Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice 30.3.2011Ing. Jiří Krist.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Advertisements

Česká republika KRAJE Klikni na správný kraj.
Spolupráce s mikroregiony
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
MAS Mikroregionu Frýdlantsko 349 km obyvatel 18 obcí (3 města, 15 vesnic) Vznikla v roce 2004, s aktivním podílem zemědělců a drobných podnikatelů.
1 Leader + Státní zemědělský intervenční fond Místní akční skupina – MAS.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky v kontextu rozvoje venkova Olomouc František Winter.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
SVTP ČR v Jihomoravském kraji
JUDR. LENKA DEVEROVÁ Červenec 2013 MAS OPS nebo sdružení (spolek)
Celostátní síť pro venkov
KULATÝ STŮL S OBČANY – DISKUZE O BUDOUCNOSTI. Místní akční skupina (dále MAS) je na politickém rozhodování nezávislým společenstvím občanů, neziskových.
ROZVOJ VENKOVA Z POHLEDU MÍSTNÍCH AKČNÍCH SKUPIN Národní síť místních akčních skupin ČR František Winter
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
LEADER v České republice Ing. František WINTER Národní síť Místních akčních skupin ČR, o.s. Konference při mezinárodním setkání LeaderFEST
Víme opravdu, co to je LEADER?
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Místní akční skupiny a vzdělávání Horní Ředice
Aplikace komunitně vedeného místního rozvoje do venkovského prostředí Venkovská konference Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. (20.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Workshop „Venkov v roce 2010“ Aneb, co jsou to MAS? Katedra politologie a evropských studií, FF UP Bc. František Winter.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Spolupráce, která přináší plody
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
MAS Zlínského kraj Valná hromada Krajské sítě NS MAS ve Zlínském kraj
Regionální inovační infrastruktura v ČR JUDr. Vladimír Gašpar, předseda představenstva ČARA 4. prosinec 2007, Praha – Inovace 2007.
Místní akční skupina Království – Jestřebí hory, o.p.s
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
Místní partnerství zaměstnanosti Projekt Místních partnerství zaměstnanosti Ing.Tomáš Müller MAS Uničovsko,o.p.s. Informační seminář 19.2.
Jindřichův Hradec Spolupráce mezi knihovnami v koncepcích a v realitě.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
RUD – rozpočtové určení daní přílohy zákona č. 243/2000 Sb,
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
Název krajePodíl kraje v %Podíl obce v % Praha14,39,0 Jihočeský2,85,6 Jihomoravský5,713,5 Karlovarský4,25,1 Královéhradecký10,37,6 Liberecký11,59,3.
Koncepce rozvoje regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v letech Porada ředitelů pověřených knihoven JMK, Mgr. Adéla Dilhofová.
Program rozvoje venkova na období možnosti podpor pro obce Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Projekty realizované ROP SM krajem a ORP Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Strategie spolupráce obcí MAS Královská stezka Výstup projektu „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ Mgr. Lucie Růžičková, Královská.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
Posilování přeshraniční spolupráce v období MVDr. Stanislav Mišák náměstek hejtmana Zlínského kraje Konference , Zlín.
Sněm Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. čtvrtek od 17:30 Kulturní dům Libňatov.
SLAVKOV Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Členská schůze MAS Opavsko.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Místní akční plány vzdělávání a Přemyslovské střední Čechy o.p.s. Pracovní skupina MAP ORP Kladno
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Analýza potřeb venkova Josef Bezdíček místopředseda Svazu měst a obcí ČR Předseda Komory obcí 22. června 2012 Senát PČR, Praha.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Podopatření Rozvoj venkova (podopatření typu LEADER+) Ing. Lucie Lopatová.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Leader – metoda pro rozvoj venkovských oblastí
Jana Vavryčuková manažerka
Aktuální vývoj pracovní úrazovosti
LEADER metoda pro oživení venkova
Aktualizace Regionálního akčního plánu Zlínského kraje Ing
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Jablunkovska
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Moje práce na Broumovsku
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Česká republika územní členění.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Vyjmenuj kraje ČR VY_32_INOVACE_01
Naplňování Krajského akčního plánu vzdělávání 1 Ústeckého kraje setkání pracovních skupin 21.února 2018.
ČERPÁNÍ DOTAČNÍCH PROSTŘEDKŮ Z OPERAČNÍCH PROGRAMŮ V ÚSTECKÉM KRAJI
Transkript prezentace:

Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist

Aktivita 1: Podpora strategií integrovaného rozvoje venkovských území ( tis.obyvatel), projekty pilotního, inovačního charakteru, které se realizují iniciativou „zdola“ Aktivita 2: Podpora spolupráce mezi venkovskými oblastmi (národní a mezinárodní) Aktivita 3: Vytváření sítí Počátky LEADER : Francie 80. léta LEADER + : EU v letech LEADER : 4.9 mld. Kč pro LEADER v České republice LEADER : optimismus Program LEADER :

místní partnerství veřejného a soukromého sektoru=MAS společná strategie rozvoje pro konkrétní území, region přístup „zdola nahoru“ = animace+vzdělávání komunit integrovaný postup=vzájemné propojování +koordinace decentralizované rozhodování o projektech, místní řízení Inovativnost=nové věci novými postupy spolupráce mezi oblastmi, síťování 7 principů metody LEADER:

CO JE MAS? Místní komunitní skupina působící na definovaném území, která spojuje subjekty neziskového, podnikatelského a veřejného sektoru za účelem partnerství a realizující projekty spolupráce v oblasti rozvoje venkova MAS klade důraz na přístup "zezdola"

Vývoj NS MAS ČR v letech u příležitosti Mezinárodní konference o venkovu vznikla Národní síť rozvoje venkova, kterou zakládá 23 MAS z ČR jednání Národní konference o venkovu, na základě dohody mezi NSRV a ostatními MAS příprava budování NS MAS ČR Volební konference Národní sítě rozvoje venkova a založení Národní sítě Místních akčních skupin České republiky, o.s. registrace občanského sdružení u MV ČR ( )

Organizační struktura NS MAS ČR

Hlavní 137 Hanušovice

Výbor NS MAS tvoří a připomínkuje pravidla PRV (hlavní zdroj financí) asistence při vyhledávání partnerů prosazování metody LEADER do dotačních programů krajů v ČR uzavírání partnerských smluv organizace NS na krajské úrovni zapojení NS MAS do mezinárodních struktur (ELARD, Evropská síť venkova) příprava Národních konferencí o venkovu zajištění vzdělávání manažerů venkova

Národní konference…..

LEADERfest…..

Výstavy…..

Mezinárodní konference….

Partneři NS MAS ČR, o.s.

Mezinárodní spolupráce NS MAS ČR Národní síť je členem Evropské asociace pro rozvoj venkova Leader (ELARD) Národní síť se podílí na práci Evropské sítě pro venkov (ENRD) Europen LEADER Association for Rural Development

Finanční alokace Místních akčních skupin v jednotlivých krajích České republiky kraj počet podpořených MAS čerpání předpoklad do 2013celkem kraj Středočeský kraj Jihočeský kraj Plzeňský kraj Karlovarský kraj Ústecký kraj Liberecký kraj Královehradecký kraj Pardubický kraj Kraj Vysočina Jihomoravský kraj Olomoucký kraj Zlínský kraj Moravskoslezský kraj Celkem

Projekty a programy: Modernizace zemědělských projektů Podpora zakládání a rozvoje mikropodniků Rozvoj cestovního ruchu – Perličky na dně Obnova obcí a rozvoj vybavenosti a služeb Obnova a rozvoj kulturního dědictví a památek Podpora místních, tradičních produktů, jejich ochrana a značení Vzdělávání a informace – Zelená úsporám

Pár číselných údajů závěrem v rámci celé ČR působí 151 Místních akčních skupin 125 MAS je členem Národní sítě v NS MAS ČR je obcí a měst, tj. 72% měst a obcí ČR rozloha území metody Leader je 73% celkové rozlohy ČR

Děkuji Vám za pozornost za Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. a program LEADER