Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ČLOVĚK SRDCE - PLÍCE VY_32_INOVACE_II-C-11.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ČLOVĚK SRDCE - PLÍCE VY_32_INOVACE_II-C-11."— Transkript prezentace:

1 ČLOVĚK SRDCE - PLÍCE VY_32_INOVACE_II-C-11

2 PLÍCE SRDCE

3 Přepážky (chlopně) se pravidelně otevírají a zavírají.
S R D C E je mohutný dutý sval pumpuje krev do celého těla skládá se ze čtyř částí Levá předsíň komora Pravá předsíň komora Přepážky (chlopně) se pravidelně otevírají a zavírají.

4 P L Í C E tvoří hlavní část dýchacího ústrojí
VÝDECH vzduch je vytlačován průdušnicí do nosu,úst NÁDECH plíce se rozpínají, nasávají vzduch Plíce přijímají kyslík ze vzduchu a vylučují oxid uhličitý.

5 KREVNÍ OBĚH TEPNY VLÁSEČNICE ŽÍLY
jsou cévy vedoucí krev od srdce VLÁSEČNICE jsou nejjemnější cévy ŽÍLY jsou cévy, které přivádějí krev zpátky do srdce Krev protéká tepnami, žílami a vlásečnicemi.

6 DÝCHACÍ SOUSTAVA soustava všech orgánů zajišťující dýchání
Funkce: zajištění dýchání Dýchání: výměna dýchacích plynů Stavba dýchací soustavy: nos – dutina nosní – hltan – hrtan – průdušnice – průdušky – plíce

7 Srdce AUTOR NEUVEDEN. pesina [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: < Plíce AUTOR NEUVEDEN. inquisitr [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: < AUTOR NEUVEDEN. Microsoft [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: < AUTOR NEUVEDEN. online-medical-advice [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: < Krevní oběh AUTOR NEUVEDEN. buzzle [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: < Dýchací soustava AUTOR NEUVEDEN. medindia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: <


Stáhnout ppt "ČLOVĚK SRDCE - PLÍCE VY_32_INOVACE_II-C-11."

Podobné prezentace


Reklamy Google