P ř íle ž itosti a rizika procesu transformace Ostrava 12.10.2011.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Služby pro rodiny v ČR výzvy a perspektivy
Advertisements

 schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor Úřadu vlády  zmocněnec vlády pro lidská práva  monitorovací výbor Vznik AGENTURY.
1 Neziskové organizace a rozvoj m ě st. Města a jejich vývoj 2 80% urbanizace ve vysp ě lých zemích Tém ěř 50% urbanizace v rozvojových zemích s rychlou.
Bohumínská 152/25 Ostrava - Muglinov. Statutární m ě sto Ostrava m ě stský obvod Slezská Ostrava odbor sociálních v ě cí, odd ě lení sociálních slu.
2012 / 2013 Na č em stojí skauting? Jan Peroutka Ideologica.
Deinstitucionalizace... Deinstitucionalizace pobytových sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením Závěrečná konference k individuálnímu projektu.
P ODPORA TRANSFORMACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Ivana Příhonská Praha /
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi D.R.A.K., o.s.
OČIMA ŽEN Projekt OČIMA ŽEN je podpořen z programu „Fondu pro nestátní neziskové organizace“. Program „Fond pro nestátní neziskové organizace“, jež je.
Mgr. Aleš Adamec vedoucí Domova Pístina závěrečná konference Už nechci v kleci! 20. – , Ústí nad Labem.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Prostupné bydlení Martin Šimáček.
Sociální program RPG Sociální program RPG
KONCEPT A MOŽNOSTI PODPORY SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ Svatava Škantová MPSV 7. října 2015, Praha.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Mgr. Břetislav Košťál, DiS. ambasador projektu "Na vlastní kůži" Deinstitucionalizace a reforma péče o duševní zdraví v ČR Konference Na vlastní kůži 19.4.
Formy a druhy sociálních služeb. Sociální služby Činnost zajišťující pomoc a podporu osobám za účelem sociálního začlenění nebo v rámci prevence před.
1 Seminář - Koordinace řízení českých a rakouských zásahových složek při řešení mimořádných událostí - metodiky, taktické postupy, legislativa – České.
Plánování sociálních služeb a transformace aneb Systémově, společně a statečně Šárka Hlisnikovská Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – 26.
Fokus Praha o.s. Nová struktura vedení Fokusu Praha – rok 2005.
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Domov pro osoby se zdravotním postižením Všebo ř ice Z ř izovatel: Ústecký kraj Adresa: Pod Vodojemem 312/3C, Ústí nad Labem Vznik: v roce 1995.
Anotace: Prezentace je určena pro žáky 9. ročníku, slouží k výkladu učiva Který druh bydlení je nejlepší a jeho výhody a nevýhody Období: září – prosinec.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, České Budějovice 1 Vzdělávání poskytovatelů sociálních.
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa:Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍRegistrační.
Datum: Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Transformace – a jak dál? Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb.
Ostrava, * Koncepce podpory transformace pobytových sociálních služeb v jiné typy sociálních služeb poskytovaných v přirozené komunitě uživatele.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Bc. Klára Loudová Název materiálu:
Komunitní plánování sociálních služeb ve městě Brně Bc. Monika GALKO DiS. Odbor sociální péče MMB Konference „Plánování rozvoje sociálních služeb – dobrá.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Komunitní plánování – sociální služby dle nás všech Projekt Podpora rozvoje komunitního plánování a vytváření místních partnerství v Jihomoravském kraji.
Chráněné bydlení. pobytová služba poskytovaná osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu zdravotního postižení nebo chronického onemocnění, včetně.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
koncepce rodinné politiky Dipl.-Pol. Jana Maláčová
Provázanost zdravotních a sociálních služeb v péči o umírající
„Činnost krajských koordinátorů pro menšiny a krajských manažerů prevence v Kraji Vysočina“ Mgr. Lumír Bartů.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
(pro jednání výboru pro zdravotnictví)
Plánování rozvoje sociálních služeb Ústecký kraj
Úřad práce České republiky
Vize a požadavky Karlovarského kraje SPRSS JUDr. Tatjana Kašlíková, Mgr. Ilona Čtvrtníková, Mgr. Ferdinand Raditsch Aktivita je součástí projektu ‚Podpora.
Analýza kvality života aneb proč, jak a pro koho …
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Metodická podpora poskytovatelů a pracovníků sociálních služeb
VYŽIVOVACÍ POVINNOST DĚTÍ K RODIČŮM
Vize a požadavky Karlovarského kraje SPRSS JUDr. Tatjana Kašlíková, Mgr. Ilona Čtvrtníková, Aktivita je součástí projektu ‚Podpora procesu střednědobého.
Společenská odpovědnost ve školství
Vznik pracovního poměru
Základní informace o poskytovateli
DĚTskÉ SKUPINy Podpora implementace dětských skupin Reg. č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/ Lenka Pejchalová Olomouc,
Terapeutické komunity
Stav a vývoj bytového fondu
Děti na cestě z ústavů Zlata Brůžková, LUMOS
Workshop 2, Možnosti spolupráce škol a firem 2018 – 2019,
Správa sociálního zabezpečení
Koordinátor podpory (terénní sociální pracovnice) v ORP Mělník
Základy sociální politiky - vymezení - přístup - nástroje - cíle
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví Hradec Králové Workshop je pořádán v rámci projektu Systémová podpora sociální.
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví ORP Chrudim Podpora sociální práce v obci Chrudim a ve správním obvodu obce s rozšířenou.
Podnikové dětské skupiny Kristina Zapletalová
Kulatý stůl Rozvoj spolupráce SOŠ a členských firem HK
Zákon o sociálních službách č. 108/2006 Sb.
Dobrovolnictví v komunitě jako cesta k sociální soudržnosti
Ing. Stanislava Správková
„Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb v Moravskoslezském kraji II“, reg. č. CZ.1.04/3.1.00/A ZÁVĚREČNÁ KONFERENCE Ostrava.
Podpora sociální práce na území Statutárního města Kladna
PRACHATICE VYUŽITÍ DOBROVOLNÍKŮ V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH
Transkript prezentace:

