(výklad učiva) Počet hodin: 1 5. ročník

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název Oběhová soustava člověka
Advertisements

ČLOVĚK A PŘÍRODA Přírodopis
Smyslové orgány: - Sluch - Čich - Chuť (výklad učiva)
DÝCHACÍ SOUSTAVA ČLOVĚKA
Autor výukového materiálu:
Dýchací soustava.
K Ů Ž E (výklad učiva) Počet hodin: 1 5. ročník
MATEŘSKÁ ŠKOLA, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A PRAKTICKÁ ŠKOLA, HORNÍ ČESKÁ 15, ZNOJMO EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Dýchací soustava.
Digitální učební materiál
Pohybová soustava (výklad učiva) Počet hodin: 1 5. ročník
Dýchací soustava dýchání – výměna plynů mezi vnějším prostředím a plícemi funkce: přívod kyslíku odvod oxidu uhličitého.
Dýchací soustava Dýchání RESPIRACE
Dýchací soustava 1.
Soustava dýchací Text: Reprodukce nálevníků.
Dýchání Filip Bordovský.
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
VYLUČOVACÍ a ROZMNOŽOVACÍ SOUSTAVA
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: ING. EVA ŠÍDOVÁ Název:VY_32_INOVACE_69_DÝCHACÍ SOUSTAVA Téma:ČÁSTI DÝCHACÍ SOUSTAVY,
Zajišťuje děj, který nazýváme dýchání!
Dýchací soustava2.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Elektronická učebnice - I
DÝCHACÍ SOUSTAVA 1 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Štěpánková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Autor: Mgr. Zdeňka Krmášková
DÝCHACÍ SOUSTAVA 5. ROČNÍK.
Dýchací soustava Anotace: Materiál je určen k výuce přírodopisu v 8. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základními pojmy a informacemi o stavbě a funkci dýchací.
SOUSTAVA DÝCHACÍ Dýchací soustava sdružuje orgány, které obstarávají výměnu plynů mezi vnějším prostředím a krví. Vdechováním přivádějí do těla kyslík.
Kostra = opěrná soustava (Výklad učiva) Počet hodin: 1 5. ročník
Autor: Mgr. Zdeňka Krmášková
DÝCHACÍ SYSTÉM.
BIOLOGIE ČLOVĚKA DÝCHACÍ SOUSTAVA
Dýchací soustava VY_32_INOVACE_E2-08 AUTOR: Mgr. Iveta Bartošová
DÝCHACÍ SOUSTAVA Funkce:
Dýchací soustava.
Dýchací soustava PLÍCE.
Dýchací systém Školení trenérů licence A Fakulta tělesné kultury UP Olomouc Biomedicínské předměty Doc. MUDr. Pavel Stejskal, CSc.
DÝCHACÍ SOUSTAVA Životodárný kyslík. Dýchání = respirace Hlavní funkce DS RESPIRACE Význam dýchání PŘÍSUN KYSLÍKU DO KRVE ODVÁDĚNÍ OXIDU UHLIČITÉHO Z.
DÝCHACÍ SOUSTAVA.
Šablona Identifikátor školy: Jméno autora: Ivana KašpárkováDatum vytvoření: Vzdělávací obor, téma: Přírodopis, dýchací soustava.
Plíce. Stavba plicních váčků : PLÍCE JE PÁROVÝ ORGÁN, KTERÝ UMOŽŇUJE VÝMĚNU PLYNŮ.MEZI KRVÍ A VZDUCHEM. : DO ALVEOL SE DOSTÁVÁ VZDUCH, KYSLÍK DIFUNDUJE.
Základní škola a Mateřská škola Dobrá Voda u Českých Budějovic, Na Vyhlídce 6, Dobrá Voda u Českých Budějovic EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek.
DÝCHACÍ SOUSTAVA U/41 ZŠ Hejnice - M. Hradil. Obr. 1.
Anotace Prezentace je určena k seznámení a procvičování učiva „Dýchací soustava“. Žák má možnost názorně vidět systém této soustavy. Funkce jednotlivých.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Zvole, okr. Praha - západ AUTOR: Mgr. Helena Špinarová NÁZEV: VY_52_INOVACE_26 II Dýchací soustava TEMA: Člověk a jeho svět - Přírodověda.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Plíce * Jsou párovým orgánem
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výukový materiál VY_52_INOVACE_34_ Dýchací soustava
Autor: Mgr. Zbyněk Němec
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045
Dýchací soustava.
Téma (název prezentace) Autor Metodický popis (anotace)
ČLOVĚK SRDCE - PLÍCE VY_32_INOVACE_II-C-11.
DÝCHACÍ SOUSTAVA.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
LIDSKÝ ORGANISMUS DÝCHACÍ SOUSTAVA.
AUTOR: Blanka Petlánová
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291
Název: VY_52_INOVACE_PR_17 Škola: ZŠ a MŠ Chraštice, Chraštice 44
VY_32_INOVACE_08_28_Dýchací soustava
AUTOR: Mgr. Marie Horehleďová
Prezentace – výklad učiva
Dýchací soustava Stavba soustavy Funkce a činnost Obranné reflexy Onemocnění Co škodí a prospívá.
Plíce obr. 8 Dvě plíce houbovité struktury a narůžovělé barvy vyplňují většinu dutiny hrudní a jsou chráněny pružným hrudním košem. Pravá plíce Levá.
Dýchací soustava dýchání – výměna plynů mezi vnějším prostředím a plícemi funkce: přívod kyslíku odvod oxidu uhličitého.
Transkript prezentace:

(výklad učiva) Počet hodin: 1 5. ročník Dýchací soustava (výklad učiva) Počet hodin: 1 5. ročník

Dýchací soustava přivádí vzduch do plic zajišťuje okysličení organismu odstraňuje oxid uhličitý pravá plíce se skládá ze tří laloků levá plíce se skládá ze dvou laloků, protože je pod ní uloženo srdce

vzduch postupuje hrtanem do průdušnice, která se větví na dvě průdušky průdušky vstupují do plic a postupně se rozvětvují až na velmi jemné trubičky

Plicní sklípky zde dochází k okysličení červených krvinek, které roznesou kyslík do celého těla Zároveň se v plicních sklípcích z krve uvolňuje oxid uhličitý, který pak vydechujeme

Nádech - Výdech Vzduch přijímáme do těla (dýcháme) nosem nebo ústy. Dýchání nosem je zdravější. V nose máme chloupky, na kterých se zachycuje prach a dále se vzduch průchodem dutinou ohřívá. Pokud tělu nestačí vdech nosem, dýcháme ústy, kdy vzduch proudí přímo do dýchacích cest a škodlivé látky se dostávají přímo do průdušnice a průdušek. Toto dýchání není nejvhodnější.

Použité materiály: Učebnice Přírodověda 5, Fortuna, 2001 www.cs.wikipedia.org/wiki www.eamos.cz Galerie SMART-Notebook

Učební materiál: Autor: Mgr. Marcela Krychová Ročník: 5. Předmět: přírodověda Počet vyuč.hodin: 1 Škola: ZŠ L.Kuby 48, České Budějovice Druh uč.materiálu: prezentace Microsoft PowerPoint Školní rok 2011/12 a dále Registrační číslo: 6_I_16