Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
Dotační možnosti pro obce a města
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Transformační procesy- péče o osoby se zdravotním postižením ( mentálním) v KK
Transformace v DDS Litvínov CZ.1.04/3.1.03/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Ing. Stanislava Správková
Podpora poskytovatelů ve zlepšení kvality poskytovaných služeb
Představení projektu CZ.1.04/3.1.03/ Individuální vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti zavádění standardů kvality, strategického.
Katedra sociální politiky a sociální práce Centrum praktických a evaluačních studií SLUŽBY PRO ORGANIZACE CEPRES Centrum praktických a.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Individuální projekt „Podpora vzdělávání a supervize u pracovníků v oblasti soc.služeb a pracovníků v soc.oblasti zařazených do úřadů v Moravskoslezském.
Role evropských dotací v sociálních službách XIV. celostátní finanční konference Svazu měst a obcí ČR Praha,10. listopadu 2011 Karel Vít, MPSV.
Individuální projekt kraje
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Závěrečná konference k projektu
QQT, s.r.o. Mgr. Ilona Čtvrtníková Telefon: Podpora poskytovatelů ve zlepšení kvality poskytovaných služeb.
Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Projekt: „Podpora a rozvoj služeb v sociálně vyloučených lokalitách MSK “ Moravskoslezský kraj.
1 Plánování rozvoje sociálních služeb v ČR a další perspektivy jeho vývoje Zlín
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu „Podpora vzdělávání a supervize v sociální.
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
Název projektu Tvorba a realizace kurzů v rámci celoživotního vzdělávání rozšiřujících kvalifikaci v oblasti speciální pedagogiky Tento projekt je spolufinancován.
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
Shrnutí závěrů prvního konferenčního dne. Komunitní plánování, komunitní služby – jejich dostupnost a financování v Jihočeském kraji Mgr. Petr Studenovský.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
Vzděláváním k deinstitucionalizaci Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Individuální projekty MZ Globální granty Porada hlavních sester ČR Lékařský dům.
Aktivity související s psychiatrickou péčí podporované z Operačního programu Zaměstnanost a Integrovaného regionálního operačního programu.
„Zvyšování kvality života uživatelů soc. služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji“ Luhačovice Projekt Zvyšování kvality života uživatelů.
Transformace pobytových zařízení sociálních služeb v České republice Hradec Králové 28. února 2011.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Podpora zaměstnávání lidí s postižením Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb v Moravskoslezském kraji II. CZ.1.04/3.1.00/A Aktivita.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
„Zavedení systematické podpory procesu plánování sociálních služeb a péče sociálně potřebným na Středním Vsetínsku, Velkokarlovicku a Hornolidečsku“ Operační.
Proces transformace služeb pobytových zařízení v Moravskoslezském kraji 12. listopadu 2009 Konference „Sociální služby v Ústeckém kraji“
ANALÝZA VZDĚLÁVÁNÍ LIDÍ S POSTIŽENÍM V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI ANALÝZA VZDĚLÁVÁNÍ LIDÍ S POSTIŽENÍM V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI.
Datum: Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Transformace – a jak dál? Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Ministerstvo práce a sociálních věcí, Na Poříčním právu 1, Praha 2 Transformace a deinstitucionalizace Karel Vít Konference.
Seminář pro poskytovatele Návrh vzdělávacích aktivit 2017 „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference.
Kvalita v sociálních službách jako proces
Individuální projekt OP VVV
NÁZEV PROJEKTU: Podpora počátečního vzdělávání zdravotnických oborů, jejich propagace ve vzdělávacím centru pro komunitní práci a rozvoj klíčových kompetencí žáků 
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Metodická podpora poskytovatelů a pracovníků sociálních služeb
Domov pro osoby se zdravotním postižením
„Žijeme a pracujeme na Vysočině“ představení projektu
Vzdělávání lidí s postižením
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Ing. Stanislava Správková
Klíčové aktivity projektu
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Transkript prezentace:

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb v Moravskoslezském kraji II“ Ing. Daniela Matějů Mgr. Gabriela Rajdusová Krajský úřad Moravskoslezského kraje

