DAE. ŘÁD Forma, obsah a struktura DAE Daňová evidence je obdobou zrušené jednoduchého účetnictví. Upravuje ji zákon o daních z příjmů. Úkolem daňové evidence.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Účtování pořízení zásob koupí
Advertisements

DAŇOVÁ EVIDENCE (DE) ZÁKLADNÍ POJMY
Oběžný majetek Znaky spotřebovává se jednorázově mění svou podobu
Číslo a název projektu CZ.1.07/1.5.00/ OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školy Soukromá.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Podnikatel – fyzická osoba.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Není –li uvedeno jinak, je tento.
Ivana Francová, SOU Liběchov. 1.Majetek a závazky jsou zaznamenávány v oddělených evidencích 2.Rozhodující pro zaznamenání transakce není její uskutečnění.
Daňová evidence příjmů a výdajů
Daň z přidané hodnoty a její účtování
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Náklady a výnosy.
OBCHODNÍ MAJETEK Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Zuzana Mikulová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace
Úprava vedení účetnictví a daňové evidence zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví ve znění pozdějších předpisů zákon č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Základy účetnictví Základy ekonomiky a účetnictví – 9. ročník
Daňová evidence Michal Radvan
Příjmy a výdaje v daňové evidenci
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Je plán finan č ního hospoda ř ení státu, obvykle na jeden rok. Má formu zákona, který navrhuje vláda a schvaluje parlament.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/
EVIDENCE PŘÍJMŮ A VÝDAJŮ
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E30.01 Ročník3. ročník.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_295.
Předmět: Účetnictví, Aplikace, Účetní software Téma: Charakteristika programu pro vedení daňové evidence - číselníky Prezentace - powerpoint ing. Květoslava.
CHARAKTERISTIKA DAŇOVÉ EVIDENCE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Zuzana Mikulová. Střední škola hotelnictví a služeb.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Účetnictví Ročník: 2.
ZPŮSOBY VEDENÍ EVIDENCE PODNIKATELSKÉ ČINNOSTI
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Zuzana Mikulová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
Důchodové daně Petr Mrkývka.
Příjmy z kapitálového majetku Příjmy z kapitálového majetku vymezuje z hlediska FO § 8 ZDP, jsou jimi: podíly na zisku (dividendy) z majetkového podílu.
Platební / obchodní bilance
ZDROJE FINANCOVÁNÍ MAJETKU A JEJICH ČLENĚNÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu.
Příjmy z pronájmu u FO Právnické osoby zdaňují příjmy z pronájmu v rámci svého obecného základu daně, U fyzických osob se postupuje podle § 9 ZDP a v případě.
Příjmy z kapitálového majetku Příjmy z kapitálového majetku vymezuje z hlediska FO § 8 ZDP, jsou jimi: podíly na zisku (dividendy) z majetkového podílu.
PENĚŽNÍ DENÍK Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Nedaňové výdaje Nedaňovými výdaji jsou obecně ty výdaje, které nesouvisí se zajištěním, dosažením a udržením příjmů, Nedaňovými výdaji budou také ty výdaje,
Finanční výkazy obchodních společností
3 díl FO a Daňová evidence
Příjmy z kapitálového majetku Příjmy z kapitálového majetku vymezuje z hlediska FO § 8 ZDP, jsou jimi: podíly na zisku (dividendy) z majetkového podílu.
Účetnictví kapitola: deník příjmů a výdajů u neplátce dph, plátce dph
Daňová evidence Daň z přidané hodnoty. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Charakteristika daňové evidence Evidence majetku a závazků.
Daň z příjmů právnických osob Mgr.Eva Kolářová, Ph.D. Tato prezentace vznikla za podpory projektu FRVŠ č.2714/2007.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E30.12 Ročník3. ročník.
PENĚŽNÍ DENÍK (deník příjmů a výdajů) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Hovorková. Dostupné z Metodického portálu
Daňová evidence Pohledávky a závazky. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
Deník příjmů a výdajů. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Hovorková. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje Národní.
Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1106Ročník:4. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Hospodářský výsledek a DPFO Téma: Základ daně a daňová.
Způsoby vedení evidence podnikatelské činnosti III.
Charakteristika daňové evidence Příjmy a výdaje v příkladech.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ, T. G. MASARYKA 4 Daňová evidence.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_260_TÉMA_ Daňová evidence Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Účetní a daňové dopady při ukončení podnikatelské činnosti fyzických osob Lucie Škochová.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ, T. G. MASARYKA 4 Daňová evidence.
Účtová třída 4 Účtová skupina 49 Účet 491
Daňová evidence Bilanční právo
Podniková ekonomika.
PENĚŽNÍ DENÍK Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Veřejné finance Mgr. Oldřich Hájek.
Způsob vedení a evidence v podnikatelské činnosti
DAŇOVÁ EVIDENCE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Hovorková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Způsob vedení a evidence v podnikatelské činnosti
Charakteristika daňové evidence
EVIDENCE VÝNOSŮ A NÁKLADŮ V ÚČETNICTVÍ
Státní rozpočet je plán finančního hospodaření státu, obvykle na jeden rok. Má formu zákona, který navrhuje vláda a schvaluje parlament.
Zúčtování s dodavateli a odběrateli
Transkript prezentace:

DAE

ŘÁD Forma, obsah a struktura DAE Daňová evidence je obdobou zrušené jednoduchého účetnictví. Upravuje ji zákon o daních z příjmů. Úkolem daňové evidence je poskytnout informace: O PŘÍJEMECH A VÝDAJÍCH (členíme pro potřeby zjištění základu daně) O MAJETKU A ZÁVAZCÍCH PODNIKATELE

FORMA, VEDENÍ DAE FORMA A ZPŮSOB VEDENÍ DAŇOVÉ EVIDENCE obsah, zákon stanoví formu DAE ani způsob vedení nestanoví Podnikatel rozhoduje, jakou formu si zvolí.

EVIDENCE PŘÍJMŮ A VÝDAJŮ PODLE ZÁKONA O DANI Z PŘÍJMŮ (ZDP) Příjmy zachycujeme tak, aby bylo zřejmé, zda se jedná o příjmy zahrnované nebo nezahrnované do základu daně Do základu daně patří příjmy:přijaté peníze za prodej zboží, výrobků, poskytnutých služeb Do příjmů, které nejsou zahrnovány do základu daně: peněžní vklady podnikatele, přijaté půjčky.

EVIDENCE PŘÍJMŮ A VÝDAJŮ PODLE ZÁKONA O DANI Z PŘÍJMŮ (ZDP) Výdaje evidujeme rozčleněné na výdaje odčitatelné a neodčitatelné od základu daně Odčitatelné výdaje jsou na dosažení, zajištění a udržení zdanitelných příjmů, odečítají se od základu daně ve výši stanovené ZDP, jsou to například platby za nákup materiálu, zboží, nakoupené služby neodčitatelné výdaje nesnižují základ daně, jsou to například výdaje na osobní potřebu podnikatele, splátky půjčky