ITI Ústecko-chomutovské aglomerace

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
Aktuální proces přípravy programového období 2014+
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
Společný regionální operační program Priorita 1 Regionální podpora podnikání Opatření 1.1 Podpora podnikání ve vybraných regionech Priorita 2 Regionální.
Aktuální stav čerpání evropských fondů Příprava na další programovací období z pohledu regionů Mgr. Radko Martínek hejtman Pardubického kraje.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Nástroj pro realizaci IS rozvoje území. Umožňuje koordinaci navzájem provázaných a územně zacílených intervencí z různých prioritních os jednoho či více.
Budoucnost strukturálních fondů Plzeň |Arnost Marks
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE 2014+
Chomutov, RNDr. Josef POSTRÁNECKÝ URBÁNNÍ DIMENZE VÝHLED V OBDOBÍ 2014+
Integrované plány rozvoje města Ústí nad Labem Ing. Zdeněk Výborný MEPCO, s.r.o. Mezinárodní poradenské centrum obcí Thákurova Praha.
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Potřeby obcí a jejich financování v období Ing. Dan Jiránek XV. Celostátní finanční konference Praha, 29. listopadu 2012.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
MĚSTA 2020 aneb od strategie k projektům
Kancelář strategie města
Mgr. Zdeněk Semorád, náměstek ministryně MMR pro evropské programy
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ JIHLAVSKÉ SÍDELNÍ AGLOMERACE Mgr. Tereza Chloupková, oddělení strategického rozvoje města Jihlavy Mgr. Tomáš Koukal, vedoucí.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
seminář pro žadatele k 2. výzvě IROP „Územní plány“
Integrované územní investice v Pražské metropolitní oblasti
Dotace na míru starostům příležitosti pro obce prosinec 2014 prosinec 2014.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Programovací období Fondy ESIF - nový souhrnný název Evropské strukturální a investiční fondy EU (ESIF) - jednotný soubor předpisů  Evropský.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Zaměření jednotlivých OP v programovém období a využití malými obcemi listopad – prosinec 2014 Mgr. Josef Miškovský, Ph.D. RNDr. Lucie Jungwiertová,
© Berman Group. Ex-ante hodnocení NRP Presentace na jednání ŘKV 18. října 2005.
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
OBSAH Představení OP Praha Prioritní osa 3 Oblasti podpory – specifické cíle Výzvy Kontakty.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Obsah prezentace 1.Co to ITI přesně je? Stručné přiblížení. 2.Jak jsme připravovali strategický plán? 3.Jakou má Ostravsko strategii? 4.Jaké investice.
Regionální stálá konference pro území Jihomoravského kraje Pracovní skupina pro dopravní infrastrukturu Brno,
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní politika ČR.
PROGRAMOVÉ OBDOBÍ Projekt Tvorba Strategie a Společného akčního plánu v oblasti rozvoje lidských zdrojů v Libereckém kraji I CZ.1.04/4.1.01/C
Integrovaná strategie rozvoje Brněnské metropolitní oblasti pro uplatnění nástroje ITI Jan HOLEČEK Kancelář strategie města Magistrát města Brna Regionální.
Aktualizace Strategie rozvoje Moravskoslezského kraje (SRK) Jednání pracovní skupiny č. 3 Návrh nové struktury specifických strategických cílů
ITI Hradecko-pardubické metropolitní oblasti Prezentace 2. zasedání RSK
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Aktuální stav přípravy programového období František Kubeš odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj ČR RSK Pardubického.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Vyhlášené výzvy operačních programů pro kraj a jeho příspěvkové organizace.
ITI Pražské metropolitní oblasti. ITI - nový nástroj Evropské komise - Výchozími dokumenty jsou Strategie EU 2020 a návrhy nařízení Evropské komise -
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko, Úřad Regionální rady Dopravní infrastruktura v ROP Datum: Místo: Prezentuje: Praha Jiří.
ITI METROPOLITNÍ OBLASTI (MO) Dr. Ing. Marie Zezůlková Kancelář strategie města.
Integrovaná strategie rozvoje Brněnské metropolitní oblasti pro uplatnění nástroje ITI – aktuality, harmonogramy Regionální stálá konference Jihomoravského.
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
Integrovaný regionální operační program
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Strategie ITI plzeňské metropolitní oblasti
Informace o výzvách SC 1.1 a SC 1.2. IROP
16., 21. a , 9:00 Krajský úřad Ústeckého kraje
ITI Ústecko-chomutovské aglomerace
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

