Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Program Inostart.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
seminář Možnosti strukturálních fondů pro podnikatele
Advertisements

ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu MPO K POMOCI MALÝM A.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Program EKO – ENERGIE Výzva III Ing. Andrea Dostálová Datum: Přednášející:
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Operační program Podnikání a inovace Aktuální.
Českomoravská záruční a rozvojová banka a evropské peníze.
Seminář VYŠKOV Program: Úvod Význam a cíle projektu Současná situace MSP, jeho podpora, program START Výměna vlastních zkušeností účastníků workshopu.
Operační program Podnikání a inovace Nové výzvy a záměry do budoucna
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
Mgr. Robert Wenzel oddělení implementace, OSF
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Michal Pluta Česká spořitelna, a.s. IX / 2008
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 20. listopadu 2012, Praha OPPI - nástroj podpory podnikatelů.
Spolupráce a podpora mikroregionů v rámci Jihočeského kraje Brno – ÚÚR
DUM - Digitální Učební Materiál Název školy: Střední odborná škola obchodní s.r.o. Broumovská 839, Liberec 6 IČO: REDIZO: Vzdělávací.
Technoexport poskytuje poradenství na přípravu a realizaci projektů napříč operačními programy Spolupráce s více než 300 klienty – podniky, obce, univerzity,
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.
OP Průmysl a podnikání Základní informace o programu.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Mgr. Alena Lehmannová Nýrsko PROGRAMY PODPORY EKOLOGICKY ŠETRNÝ CESTOVNÍ RUCH, OCHRANA ŽP.
Úvěrové a záruční nástroje v rámci OPPI. 2 Obsah prezentace Výsledky OPPP ČMZRB v OPPI Záruční a úvěrové programy Nástroje podpory Změny v postupech implementace.
Inovace v regionu, , České Budějovice. Popis nástroje Situace v jednotlivých regionech v ČR Jihočeské podnikatelské vouchery Základní parametry.
Úvěrové služby bank říjen 2012VY_32_INOVACE_EKO_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana.
EU MY 50+ Úspěšně realizované projekty z OPPI Mgr. Alena Chodovská Regionální kancelář pro Ústecký kraj CzechInvest.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách.
Operační program Podnikání a inovace Ing. Petr Štěpánek Ministerstvo průmyslu a obchodu, Sekce Strukturálních fondů Konference na Vysočině.
Programy podpory malého a středního podnikání v roce 2011 Zvýhodněné úvěry a záruky 1 VH AMSP
Využití municipálních úvěrů ČMZRB a.s. na financování projektů podporovaných z evropských prostředků Prezentace na XI.celostátní finanční.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Předběžné posouzení potenciálu využití finančních nástrojů v OP PIK
Zkušenosti z činnosti PIS programu PANEL OK ČKAIT Plzeň Ing. Václav Klíma.
DUM - Digitální Učební Materiál Název školy: Střední odborná škola obchodní s.r.o. Broumovská 839, Liberec 6 IČO: REDIZO: Vzdělávací.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Finanční nástroje v OP PIK - Současný stav předběžného.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
K O N F E R E N C E Ministerstva průmyslu a obchodu ČR 14. června 2007 Michnův palác, Praha OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Investice do Vaší budoucnosti.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
JHK a její podpora začínajícím podnikatelům JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA.
Operační program Podnikání a inovace.  proplacená podpora: 17,2 mld. Kč  Dotace: 10 mld. Kč  Úvěry a záruky: 6 mld. Kč  Technická asistence: 1,2 mld.
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_ INOVACE _ 15 Jméno autora: Mgr. Marcela Chalúpková Datum: říjen 2012 Ročník: 9. Vzdělávací.
Česká spořitelna Partner pro Bytová družstva a Společenství vlastníků jednotek Vsetín
Financování firmy Zajištění finančních prostředků.
Státní zemědělský intervenční fond. PGRLF 2016 Pokyny pro poskytování podpory a formulář žádosti o podporu – na internetový stránkách v.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA PhDr. Ing. Jan Řezáč odbor podpory finančních nástrojů.
Prezentace produktů KB pro české exportéry do Ruské federace Business den Ruské federace Iveta Ocásková
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Podpory pro malé a střední podnikatele v roce zvýhodněné záruky, úvěry a finanční příspěvky.
ROP Moravskoslezsko v roce 2009 Ing. David Sventek, MBA Úřad Regionální rady Moravskoslezsko.
Druhy bank. Obchodní banky (komerční) Hypoteční banky Úvěrová a spořitelní družstva (kampeličky) Banky se speciálními funkcemi.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
ČMZRB čtvrtstoletí podpory podnikání v ČR
Podpora podnikání v ČR Konference „Evropská unie a český export“
Kód vzdělávacího materiálu:
Finanční nástroje v podpoře energetické účinnosti
Finanční a kombinované nástroje jako příležitost pro české firmy
Přehled preferenčních kritérií
Ing. Petr Porák, Ministerstvo průmyslu a obchodu
JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D Praha
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Výroční zpráva o stavu podnikání v Ústeckém kraji za rok 2017
Modelace úvěru BD Vánek
ČMZRB a podpora podnikání v ČR
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Akční nabídka snížení sazeb a odhad nemovitosti ZDARMA!
Expandujte s námi! Jak financovat s 0% úrokem?
Program na podporu lesních ekosystémů
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Program Inostart

Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora činnosti inovativních start-up MSP během prvních 3 let své existence formou:  částečné záruky až do výše 60 % nesplacené jistiny, která jim umožní získat bankovní úvěr k realizaci inovativních projektů;  finančního příspěvku k ceně záruky ve výši 1% p.a. z výše záruky;  poradenství spojeného s předmětem podnikání a realizací podnikatelských záměrů. Moravskoslezský a Olomoucký kraj (pilotní projekt). Září 2012 – prosinec Zaměření Programu Inostart

Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Implementaci zabezpečuje: Česká spořitelna, a.s. (ČS) – poskytuje úvěry a poradenství; Českomoravská záruční a rozvojová banka, a.s. (ČMZRB) - poskytuje České spořitelně částečnou záruku za úvěry podnikatelů a finanční příspěvek k ceně záruky. Realizace Programu Inostart

Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Česká spořitelna, a.s. Poskytuje úspěšným žadatelům úvěry v rozmezí 0,5 – 15 mil. Kč na pořízení investic i na pokrytí provozních nákladů. Zabezpečuje prostřednictvím společnosti GRANTIKA České spořitelny, a.s., individuální poradenství (souvisí s jejich podnikatelským záměrem, je dobrovolné, bližší specifikace je uvedena ve smlouvě o úvěru, dotace je do výše 10 % úvěru, max. 150 tisíc Kč na jeden projekt ). Zabezpečuje administraci Programu Inostart - poskytuje informace o programu, přijímá žádostí o úvěr a o záruku, vyhodnocuje žádosti o úvěr a rozhoduje o poskytnutí úvěru, předává ČMZRB žádosti podnikatelů o záruku a uzavírá s podnikateli smlouvu o úvěru. Realizace Programu Inostart

Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Českomoravská záruční a rozvojová banka, a.s. Poskytuje České spořitelně částečnou záruku za úvěry podnikatelů - každá individuální záruka bude poskytnuta do výše 60% nesplacené jistiny. Poskytuje podnikateli finanční příspěvek k ceně záruky - 1 % p.a. z výše záruky. Rozhoduje o podaných žádostech o záruku a vypočítává výši finančního příspěvku, vystavuje záruční listinu, uzavírá s podnikateli smlouvu o záruce. Realizace Programu Inostart

Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Žádat o úvěr může podnikatel, který: začíná podnikat - od zahájení podnikání neuplynuly více než 3 roky; předloží podnikatelský záměr, který obsahuje inovativní myšlenku (inovace v tomto smyslu představuje proces provádění kontinuálních změn v technickém řešení výrobku, technologii výroby, použitých materiálech apod.); bude realizovat projekt na území Severomoravského nebo Olomouckého kraje. Realizace Programu Inostart

Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podnikatel předá České spořitelně žádost o úvěr - přílohou bude podnikatelský záměr projektu a žádost o poskytnutí záruky k úvěru. V případě kladných hodnocení obou žádostí:  specifikuje své požadavky na poradenství a podepíše s Českou spořitelnou smlouvu o úvěru;  podepíše s ČMZRB smlouvu o záruce. Po podpisu smluv podnikatel čerpá úvěr a splácí ho podle podmínek smlouvy o úvěru a využívá individuálních poradenských služeb dle svých potřeb. Podnikatel – žadatel

Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA rozsah: 0,5 – 15 milionů Kč; splatnost: 5 let od data první splátky jistiny úvěru; odklad splatnosti: 3 roky, vztahuje se pouze na jistinu úvěru, platby úroků budou splatné ihned po zahájení čerpání úvěru s měsíční periodicitou; zajištění úvěru: bankovní zárukou ČMZRB do výše 60 % nesplacené jistiny; další zajištění: dle dohody žadatele s Českou spořitelnou; podmínka čerpání: vystavení bankovní záruky ČMZRB; využití: způsobilé výdaje dle Programu Inostart; úroková sazba: stanoví Česká spořitelna. Parametry úvěru