Vytvo ř ili Mat ě j Rach ů nek a Dominik B ř ezina ČÍSLA KOLEM NÁS.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Svět techniky a já Lucie Šamárková. Obrázky nejrůznější techniky.
Advertisements

word – Tabulky podle normy
 Matematická logika je myšlení, uvažování třeba poskládání správných číslic v matematické řadě. Nebo různé myšlení to je logika.!  Uvažování správného.
(principy funkce a oblasti vyu ž ívání tabulkových procesor ů, struktura tabulky, vzorce a funkce obecn ě, adresace bun ě k - relativní a absolutní editace.
ŠablonaIII/2 č íslo materiálu389 Jméno autoraMgr. Alena Krej č íková T ř ída/ ro č ník1. ro č ník Datum vytvo ř ení
Stvoření světa, vznik člověka
Hammondovy varhany, Syntetyzéry, Keyboardy
Čísla kolem nás Andrýsková Bruknerová. Využití čísel Matematika, fyzika (kalkulačky…) Rychlost aut, kol, běžících lidí Sociální stránky Žebříčky Atd!
Svět techniky a já Marie Luptáková.
ČÍSLA KOLEM NÁS.
Dopravní značky.
VY_32_INOVACE_VkZ.8.14-Postižené dítě a jeho okolí název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:8. ročník – Člověk a zdraví.
Předmět: Biologie Obor: Technické lyceu Vyučující: Mgr. Kašpar Ludvík Třída: 2L Školní rok: 2014/15 Jméno: Zajonc Petr Předmět: Biologie Obor: Technické.
Jméno a příjmení: Marek Janoušek Téma: GPS Třída: 5.A
Vypracoval : Antonín Mrkvica 7.B
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: Hvězdy a galaxie Předmět: Fyzika.
Design tužkou a ve 3D Technický design VY_32_ZAZNAM_Design1r0107 Hana Děcká.
 Výukový materiál vytvo ř en v rámci projektu EU peníze školám „U č íme aktivn ě “  Registra č ní č íslo CZ.1.07/1.4.00/  Č íslo materiálu: VY_32_INOVACE_.
Po č et hodin: 1 5. ro č ník.  VZDUCH – kyslík ze vzduchu se v t ě le vyu ž ívá k uvol ň ování energie p ř i r ů zných č innostech  VODA – je obsa ž.
DM.  Dlouhodobý majetek  Dlouhodobý majetek je svým charakterem ur č en k dlouhodobému pou ž ívání ve firm ě (déle ne ž jeden rok) a zárove ň  musí.
Bo ř ek Králík.  50. léta 20. století v USA  vytvo ř ili ho Afroameri č ané  objevil „ č ernou“ muziku pro bílé Ameri č any a Evropany.
Gymnázium Jiřího Ortena KUTNÁ HORA Předmět: Matematika Cílová skupina: 1. ročník (kvinta) gymnázia Oblast podpory: IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující.
Tereza Mikulincová Magdalena Novotná. Číslo je abstraktní entita užívaná pro vyjádření množství nebo pořadí. Číslice: o Arabské číslice tvoří dnes nejrozšířenější.
Hermeneutika Strejčková, C4A.
Boukalová Kate ř ina Pavelková Petra O RGANIZAČNÍ STRUKTURY.
ZÁKLADY ČÍSLICOVÉ TECHNIKY
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. MONIKA RICHTÁRECHOVÁ Název: VY_32_INOVACE_206_DĚLENÍ_TŘEMI Téma: DĚLENÍ TŘEMI.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: NÁZEV:VY_32_INOVACE_ TEMA: ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ Markéta Hanzalová.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Matematika a její aplikace, Matematika, Geometrie v rovině a prostoru, Čtverec.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Stran č ice, okres Praha - východ AUTOR: RNDr.Ivana Ř ehková NÁZEV:VY_32_INOVACE_ R18_ Slovní úlohy s procenty TEMA:
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Mgr. Marie Havránková Název prezentace (DUMu): Odborný styl – popis (základní slohový postup) Název sady:Funkční styly.
Jednoduchá HTML stránka Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastTvorba WWW stránky v HTML Datum vytvoření2013.
Č ÍSLO PROJEKTUCZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLUVYS_32_INOVACE_498_KOSMETICKÉ EMULZE NÁZEV ŠKOLYVyšší odborná škola, St ř ední pr ů myslová škola.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B. Staška 232, příspěvková organizace Autor: Mgr. Hronková Pavlína Název : VY_52_INOVACE_11_Člověk.
Zpracoval Ing. Jan Weiser Dispoziční řešení prodejen.
INTERNET. Internet je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí, ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů TCP/IP.
CELÁ ČÍSLA.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Dominika vagundová a anna foltýnková
Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
SLABIKÁŘ DĚTSKÝCH PRÁV VY_32_INOVACE_01_10
ČÍSLA KOLEM NÁS.
Patrik Dvořák Ondra Šimůnek
ÚVOD DO MATEMATICKÉ BIOLOGIE I. setkání druhé
ČÍSLA KOLEM NÁS.
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
EU_12_sada1_19_Inf_Excel_1_Šeb
VY_32_INOVACE_41_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
  AUTOR: Mgr. Jaromíra Stropková NÁZEV: VY_32_INOVACE_04_Dopravní značky
Čísla kolem nás Martin Panáček Michal Pavlínek.
EU peníze školám Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor
Zobrazení zrcadlem a čočkou
Elektrický náboj Ing. Jan Havel.
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Název prezentace (DUMu): Posloupnosti
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr.
Ústrojí hmatu Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Motobazar - Jawa J A W A.
Základní škola a mateřská škola Praha 8 – Ďáblice, U Parkánu 17
ÚVOD DO MATEMATICKÉ BIOLOGIE I. setkání druhé
CZECH SALES ACADEMY Hradec Králové – VOŠ a SOŠ s.r.o.
Země ve vesmíru.
Fyzikální veličiny.
Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
Věcné učení První pomoc
PERIODICKÁ SOUSTAVA PRVKŮ
VY_32_INOVACE_22 Člověk a jeho svět, Prvouka – BESIP I ročník
BAJAJOVÁ KMENTOVÁ VII.A
Transkript prezentace:

Vytvo ř ili Mat ě j Rach ů nek a Dominik B ř ezina ČÍSLA KOLEM NÁS

ČÍSLA JSOU VŠUDE Nacházejí se: v obchod ě u silnice(dopravní zna č ky) na hodinách na telefonech atd.

ČÍSLA MOHOU URČOVAT… po ř adí po č et cenu výsledek hmotnost atd.

MATEMATIKA je v ě da zabývající se z formálního hlediska kvantitou, strukturou, prostorem a zm ě nou. Matematika je též popisována jako disciplína, jež se zabývá vytvá ř ením abstraktních entit a vyhledáváním zákonitých vztah ů mezi nimi.v ě dakvantitoustrukturouprostoremzm ě nouabstraktníchentit

NUMEROLOGIE z lat. numerus, č íslo) je moderní ozna č ení pro r ů zné iracionální a pseudov ě decké výklady významu č ísel. N ě která č ísla se jako po č ty vyskytují v b ě žné zkušenosti (nap ř íklad p ě t nebo deset prst ů ) a v souvislosti s pozorováním oblohy, jiná mohou dostávat významy, když se písmena abecedy užívají jako č íslovky a kone č n ě vznikly v r ů zných kulturách i složit ě jší soustavy výkladu č ísel.

POUŽITÉ ZDROJE