Skandinávský film I Švédský film 1896-1930 (počátky, společnost Svenska Bio, Svensk Filmindustri, nejdůležitější režiséři)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
W - FRAGEN W - otázky. W - FRAGEN W - otázky W -FRAGEN WER? WIE? WAS? WO? WOHER? WEM? WANN? WARUM? KDO? JAK? CO? KDE? ODKUD? KOMU? KDY? PROČ?
Advertisements

MÉ KRÁLOVSTVÍ.
SEVERNÍ EVROPA Mezi státy severní Evropy patří Norsko, Island, Švédsko, Dánsko a Finsko. Sever je méně obydlený, než zbytek Evropy. Norsko Finsko Švédsko.
Když Bůh je s námi 1/2 Refr.: Když Bůh je s námi, i kdo proti nám? Když Bůh je s námi, nemusím se bát. Refr.: Když Bůh je s námi, i kdo proti nám? Když.
Robotika a Roboti.
Řízení diverzity Mgr. Hana Velíšková, HR specialistka Česká společnost pro rozvoj lidských zdrojů.
Richard Průžek Muž, jenž obul svět.
PAPARAZZI H ISTORIE PAPARAZZO První fotografie tohoto typu- snímek mrtvého vévody Otto von Bizmarck z roku 1898 (fotograf Wilhelm Wilcke a Max Ch. Priester)
Švédsko (oficiálně Švédské království)
Zdraví Vás KRTEČEK.
Belgické osobnosti Sára Affašová.
VY_332_INOVACE_ČJ.8.06_Z.aJ.Svěrákovi,prezentace Název šablony – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictví ICT Zaměření VM – Jazyk a jazyková komunikace_Český.
Zdeněk Smetana.
Český filmový dabing je fenomén,jaký v Evropě možná i na světě nemá obdoby. Specifické na této profesi je,že některé dabingové herce,jejichž hlasy a.
Švédsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
V krychli ABCDEFGH určete odchylku rovin ACG a BCH.
Optické přístroje (Fotoaparát – Mikroskop – Lupa)
EDUARD BASS A Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Holajová.
KVÍZ HARRISON F O R D KVÍZ HARRISON F O O R D 1. Pro odpověď klikněte do pole s písmenem A, B, C nebo D 2. Pokud si nejste jisti, klikněte na volné místo,
Nejlákavější kulturní památka
ŠVÉDSKO TEREZA SŮVOVÁ.
Pán prstenů je skvělá fantasy, která uchvátí nejen děti ale díky své propracovanosti se zalíbí i velkému počtu dospělých. Podle této skvělé knihy bylo.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Nejznámější písně: Pánu Bohu do oken, Cesta
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Wolfgang Amadeus Mozart
ICT ve zdravotnictví – Malostranský palác 9:00 Zahájení a přivítání Ing. Roman Srp 9:05 Úvodní slovo RNDr. Jiří Schlanger – náměstek ministra.
Severní Evropa Švédsko
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu
Evropa: severní Evropa
Vzdělávejte se, protože vždycky je dobré umět něco navíc. Ing. Jarmila Halouzková Liblice,
Skandinávský film I Norský film (počátky, Zákon o provozu kin, nejdůležitější režiséři)
Skandinávský film I Dánský film (počátky, společnost Nordisk, nejdůležitější režiséři)
Film 1 Viktorie Frühaufová 1.
DETEKTVINÍ LITERATURA
Michał Żebrowski (herec).
UM_NM_I_PS14. Jak zkoumat „komputerizaci kultury jako celek“? Genealogie nových médií „Nástup tištěných publikací ovlivnil jen jednu oblast kulturní komunikace.
UM_NM_I_PS12. Jak zkoumat „komputerizaci kultury jako celek“? Genealogie nových médií „Nástup tištěných publikací ovlivnil jen jednu oblast kulturní komunikace.
Ingmar Bergman Patrik Vacek (jaro 2008) – přednáška č. 2 (k),
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_04_Skandinávský_ poloostrov_ib2 Číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/
JAK SE JMENUJE ZNAČKA TOHO TO AUTA? 1)ŠKODA 2)MERCEDES BENZ 3)BMW.
Šablona Identifikátor školy: Jméno autora: Pavlína DoleželováDatum vytvoření: Vzdělávací obor, téma: Dějepis – Světová výstava, vynálezy.
JIŘÍ MYRON (BOHUMIL PROŠEK) HUMPOLEC OSTRAVA.
Ota Pavel OB 21. Ota Pavel - vlastním jménem Otto Popper, - * 2. července 1930 v Praze – 31. března 1973 byl český prozaik, novinář a sportovní reportér.
ŠVÉDSKO CHARAKTERISTIKA hlavní město: Stockholm rozloha: km 2 počet obyvatel: jazyk: švédština náboženství: křesťanství HDI=0,885 (velmi.
Název školyZŠ Elementária s.r.o Adresa školyJesenická 11, Plzeň Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUMu VY_32_INOVACE_ Předmět Zeměpis.
Švédsko -Švédsko, které si od počátku dvacátého století zachovává neutralitu, patří k nejvyspělejším státům Evropy -Je hlavním producentem železa a oceli,
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_300 _Švédsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu INOVACE_32_Nicolas.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost   
UM_NM_I_PS15.
NORSKO SE ROZKLÁDÁ NA POLOOSTROVĚ
Švédsko Open Presentation.
Severní Evropa - přehled
Jméno autora Mgr. Jiří Kozák Datum vytvoření Listopad 2011 Ročník 8
Kateřina BURIANOVÁ *2000 STUDENTKA II. ROČNÍKU SPORTOVNÍHO GYMNÁZIA
Nakreslete E-R schéma OSOBA je identifikována RČ, dále u ní sledujeme příjmení, jméno, adresu. ZAKAZNIK je podtyp OSOBy, navíc u něj sledujeme atributy.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Projekt ZDRAVĚ S TESCO - návštěva ředitele TESCO,
VY_32_INOVACE_Z.8.261_vlajky států v Evropě
Máj Karel Hynek Mácha. Něco málo o spisovateli ( ) Karel Hynek Mácha byl českým básníkem, prozaikem, představitelem českého romantismu a zakladatel.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Bez ředitelů to nepůjde!
Český dům Moskva Jiří Podhola.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace;
Transkript prezentace:

Skandinávský film I Švédský film (počátky, společnost Svenska Bio, Svensk Filmindustri, nejdůležitější režiséři)

Bratři Max a Eugen Skladanowsky – první filmy natočené ve Švédsku Komische Begegnung im Tiergarten zu Stockholm Slagsmål i Gamla Stockholm

Charles Magnusson, ředitel AB Svenska Biografteatern

1911 Magnusson najímá Victora Sjöströma, Mauritze Stillera, George af Klerckera

1919 vznik Svensk Filmindustri (z AB Skandia a Svenska Bio) Ivar Kreuger

Victor Sjöström (1879 – 1960)

Ingeborg Holm, 1913

Terje Vigen, 1916

Vozka smrti (Körkarlen), 1920

Mauritz Stiller (1883 – 1928)

Mauritz Stiller a Greta Garbo

Nejlepší film Tomáše Graala (Thomas Graals bästa film), 1916

Erotikon, 1920

Poklad pana Arneho (Herr Arnes pengar), 1919