Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Nakreslete E-R schéma OSOBA je identifikována RČ, dále u ní sledujeme příjmení, jméno, adresu. ZAKAZNIK je podtyp OSOBy, navíc u něj sledujeme atributy.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Nakreslete E-R schéma OSOBA je identifikována RČ, dále u ní sledujeme příjmení, jméno, adresu. ZAKAZNIK je podtyp OSOBy, navíc u něj sledujeme atributy."— Transkript prezentace:

1 Nakreslete E-R schéma OSOBA je identifikována RČ, dále u ní sledujeme příjmení, jméno, adresu. ZAKAZNIK je podtyp OSOBy, navíc u něj sledujeme atributy kategorie (A,B,C) a stupeň_důvěry (1,2,3). ZAMESTNANEC je podtyp OSOBy, sledujeme funkce a plat. Filmový TITUL má identifikátor titul_id, sledujeme název, rok_výroby. KOPIE filmu je částečně identifikována TITULem, druhou částí identifikátoru je atribut číslo_kopie. U kopie sledujeme datum_pořízení a stav (A,B, C,D). OSOBA může být režisérem mnoha filmových TITULů, filmový TITUL je režírován právě jednou OSOBou, OSOBA může být hercem v mnoha filmových TITULech, ve filmovém TITULu může hrát mnoho OSOB Protokol VÝPUJČKA má atributy datum od a datum do VYPUJČKA se týká právě jednoho ZAKAZNIKa (je jím částečně identifikována) VYPUJČKA se týká právě jednoho ZAMESTNANCe (je jím částečně id.) VYPUJČKA se týká právě jedné KOPIE filmu (je jím částečně identifikována) ZAKAZNIK může mít rezervováno mnoho TITULů. TITUL může být rezervován mnoha ZAKAZNIKy. Sledujeme datum_kdy a datum_na_kdy.


Stáhnout ppt "Nakreslete E-R schéma OSOBA je identifikována RČ, dále u ní sledujeme příjmení, jméno, adresu. ZAKAZNIK je podtyp OSOBy, navíc u něj sledujeme atributy."

Podobné prezentace


Reklamy Google