Inovační potenciál ČR, 5. září 2007 Středisko společných činností AVČR, v.v.i. Centrum inovačního vzdělávání Liblice Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Projekt.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Advertisements

Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Tento materiál vznikl jako součást projektu In-TECH 2, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Projekt In-TECH 2 Ivan.
1 Grantové schéma Spolupráce výzkumných a vývojových pracovišť s podnikatelskou sférou, podpora inovací Národní vzdělávací fond.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Úloha transferu technologií v inovačním procesu Pavel Švejda CTT UTB ve Zlíně, 27. března 2014.
Tento materiál vznikl jako součást projektu In-TECH 2, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Název přednášky/cvičení.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Projekty financované ze zdrojů ESF a aktivity CEVAP-a Zuzana Španerová Centrum vzdělávání a poradenství.
SVTP ČR v Jihomoravském kraji
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Jaroslava Barbara Sporková Inovace ve vzdělávání o inovacích.
1 KURZ ŘÍZENÍ VÝZKUMU A VÝVOJE A VYUŽITÍ JEJICH VÝSLEDKŮ V PRAXI Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM 22. – , PRAHA TRANSFER TECHNOLOGIÍ ALEŠ VLK.
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Středisko společných činností AVČR, v.v.i. Konference Inovace ve vzdělávání – vzdělávání o inovacích Praha, 6. prosince 2007 Centrum inovačního vzdělávání.
PROJEKT INNONET Seminář Inovační potenciál ČR Praha,
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Výzkum, vývoj a inovace v ČR Výzkum, vývoj a inovace v ČR Seminář Ochrana průmyslového vlastnictví Praha, 6. června 2007.
Výzkum a vývoj a inovace v ČR Diskusní fórum k inovačnímu podnikání Brno, 3. října 2007.
ZÁKLADY TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Inovační aktivity a transfer technologií Zdroje, prostředky a dovednosti Význam TT Proces řízení TT Mezinárodní kooperace.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Projekt CZ / /0052 Komplexní program Univerzity Karlovy v Praze pro vzdělávání v řízení přenosu znalostí a výchovu v inovačním podnikání.
CZ / /0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
Národní inovační politika ČR na léta 2005–2010 F. Hronek, sekretariát Rady pro výzkum a vývoj Seminář „Inovační potenciál ČR a program EUREKA“
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
Předsednictvo RVŠ dne Vladimír Kebo Informace o Kulatém stolu SPD a RVŠ dne
Příprava odborníků pro oblast inovačního podnikání Pavel Švejda Asociace inovačního podnikání ČR Seminář Inovační potenciál ČR, AIP ČR.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Centrum inovačního vzdělávání Liblice INOVACE 2006 Galerie inovací 7. prosince 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Zvýšení vědeckovýzkumného potenciálu pracovníků a studentů technických vysokých škol v oblasti dopravy a nových dopravních technologií Registrační číslo:
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Role znalostí MANAGEMENTU A MARKETINGU v přípravě pracovníků pro řešení vědecko-výzkumných úkolů Doc. RNDr. Eva Grublová, CSc. Mgr. Daniela Navrátilová.
Vysoká škola Karlovy Vary, o.p.s. Výzkum, vývoj a inovace na VŠ v ČR Pavel Švejda INOVACE 2009, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR, 1. –
Závěry semináře RVŠ k 3. roli vysokých škol I: 1. V souvislosti se změnami paradigmatu role vysokých škol ve společnosti, respektujíce aktuální trendy.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
PaedDr. Pavla Břusková generální ředitelka a předsedkyně představenstva Agentura pro regionální rozvoj,a.s., Ostrava Inovační rozvoj regionů 2010 Žilina,
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Stručná prezentace Vysoké školy sociálně-správní v Havířově.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Klinická hodnocení a farmakologie pro 3.tisíciletí – multimodální edukační platforma CZ.1.07/2.4.00/
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
Konference „Další profesní vzdělávání“ Pardubice 26. září 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Evropské strukturální fondy v České republice v období 2007.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Centrum pro výzkum, vývoj a inovace Life for Science. Science for Life.
1 Systémový rámec terciárního vzdělávání a rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Individuální projekty národní Skupiny pro výzkum a vysoké školství.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Zkrácený název projektu: „Rozvoj kompetencí“
Zpracoval: Martin Bílek
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Citlivostní analýza a optimalizace II Zpracoval: Martin Bílek
Citlivostní analýza a optimalizace I Zpracoval: Martin Bílek
Zpracoval: Martin Bílek
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
Transkript prezentace:

Inovační potenciál ČR, 5. září 2007 Středisko společných činností AVČR, v.v.i. Centrum inovačního vzdělávání Liblice Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Projekt se realizuje s finanční pomocí ESF a ČR