P ř íle ž itosti a rizika procesu transformace Ostrava

Vidíš v ě ci a ř íkáš:,Pro č ?'. Ale já sním o nevídaných v ě cech a ř íkám:,Pro č ne?' George Bernard Shaw

Transformace pobytových slu ž eb  Je to p ř íle ž itost “narovnat” nep ř irozené.  Dát lidem se zdravotním posti ž ením p ř íle ž itost uplatnit své právo ž ít v rámci spole č enství, s mo ž nostmi volby na rovnoprávném základ ě s ostatními. Č lánek 19 Úmluvy o právech osob se zdravotním posti ž ením dává stát ů m jasn ě na v ě domí, ž e praxe izolování a segregace osob s posti ž ením v ústavech dlouhodobého pobytu je porušováním lidských práv osob s posti ž ením.

P ř íle ž itosti procesu transformace P ř íle ž itostí pro partnerství na r ů zných úrovních:  mezi resorty (MPSV,MZ,kraje) a osobami se zdravotním postu ž ením  partnerství osob se zdravotním posti ž ením s poskytovateli sociálních slu ž eb, s jednotlivci I organizacemi, s rodinnými p ř íslušníky, školami a zam ě stnavateli “Transformace je p ř íle ž itostí testovat partnerství ve všech výše uvedených podobách v praxi”

P ř íle ž itosti procesu transformace P ř íle ž itost “u č it se”  “nové v ě ci” na p ř íkladech dobré praxe a zkušeností – cílené vzd ě lávání pracovník ů  p ř ekonávat obavy, p ř eká ž ky i sám sebe  mít práva i povinnosti z práv vyplývající  chápat druhé, vnímat jejich pot ř eby  být tolerantní

P ř íle ž itosti procesu transformace P ř íle ž itosti vyplývající z procesu transformace pobytových slu ž eb: pro obyvatele za ř ízení v transformaci, jejich rodinné p ř íslušníky, p ř átele … pro poskytovatele - pracovníky pobytových za ř ízní v transformaci pro neziskové organizace – realizace doprovodných slu ž eb k bydlení a návazných forem bydlení pro obce, m ě sta, místní komunity (prostor pro solidaritu s pot ř ebnými, pracovní p ř íle ž itosti, …)

Rizika procesu transformace  Realizace je pro všechny zú č astn ě né strany “nová v ě c” u č íme se i z chyb  Formálnost procesu  Ztráta jistot (pracovníci, opatrovníci)  č asová záte ž procesu -  vyho řž ení č len ů transforma č ních tým ů  P ř íliš mnoho,,vzd ě lávání” – n ě kdy málo je mnoho