ITI Ústecko-chomutovské aglomerace Mgr. Jiří Starý jiri.stary@mag-ul.cz

Obsah Základní informace Vymezení území Prioritní oblasti Integrovanost aktivit ITI vs. IROP Aktuální témata

ITI ÚChA Připravováno statutárními městy ÚK Nástroj k naplnění územní dimenze Výhody: Rezervace prostředků na integrované aktivity Synergický efekt realizovaných aktivit Čerpání z více OP Žadatelem různé subjekty Nevýhody: Neochota ŘO OP vyčleňovat alokace na integrované nástroje Nepřipravené metodické a právní prostředí

Integrovaná strategie Zpracovatelem MEPCO s. r. o., SPF Group s. r. o., EUFC CZ s. r. o. Princip partnerství (zadání IS, pracovní skupiny) 4 prioritní oblasti Finalizována k 2/2015 Úpravy indikátorů, finančního plánu a harmonogramu dle aktualizací MPIN a NDÚD, schválení OP Diskuze nad implementačním systémem

Vymezení území

PO 1: DOPRAVNÍ DOSTUPNOST A VNITŘNÍ PROPOJENOST REGIONU Specifický cíl 1.1: Zkvalitnit silniční dopravní infrastrukturu aglomerace Opatření 1.1.1: Zlepšit silniční napojení regionu, zejména pak napojení na TEN-T a napojení významných průmyslových zón Opatření 1.1.2: Rekonstrukce komunikací a křižovatek za účelem zvyšování bezpečnosti v pěší, cyklistické, silniční a železniční dopravě Specifický cíl 1.2: Zvýšit podíl cyklodopravy na celkové dopravní přepravě ve městě Opatření 1.2.1: Rozvoj cyklistické dopravní a související infrastruktury Specifický cíl 1.3: Přizpůsobit kvalitu hromadné dopravy potřebám obyvatel a životnímu prostředí Opatření 1.3.1: Budování, rekonstrukce a modernizace tramvajových a trolejbusových tratí, vč. související infrastruktury Opatření 1.3.2: Modernizace a doplnění vozového parku, vč. související infrastruktury Opatření 1.3.3: Rozvoj informačních a odbavovacích systémů a systémů dynamického řízení provozu s možností jejich budoucí integrace Opatření 1.3.4: Výstavba, modernizace a zatraktivnění dopravních terminálů a přestupních uzlů

PO 2: KRAJINA A ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Specifický cíl 2.1: Zlepšit kvalitu vody a zásobování vodou a chránit občany před povodněmi Opatření 2.1.1: Kanalizace, čistění odpadních vod a zásobování pitnou vodou Opatření 2.1.2: Protipovodňová opatření, retenční schopnost krajiny, vodní toky a plochy, vodní díla Specifický cíl 2.2: Zkvalitnit systém sběru, třídění a opětovného využití odpadu Opatření 2.2.1: Odpadové hospodářství Specifický cíl 2.3: Zvýšit ekologickou stabilitu krajiny Opatření 2.3.1: Sídelní zeleň

PO 3: KONKURENCESCHOPNÁ EKONOMIKA POSTAVENÁ NA MODERNÍCH TECHNOLOGIÍCH, ZNALOSTECH A INOVACÍCH Specifický cíl 3.1: Rozvinout funkční infrastrukturu pro vědu, výzkum a inovační podnikání Opatření 3.1.1: Brownfields pro účely inovačního podnikání Opatření 3.1.2: Rozvoj specializovaných VVI center Opatření 3.1.3: Integrátor inovací Specifický cíl 3.2: Mobilizovat lidský kapitál pro rozvoj vědy, výzkumu a inovačního podnikání Opatření 3.2.1: Vzdělávání pro VaV, podnikání a podnikavost Opatření 3.2.2: Uplatnitelnost absolventů na trhu práce Specifický cíl 3.3: Propagovat technické vědy a technologické podnikání v aglomeraci Opatření 3.3.1: Společné projekty popularizace technických a přírodovědných oborů Opatření 3.3.2 Popularizace podnikání v regionu Specifický cíl 3.4 Podporovat síťování a spolupráci v oblasti VaV a inovací Opatření 3.4.1: Propagace MSP z aglomerace v zahraničí a výměna zkušeností Opatření 3.4.2: Podpora síťování firem v aglomeraci Opatření 3.4.3: Přímá spolupráce soukromého a veřejného sektoru

