyjádření souhrnu peněžitých i nepeněžitých vkladů, které společníci společnosti poskytují.
Připravované změny ve VaVaI. Obsah prezentace Posuzování výzkumných organizací Novela zákona č. 130/2002 Sb.
Základní pojmy a orientace Praha VEŘEJNÁ PODPORA A VELIKOST PODNIKU.
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 1: Charakteristika MSP.
1 Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI) – osa Mikrofinancování/sociální podnikání Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Regionální potravina. Projekt Regionální potravina podpora malých a středních producentů potravin cílem je představit to nejlepší z potravinářské produkce.
Veřejná podpora ve výzvě č. B2 Praha
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 5. února 2010 Praha.
Vklad Obchodní zákoník definuje vklad jako peněžní prostředky nebo jiné penězi ocenitelné hodnoty, které se společník zavazuje vložit do základního kapitálu.
EKONOMIKA Tematický celek: Podnik a podnikání Téma: Společnost s ručením omezeným – kapitálová obchodní společnost Autorem materiálu a všech jeho částí,
Základní pojmy a orientace VEŘEJNÁ PODPORA A VELIKOST PODNIKU.
Vzdělávací oblast: Ekonomické vzdělávání Tematická oblast: Podnik a podnikání Název vyučovací oblasti: Podnik Ročník / obor studia: II. – III. r./ Hotelnictví.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Podpora podnikání v ČR Konference „Evropská unie a český export“
Kategorizace osob Dosavadní úprava Nová úprava Osoby Osoby člověk
Ekonomika provozu a podnikání Ekonomika podnikání
Zákon č. 406/2000 Sb. z pohledu energetického auditu
Přehled preferenčních kritérií
Poskytovatel Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Schválení programu 2. května 2016 Předmět podpory Projekt, který může mít charakter mezinárodní.
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Bankovní účetnictví Nehmotný a hmotný majetek, zásoby
Ekonomické vzdělávání I. – III. r./Kuchař - číšník
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Veřejné finance Mgr. Oldřich Hájek.
Primární emise akcií (IPO) VOKT (P-10)
Seminář pro žadatele Výzva č. 1 PRV
IAS 38 Nehmotná aktiva.
Malé a střední podnikání
IAS 38 Nehmotná aktiva.
Seminář k výzvě č. 1 MAS Lanškrounsko z PRV 17. 7
Expandujte s námi! Jak financovat s 0% úrokem?
Transkript prezentace:

Výjimka pro malé a střední podnikatele Úprava je obsažena v Nařízení Komise č. 70/2001 V roce byla provedena novelizace Nařízením Komise 364/2004

Malý a střední podnik Podnikem se rozumí subjekt vykazující ekonomickou činnost bez ohledu na jeho právní formu (OSVČ, rodinné podniky, veřejné obchodní společnosti nebo sdružení, u kterých je ekonomická činnost hlavním předmětem podnikání)

Kategorie MSP Podniky, které zaměstnávají méně než 250 zaměstnanců a vykazují roční obrat do 50 milionů EUR Malé podniky – zaměstnávají méně než 50 zaměstnanců a jejich roční suma nepřesahuje 10 milionů EUR Mikropodniky – zaměstnávají méně než 10 zaměstnanců a jejich roční suma nepřesahuje 2 miliony EUR

Kategorie MSP II. 1.Druhy podniků, které jsou posuzovány: -samostatné podniky – nejsou zařazeny mezi partnerské podniky -partnerské podniky – podnik (v rámci majetkové struktury nadřazený) vlastní sám nebo společně s jedním či více propojenými podniky 25% nebo více procent kapitálu či hlasovacích práv jiného podniku (podnik v rámci majetkové struktury podřazený) – takový podnik není MSP!!!

Kategorie MSP III. Podnik může být zařazen mezi samostatné, pokud sice naplňuje znaky partnerského podniku, ale -je do něj investován tzv. rizikový kapitál ve výši maximálně EUR, -Partnerským podnikem jsou univerzity a nezisková výzkumná střediska institucionální investoři včetně regionálních rozvojových fondů místní samosprávy s ročním rozpočtem nižším než 10 miliony EUR a s méně než 5000 obyvateli

Použití výjimky Výjimku lze použít na podporu MSP za podmínek: -jde o podporu investic do hmotných a nehmotných aktiv, -jde o podporu na poradenské a jiné služby a činnosti -jde o podporu pro výzkum a vývoj

Notifikace Do 20ti dnů ode dne poskytnutí podpory podle tohoto nařízení je nutné podporu notifikovat! Jedná se však o zjednodušenou formu notifikace. Komise v podstatě bere podporu pouze na vědomí. Notifikační formulář je stanoven v Nařízení Komise č. 794/2004.

Zákaz použití Výjimku pro MSP nelze použít na: -č innosti související s výrobou, zpracováním nebo uváděním na trh výrobků stanovených v příloze č.1 Smlouvy o ES (zemědělství) - podporu činností souvisejících s vývozem -podporu podmíněnou používáním domácích výrobků na úkor dovezených