Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

 Matematická logika je myšlení, uvažování třeba poskládání správných číslic v matematické řadě. Nebo různé myšlení to je logika.!  Uvažování správného.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: " Matematická logika je myšlení, uvažování třeba poskládání správných číslic v matematické řadě. Nebo různé myšlení to je logika.!  Uvažování správného."— Transkript prezentace:

1

2  Matematická logika je myšlení, uvažování třeba poskládání správných číslic v matematické řadě. Nebo různé myšlení to je logika.!  Uvažování správného myšlení.

3

4  Logika má více významů – v češtině se běžně používá. Logika je také formální věda, Která zkoumá způsob myšlení a uzavření myšlenek.

5  Logika není empirickou vědou o myšlení; studuje objektivní podmínky správnosti, jinak řečeno je to disciplína studující relaci „vyplývání“. Logika také nezkoumá úplně obecně poznání – to je předmětem filosofické disciplíny epistemologie.  (epistemologie -Je filozofická disciplina, která zkoumá lidské poznání, jeho vznik, proces a předmět.)

6  Aristotelská logika  Středověká logika  Matematická logika  Výroková logika  Predikátová logika  Fuzzy logika  Volná logika  Intuicionistická logika  Logická olympiáda

7  Jako mnoho dalších věd vznikla logika coby součást filosofie a částečně takové zařazení stále platí. Logika se výrazně rozvinula i v matematice, a tak je řazena i do matematiky. Některé části logiky mají blíž k filosofii, některé k matematice, proto se někdy rozlišuje matematická logika.

8

9  Zdroj – wikipedia.com mozek google.cz seznam.cz


Stáhnout ppt " Matematická logika je myšlení, uvažování třeba poskládání správných číslic v matematické řadě. Nebo různé myšlení to je logika.!  Uvažování správného."

Podobné prezentace


Reklamy Google