PO 4: SOCIÁLNÍ SOUDRŽNOST Specifický cíl 4.1: Zvýšit šance znevýhodněných osob na trhu práce Opatření 4.1.1: Podpora zapojení osob se zdravotním postižením na trh práce Opatření 4.1.2: Podpora zaměstnávání osob s kumulovaným sociálním znevýhodněním Specifický cíl 4.2: Zvýšit dostupnost a kvalitu sociálních služeb a rozvíjet nástroje prevence sociálně patologických jevů Opatření 4.2.1: Rozvoj sociálního bydlení, transformace služeb sociální péče a rozvoj nízkokapacitních pobytových forem sociálních služeb komunitního typu Opatření 4.2.2: Prevence sociálně patologických jevů a prevence kriminality

Integrace Tematická Finanční Administrativní Napříč tématy (mobilita osob vs. životní prostředí) Uvnitř témat (uplatnění absolventů na trhu vs. spolupráce VŠ s podniky) Finanční IROP, OP ŽP, OP D, OP PIK, OP VVV, OP Z Kombinace investičních a měkkých aktivit Administrativní Spolupráce mezi statutárními městy, zapojení mnoha subjektů v regionu Územní a tematická koordinace

ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ EKONOMIKA DOPRAVA 2.3: Zvýšit ekologickou stabilitu krajiny 2.1: Zlepšit kvalitu vody a zásobování vodou a chránit občany před povodněmi 1.2: Zvýšit podíl cyklodopravy na celkové dopravní přepravě ve městě 2.4: Zlepšit kvalitu ovzduší 2.5: Snížit energetickou náročnost území EKONOMIKA 2.2: Zkvalitnit systém sběru, třídění a opětovného využití odpadu SOCIÁLNÍ SOUDRŽNOST 1.1: Zkvalitnit silniční dopravní infrastrukturu aglomerace 3.3: Propagovat technické vědy a technologické podnikání v aglomeraci 1.3: Přizpůsobit kvalitu hromadné dopravy potřebám obyvatel a životnímu prostředí měst 3.1: Rozvinout funkční infrastr. pro vědu, výzkum a inovační podnikání 4.1: Zvýšit šance znevýhodněných osob na trhu práce 4.2: Zvýšit dostupnost a kvalitu sociálních služeb a rozvíjet nástroje prevence sociálně patologických jevů 3.2: Mobilizovat lidský kapitál pro rozvoj vědy, výzkumu a inovačního podnikání 3.4: Podporovat síťování a spolupráci v oblasti VaV a inovací

ITI ÚChA vs. IROP SC 1.1 Zvýšení regionální mobility prostřednictvím modernizace a rozvoje sítí regionální silniční infrastruktury navazující na síť TEN-T SC 1.2 Zvýšení podílu udržitelných forem dopravy SC 2.1 Zvýšení kvality a dostupnosti služeb vedoucí k sociální inkluzi SC 2.4 Zvýšení kvality a dostupnosti infrastruktury pro vzdělávání a celoživotní učení

ITI ÚChA vs. IROP Vstřícnost ve vyjednávání Vyšší alokace oproti ostatním OP Zkušenosti ŘO s integrovanými nástroji Nevyjasněná veřejná podpora Nevyjasněná nutnost SUMPů Nejasné kompetence ZS vůči IROPu

Aktuální témata Příprava webových stránek Separátní jednání s ŘO OP Zpřesňování indikátorů a finančního plánu IS Nastavení implementačních pravidel

Děkuji za pozornost Oblast Jméno Kontakt Děčínsko Ing. Lenka Houdová lenhoud@mmdecin.cz Chomutovsko Mgr. Hana Nováková h.novakova@chomutov-mesto.cz Mostecko Ing. Iva Mazurová iva.mazurova@mesto-most.cz Teplicko Ing. Roman Jodas jodas@teplice.cz Ústecko Mgr. Jiří Starý jiri.stary@mag-ul.cz