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zpracoval(a):, Datum: Identifikace operačního programu a výzvy Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost Prioritní osa: Sociální integrace a rovné příležitosti Oblast podpory: Podpora sociální integrace a sociálních služeb Výzva: Výzva pro kraje pro předkládání IP v rámci 3.1 Období realizace: – Financování projektu: Celkové způsobilé výdaje ,- Kč Prostředky Evropského sociálního fondu (85%) ,50 Kč Prostředky státního rozpočtu (15%) ,50 Kč Informace o projektu: – Sociální věci – Evropské projektywww.kr-moravskoslezsky.cz pobytovych-socialnich-sluzeb-v-moravskoslezskem-kraji-ii / pobytovych-socialnich-sluzeb-v-moravskoslezskem-kraji-ii /

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zpracoval(a):, Datum: Cíl projektu Podpořit transformační proces u organizací, které ho připravují, začínají či realizují Podpořit inkluzi lidí s postižením do společnosti Řídit a koordinovat proces transformace na území celého kraje Počet podpořených osob- 111 Počet úspěšných absolventů kurzů- 65

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Cílové skupiny Osoby se zdravotním postižením Zadavatelé sociálních služeb Poskytovatelé sociálních služeb a další subjekty, poskytující služby napomáhající sociální integraci cílovým skupinám (pobytové soc. služby, návazné služby)

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Klíčové aktivity projektu Metodická podpora poskytovatelů a pracovníků služeb –Cílené odborné konzultace zaměřené na podporu poskytovatelů soc. služeb –8 auditů kvality v oblasti naplňování standardů kvality –3 procesní audity v oblasti zefektivnění fungování organizace –Případové supervize (rozvoj schopnosti reflexe a sebereflexe vlastní práce) –Manažerské supervize pro vedoucí pracovníky –Podpora strategického plánování

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Klíčové aktivity projektu Podpora zaměstnávání lidí s postižením –Výběr 7 job coachů –Činnost job coachů: Komunikace se zaměstnavateli a podpora lidí s postižením v pracovním procesu –Vyškolení job coachů, včetně zahraniční stáže –Vytvoření manuálu „Praktický průvodce zaměstnáváním lidí s postižením“

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Klíčové aktivity projektu Vzdělávání uživatelů sociálních služeb –Výběr 6 odborníků k lektorování vybraných kurzů pro lidi s postižením –Témata kurzů: Moje práva, Snadné čtení, Zaměstnávání osob se zdravotním postižením, Sebeobhájci, Jak vést domácnost a navazování kontaktů v obci, Hodnocení kvality –Realizace kurzu pro pracovníky v sociálních službách a pro lidi s postižením –5 klientských auditů v pobytových soc. službách

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Klíčové aktivity projektu Podpora chráněných bydlení ve využívání přirozených zdrojů v komunitě –Podpora pracovníků 6 vybraných chráněných bydlení v 6 mikroregionech –6 metodiků –Dobrovolnická činnost –Zpracování publikace –Analýza 6 mikroregionů z hlediska dostupnosti zdrojů v komunitě

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Klíčové aktivity projektu Organizační zajištění procesu transformace v MSK –Pracovní skupiny Pracovní skupina pro transformaci Pracovní skupina pro transformaci zařízení péče o děti v MSK Pracovní skupina organizací zapojených v procesu transformace Pracovní tým pro plánování přechodu s uživatelem (bude zpracován „Manuál pro plánování přechodu s uživatelem“) –6 workshopů

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Klíčové aktivity projektu Medializace procesu transformace Zajištění tiskových zpráv a informačních letáků v tisku 8 putovních výstav fotografií z prostředí příspěvkových organizací 20 besed pro studenty středních škol Vydání brožur „Praktický průvodce zaměstnáváním lidí s postižením“, „Manuál pro plánování přechodu s uživatelem“, průvodce se zaměřením využívání zdrojů v komunitě, tisk letáku „Transformace“, dotisk „Souhrnná zpráva o procesu transformace v MSK“

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu DĚKUJEME ZA POZORNOST!