RECYKLACE TERMOPLASTŮ, TERMOSETŮ A PRYŽÍ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Interaktivní cesta Moravským krasem přes Pálavu a Brno,
Advertisements

AUTOVRAK - ZDROJ SUROVIN Mgr. Milena Marešová Praha 2006.
TŘÍDĚNÍ ODPADU Nožičková Monika.
VY_32_INOVACE_Př.4.15-Třídění odpadu-prezentace
Třídění odpadu Sabina Kotlárová.
Monitorování výuky odborných předmětů
MÁ TO SMYSL.TŘIDTE ODPAD!
Materiálové a energetické využití plastových odpadů
Co víš o recyklaci?.
Perspektivy ve zpracování anorganických odpadů
Recyklace odpadu v ČR.
TŘÍDĚNÍ ODPADU.
OZP-komplet.pptGEOtest Brno a.s.1 Vlivy na životní prostředí Znečištění ovzduší Znečištění povrchových a podzemních vod Znečištění půdy Vliv nebezpečných.
Zplyňování odpadů v cementárně Prachovice
Odpady ( environmentální příručka – 5.ročník )
Třídění odpadů v závodu KNAUF Počerady
CESTA ODPADŮ Start: město Horšovský Týn.
Učebnice str ročník TĚŽEBNÍ PRŮMYSL
1. Minimalizace 2. Třídění a recyklace 3. Odstraňování Vypořádávání se s odpady zpět znovu 2.
ODPADOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ
Odpady.
Jeden z největších globálních problémů je ohromná produkce odpadů. Ve velké většině je tento odpad nevyužit a končí na skládkách. Spousta odpadu by ale.
Třídění odpadu V domácnosti. Každý moderní člověk třídí odpad a s novými pomocníky na třídění do domácnosti to jde jedna radost. Poradíme vám jak třídit,
Složka sady EUIII/2 č. 13 VY_32_INOVACE_Rv_7. Název: Ekologie – Člověk a zdraví (odpadky) Autor: Šárka Vodrlintová Předmět(oblast): Člověk a zdraví – Rv.
Jak je to s odpady ?.
Jak třídit odpad.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Životní prostředí a domácnost
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
DOMÁCÍ EKOLOGIE – ODPADY A KONZUMNÍ SPOLEČNOST
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Recyklace a odpad.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Benedikt Chybík Název šablonyIII/2.
Název Recyklace PET Šablona CZ.1.07/1.4.00/    Poř.číslo 8
RNDr. Ladislav Pospíšil, CSc.
ODPADY.
DEN ZEMĚ TEST.
Název Třídění odpadů   Šablona CZ.1.07/1.4.00/    Poř.číslo 10
TŘÍDĚNÍ ODPADU JAK SPRÁVNĚ TŘÍDIT.
LÁTKY A TĚLESA.
RNDr. Ladislav Pospíšil, CSc.
RECYKLACE TERMOPLASTŮ, TERMOSETŮ A PRYŽÍ
TŘÍDĚNÍ ODPADU Vypracovala: Brychtová Markéta, SP/TE Učo:123831
Recyklace 4 doplněk III RECYKLACE TERMOPLASTŮ, TERMOSETŮ A PRYŽÍ RNDr. Ladislav Pospíšil, CSc
Recyklace MU PŘF 2 DOPLNĚK RECYKLACE TERMOPLASTŮ, TERMOSETŮ A PRYŽÍ RNDr. Ladislav Pospíšil, CSc
Recyklace VUT FCH 2 DOPLNĚK RECYKLACE TERMOPLASTŮ, TERMOSETŮ A PRYŽÍ RNDr. Ladislav Pospíšil, CSc
Recyklační hra.
1 Třídění odpadů, druhotné suroviny, recyklace Prevence vzniku odpadů, obalové materiály.
AnotacePrezentace k procvičení čtení s porozuměním a k rozvoji vědomostí z oblasti eviromentální výchovy o správném třídění odpadů. Je určeno pro práci.
Odpady Vypracoval Mgr. Pavel Daněk Projekt: Inovace oboru Mechatronik pro Zlínský kraj Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.08/
Název školy : Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor : Eva Vavřinová Název materiálu : VY_52_INOVACE_16.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Třídíme se zvířátky Autorky: Michaela Mikolášová Nikola Smyčková Tereza Mžiková Jubilejní Masarykova ZŠ Sedliště.
Nadpis Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/ VY_32_INOVACE_06_Prvouka_18_3. ročník_Třídění odpadů Autor: Mgr. Jana Burdzová Použití:
ElElektro odpadad Plast Papír Sklo Pravidla hry Nebezpečný.
TŘÍDĚNÍ ODPADU VY_32_INOVACE_2C_10 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Práce v domácnosti Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_16.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Rozmanitost a ochrana přírody, vesmír, technika Název materiálu VY_32_INOVACE_15_Třídění odpadu.
LÍBILA BY SE VÁM NAŠE ZEMĚ V TÉTO PODOBĚ?!
POŽÁRNÍ OCHRANA aneb co čím se ha sí a nehasí
Název školy : Základní škola a Mateřská škola Prysk,okres Česká Lípa,příspěvková organizace Autor : Eva Vavřinová Název materiálu : VY_52_INOVACE_19 _ENVIRONMENTÁLNÍ.
TŘÍDIT či NETŘÍDIT ?.
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Gastronomická zařízení – ukládání obalů a odpadů
Třídění odpadů,recyklace
RECYKLACE TERMOPLASTŮ, TERMOSETŮ A PRYŽÍ RECYKLACE PET
RECYKLACE TERMOPLASTŮ, TERMOSETŮ A PRYŽÍ
TŘÍDÍME ODPAD Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín
Otestujte své vědomosti o odpadech test má 30 otázek, zelená značí správnou odpověď, červená špatnou odpověď, odpovědi jsou odlišené i zvukově.
Transkript prezentace:

RECYKLACE TERMOPLASTŮ, TERMOSETŮ A PRYŽÍ RNDr. Ladislav Pospíšil, CSc. pospisil@polymer.cz 15. 10. 2012 Recyklace 3 DOPLNĚK II 2012

Systém POLYMER INSTITUTE BRNO Jak třídíme plasty Co všechno třídíme? PE a jeho kopolymery PP a jeho kopolymery Ostatní plasty > ALTERNATIVNÍ PEVNÉ PALIVO Kovy železné Hliníkové slitiny Měď a její slitiny Sklo Plasty Papír Spalitelný odpad pevný bez nebezpečných látek Hořlavé kapaliny nehalogenované Kapaliny nehalogenované Nebezpečný odpad 15. 10. 2012 Recyklace 3 DOPLNĚK II 2012

Situace na PIB 15. 10. 2012 Recyklace 3 DOPLNĚK II 2012

Ostatní odpady (Kategorie “O”) Název odpadu (podle katalogu odpadů) Katalog. číslo místo, kde odpad je shromažďován osoba odpovědná za údržbu místa odpadu Plastové obaly 1) 15 01 02 koje č. 2 za zpracovatelskou halou odd. 250 - p. Jiří Matoušek Plastový odpad tříděný 2) 07 02 13 kontejnery v prostoru mezi zprac. halou a skladem materiálu podél náhonu a za halou PS SE - Mgr. Čermák Směsné obaly 3) 15 01 06 kóje č. 1 za zpracovatelskou halou odd. 250 - p. Matoušek Směsný komunální odpad 20 03 01 kóje č. 3 za zpracovatelskou halou, kontejnery před jídelnou Sklo 20 01 02 kontejnery na boční straně zpracovatelské haly směrem k náhonu Železný šrot 17 04 05 kontejnery za sklářskou dílnou Vyřazená elektrická a elektronická zařízení 200136 venkovní výklenek za svařovnou odd. 250 - p. Josef Radvan 15. 10. 2012 Recyklace 3 DOPLNĚK II 2012

Po slisování do balíků jsou předávány oprávněné osobě k recyklaci. 1) Plastové obaly: LDPE pytle a LDPE fólie (jedná se zpravidla o obaly od surovin dodávaných pro malotonážní výrobu). Po slisování do balíků jsou předávány oprávněné osobě k recyklaci. 2) Plastový odpad tříděný: Zbytky PE a PP z výzkumné a výrobní činnosti Společnosti určené k recyklaci. Třídění: Podle typu polymeru ( PE nebo PP). Směsi: Směsi PE/PP se ukládají podle převažující složky ( nad 30% PE do kontejneru s PE a nad 30% PP do kontejneru s PP) Forma: Prášky, granuláty, struny, nebo tzv. “koláče,” trubky, plastové výlisky, tělíska…. Tříděný odpad může lze předat odpovědné osobě (viz. předchozí tabulka) v LDPE pytlích od polymerů nebo aditiv. Tento odpad může být barevný i plněný, může být i mokrý. Tento odpad nesmí být znečištěn olejem, asfalty, nátěrovými hmotami. Tento odpad nesmí obsahovat zbytky dřeva, skla, apod !!! Nepatří sem PET lahve ani různé obaly od potravin !!! 3) Pod katalogový název “Směsné obaly” je zahrnut : netříděný spalitelný směsný odpad, který je předáván oprávněné osobě k jeho následnému využití při výrobě náhradního paliva pro cementářské pece (tzv. TAP = tuhé aternativní palivo). Dále zahrnuje ostatní ve Společnosti zpracovávané plastové materiály neuvedené ve vysvětlivkách v bodech 1) a 2) ( např. PS, PA, PES,…. ale i síťovaný PE, tepelně nestabilní plasty, plastový odpad o jehož složení jsou pochybnosti) včetně plastů z komunálního odpadu. Dále ostatní typy spalitelných materiálů (papír, lepenka, dřevo, textil) uvedených pod souhrnnými katalogovými názvy v následující tabulce 15. 10. 2012 Recyklace 3 DOPLNĚK II 2012