„Sami“ si vybíráme cestu zdraví nebo nemoci..

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Orientace firmy FitVitalita s.r.o v aktuálním podnikatelském prostředí
Advertisements

CIVILIZAČNÍ NEMOCI NA PŘELOMU TISÍCILETÍ
Zásady zdravé výživy a nemoci způsobené nevhodnou stravou
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ PaV_1.20 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity:
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
GLYKEMICKÝ INDEX POTRAVIN A OBEZITA. (Wolever, Bolognesi, 1996) Vzestup obezity v uplynulých letech je zapříčiněn především: změnami životního stylu a.
SPRÁVNÁ VÝŽIVA PROJEKT „ZDRAVĚ JÍST, ZDRAVĚ ŽÍT“.
Věra Boháčová, DiS. nutriční terapeutka Poradenské centrum Výživa dětí
Ročníková práce 9.třídy Zdravá strava sportovce.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P9_2.18 TEMATICKÁ OBLAST: Vybraná témata z teorie tělesné kultury Zdravý životní styl. TYP: DUM výkladový Předmět: TVZ.
Zdravá výživa aneb výživou ke zdraví.
Rozdělení potravin „Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.“ 40, Ing.Miroslava Prchalová, Potraviny.
Metabolismus = přeměna látek a energií přijaté živiny – růst organismu
Jitka Rusková, DiS. nutriční terapeutka Poradenské centrum Výživa dětí
DETOXIKACE – očista organismu
Potraviny – zdroje energie
Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_ P9 _ 1.9 TEMATICKÁ OBLAST: Biologie člověka s rozsahem pro ZŠ Metabolické procesy trávicí soustavy TYP: DUM výkladový.
SPRÁVNÁ VÝŽIVA Prvouka 3.ročník. SPRÁVNÁ VÝŽIVA Prvouka 3.ročník.
Potravinový talíř Člověk a jeho zdraví.
Název Výživová pyramida
Zdravá výživa Michaela Šrámková.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_DVOLE_SUROVINY1_11
Pitný režim a děti Dana Růžičková, DiS., nutriční terapeutka Poradenské centrum Výživa dětí 14. května 2008.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_DVOLE_SUROVINY1_10
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. B ENEŠE 456 OKRES K ARVINÁ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ.
VY_32_INOVACE_9C1 NEMOCI A JEJICH PREVENCE
Nadregionální síť středních zdravotnických škol pro vyšší kvalitu vzdělávání a praxe (reg. číslo CZ.1.07/1.1.00/ ), OPVK Klíčová aktivita č. 2 –
Péče o zdraví 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková
ZÁKLADY ZDRAVOTNÍ VÝCHOVY ZDRAVÝ ZPŮSOB ŽIVOTA 09
Zdravé stravování KC3.
Zdravý Životní Styl Michal Burda.
Zdravý životní styl Vytvořila: Michaela Ryšánková.
Zásady zdravé výživy Dagmar Šťastná.
Zdravá výživa I Dagmar Šťastná.
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
Civilizační choroby. otylost nadměrné hromadění energetických zásob v podobě tuku.
Zdravá výživa Správné sestavení jídelníčku VY_32_INOVACE_01_36.
Metodická komise OSÚ-ZL Cvičitel lyžování © 2010.
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Bc. Martina Jeřábková Název materiálu:
Zásady zdravé výživy Autor: Bc. Balonová Soňa. Výživa – patří k důležitým činitelům, které ovlivňují zdraví člověka. Způsob stravování je nedílnou součástí.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Potrava
PYRAMIDA VÝŽIVY aneb NAUČME SE SPRÁVNĚ JÍST Obrázek 1.
VY_32_INOVACE_Luk_II_08 Živiny Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4. Zlepšení.
Anotace Výukový program pro žáky 8. ročníku na 2. stupni ZŠ. Téma: Přeměna látek a energií - výživa. Možnost využití: interaktivní tabule.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_PV 18 Název.
PEČUJEME O ZDRAVÍ VY_32_INOVACE_II-C-14. Výživa - rostlinná, živočišná (živiny, vitamíny, jídelníček) Obranyschopnost - nemoc, úraz, imunita Pohyb a aktivita.
P YRAMIDA VÝŽIVY Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Zdravý životní styl Mgr. Prchalová Zdeňka SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná Určeno pro 7. tř. ZŠS.
Pravidelný pitný režim! Pohyb na čerstvém vzduchu!
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
Zdravá výživa test   VY_32_INOVACE_17_36.
Všechna neocitovaná díla jsou dílem autora.
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Věra Boháčová, DiS. nutriční terapeutka Poradenské centrum Výživa dětí
Žít zdravě Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
PESTROST STRAVY.
5-denní jídelníček.
DUM / VYDMUCHOV / POLIAČÍKOVÁ/ JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE/ 027
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_17_III.Vu_ZDRAVÁ.
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
AUTOR: Blanka Petlánová
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
ZDRAVÁ VÝŽIVA VLIV VÝŽIVY NA ZDRAVOTNÍ STAV LIDÍ
Výživa.
Transkript prezentace:

„Sami“ si vybíráme cestu zdraví nebo nemoci.. Zdravý životní styl „Sami“ si vybíráme cestu zdraví nebo nemoci..

Běžný případ z lékařství Setkal se s tím každý z nás..

Přemýšlejme a mějme vlastní hlavu a rozum! Někde se stala chyba.. Přemýšlejme a mějme vlastní hlavu a rozum!

Co ovlivňuje naše zdraví?

Čím začít? Uvědomění Vůle Motivace Sebepřijetí Informace Dozor => => ÚSPĚCH

Co je zdravé a co moderní? 1.

Zdravé versus moderní

Jaký je mezi tím rozdíl? X Zdravé versus moderní Jaký je mezi tím rozdíl? X

Zdravé jídlo F1 Cena 22-30kč Množství Výživa Kvalita Chuť => SPOKOJENOST

Zdraví každý den F1 + THERMOJETICS + ALOE

Výživa během dne Zdravá snídaně F1 Jíst menší porce alespoň 5x denně vyvážená, netoxická, pravidelná Zdravá snídaně F1 Jíst menší porce alespoň 5x denně Denně 4 porce ovoce a zeleniny Vyvážená strava bohatá na minerály, vitamíny, kvalitní suroviny Netoxická Lehce stravitelná PÍT, PÍT, PÍT! Co pít? Kdy pít? Kolik vypít? Pohyb

Dieta versus Redukční program Omezení Kca, množství a druhu potravy (uberu tuk, sacharidy, přidám bílkoviny) Tělo energeticky strádá -> Pozdější JOJO - efekt (Krabičková dieta, Mléčná dieta, Tuková, Dukanová, Keto dieta, Polévková, Dieta jednoho druhu jídla, Redukční dieta, Margitova dieta..) Program určený na míru pro každého z nás. Bez diet, zaměřený na zdravou výživu Vyživení těla kvalitními surovinami a potravinami

Být hubení x být zdraví Kavitace, kriolipolýza, bezbolestná liposukce.. Versus Sport, Procházka, Zdraví

Onemocnění srdce a cév Srdce, cévy, krevní tlak, mrtvice, křečové žíly.. Zdravé jídlo během celého dne (F1, Thermojetics, Aloe) Pravidelný pitný režim Zařadit ryby, pohanku, nesolit! Pohyb, cvičení Max 1 káva/den (ne na nízký ani vysoký tlak!!)

Crohnova choroba Autoimunitní onemocnění Zdravé jídlo během celého dne (F1, Thermojetics, Aloe - častěji) Produkt Bylinky a vláknina Rose-ox – podpora fce jater Multivitamín, Protejn Žádné mléko, slupky Psychoterapeutická pomoc nutností

Alergie a ekzémy Zanesení střev, kvasinky, paraziti ….. -> VISCERÁLNÍ TUK Souvislost s dýchacími obtížemi, astma Zdravé jídlo během celého dne (F1, Thermojetics, Aloe - častěji) Produkt Bylinky a vláknina Schizandra Vnější i vnitřní péče

Rakovina Autoimunitní onemocnění Zdravé jídlo během celého dne (F1, Thermojetics, Aloe - častěji) ROSE-OX! Schizandra Veškeré antioxidanty ŽÁDNÉ ŽIVOČIŠNÉ PRODUKTY! Psychoterapeutická pomoc nutností

Cukrovka Autoimunitní onemocnění I. a II. Typu Glykemický index Zdravé jídlo (F1, Thermojetics, Aloe - častěji) Herbalifeline – NOVINKA VE SNIŽOVÁNÍ CUKRU Sport Pravidelnost Psychoterapeutická pomoc nutností

NEMOC NE-MOC

Děkuji za pozornost         