Nela Ševčíková, 9.A.  Osada Vizovice byla založena v době pohanské, roku 864.  První písemná známka o Vizovicích je z roku 1261.  Roku 1570 byly Vizovice.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Trutnov Centrem města, obklopeného až do roku 1861 kamennými hradbami ze 14. století, je Krakonošovo náměstí . Jeho domy se středověkým podloubím, rekonstruované.
Advertisements

Památky Unesco Česká republika.
Znojmo
Martin Vildt Moskva a ruské památky.
Naše město a škola Jakub Jakuba 9.C.  Vizovice jsou město v okrese Zlín ve Zlínskem kraji  Dominantou města je barokní zámek  jsou zde dvě trojúhelníková.
Pozděchov Vendula Křupalová.
Valašská Polanka Andrea Polanská.
Obsah Valašská Polanka Kde se nacházíme Základní info Znak Z historie
Hornická města 2009 Kutná Hora. 1. září 1997 – Přesun do nové budovy Vladislav Slavíček – ředitel GJO 570 žáků a 40 učitelů 4 počítačové učebny.
Kostelec nad Černými lesy
Ž A M B E R K ŽAMBERK LEŽÍ NA VÝCHODĚ ČECH V PARDUBICKÉM KRAJI MĚSTO JE ROZPROSTŘENO V ÚDOLÍ KOLEM ŘEKY DIVOKÉ ORLICE A NACHÁZÍME JEJ I NA OKOLNÍCH KOPCÍCH.
Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/ Autor: Mgr. Vendula Báčová
SVITAVY.
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Základní škola Nový Jičín, Komenského 68, příspěvková organizace
T ATO PREZENTACE JE HRAZENA Z PROJEKTU : Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Vizovice Eliška Kratinová.
Český Krumlov PAMÁTKY UNESCO v ČR neporušena další výstavbou
Historické památky v Lokti Materiál je určen k bezplatnému používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv.
Vizovice Simona Tichá.
MĚSTO VIZOVICE Jana Holá.
Umělecké slohy a moderní umění 4. Empír
PRAŽSKÉ PARKY Lunick Destin Ondongo Jakub Svoboda Lukáš Ridvan.
Dohoda mezi Severočeskými doly a.s. Chomutov
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
Chráněná území v Olomouci a okolí
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Památky UNESCO v České republice
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, Český Krumlov,
LUHAČOVICE
Pozděchov je obec v okrese Vsetín Zlínského kraje. Má 585 obyvatel
Opava.
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
„Škola nejen ve škole“ Projekt je financován z „Opera č ního programu Vzd ě lávání pro konkurenceschopnost“ a ze státního rozpo č tu Č R.
Historické jádro je městskou památkovou zónou Dominantou města je barokní zámek, jsou zde dvě trojúhelníková náměstí, kostel a nemocnice z 18. století.
Kultura 2. poloviny 19. století, Národní divadlo
Autor: Lukáš Vávra. POLOHA  Vizovice se nachází na Moravě, ve Zlínském kraji. Vizovice Znak města.
Naše město Vizovice Nela Svačinová.
 Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky  Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Barokní architektura a sochařství v Čechách
Naše město Vizovice a Základní škola
Brána Krkonoš Jiří Svoboda
Město je rozloženo v mělkém údolí řeky Radbuzy. V dávné minulosti zde vedla zemská stezka z Prahy do Řezna. Již v 10. století zde stávala kupecká osada.
Barokní architektura © Markéta Ceháková, 2012.
Olomouc.
Město Dačice a okolí Historie a současnost.
ZA, 2. ročník, Planimetrie, Vzájemná poloha přímek, Mgr. Kamil Šrubař
PAMÁTKY UNESCO Martin VRZALA.
HRADEC KRÁLOVÉ → PARDUBICE → LÁZNĚ BOHDANEČ → KUTNÁ HORA
Matěj Stolička, Ondřej Vavro, Lukáš Čecháček, Jiří Močkoř.
Šumperk (Malá Vídeň).
Zámek Zásmuky, původní barokní tvrz se vstupním portálem z konce 17
Klasicistní architektura v Čechách Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802 – 4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno.
PAMÁTKY UHERSKÉHO BRODU Hana Mandincová.  Město Uherský brod je jedno z nejstarších sídel jihovýchodní Moravy.  Jeho bohatá historie utvářela ráz města.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Adam Neumann a Štěpán Karlovec Jihomoravský kraj.
B RNO Kateřina Konečná 5. třída. P AMÁTKY MĚSTA B RNA.
Uherský Brod. Informace Okres: Uherské Hradiště Kraj: Zlínský PSČ: Starosta: Patrik Kunčar Části města: Havřice Újezdec Těšov Maršov.
OP VK Peníze školám reg.č. CZ.1.07/1.4.00/ OP VK Peníze školám reg.č. CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Název školy: ZŠ Průhonice
FOTOGRAFIE 2017.
BAROKO sochařství, malířství, literatura
HOŘICE TURISTICKÉ ZAJÍMAVOSTI – PODZVIČINSKO – VLASTIVĚDA – 4. r
PaedDr. Šárka Kindlová září 2011 DUM třída Naše město
BAROKNÍ STAVBY – JIHOMORAVSKÝ KRAJ
Kulturní památky Plzeň a Plzeňský kraj
Královské město Rakovník
BAROKO sochařství, malířství, literatura
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ J. E. Purkyně a ZUŠ Libochovice
KLASICISMUS Přelom 18./19. STOLETÍ.
Transkript prezentace:

Nela Ševčíková, 9.A

 Osada Vizovice byla založena v době pohanské, roku 864.  První písemná známka o Vizovicích je z roku  Roku 1570 byly Vizovice císařem Maxmiliánem II. povýšeny na město.  Počátkem 80. let 19. století - první kroky k výstavbě místní dráhy.

Vizovický zámek:  Vznikl v polovině 18. století.  Je to dvoupatrová budova se třemi křídly ve tvaru písmene U postavená v moderním francouzském barokním stylu.  V druhé polovině 18. století dokončení zámecké zahrady - anglický a francouzský park se sochařskou výzdobou.

 Mariánský sloup  Kostel sv. Vavřince  Kaple  Klášter Milosrdných bratří s nemocnicí

 Josef Čižmář - lékárník, historik,..  Alois Hába - skladatel  Rudolf Jelínek - podnikatel  Bolek Polívka - herec, dramatik a scenárista  Antonín Vysloužil - katolický kněz a starosta Vizovic

 Kapacita školy je 700 žáků.  Škola má dvě budovy – první na náměstí TGM byla postavena roku  Druhá budova na ulici Školní 790 byla postavena v roce  Škola má 43 pedagogických pracovníků, 12 správních zaměstnanců a 7 kuchařek.

Děkuji za pozornost ☻ Nela Ševčíková