Autor výukového materiálu: Mgr. Radka Hatáková Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výukového materiálu:Říjen 2012 Číslo.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Léčivé rostliny na Vysočině
Advertisements

Autor výukového materiálu:
Autor výukového materiálu: Mgr. Kučírková Klára Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výuk. materiálu: Září 2011 Číslo.
Vědecké rodové jméno Aquilegia se odvozuje od latinského „aquila“ = orel a v některých národních jazycích je také podle orla pojmenován. Stejně pravděpodobný.
VY_32_INOVACE_ 11_ Rozmanitost přírody Ovoce (SADA ČÍSLO 2)
Dožívá se vysokého věku až 1000 let
Čeleď: Lnovité Linaceae M. Brodská.
Lucie Vidličková Oktáva, 2007/2008
Autor výukového materiálu:Monika Matoušková Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výuk. materiálu: Číslo klíčové.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Nahosemenné rostliny VY_32_INOVACE_009 – 1. sada, Př Přírodopis
Autor výukového materiálu:
Autor výukového materiálu: Mgr. Klára Viznerová Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výukového materiálu:Září 2012 Číslo.
Autor výukového materiálu:
Keře a jejich plody.
Autor výukového materiálu:
M1: LESNICKÁ BOTANIKA ČELEĎ: PRYŠCOVITÉ, RŮŽOVITÉ
Autor výukového materiálu:
Autor výukového materiálu:Mgr. Kučírková Klára Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výuk. materiálu:Září 2011 Číslo klíčové.
Kakostovité (Geraniaceae)
Růžovité.
Třídění rostlin - stonek
Autor výukového materiálu:Mgr. Júlia Holíková Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výukového materiálu: Číslo.
Autor výukového materiálu: Bc. Markéta Miláčková Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výuk. materiálu:Listopad 2011 Číslo.
Autor výukového materiálu:
Rostliny rybníka a jeho okolí
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_ I.C.02 Název pro školu:EU AJ 1.stupeň 02 Název materiálu:Fruit Autor:Mgr. Marcela Jarošová Vzdělávací obor:
M1: LESNICKÁ BOTANIKA ČELEĎ: BRUSNICOVITÉ, HRUŠTIČKOVITÉ Autor modulu: Ing. Radim Církva.
Ovoce Mgr. Iveta Honzejková.
Autor výukového materiálu: Mgr. Klára Viznerová Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výukového materiálu:Únor 2013 Číslo.
Plody stromů a keřů Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.34
BYLINY A KEŘE LESA 2.
Ovoce.
VY_52_INOVACE_PRV.3.29_Živá příroda _ dřeviny_pracovní list
Dřišťálovité-Berberidaceae
Autor výukového materiálu:Monika Matoušková Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výuk. materiálu: O12 Číslo klíčové.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_ I.C.01 Název pro školu:EU AJ 1.stupeň 01 Název materiálu:Colours Autor:Mgr. Marcela Jarošová Vzdělávací obor:Anglický.
Autor výukového materiálu:
Autor výukového materiálu:Monika Matoušková Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výuk. materiálu: Číslo klíčové.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Autor výukového materiálu: Mgr. Klára Viznerová Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výukového materiálu:Únor 2013 Číslo.
Autor výukového materiálu:
Jehličnany - poznávací znaky
Autor výukového materiálu: Bc. Markéta Miláčková Datum (období) vytvoření výukového materiálu: Prosinec 2011 Číslo klíčové aktivity: VY_32_INOVACE_CJ.4.12.
Autor výukového materiálu: Dagmar Mikulová Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výukového materiálu: Číslo klíčové aktivity:III/2.
Mgr. Lubomír Šára: Přírodní společenství
ANOTACE Soubor slouží k výkladu a opakování učiva o Slunci. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žák dokáže vysvětlit pojmy Slunce, sluneční soustava,
Autor výukového materiálu: Adéla Fišerová Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výukového materiálu: 21. září 2012 Číslo.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Na louce Dřeviny a byliny.
Autor výukového materiálu: Bc. Markéta Miláčková Datum (období) vytvoření výukového materiálu: září 2011 Číslo klíčové aktivity: VY_32_INOVACE_CJ.4.04.
Základní škola Kaplice, Školní 226 Základní škola Kaplice, Školní 226 DUM VY_52_INOVACE_11BI43 Autor: Ludmila Baštářová Období vytvoření: Prosinec 2012.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k opakování a procvičování slovní zásoby.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iva Papežová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Autor výukového materiálu:
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pištová. VY_32_INOVACE_PR Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s určitým druhem.
R ŮŽOVITÉ ROSTLINY Daniel Aschermann David Ondroušek Tomáš Kudrna.
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
DROBNÉ BOBULOVITÉ A DUŽNATÉ OVOCE
Stromy a rostliny v lese Zařazení: Autor: Jana Fabiánková Škola:
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_65_PRV1
Název DUM: VY_32_INOVACE_XVI_1_16_Les
Drobné ovoce.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Rostliny v lese Autor:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
VY_32_INOVACE_17_PŘV_BYLINY
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Léto v lese - rostliny Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Zpracovala: Mgr. Jana Ottová
Transkript prezentace:

Autor výukového materiálu: Mgr. Radka Hatáková Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výukového materiálu:Říjen 2012 Číslo klíčové aktivity:III/2 VYS_32_INOVACE_ZPV.1.20 Typ vzdělávání, ročník: Střední vzdělávání 1. ročník Praktické školy dvouleté Vzdělávací oblast, vzdělávací obor, tématický okruh, téma: Člověk a příroda Základy přírodních věd Základy ekologie Přírodní společenstvo les Druh učebního materiálu:Prezentace Očekávaný výstup: Žák by měl: poznat rostliny, které se vyskytují v přírodním společenstvu les Anotace/metodický list: Prezentace slouží k seznámení se s učivem, které je zaměřeno na přírodní společenstvo les. Žáci se při sledování prezentace seznámí s některými lesními rostlinami a jejich charakteristickými rysy.

Přírodní společenstvo les – lesní rostliny a jejich plody

JAHODNÍK OBECNÝ Dlouze výběžkatá rostlina s přízemní růžicí listů má květonosné lodyhy sotva delší než listy. Zralé jahody snadno opadávají. Roste hojně na pasekách, ve světlých lesích od nížin až do hor.

BRUSNICE BORŮVKA Hustě větvený keřík s hranatými větvemi má měkké, opadavé, jemně pilovité, téměř přisedlé listy. Převislé květy s baňkovitou korunou vyrůstají v úžlabí listů. Plod je bobule. Hojná v lesích od nížin až do hor. Léčivá.

BRUSNICE BRUSINKA Hustě větvený keřík má listy tuhé, celokrajné, na okraji podvinuté, stálezelené, na rubu tečkované. plod je bobule, zprvu bílá, zráním červená, má nahořklou chuť. Hojná v lesích a na rašeliništích vyšších poloh. Léčivá.

OSTRUŽINÍK MALINÍK Listy jsou lichozpeřené, lístky na rubu běloplstnaté, prostřední koncový lístek dlouze řapíčkatý. Souplodí peckoviček (maliny) se snadno oddělují od lůžka. Velmi hojný na pasekách, lesních světlinách a v křovinách. Léčivý.

OSTRUŽINÍK OSTRUŽINATÝ Trnité větvě jsou buď obloukovité, nebo plazivé. Listy jsou dlanité pětičetné. Souplodí peckoviček (ostružiny) se nesnadno oddělují od lůžka. Hojný je v lesích a křovinách. Léčivý.

TRNKA OBECNÁ Hustě větvený keř se ztrnovatělými větévkami. Listy má drobné, obvejčité. Květy rozkvétají před rašením listů. Peckovice jsou kulovité, černomodré a ojíněné. Hojná na výslunných stráních a okrajích lesů. Léčivá.

Obrazový materiál je dostupný pod licencí Microsoft Office na WWW: LES: Ostatní obrazový materiál (fotografie rostlin) je dílem autora.