Operační program: JPD 3, NUTS II, hl. m. Praha Priorita: Adaptabilita a podnikání Název opatření: Spolupráce výzkumných a vývojových pracovišť s podnikatelskou sférou, podpora inovací Číslo projektu: CZ /4.2.01/0030

Partneři Asociace inovačního podnikání ČR ČeskéInovace, s.r.o. VINNOVA Spolupracující instituce: Jönköping University

Hlavní cíl Vytvořit profesionální vzdělávací centrum zaměřené především na rozvoj znalostí a dovedností potřebných k zavádění inovací, nových technologických postupů a nových metod řízení, které se bude významnou měrou podílet na zvýšení kvality spolupráce pracovišť výzkumu, vývoje a podnikatelské sféry.

Další cíle  Vytvořit a realizovat vzdělávání rozšiřující všeobecné i odborné znalosti cílové skupiny.  Naučit podnikatele strategickému uvažování o budoucnosti vlastního podniku.  Vytvořit základnu pro setkávání výzkumných pracovníků s manažéry malých a středních podniků a usnadnit tak jejich vzájemnou komunikaci. Podněcovat setkávání podnikatelů i výzkumníků s politiky. Umožnit předávání zkušeností odborníků zejména ze Švédska.  Využít důstojným způsobem impozantní prostory zámku Liblice, ke kterému má právo hospodaření AV ČR.  Vytvoření vzdělávacích programů, studijních textů, WWW stránek, PWP prezentací, E-learningový vzdělávací program „Inovace ve vzdělávání o inovacích“ - iVi

Cílová skupina Zaměstnanci ve veřejné správě Politici Novináři Doktorandi Podnikatelé (MSP) Vědci Manažeři ve V+V Studenti

Skutečnost Podnikatelé Vědci Manažeři VaV Doktorandi Studenti Pedagogové na VŠ Státní úředníci 1 novinářka Skutečnost: 880/ 1350/ 65% Reálný odhad: 1450/ 1350/ 107% Aron Marcus

Základní činnosti Analýza vzdělávacích potřeb cílové skupiny Vývoj společného vzdělávacího bloku Realizace (listopad 2006 až únor 2007 ) Vývoj speciálních vzdělávacích bloků Realizace (od ledna 2007) E-learningová podpora Vzdělávací bloky pro studenty „Soutěž“ a Cesta na sever (projekt inovačního produktu)

Základní činnosti Hodnocení Akreditace MŠMT Propagace Řízení projektu Konference – Sborník Další kurzy speciálního bloku (ČVUT - FEL, v.v.i., drobní podnikatelé)

Klastry společného bloku Systém a jeho implementace Legislativa Dokumenty Financování a management Příklady dobré praxe 27 přednášek či studijních textů

Vzniklé studijní texty 1.Úvod do studia 2.Znalostní společnost, Lisabonský proces 3.Koncepce v ČR vztahující se k rozvoji inovací 4.Základní terminologie, teorie inovací, inovační řády 5.Evropský inovační prostor a jeho historie 6.Evropský výzkumný prostor 7.Systém IP v ČR 8.Asociace inovačního podnikání, INOVACE Úloha finančních institucí v rozvoji inovačního podnikání 10.Financování výzkumu a vývoje 11.7.RP výzkumu a vývoje 12.Ochrana duševního vlastnictví 13.Transfer technologií a pracoviště TT, VTP 14.Zkušenosti z transferu výsledků výzkumu a vývoje v ČR 15.Zdroje informací o inovacích ve světě a v ČR 16.Projektové řízení 17.Projektové řízení – logický rámec 18.Evropské strukturální fondy – struktura, cíle, priority 19.OP VaVpI, OPPP, OPVpK 20.Podávání žádostí o finanční podporu z ESF a ERDF 21. Marketing a management inovací 22.Švédské zkušenosti s podporou inovačního podnikání 23.Švédské zkušenosti s vládní podporou inovačního podnikání 24.Švédské zkušenosti s financováním výzkumu a vývoje 25.Švédské zkušenosti z pracovišť transferu technologií 26.Inovační činnost v ČR a USA – srovnání 27.Zadání práce: projekt inovačního produktu Thomas Anderson

Nejlépe hodnocené akce

„ Cesta na sever“ 27. května až 3. června 2007 Královského technologického institutu Univerzity v Jönköpingu –Rektorát –Knihovna –Vědecko-technickém parku Královská inženýrská akademie věd Švédska /IVA Uppsala Innovation Centre

Problémy při řešení Získávání posluchačů AGIT AB Monitorovací zprávy

Co dál? Specializační blok – podzim 2007 Prodloužení projektu do Diskusní akce, vzdělávání Konference – „Význam inovačního vzdělávání“ Almanach – Deník projektu

Další informace

Děkuji za pozornost